Eşimle mutluyum fakat sürekli eski eşi

Bunu araştırmam gerek, sadece kadının kızlık soyadını kullanılabileceğine dair bir yargıtay kararı elimde var o kadar. Kadın artık isteğe bağlı eski kocasının soyadını kullanabilir mi emin değilim. Belki kazanılmış hak olarak yorumlanmış olabilir. Bu konuda bakıp döneceğim size özelden. Teşekkür ederim, güzel bir tartışma oldu
http://bosanmadavam.com/bosanan-kadinin-soyadi-degisikligi/.html
Şu linke bir bakarsanız, sanırım bir dava açılması gerekiyor. Uyardığınız için teşekkürler bu arada.

Bosanmis bir erkekle evlenmicektin.. bunu kabul etmissin bastan.. eeeee simdi derdin ne senin ? Allah bilir eski esine neler yapti.. sen bunun dilekcelerini hic mi arastirmadin ? evlenmeseydin bu kadar basit yani.. gerci ikinciler kiymetli olur sizin gibi bosanmis erkeklere meraklilar, bak ne guzel iste esin seni seviyormus :ukala:

Evlilik sona erdiğinde kadının eski eşin soyadını kullanmaya devam etmesi ancak hakim kararıyla olur. Bu kararı alabilmesi için de haklı sebepleri olmalıdır. Sizin isteğinize göre keyfi olarak bu soyadını bırakamaz, değişiklik için yeniden karar alması gerekir. Resmi olarak hala eşinizin soyadını kulllanıyor olabilir ve bu durumda yapabileceğiniz hiçbişey yok, sonradan farkederseniz adamcağızı yargısız infaz etmeyin diye yazdım.

http://bosanmadavam.com/bosanan-kadinin-soyadi-degisikligi/.html
Şu linke bir bakarsanız, sanırım bir dava açılması gerekiyor. Uyardığınız için teşekkürler bu arada.
rica ederim :)
IV. Boşanan kadının kişisel durumu (tmk173)
Boşanma halinde kadın, evlenme ile kazandığı kişisel durumunu korur; ancak, evlenmeden önceki soyadını yeniden alır. Eğer kadın evlenmeden önce dul idiyse hakimden bekarlık soyadını taşımasına izin verilmesini isteyebilir.

Kadının, boşandığı kocasının soyadını kullanmakta menfaati bulunduğu ve bunun kocaya bir zarar vermeyeceği ispatlanırsa, istemi üzerine hakim, kocasının soyadını taşımasına izin verir.

Koca, koşulların değişmesi halinde bu iznin kaldırılmasını isteyebilir.

Kanunda belirtildiği üzere, kadının eski kocasının soyadını kullanmaya devam edebilmesi için menfaati bulunduğunun ispatı şart koşulmuş. Aksi takdirde kullanım düzenlenmemiş. Halen bir şarta bağlı, bu konuyla ilgili, bir içtihat kararı da elimde yok şahsen. Ama tebrik ediyorum sizi araştırmalarınızdan ötürü. Linke baktım. Sanırım o sadece küçük araştırmalara dayalı bir makale olmuş :))

Bence bir yardım almalısınız. Bu takıntılarınız daha da artabilir, en azından ilk başta önlem alırsanız isler çığrından cıkmadan bu durumu ortadan kaldırabilirsiniz.

Hamilelikte insan saçma sapan rüyalar görüyor. Bide bilinçaltına çok yer etmiş olmalı. Bende de oluyordu. Kafana takma boşver eski eskide kalmış :)

ay o bu değil de nası onca zaman neden çocuk yapmadıklarını ve neden ayrıldıklarını anlatmadı çok enteresan ben olsam merakımdan ölmüştüm şimdiye.
bence bu soruların cevabını bilseniz sizin de bu takıntınız geçer.Bu gizli saklı haller sizi böyle yapmış biraz da.Bilmediğiniz için kafada kuruyosunuzdur doğal olarak.

Bosanmis bir erkekle evlenmicektin.. bunu kabul etmissin bastan.. eeeee simdi derdin ne senin ? Allah bilir eski esine neler yapti.. sen bunun dilekcelerini hic mi arastirmadin ? evlenmeseydin bu kadar basit yani.. gerci ikinciler kiymetli olur sizin gibi bosanmis erkeklere meraklilar, bak ne guzel iste esin seni seviyormus :ukala:
Sanırım siz evde kaldınız boşanmış erkekler bile sizi tercih etmwmiş biraz seviyeli yorum yapın yada yapmayın

Sanırım siz evde kaldınız boşanmış erkekler bile sizi tercih etmwmiş biraz seviyeli yorum yapın yada yapmayın
Arkadaşı gömeyim derken kendinize laf etmişsiniz.boşanmış bir erkeğin bile tercihi olan sizsiniz şu durumda konusahibi.yani anlamak zor sizleri.

Bu arada size cevap veren arkadaşın eski kocası 2.kez evlenip mutlu olmuşcasına,sizi o kişi yerine koyuyormuşcasına konuşmuş.

Hamilelikten de kaynaklaniyor olabilir. Her bayan hamilelik doneminda bi konulari cok buyuk sorun olarak gurp kafalarindan farkli farkli seyler gecirebilirler.

Arkadaşı gömeyim derken kendinize laf etmişsiniz.boşanmış bir erkeğin bile tercihi olan sizsiniz şu durumda konusahibi.yani anlamak zor sizleri.

Bu arada size cevap veren arkadaşın eski kocası 2.kez evlenip mutlu olmuşcasına,sizi o kişi yerine koyuyormuşcasına konuşmuş.
Arkadaşın durumunu farkettiğim için öyle yazdım büyük ihtimal boşanmış ve evlenememiş bende boşanmış ve tekrar evlenmiş bir kişiyim dolayısı ile boşanmış bir kişi ile evli olmak gocunacak birşey değil ;)

Cok yanlis dusunuyorsun:KK43: zamaninda bende cok taktim eski iliskimde eski sevgilisini misal ve buyuk ariza cikti aramizda hem uzdum hem uzuldum.Karsindaki insanida cok etkiliyo bunu yansittiginda.
Sunu kabullenmek lazim kimse gecmisini degistirmez.Su an esin bile olsa o adamin gecmiside seni ilgilendirmez.Ne yargilama ve de sorgulama hakkina sahip degilsin.Bu kadar keskin cümleler kuruyorum cunku kadin olarak dusuncelerimize tavirlarimiza hareketlerimize dur diyemiyoruz.

Arkadaşın durumunu farkettiğim için öyle yazdım büyük ihtimal boşanmış ve evlenememiş bende boşanmış ve tekrar evlenmiş bir kişiyim dolayısı ile boşanmış bir kişi ile evli olmak gocunacak birşey değil ;)
Değil tabi. ben de eşimin ikinci eşiyim.benim ilk evliliğim.ama zormuş ikinci eş olmak şimdiki aklım olsa evlenmezdim.geçen gün eski eşi ile karşılaştım.birbirimize çaktırmadan bakıyorduk kenardan ama çok çirkin bi şeymiş kocam neyini beğenmiş hııı:))))

Değil tabi. ben de eşimin ikinci eşiyim.benim ilk evliliğim.ama zormuş ikinci eş olmak şimdiki aklım olsa evlenmezdim.geçen gün eski eşi ile karşılaştım.birbirimize çaktırmadan bakıyorduk kenardan ama çok çirkin bi şeymiş kocam neyini beğenmiş hııı:))))
Eşinizin tercihleri yaşı ile birlikte düzene girmiş demekki ben kadının tipini bile bilmiyorum belki benden güseldir :) o yüzden kimse bana anlatmıyor olabilir

Eşinizin tercihleri yaşı ile birlikte düzene girmiş demekki ben kadının tipini bile bilmiyorum belki benden güseldir :) o yüzden kimse bana anlatmıyor olabilir
Eski eşi benim çok güzel olduğumu duymuş tabi övünmek gibi olmasın.kendisi ile aynı yaşlardayız.ben de çok merak ettim yeni evliyken bir şekilde buldum adını faceni felan.geçen gün de bir yerde karşılaştık gördüm.neyse boşverelim onları ama insan tabi kendini iyi hissedemiyor bu durumda...

Back
X