eşimle ortak hesap

çalışan bayanlar eşinizle para konusunu nasıl yapıyorsunuz..hesaplar kimde duruyor kim neyi üstleniyor. ortak hesap mı var ayrı hesaplarınız mı bizim sürekli para yüzünden kavgamız oluyor...
3 yıllık evliliğimin 2,5 yılı çalıştım ve hala çalışıyorum. Henüz söz nişan olmadan önce bana çalışmak isteyip istemediğimi sordu. Bağlasa bile çalışacağımı söyledim. Evin masraflarını eşim ödüyor. Kalan varsa bana veriyor. Kendi maaşımın üstüne koyarak birikim yapıyorum. Önceden hesabı kendisi tutardı. Beni dinlemezdi. Baktı kendisi birikim yapamıyor paralar hep bir yerlere harcanıyor, bana teslim etti defterdarlığı. Şimdi ikimizin de kafası rahat.

Bizde herkesin parası kendi hesabında ama dağılımlar var. O evin ve arabanın giderlerini (Elektrik-Su-Doğalgaz-İnternet Vb.) karşılıyor ben de mutfak masraflarını ve giyim kuşam :)
Üç beş kuruş kenara atıyorum. Benim paramı istemez, ben de hiç o yüzü vermedim. Çalışıyorum harcıyorum modundan çıkmıyorum alışmasın diye, erkekler çok çabuk iyi olanaklara alışıyor çünkü. Paramız elbette ortak ama birbirimizin üzerinde hüküm sürmüyoruz.

Yani sanki evlenirken çalışmayıp sonradan çalışanların kendi maaşı kendine kalıyor. Ama evlenmeden önce çalışanlar evlendikten sonra ortak hesap yapıyorlar gibi geliyor bana
Tespit gibi tespit. Evlenmeden once de calisiyordum. Butun giderlerin yarisini ben oduyorum kalan bana kaliyor.

Eşim kendi maaşıyla ödemeleri yapar. Kalan parayı da market, benzin vs. Harcar biter. Kendi parası bitince benden harcanır. Hiç lafı olmaz bu durumun hemen veririm kartı. Ya da alıyorum kartını der alır. Alabilir. Hiç sakınmam.

çalışan bayanlar eşinizle para konusunu nasıl yapıyorsunuz..hesaplar kimde duruyor kim neyi üstleniyor. ortak hesap mı var ayrı hesaplarınız mı bizim sürekli para yüzünden kavgamız oluyor...
kredi kartı kira nakit harcamalar eşimde.
krediler çocuğun okulu para artarsa birikim bende.
hesaplarımız ayrı ödemeleri harcamaları aramızda paylaştık. tam olarak eşimin maaşını bilmiyorum o da benimkini bilmiyo.
birinizde eksik kalırsa diğeri gönderir. ama para yönetimi yapabilmesi için ben ortak hesap falan istemedim. benim eşim çok geç öğrendi para yönetimini

Aylık plan yaparız, her ayın başında bir excel tablosu oluşturur ve ona sadık kalırız. İkimizin de belirli miktarda harçlık olarak ayırdığımız bir miktar var, istediğimiz gibi harcarız. Eşim ödemelerle uğraşmayı sevmediğinden maaşını bana gönderir, ben ödemeleri yaparım, bir sorun yaşamadık şimdiye dek

eski evliligimde herhesin hesabi ayriydi. ama giderleri ortak karsiliyorduk. mesela o ayin tum masraflari 10bin tuttu diyelim. bes ben veriyorsum bes o … bizim bu sistem iyi yuruyordu.

Kira, aidat, faturalar, pazar, market, benzin, vergiler eşimde. Ben kızımın ihtiyaçlarını ve kendi özel harcamalarımı kendi kartımla yapıyorum. Tatilleri de ben satın alıyorum. Zevk ve sefa bende, geçim derdi kocamda yani
Hiç ortak hesabımız yok. Birikim hesaplarımız da ayrı. Evlilik öncesi hesaplarımızı devam ettiriyoruz.

Bizim hesaplarımız ayrı eşimin geliri benim neredeyse 10 katım bu sebeple ben sadece kendi giderlerime kullanıyorum sadece eve gelen bi ablamız var onun ödemesi bende
Diğer tüm harcamalar eşimde
Gelire göre çok değişken bir konu
Kavga sebebi önemli

Eşimin maaşı ev kredisi, kredi kartına gidiyor. Benim maaşım araba kredisi, tlf faturası, çocuğumuzun karesine gidiyor. Elde var 0 :) Hal böyle olunca da bölüsecek para kalmıyor.
Evlilikte herkesin kesesi ayrı olmaz buna katılmıyorum. Asgari ücret yada memur maaşı alan bir adam tek maaş ile hangi birine yetsin ? Sayet kredim olmasaydı eşim benden para istemeseydi kendi oturup üç kuruş maaş ile evi gecindirmeye kalksaydi vicdan azabı duyardim. Eşim 20 bin ve üzeri alsaydi tabi ki para vermezdim ama memur maaşıyla nereye kadar ?

Benim maaşımı ortak hesabımıza yatırıyoruz, eşimin maaşını harcıyoruz. Hayat müşterek değil mi? Ben anlamıyorum sen onu öde, ben bunu ödeyeyim mantığını. Bir ömrü paylaşırken maddiyatın bu kadar ön planda olması bana göre değil.

eşim maaşıyla kredi aidat kredi kartları faturaları ödüyor çoğunlukla yetmiyor ben takviye yapıyorum. bütün ödemeleride kalem kalem yazar gösterir.nakit kullanmaz herşeyi karttan alır ufak tefek bişey lazım olursa ben veririm . market pazar alışverişi bende. birikimde yapabilirsem atarım kenara . söylerim de şu kadar koydum diye

Evin tüm giderleri eşimde yetmediği zaman benim maaş ile destekliyoruz. Benim maaşı mümkün olduğunca birikim için kullanıyoruz. Aslında mantık basit ortak bir kasada toplanıyor kalan kısım birikim olarak saklanıyor. Biz sadece birikim oranını sabit tutabilmek için eşimin maaşı harcamaya baz aldık yoksa maaşı alır getirir bana verir kendisinin eli fazla açıktır ona kalsak şuan birikim yapıyor olmaz borç öderdik

Bu durumun tek bir doğrusu yok. gelirlere bağlı. eşimin geliri benimkine göre çok yüksek. o nedenle benim maaşıma karışmaz. kendime kızıma eve harcarım. neyi napıyorum bilmez. tüm giderler onda. ama eğer aynı ya da yakın gelirlerimiz olsaydı tabi ki ortak hesap ve ortak hesaplama gerekirdi ki ev dönsün. velhasıl her eve göre durum değişir. ben öğretmenim eşim de öğretmen olsa tek maaşla nasıl karşılayacaktı her şeyi. o zaman maaşım bana kalsın demek düşüncesizlik olurdu zira

Evlendiğimizin 6. Ayı faturaları ödemeyi unuttu kesintiler olunca ben çıldırdım aldım her şeyi elime. Oda böyle bir şeyi allahtan arıyormuş zaten, zilli kocam

Açıkçası biraz kontrolcü kişiliğim var o sebeple beni hiç yormuyor bu durum. Kartlar onda zaten ben evdeyim. Ama her şeyi online ben hallederim.

Birikimimizi herşeyi biliriz. Kimsenin gizli saklisi yok. Benim aylık 2000 gibi evden yaptığım işimden bir gelirim var o da kendime ve oğluma alışveriş için gidiyor.

Bazen üç beş artar ogrencilikten kalma hesabıma atarım. Kocam da bilir o hesabımda para var. Ağzımı açsam tıkıyor hemen. Yok yok bana söyleme ne var ne yok sen bilirsin diyor.

Adam sakin adam free adam bulmuş benim gibi hatunu ohhh yemede yanında yat o kadar diyorum

Ödemelerimizi yaparız borçlarımızı hallederiz birikim benim hesabımda olur diğer giderler günlük harcamalar zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…