- 16 Nisan 2008
- 5.459
- 14.794
- 773
- Konu Sahibi lastworldd
-
Evet abartmışsınız.Sizce fazla mı abartıyorum durumu
Bence de abartmıyorsunuz. Ben de hiç sevmem. Çoğu kişiye de abi/abla yerine bey/hanım derim eğer çok samimi değilsem. Huy edinmiş bu durumu eşiniz. Daha sert konuşun belki vazgeçer
O şekilde olsaydı anlardım. Ama sanki büyük amcalara saygı gösterir gibi konuşuyorAbi naber? Ooo nasılsın abi? gibi söylüyorsa bu yabancıları bro demesi gibi bir şey. Kanka gibi, ne bileyim resmi olmayan bir hitap şekli işte, buna takılmaz insan. Yok kendinden küçüğe X abi diye ismini yanına ekleyerek hitap ediyorsa saçma.
Birsey olmaz bazi insanlarda öyledir herkesi kendimiz gibi olduramayızHerkese merhaba, benim çok büyük değil ama hoşuma gitmeyen bir sorunum var kendim mi acaba büyütüyorum diye sizinle de paylaşmak istedim. Ben 29 eşim ise 27 yaşında yaklaşık 3 yıldır evliyiz. Benim sorunum şu ki eşim kendinden yaşça büyük küçük herkese abi demesi. Kaç defa söyledim niye herkese abi diyorsun neden senden küçükler bile abi diyerek abin gibi davranmalarına müsaade ediyorsun. Onun için çok bir önemi yok ama ben bu duruma her denk geldiğim de soğuyorum ondan. Sizce fazla mı abartıyorum durumu?
Ya tabi ki tek derdimiz bu değil. Ama denk geldiğim yerde kendimi küçülmüş gibi hissediyorum. Evli barklı çocuklu adamın kendinden küçüklere abi çekmesi hoş durmuyorEşiniz çocuk değil, sizde annesi değilsiniz neden yönlendirmeye calışıyorsunuz? Belki sevip saydığı birileridir saygıdan sevgiden söylüyordur. Benim eşimde yaşlısına gencine abi der. Erkeklerin coğu da alışkanlık oluyor sokak dili gibi kullananlarda var. Bende dedim ne derdi var kocasıyla allah başka dert vermesin sana bacım gir bak ne problemler var huzurunuz olsun mutluluk olsun hayatınızda
Evet olduramıyoruz ama eşimi gözümde küçülmesine de engel olamıyorumBirsey olmaz bazi insanlarda öyledir herkesi kendimiz gibi olduramayız
Hala eşin adına karar alıp yön vermeye calışıyorsun. Takıntılı geldin bana çok küçük detaylara takılıp huzursuzluk çıkarman an meselesi gibi duruyosun hiç sağlıklı bulmuyorum tutumunu.Ya tabi ki tek derdimiz bu değil. Ama denk geldiğim yerde kendimi küçülmüş gibi hissediyorum. Evli barklı çocuklu adamın kendinden küçüklere abi çekmesi hoş durmuyor
Maalesef bende öyle düşünüyorumHerkese abi demesi ezikçe bir şey.
Allah allah niyeki siz yaşı sizden büyük kişilere saygı olarak abi diyosunuzdur ama eşiniz için abi kelimesi çok anlam yüklenmemiş bir hitap kelimesidir sadece.Evet olduramıyoruz ama eşimi gözümde küçülmesine de engel olamıyorum
Takıntıyla alakası yok bende arkadaş grubumdaki küçük kızlara abla desem ve onlarda bana küçük kardeş gibi davransaydı, Onun da hoşuna gitmezdi. Ceketi olsa neredeyse önünü ilikleyecek duruma geliyor. Ki ben eşimden 2 yaş büyüğüm ve onun abi dedikleri 24-25 yaşındaki çocuk olması beni rahatsız ediyorHala eşin adına karar alıp yön vermeye calışıyorsun. Takıntılı geldin bana çok küçük detaylara takılıp huzursuzluk çıkarman an meselesi gibi duruyosun hiç sağlıklı bulmuyorum tutumunu.
Eşine saygı duysan dünyanın sonu mu gerçekten? Adamla aranda hiç problem yokken problem arıyosun sanki.
Evet ismiyle hitap ediyor3 yaş küçük olan abi dediği kişi ismi ile mi hitap ediyor eşine?
E tabi benden 5-10 yaş büyüklere abi derim ama küçüklere de abi/ abla demiyorum. Siz söylüyor musunuz?Allah allah niyeki siz yaşı sizden büyük kişilere saygı olarak abi diyosunuzdur ama eşiniz için abi kelimesi çok anlam yüklenmemiş bir hitap kelimesidir sadece.
Söylemiyorum söylemem ama bu benim yapım. Bizim karşıda teyze var55-60 yaşında eşimi görünce 28 abi diyor. Eşimde ona teyze diyor yani bu başkaları için sadece bir hitap şekliE tabi benden 5-10 yaş büyüklere abi derim ama küçüklere de abi/ abla demiyorum. Siz söylüyor musunuz?
Yetişme tarzı öyledir yada özel bi bağı vardır öyle görüyodur sen eşin dahil kimsenin bakış açısını değştiremezsin çocuğun değil senin. Söyledin mi kendisine git deki sen abi demiceksin ona bakalım ne cevap vericek.Takıntıyla alakası yok bende arkadaş grubumdaki küçük kızlara abla desem ve onlarda bana küçük kardeş gibi davransaydı, Onun da hoşuna gitmezdi. Ceketi olsa neredeyse önünü ilikleyecek duruma geliyor. Ki ben eşimden 2 yaş büyüğüm ve onun abi dedikleri 24-25 yaşındaki çocuk olması beni rahatsız ediyor
ben sanırım kendimi ifade edemiyorum. abi dediği kişilerde onun daha küçük olduğunu vurgular gibi konuşuyorlar.Söylemiyorum söylemem ama bu benim yapım. Bizim karşıda teyze var55-60 yaşında eşimi görünce 28 abi diyor. Eşimde ona teyze diyor yani bu başkaları için sadece bir hitap şekli
ay benim eşimde kadınlara abla der kendinden küçük büyük fark etmezHerkese merhaba, benim çok büyük değil ama hoşuma gitmeyen bir sorunum var kendim mi acaba büyütüyorum diye sizinle de paylaşmak istedim. Ben 29 eşim ise 27 yaşında yaklaşık 3 yıldır evliyiz. Benim sorunum şu ki eşim kendinden yaşça büyük küçük herkese abi demesi. Kaç defa söyledim niye herkese abi diyorsun neden senden küçükler bile abi diyerek abin gibi davranmalarına müsaade ediyorsun. Onun için çok bir önemi yok ama ben bu duruma her denk geldiğim de soğuyorum ondan. Sizce fazla mı abartıyorum durumu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?