Eşimle önemli bir sorunumuz var. Lütfen yardım.

emelbora

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2009
6
0
86
İstanbul
Merhaba,
Uzun zamandır forumu okuyorum ama ilk defa üye olup yazıyorum.
Derdimi kiminle paylaşacağımı bilemedim.
Biz 7 aylık evliyiz. Sorun şu; ben eşimle cinsel ilişkiye girmek istemiyorum. Onu çok seviyorum ama bir türlü bana cinsel açıdan çekici gelmiyor galiba. Benim isteksizliğim yüzünden ayda bir kez birlikte olduğumuz bile oluyor.
Neyim var benim?
Derdimin çaresi psikologda mı psikiyatristte mi?
Böyle bişiy yaşayan var mı aranızda?

evlilik danışmanları var canım ..onlardan tavsiye alabilrisin.ayrıca eğer psikolojik bi sorun olduğunu düşünüyosan psikoloğa da görünebilirsin.hatta jinekologuna da görünebilirsin çünkü belki vajinusmus problemin olabilir.ama sanırım sende ki psikolojik..

bence normal deyil canım iyi bir psikolağa gidin derim biçok kadın bu sorunu yaşıyomuş geçmiş olsun mutlu olursunuz inşallah

Ben sunu anlayamadim.Esin sana cekici mi gelmiyor,yoksa sen isteksiz
bir kadinsin da ondanmi?

Öncelikle bir jinekologa gitmen iyi olur bence...orda sorununu izah et...seni gerekli yerlere yönlendirecektir...piskolojik bir sorunda olabilir...hormonlarla ilgili bir sorunda olabilir..:delphin:

Biran evvel randevu almani öneriririm...simdi olmasada ilerde cok büyük problemler yasayabilirsin esinle...:delphin:

kullandıgın herhangı bır ılac varsa o sende cınsel ısteksızlık yapabılır. bır de cinsel hayatınızı renklendırmeye calısın. eğlenceli hale getirirsen eminim bu isteksizliğin azalacaktır. bunları denemene rağmen hala isteksizlik varsa bir doktora görünebilirsin.

evliliğin ilk zamanlarında baynda cinsel isteksizlik çok normal ama seninki anormal canım....
bencede yardım almalısın...
çünkü evliliğin en önemli yanlarındandır cinsellik bu konu çok önemli.....

cinsel anlamda soğukluğa frijit deniliyor ve psikiyatri tarafından tedavi edilip çözümlenebiliyor.
o yüzden bir doktora gitmenizin çok faydasını görürsünüz.

sevgili emelbora daha önce buna benzer duygular hisseden bi arkadaşa aşağıdaki yorumu yapmıştım,senle ilgili düşüncem de aynı yönde olduğu için aynen aktarıyorum buraya..buarada tabi hormon ölçümü filan da yaptırabilirsin..ama en önemlisi kendine zaman ver..
bence cinselliğe bakış açını değiştirmelisin ve bu ha deyince olmaz,eşin de sen de biraz sabredin..ben de 8 aylık evliyim ve cinselliğe çok ihtiyaç duyduğumu,sık yaşamak istediğimi söyleyemem,ama ben şöyle düşünüyorum..bu tür toplumlarda biz kadınlar belirli yaşa kadar cinsellikten uzak tutuluyoruz,yanlış ayıp gibi düşüncelerle büyüyoruz,öyleki zamanla bunun vücudumuzun bi ihtiyacı olduğunu bile unutuyoruz beynimiz böyle programlanıyor..erkeklerdeyse tam tersi,ergenliğe girer girmez bu çok önemli bişey, kendi aralarında sürekli konuştukları,hatta kişilikleri kendilerine güvenleri açısından önemsedikleri bi konu..onların beyni bizimkinin aksine bunun bi ihtiyaç olduğunun farkında..hatta fazla farkında :)) e evlenince bunu birlikte yaşamak zorunda kalıyosun ve ikinizin durduğu yer farklı bu konuda..erkek bu ihtiyacını sevdiğiyle yaşamak istiyo, kadınsa buna alışmanın derdinde..beyin kabullenecek,hormonlar düzenlenecek vs. vs. bir de bence kadında eğitim seviyesi arttıkça kabullenmesi de zorlaşıyo..eskiden ne diyodu kadın..evlendim,kocamın oldum,onun isteklerini yerine getirmek benim kadınlık görevim..şimdiyse şöyle diyoruz..istemediğim bişeyi neden yaşamak zorunda olayım,canım istemediğinde hayır diyebilmeliyim..dolayısıyla direnç gösterdiğimiz süre artıyo,erkekler de buna alışmakta zorlanıyo belki...velhasıl kelam:) tüm bunlar boşanmakla değil karşılıklı anlayışla ve sabırla çözülecek şeyler..ve tabii kendini eğitmekle..
ben de buna alışmak ve hormon dengemin değişmesi sürecinde evliliğimin ilk aylarında depresyona girdim,sürekli ağlıyodum filan(ki insan depresyondayken boşanmak gibi en olumsuz şeyleri düşünüyo)..şimdi kendi açımdan şöyle düşünüyorum..aylarca ıssız bi adada aç kaldım ve sonra bi adam beni buldu evine getirdi,açlıktan ölüyorum ama şuanda katı gıda yiyebilecek durumda değilim,önce biraz serumla sıvı gıdayla filan beslenmem,yavaş yavaş katı gıdaya alıştırılmam gerekirki vücudum dengeye gelsin,sonra o adamla aynı seviyede sağlıklı olacağım ve artık birlikte keyifle katı gıdalar yiyor olacağız :)) birbirimizi çok severken neden kendimize bi masa donatmayalım dimi

buarada istanbulda olduğun için çok şanslısın,ihtiyaç duyarsan çok iyi cinsel terapistler bulabilirsin orda..cem keçe ankarada mı istanbulda mı emin değilim ama cetad(cinsel tedavi) derneğinin başkanı..sana yararı olabilir..

teşekkürler kızlar.
bu kadar çabuk yanıt alacağımı düşünmemiştim çok sevindim :)
aslında sorun şu cinsellik sanırım ben de hayal kırıklığı yarattı. biz şu an birbirimizi tanımaya çalışıyoruz yani bu açıdan. eşim oldukça anlayışlı yaklaşıo bana. arada bi ben frijit miyim die düşünüorum ama öle olsa hiç bişiy yapmak istemezdim yani öpmek sarılmak falan da. ve bişiy hissetmezdim. ben bazen de olsa bişiyler hissediyorum. %20sinde falan.
aslında konuyu biras araştırdım ben ordan burdan. ama durumum hangisine girer anlayamamıştım. istanbul üniversitesi tıp fakültesinde benim durumuma uygun bi bölüm var. yani sadece psikiyatrist ya da sadece psikolog diil de ikisi birden ilgilenio vakayla. onlardan randevu alcam.
jinekolojik açıdan herhangi bi problemim yokmuş bu arada.

umarım bır an önce halledersın ozaman esının anlayıslı olması acısından şanslısın

tabi bu durumda eşinin anlayışı önemlidir senin için.
ama normal değil sanırım. yeni evlisin şu zamanlarda banyodan çıkmamanız gerekir :utangac:

sende kendi sorunu biliyorsun sanırım psikoloğa git, olmadı hormon değerlerini bi ölçtür derim

walla senin problemin bayagi büyük bizdede sorun var bu konuda ama tam tersi benim kocada ayni senin gibi.. o kacan ben kovalayan..................

bence evliliğin olmazsa olmazıdır cinsellik.hiç durma hemen bi doktora görün.umarım düzelirsin

Selam canım,

google da kendi durumumu ararken senin yazını buldum. Yani yalnız değilsin :) Bende yeni evliyim ve seninle aynı problemi yaşıyorum. Eşim bana hiç çekici gelmiyor. Sırf bu yüzden birlikte olmak istemiyorum. Aslında bekarken çok azgın bi tiptim, yine de öyle sayılırım ama eşimle istemiyorum. Oluncada kuruluktan olamıyor yani o derece, bilmem sende de oluyor mu? Ben bir psikoloji okuyan bir arkadaştan yardım aldım. Tespitlerinde haklı çıktı. Tabi ona tam olarak söyleyemedim ama bire bir doğru söyledi. Dediklerini uyguladım düzelme var gibi şimdi. Tespitleri söyleydi: Eşimi yeterince sevmediğimi, ona değer vermediğimi söyledi ve bomba tespiti benim aklımda başka biri olduğu idi. Tamamen doğruydu söyledikleri. Ben eşimden önce çok fırtınalı bir aşk yaşadım. Gerçekten çok aşıktım. Evlenecektik ama olmadı :( O da beni çook seviyordu (eminim hala çok seviyor...) Dediğim gibi olmadı ve gitti evlendi aptal. Benimde ona inat evlenmem gerekiyordu acilen ve şimdiki eşimi bulup allem edip kullem edip evlendim. Eşim saf iyi kalpli hali vakti yerinde vede yakisıklı biri. Ama olmuyor bir türlü sevemiyorum aslında seviyorum da aradığım, eski aptalla yaşadığım heycanı, duyguyu yakalayamıyorum. :delphin:
Bilinç altımda aptala hala aşığım. Onu bekliyor gibiyim sanki. İşte bu nedenlerden ötürü imiş. Eşimi çekici bulmamam, ilişki yaşayamamam...
Doktor arkadaşımın yardımları ile bir şeyler düzeliyor. Aslında çok basit şeyler. Senin işine yararmı bilemiyorum. Benimkinin sebebi belli. Eğer sende de benzer bir sorun varsa sana taktikleri vermek yardımcı olmak isterim. Formu takip edeceğim artık yardım istersen seve seve.....

Oh be anlattım rahatladım hihoyyyt

Back
X