sevgili emelbora daha önce buna benzer duygular hisseden bi arkadaşa aşağıdaki yorumu yapmıştım,senle ilgili düşüncem de aynı yönde olduğu için aynen aktarıyorum buraya..buarada tabi hormon ölçümü filan da yaptırabilirsin..ama en önemlisi kendine zaman ver..
bence cinselliğe bakış açını değiştirmelisin ve bu ha deyince olmaz,eşin de sen de biraz sabredin..ben de 8 aylık evliyim ve cinselliğe çok ihtiyaç duyduğumu,sık yaşamak istediğimi söyleyemem,ama ben şöyle düşünüyorum..bu tür toplumlarda biz kadınlar belirli yaşa kadar cinsellikten uzak tutuluyoruz,yanlış ayıp gibi düşüncelerle büyüyoruz,öyleki zamanla bunun vücudumuzun bi ihtiyacı olduğunu bile unutuyoruz beynimiz böyle programlanıyor..erkeklerdeyse tam tersi,ergenliğe girer girmez bu çok önemli bişey, kendi aralarında sürekli konuştukları,hatta kişilikleri kendilerine güvenleri açısından önemsedikleri bi konu..onların beyni bizimkinin aksine bunun bi ihtiyaç olduğunun farkında..hatta fazla farkında :)) e evlenince bunu birlikte yaşamak zorunda kalıyosun ve ikinizin durduğu yer farklı bu konuda..erkek bu ihtiyacını sevdiğiyle yaşamak istiyo, kadınsa buna alışmanın derdinde..beyin kabullenecek,hormonlar düzenlenecek vs. vs. bir de bence kadında eğitim seviyesi arttıkça kabullenmesi de zorlaşıyo..eskiden ne diyodu kadın..evlendim,kocamın oldum,onun isteklerini yerine getirmek benim kadınlık görevim..şimdiyse şöyle diyoruz..istemediğim bişeyi neden yaşamak zorunda olayım,canım istemediğinde hayır diyebilmeliyim..dolayısıyla direnç gösterdiğimiz süre artıyo,erkekler de buna alışmakta zorlanıyo belki...velhasıl kelam:) tüm bunlar boşanmakla değil karşılıklı anlayışla ve sabırla çözülecek şeyler..ve tabii kendini eğitmekle..
ben de buna alışmak ve hormon dengemin değişmesi sürecinde evliliğimin ilk aylarında depresyona girdim,sürekli ağlıyodum filan(ki insan depresyondayken boşanmak gibi en olumsuz şeyleri düşünüyo)..şimdi kendi açımdan şöyle düşünüyorum..aylarca ıssız bi adada aç kaldım ve sonra bi adam beni buldu evine getirdi,açlıktan ölüyorum ama şuanda katı gıda yiyebilecek durumda değilim,önce biraz serumla sıvı gıdayla filan beslenmem,yavaş yavaş katı gıdaya alıştırılmam gerekirki vücudum dengeye gelsin,sonra o adamla aynı seviyede sağlıklı olacağım ve artık birlikte keyifle katı gıdalar yiyor olacağız :)) birbirimizi çok severken neden kendimize bi masa donatmayalım dimi