eşimle ortak hesap

Maaş günü oturup hesap yapıyoruz şuraya şu kadar, buraya bu kadar ödenecek şeklinde.. Maaşlarımız dan kalan paralarla da anca kişisel ihtiyaçlarımıza yetiyor bir ay boyunca. Beş altı ay öncesine kadar ufak ufak birikim içinde kenara atar kendimize öyle ayırırdık, malum artık birikim de yalan oldu:) kavga neden çıkıyor ki sizde?

Önce tüm sabit giderleri öderiz. Sonra kimin neye ihtiyacı varsa onları belirleriz. Aylık cep harçlığımızi ayırırız. Hâlâ para kaldıysa kenara mi koyalım onu konuşuruz. Bitti yetti.

Ama arkadaşım eşiyle çok problem yaşardı. Eş kişisi sürekli yüksek fiyatlı kıyafetler alır yegenlerine hediye ederdi. Kızcağız da evi zor döndürürdü. Sonra boşandılar.

çalışan bayanlar eşinizle para konusunu nasıl yapıyorsunuz..hesaplar kimde duruyor kim neyi üstleniyor. ortak hesap mı var ayrı hesaplarınız mı bizim sürekli para yüzünden kavgamız oluyor...
Maaşı aldığı gibi tamamen hesabıma gönderir maaş dekontuyla benim kartla halleditoruz

çalışan bayanlar eşinizle para konusunu nasıl yapıyorsunuz..hesaplar kimde duruyor kim neyi üstleniyor. ortak hesap mı var ayrı hesaplarınız mı bizim sürekli para yüzünden kavgamız oluyor...
Herşeyi eşim ödüyor,herkesin hesabı da ayrı ekstra özel giderlerimi de eşimden alıyorum.

Bir şeyi hep merak etmişimdir izninizle sorayım. Evlendiginizde de calisiyor muydunuz yoksa sonra mi çalışmaya basladiniz

Bir şeyi hep merak etmişimdir izninizle sorayım. Evlendiginizde de calisiyor muydunuz yoksa sonra mi çalışmaya basladiniz
Yani sanki evlenirken çalışmayıp sonradan çalışanların kendi maaşı kendine kalıyor. Ama evlenmeden önce çalışanlar evlendikten sonra ortak hesap yapıyorlar gibi geliyor bana

Çalışmıyordum. ama bendeki mantık her zaman şu; ortak hesap olması için
Erkeğinde kadın gibi ev işleri, cocuk bakımı, yemek..her şeye yarı yarıya ortak olması lazım ki eşit olalım.
Öteki türlü

Erkeğin yaptığı ; işe gitmek

Kadının yaptığı; işe gitmek
Çocukla ilgilenmek
Yemek yapmak
Temizlik yapmak

Evlenirken de çalışsaydım değişen bisi olmazdı
Çünkü kafa yapım hep bu şekildedir değişmez bu konuda .

Ara sıra acılan supurgeye bisi demiyorum o tarz ufak şeyleri saymıyorum

Teşekkür ederim yanıtınız için. Evlenirken ve ilk zamanlar sadece işe gidip geliyorduk ve herseyi beraber yapıyorduk. Sonra zamanla hersey bana yıkılmaya başladı yardım istiyorum ama yardım değil paylaşmak bence önemli olan. Sonra eşim ek işlere gitmeye başladı da dengeyi sağladık

ortak hesap var, ikimizin de erisimi var, kredi kartlarimiz var. her sey ortak. ikimizin maaslari da tek hesaba yatiyor.

Valla evde her iş bana bakıyor beyefendi sadece çalışıp kazanıyor o yüzden her gideri o karşılar canım isterse eve harcama yaparım çocuklarıma kendime harcarım. Ortak hesap tutmam ben maaşlıyım o serbest çalışan o bizde pek mümkün değil

Çalışmıyorum şuan için ama gelirim var. Eşim kirayı faturaları krediyi ödüyor yeme içme mutfak masrafı benzini benim gelirimden ödüyoruz. Bugüne kadar hiç para konusunda tek kelime konuşmadık. Kendiliğinden gelişti bu durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…