Eşimle Para Mevzuları

borca sokmak da işe yaramıyor bir noktadan sonra. hem ev hem araba borcumuz var, hepsini ben ödüyorum.kalanla da evi geçindiriyorum. kredi kartına da araba ile ilgili borçların taksitleri dolu eşimin tüm maaşı karta gidiyor ama eşim cebinde beş kuruşu olmasa da gidip kredi kartından nakit çekip verecekse yine de veriyor ailesine. engel olamıyorsunuz istediğiniz kadar kavga edin. çözüm bilen varsa söylesin.
ailesiyle olan ilişkisine pek müdahale etmeyn gereksiz borcada sokmayın içinden çıkılmaz bi hal alır bu sefer çözüm yolu bende bulamadım sona iş inada biner :/

Hanımlar hepinize merhabalar. Uzun zamandır sessiz takipçinizim ve bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var. Eşimle bir türlü aşamadığımız bir para mevzusu var. İkimiz de çalışıyoruz. Maaşlarımız iyi. Eşim 3800 ben 3200 tl maaş alıyoruz. Eşimin eli çok açık ve çok büyük bir kalbi var. Herşeyi bölüşmekten yana. Bu durum zaman zaman kullanılmasına da neden oluyor. Bense gelecekten korkuyorum ve hep zor günler için bir miktar paramız olması gerektiğini savunuyorum. Eşimin savrukluğunu biraz olsun azaltabilmek için arabamızı değiştirttim. Aylık 1800 araba taksidi ve kendi kredi kartım+ kendi masraflarım bende. Eşim de 1400 ev taksidi, faturalar ve market ödüyor. Benim sorunum eşimin ailesi özellikle de abisi. 3 yıllık evliliğimizde abisine 10.000 tl para yardımı yaptık. Annesi ve ablasına buna göre daha düşük miktarlarda (2.000 tl). En son ben de bardağı taşıran damlaya gelirsek. Çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz kısmet olmuyor. Abi bize bitkisel bir ilaç önerdi bulunduğu şehirde satılan sorduk fiyatını 600 tl dedi. Bizim pek bu konuya inancımız olmadığı için çok pahalı gerek yok dedi eşim. Ama abisi alıp gönderdi bize fiyatını 100 tl’ye indirttim dedi. Biz gönderdik ücretini. Sonra da bizden istemese de çaktırmadan kalan miktarı kendisinin ödediğini hissettirdi eşime bir şekilde. Şimdi mail geldi ortak kullandığımız mail hesabına eşim abisine 200 tl göndermiş. Sanırım kalan 500 tl’yi gönderecek abisine. Bu ay sıkışık olduğumuz için bu kadar gönderebilmiş. Cinnet noktasına geldim. Biliyorum 500 tl için mi diye beni ayıplayacak hanımlar olacak ama elimde değil kendimi enayi gibi hissediyorum. Biz ona 600 tl’ye alma dediğimiz halde alması, sonra ödemek zorunda kalmamız. Eşime de 3 yıldır tatlılıkla konuşsam olmuyor, küssem olmuyor, kavga etsem olmuyor. Siz ne dersiniz ne yapayım? O benim maaşıma karışmıyor diye ben de hiçbirşeye karışmayayım mı?
ben kim kime vermişiğ hakkında bir şey yazmıcam ama bitkisel bir şey nasıl 600 tl onu anlamadım ? birde neymiş o aktardan al sen hepsini karıştır ye anca 100 lira tutar..
doktora gidin böyle otla sapla bebek sahibi oluınmuyor. sperm testinizi de gerçekten iyi bir tüp bebek yapan bir merkezde yaptırın. çünkü normal hastanelerin mikroskopları alet edevatları doğru sperm testi yapamıyorlar.

Bence karışmayın, bir aile olarak evin giderlerini paylaşmışsınız. Ev kredisi-araba kredisi ve diğer giderleri karşılıklı olarak karşılıyorsunuz. Haricinde kalan para ise her iki tarafında kendisine ait. İstediği şekilde tasarruf edebilir.Bence sürekli de kendinizi borca sokmaya çalışmayın, oldukça gereksiz. Evin ihtiyaçları görüldüğü takdirde, ben eşlerin birbirinin cebinde ki paranın hesabını yapmasını hoş bulmuyorum açıkçası.

evinize kredi vs.yi çıkarsanız toplam 4000 tlye yakın para giriyor.
kira fatura mutfak masrafı toplam 2000 olsa ki olmaz geriye 2000 kalıyo.
hadi 1000i de kredi kartına gitti aylık en az 750-1000 tl bi kenara atabilirsiniz.

Hanımlar hepinize merhabalar. Uzun zamandır sessiz takipçinizim ve bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var. Eşimle bir türlü aşamadığımız bir para mevzusu var. İkimiz de çalışıyoruz. Maaşlarımız iyi. Eşim 3800 ben 3200 tl maaş alıyoruz. Eşimin eli çok açık ve çok büyük bir kalbi var. Herşeyi bölüşmekten yana. Bu durum zaman zaman kullanılmasına da neden oluyor. Bense gelecekten korkuyorum ve hep zor günler için bir miktar paramız olması gerektiğini savunuyorum. Eşimin savrukluğunu biraz olsun azaltabilmek için arabamızı değiştirttim. Aylık 1800 araba taksidi ve kendi kredi kartım+ kendi masraflarım bende. Eşim de 1400 ev taksidi, faturalar ve market ödüyor. Benim sorunum eşimin ailesi özellikle de abisi. 3 yıllık evliliğimizde abisine 10.000 tl para yardımı yaptık. Annesi ve ablasına buna göre daha düşük miktarlarda (2.000 tl). En son ben de bardağı taşıran damlaya gelirsek. Çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz kısmet olmuyor. Abi bize bitkisel bir ilaç önerdi bulunduğu şehirde satılan sorduk fiyatını 600 tl dedi. Bizim pek bu konuya inancımız olmadığı için çok pahalı gerek yok dedi eşim. Ama abisi alıp gönderdi bize fiyatını 100 tl’ye indirttim dedi. Biz gönderdik ücretini. Sonra da bizden istemese de çaktırmadan kalan miktarı kendisinin ödediğini hissettirdi eşime bir şekilde. Şimdi mail geldi ortak kullandığımız mail hesabına eşim abisine 200 tl göndermiş. Sanırım kalan 500 tl’yi gönderecek abisine. Bu ay sıkışık olduğumuz için bu kadar gönderebilmiş. Cinnet noktasına geldim. Biliyorum 500 tl için mi diye beni ayıplayacak hanımlar olacak ama elimde değil kendimi enayi gibi hissediyorum. Biz ona 600 tl’ye alma dediğimiz halde alması, sonra ödemek zorunda kalmamız. Eşime de 3 yıldır tatlılıkla konuşsam olmuyor, küssem olmuyor, kavga etsem olmuyor. Siz ne dersiniz ne yapayım? O benim maaşıma karışmıyor diye ben de hiçbirşeye karışmayayım mı?
bana kalırsa abiniz sizin iyiliğinizi düşünmüşsünüz ödeyin nolmuş yani
hem burda konu maaş değilki.
siz oraya farklı bişey yazacakstınız.
deneyın bakalım ilacı abartmayın bazı şeyleri
küssen kavga etsen neyi değiştirecek dene bakalım adam size kötülük etmemiş
belkıde gerçekten bi bildiği vardır yani

Soran oldumu okumadım ama ilaç gerçekten 600 tl miymiş internetten baktınızmı.

Aslında eminim 600 TL ye almıştır. Ama biz talep etmedik ki. Eşim bizi düşündüğü için diyor. İyi güzel de her düşünen birşey alsa ve biz odesek nasıl cikariz içinden.
madem o kadar düşünceli, abi kendi cebinden ödeseydi.

Eşini borca sok diyen Yorumları şok içinde okudum, adam da sende para kazanıyorsunuz isteyen istediği yere harcasın ne olacak sanki? Dünya yalan değilmi nihayetinde şimdi eşini sok borca sok borca sonra adamın psikolojisi bozulsun borçtan kafanızı kaldıramayın ne tatile gidebilin ne dışarıda romantik bir yemek yiyebilin ... Romantizm ölsün evliliğinizde sonra gelip burada ağlayın ne oldu bize diye ..

Bu daha garip eşim abisine para verdi deseniz yine anlarım yorum yaparım da abi bize macun aldı zorla sonra da parasını verdirdi ilginç

Maaşlarınıza bakınca da okul görmüş insanlarsınızdır diye düşündüm yaşınız da küçük değilmiş

Çocuğunuz yoksa doktora girip tedavi olun sıkıntıyı bilmiyorum ama sıfır sperm tespiti sonrası olan tüp bebeğim şimdi banyoda dişini fırçalıyor bu akşam baba yok ben kitabını okuyup yatıracağım

Tıbbi çözüm arayın o da olmuyorsa hukuki çözüm ile evlat edinin ama ne idiği belirsiz şeyler ile hem sağlığınızı hem de umutlarınızı kaybetmeyin

Bu daha garip eşim abisine para verdi deseniz yine anlarım yorum yaparım da abi bize macun aldı zorla sonra da parasını verdirdi ilginç

Maaşlarınıza bakınca da okul görmüş insanlarsınızdır diye düşündüm yaşınız da küçük değilmiş

Çocuğunuz yoksa doktora girip tedavi olun sıkıntıyı bilmiyorum ama sıfır sperm tespiti sonrası olan tüp bebeğim şimdi banyoda dişini fırçalıyor bu akşam baba yok ben kitabını okuyup yatıracağım

Tıbbi çözüm arayın o da olmuyorsa hukuki çözüm ile evlat edinin ama ne idiği belirsiz şeyler ile hem sağlığınızı hem de umutlarınızı kaybetmeyin

Son derece haklisiniz. O karışım bizim isteğimizle alınmadı ama bir kere almış diye odememiz lazım diyor eşim. Tüp bebek tedavisine başladık bu arada. Hem biyolojik olarak bebeğimiz olsa da olmasa da evlat edinme kararımız var. Sene sonunda basvurumuzu yapmış olacağız.

Back
X