Eşimle problemim

lastworldd

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2023
70
56
18
Herkese merhaba, benim çok büyük değil ama hoşuma gitmeyen bir sorunum var kendim mi acaba büyütüyorum diye sizinle de paylaşmak istedim. Ben 29 eşim ise 27 yaşında yaklaşık 3 yıldır evliyiz. Benim sorunum şu ki eşim kendinden yaşça büyük küçük herkese abi demesi. Kaç defa söyledim niye herkese abi diyorsun neden senden küçükler bile abi diyerek abin gibi davranmalarına müsaade ediyorsun. Onun için çok bir önemi yok ama ben bu duruma her denk geldiğim de soğuyorum ondan. Sizce fazla mı abartıyorum durumu?

Evlenmeden önce abi demiyor muydu? Evlendikten sonra mi bu duruma takılmaya başladınız? Bazıları abi der bazıları hocam bazıları dostum. Bence büyütülecek bir şey değil. Ama karşısindaki kişiler eşinizi küçümseyerek davranıyorsa bence abi demesinin ötesinde bir nedenden kaynaklanıyor olabilir.

Bence abartmıyorsunuz kendinden büyüklere abi desin de küçüklere ne alaka saygı degil bence huy edinmiş bende hiç sevmem

Allah başka dert vermesin.

Yaşıt ya da büyüklerine, yaşı küçük olsa da iş yerinde daha tecrübeli kesime abi denir.
İlginç nasıl alıştı acaba herkese abi demeye

Evlenmeden önce çift olan arkadaşlarıyla tanışıyorduk onlarda liseden olduğu için birbirlerine isimleriyle hitap ediyorlar. 3 yaş küçük olanlar bile abi dediği için abilik yapıyorlar.

Adamın hitap şekli bu demek ki? Her şeye de karışılmasın gerçekten.
Muhtemelen evlenmeden önce de böyleydi

Bence de abartmıyorsunuz. Ben de hiç sevmem. Çoğu kişiye de abi/abla yerine bey/hanım derim eğer çok samimi değilsem. Huy edinmiş bu durumu eşiniz. Daha sert konuşun belki vazgeçer bundan.

Yaşıt ya da büyüklerine, yaşı küçük olsa da iş yerinde daha tecrübeli kesime abi denir.
İlginç nasıl alıştı acaba herkese abi demeye
Kendisi memur iş yerindekiler genel olarak yaş ortalaması büyük olduğu için doğal olarak abi diyor. Ama sosyal çevresinde çok küçüklere bile dayı, abi diyor.

Net konuşun bir daha yapmasın. Yok artik eşimize hiç mi bir sey diyemicez ya. Sacma sapan konuşmasın biraz ağırlığı olsun.

Eşiniz çocuk değil, sizde annesi değilsiniz neden yönlendirmeye calışıyorsunuz? Belki sevip saydığı birileridir saygıdan sevgiden söylüyordur. Benim eşimde yaşlısına gencine abi der. Erkeklerin coğu da alışkanlık oluyor sokak dili gibi kullananlarda var. Bende dedim ne derdi var kocasıyla allah başka dert vermesin sana bacım gir bak ne problemler var huzurunuz olsun mutluluk olsun hayatınızda

Bu konuları instagramda ya da başka platformlarda saçmalayıp duran kadın düşmanı erkeklere okutmak lâzim.kaçtır kadının küçük olduğu konular açılıyor.

Yani konusurken kendisinden kucuge Ahmet Abi mi diyor, yoksa arabayi naptin abi sattin mi mi diyor?

Abi naber? Ooo nasılsın abi? gibi söylüyorsa bu yabancıları bro demesi gibi bir şey. Kanka gibi, ne bileyim resmi olmayan bir hitap şekli işte, buna takılmaz insan. Yok kendinden küçüğe X abi diye ismini yanına ekleyerek hitap ediyorsa saçma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…