Söz verdiği için bir kere geldi çift terapisine orda da biseyleri çözmek değil beni kötülemek için gelmiş. Ayrılma ve büyük kavga aşamasında kötü sözler geçmişti aramızda iste bana bunları söyledi dedi. Yok evde sürekli kavga olduğu için eve gelmek istemiyormuş. Cinsel hayatımız neredeyse yokmuş ben yakin davranmiyormusum. Bende dedim ki sen eve gelmezsen biraz ilgi göstermezsen akşama kadar hakaret edersen ben seni yatağıma nasıl alayım değil mi ? Ama asla ben haksızım demiyor haksız olduğu konular hep çözümsüz kalıyor. Eşim çok bencil ben ışıkta seste uyuyamam biraz hassasım gece arkadaşlarıyla çıkıyor ya mesela 12 de 1 de geliyor rahatsiz olduğumu bildiği halde oturma odasına geçip ışığı TV yi açıp oturuyor. Yemek yiyoruz son ses maç maç özeti yani evde bir paylaşım yok. Tmam söz diyor dikkat edicem bir hafta ilgi sonra yine eski haline dönüyor.Boşan. Eğer boşanmıyorsan da çift terapisine gidin bu böyle olmaz hasta eder sizi. Kötü birşey dememişsin ki bu kadar tepki anormal.
Esim arkadaşlarıyla buluşmaya giderken koşarak gidiyor resmen aramizin iyi yada kötü olmasıyla alakası yok yani iyi olsa da hergun gitmek istiyor kötü olsa da. Bende 3 gün çık en azndan 4 gün de bizimle kal dedim. O 4 günün de 2 günü yine zaten eve iş sebebi ile geç geliyor. Evde durunca da gitmesini istemiyorum dedim diye surat yapıp köşesine çekiliyor. Aramızda ufak tartışmalar oluyor en küçük şeyde küsüyor günlerce surat asiyor oturup sohbet edemiyoruz etrafımdaki herkesi küçük görüyor. Misal okulda böyle bisey yaşadık diyorum sizin okuldakilerde de hiç akıl yok diyor. Herkese özentisin diyor. Ben etraftan bisey görüp yapınca isteyince özenti oluyorum millete özeniyor oluyorm ama kendi birinin lafını dinleyip yapınca arkadaş sohbeti oluyor. Ben sohbet etmeye çalışsam bile kendisi istemediği zaman etmiyor yani. Elbette benim de hatalarım vardır ben telafi etmek için çabalıyorum. Özür diliyorum gönlünü almak için hediye alıyorum ama o seni bu sefer kırdım özür dilerim asla demiyor hep kendine bir haklılık payı buluyorBu tarz durumlarda ben hep aynayı birazda kadın tutsun kendine diyen tarafım , objektif bakmaya çalışırım yani
Erkekler sinirli asabi kadınlarfan daha tahammülsüz evet , ama mesela onca yıllık ilişki üzerine yapılan evlilik … Erkekte hata yok demiyorum ama acaba sizde hiç mi hata yok? Mesela bu kavgalar yüzünden sinirleriniz laçka olup biraz ters davranıyor yada farkında olmadan evde surat yapıyor olabilir misiniz belki bu yüzden evde durmak istemiyor sürekli dışarı kaçmaya çalışıyor? Yada yaptığı her hareketi eleştiriyor yada bunu böyle yapma şunu şöyle yap diye fazla mı üstüne gidiyorsunuz acaba?
Bilemiyorum, biz şuan sizin anlattıklarınız üzerinden yorum yapıyoruz, acaba eşinizi dinlesek o ne söyler sizinle alakalı
Çünkü az buz bir zaman değil beraberliğiniz bide ortada çocuk var demekki geçmişte güzel bir yaşanmışlığınız varmış eşinizle, birşeyler olmuş ve bu noktaya gelinmiş? İşte o “ birşeyleri” bulmak için kendi tavırlarınızı ve konuşma üslubunuzu da sorgulayın derim ve kendinizde gerçekten bir hata olmadığına inanıyorsanız ozaman yapılacak şeyi bir tek siz bilebilirsiniz
Çift terapisinde ikinizde birbirinizde sinir olduğunuz şeyleri paylaşmalısınız bunu kötülemek olarak görmeyin. O da değiştirecek kendini sizde.Söz verdiği için bir kere geldi çift terapisine orda da biseyleri çözmek değil beni kötülemek için gelmiş. Ayrılma ve büyük kavga aşamasında kötü sözler geçmişti aramızda iste bana bunları söyledi dedi. Yok evde sürekli kavga olduğu için eve gelmek istemiyormuş. Cinsel hayatımız neredeyse yokmuş ben yakin davranmiyormusum. Bende dedim ki sen eve gelmezsen biraz ilgi göstermezsen akşama kadar hakaret edersen ben seni yatağıma nasıl alayım değil mi ? Ama asla ben haksızım demiyor haksız olduğu konular hep çözümsüz kalıyor. Eşim çok bencil ben ışıkta seste uyuyamam biraz hassasım gece arkadaşlarıyla çıkıyor ya mesela 12 de 1 de geliyor rahatsiz olduğumu bildiği halde oturma odasına geçip ışığı TV yi açıp oturuyor. Yemek yiyoruz son ses maç maç özeti yani evde bir paylaşım yok. Tmam söz diyor dikkat edicem bir hafta ilgi sonra yine eski haline dönüyor.
Anlattıklarınız gibiyse ozaman gerçekten evliliğinizde ciddi sorunlarınız var, başta saygı diye birşey kalmamış ki evliliğin temeli saygıdır bana göreEsim arkadaşlarıyla buluşmaya giderken koşarak gidiyor resmen aramizin iyi yada kötü olmasıyla alakası yok yani iyi olsa da hergun gitmek istiyor kötü olsa da. Bende 3 gün çık en azndan 4 gün de bizimle kal dedim. O 4 günün de 2 günü yine zaten eve iş sebebi ile geç geliyor. Evde durunca da gitmesini istemiyorum dedim diye surat yapıp köşesine çekiliyor. Aramızda ufak tartışmalar oluyor en küçük şeyde küsüyor günlerce surat asiyor oturup sohbet edemiyoruz etrafımdaki herkesi küçük görüyor. Misal okulda böyle bisey yaşadık diyorum sizin okuldakilerde de hiç akıl yok diyor. Herkese özentisin diyor. Ben etraftan bisey görüp yapınca isteyince özenti oluyorum millete özeniyor oluyorm ama kendi birinin lafını dinleyip yapınca arkadaş sohbeti oluyor. Ben sohbet etmeye çalışsam bile kendisi istemediği zaman etmiyor yani. Elbette benim de hatalarım vardır ben telafi etmek için çabalıyorum. Özür diliyorum gönlünü almak için hediye alıyorum ama o seni bu sefer kırdım özür dilerim asla demiyor hep kendine bir haklılık payı buluyor
O benden isteklerini söylüyor değiştirelim diye ben tmam diyorum ama eşim ondan isteklerimi söyleyince işine gelmeyene tmam demiyor kendi olduğu gibi olsun istiyorÇift terapisinde ikinizde birbirinizde sinir olduğunuz şeyleri paylaşmalısınız bunu kötülemek olarak görmeyin. O da değiştirecek kendini sizde.
o seni bu sefer kırdım özür dilerim asla demiyor hep kendine bir haklılık payı buluyor
Böyle bir adamla geçinilmez. Boşan evliykende yokmuş zaten hiç olmasin daha iyi.O benden isteklerini söylüyor değiştirelim diye ben tmam diyorum ama eşim ondan isteklerimi söyleyince işine gelmeyene tmam demiyor kendi olduğu gibi olsun istiyor
Zaten 1 kere geldi o da söz verdi diye bir daha gitmem bir işe yaramıyor dedi. Evet aramızda saygı da kalmadı yeniden inşa etmek için uğraşalım dedik ayrılma noktasına gelmiştik çünkü ama ayrılmayı istemeyen kendisi geçmişi unutalım dedik kapatalım açmayalım hatalarımız oldu ama konuştukça çözüm olmuyor dedik. Durup durup geçmişi açıyor sen bana şunu dedin ben senin gözünde böyleyim zaten. Kendisi de bana zamanın da küfür hakaret hepsini yaptı ekonomik şiddet ama ben yeni bir defter açtık diye sakin kalmaya çalışıyorum gözüme batan çok şeyi var ama susuyorum. Güzel konuşalım anlasalim diye ama eşim o adımı atmıyor yine araya soğukluk sokuyor kişiliğime hakaret ediyor yok hastasın sen tedavi ol yok sen söylesin yok arkadaşların böyle. Entelektüel sıkıntın var iletişim sorunun var ama ben ona bi telefonun sesini açma gece biz uyuyunca ışığı açma sende uyu diyorum onda bile yükseliyor ben senin gözüne mi batıyorum bilmem neAnlattıklarınız gibiyse ozaman gerçekten evliliğinizde ciddi sorunlarınız var, başta saygı diye birşey kalmamış ki evliliğin temeli saygıdır bana göre
Bunun terapi ile düzeleceğine pek inanmıyorum neden dersen terapist sana her konuda yardımcı olabilir ama biten bir saygıyı ancak eşler kendileri sağlayabilir,
ama siz bilirsiniz
Kızım geceden beri kusuyor hasta kalkıp bi neyi var demedi. Sabah doktora götürelim dedik götürdük eve geldik yemek yemiyo diye çocuğa kiziyo iğne yaptırmaya goturcem yemezsen de diyo hasta çocuk zaten yemek istese yer yani. Çocuğa da en küçük şeyde kızıp bagiriyo bazen ses etmiyorum ama bazen de hiç biseyiyle ilgilenmeyip kızma hakkini nerden buluyor diye kızıyorum bende çocukla arama girme diye yine ben suçlu oluyorumBöyle bir adamla geçinilmez. Boşan evliykende yokmuş zaten hiç olmasin daha iyi.
Hem bencil hem cimriAdam ne iyi bir eş ne iyi bir baba. Kolayını bulmuş hayatın , sadece günü kurtarmak için mış gibi yapmak.Bunca zaman buna tutunup evli kalmışsınız ama anlık iyilikler bir yere kadar,hayatın her anında yanınızda olmayan önceliği arkadaşları olan ama bencilliğinden düzeni bozulmasın diye ayrılmak istemeyen bir adam.........
Bu sabah da neler oldu. Kızım hasta 2 gündür midesi rahatsiz eşim bırakıyor sabah okula dedim ki öğretmenine söyle yağlı şeyler yemesin tatlı şeker vermesin dedim. Sende herseyi benim üzerimden söylüyorsun diye yine yükseldi. Kendin at msj öğretmenine ne söylemek istiyorsan söyle dedi. Bende sabah sen bırakıyorsun gidince söyle şimdi ne var bunda dedim. Ona göre benim iletişim sorunum var kimseyle iletişim kuramıyorum sorularımı o soruyor. Senin iletişim sorunun var diyor bana. Tmam dedim artık kavga etmemek için kendim atarım msj.Boşan. Eğer boşanmıyorsan da çift terapisine gidin bu böyle olmaz hasta eder sizi. Kötü birşey dememişsin ki bu kadar tepki anormal.
BosaninBu sabah da neler oldu. Kızım hasta 2 gündür midesi rahatsiz eşim bırakıyor sabah okula dedim ki öğretmenine söyle yağlı şeyler yemesin tatlı şeker vermesin dedim. Sende herseyi benim üzerimden söylüyorsun diye yine yükseldi. Kendin at msj öğretmenine ne söylemek istiyorsan söyle dedi. Bende sabah sen bırakıyorsun gidince söyle şimdi ne var bunda dedim. Ona göre benim iletişim sorunum var kimseyle iletişim kuramıyorum sorularımı o soruyor. Senin iletişim sorunun var diyor bana. Tmam dedim artık kavga etmemek için kendim atarım msj.
Bu tavırlarından dolayi çok soğudum zaten çünkü ne zman iyi gidiyor desem moralimi bozuyor böyle hakaretler küçük düşürücü kelimeler söylüyor ben ona bisey diyince kıyamet kopuyor ama. Evde sürekli buz gibi bir ortam 1 hafta iyiysek diğer hafta böyle laf sokma arada bir soğukluk konuşmama. Arada çocuk var çocuk için sabredeyim babasız büyümesin diyorum ama bazen sabrım taşıyor. Acaba abartıyor muyum diyorum durup bir düşünüyorum bosver diyip yoluma devam ediyorum ama yine moralimi bozacak şeyler yapıyor dönüp de bir özür dilerim kırdım demiyor amaVallahi kendine çeki düzen vermeyen kişi için uğraşmayın değmez. Size hastasın demesi bile onun sizi hasta ediyor olmasından kaynaklı. Her şeyden vazgeçmiş olsanız nasıl peşinizde dolanır.
Adil Yıldırım'ın böyle konularda maalesef çok doğru tespitleri var. Maalesef diyorum söyledikleri bazı şeyler erkeklerden bence daha soğuma sebebi olan türlerden ama haklı..
Her şeyden vazgeçtim zaten ayrılmak istediğimi söyledim tmam duzelcem yedi yeminler etti sözler verdi terapiye gelicem dedi ama bu sözler 1 hafta sürdü. Yani bunu defalarca yaptı. Söz veriyor en fazla 1 hafta normal sonra tekrar eski haline dönüyor. Resmen 8 senedir çocuk gibi koca adamın peşini toplamaya çalışıyorum artık yoruldum ama çocuk var sabret diyorum kendime de. 30 yaşındayım artık çocuk gibi azarlamasindan çok yoruldum kavga etmekten eşime sinir olmaktan bile yoruldum ama umrunda degil çünkü kendince de o haklı. Dün çocuk hasta ben hasta akşama kadar eve gelmedi saat 7 de gelmiş yemek soruyo ne yicez diye. Ben o halimle ev temizlemisim çocukla uğraş çamaşır şu bu o kadar sinir oldum ki. Ama kendince haklı hep evi mi beklicem diyor bu hafta temizlik sırası sendeydi diyor bekleseydin aksam yapardık temizliği diyor. Yani kendince haklı sebepleri var ama ben o sebeplerine bile sinir oluyorumVallahi kendine çeki düzen vermeyen kişi için uğraşmayın değmez. Size hastasın demesi bile onun sizi hasta ediyor olmasından kaynaklı. Her şeyden vazgeçmiş olsanız nasıl peşinizde dolanır.
Adil Yıldırım'ın böyle konularda maalesef çok doğru tespitleri var. Maalesef diyorum söyledikleri bazı şeyler erkeklerden bence daha soğuma sebebi olan türlerden ama haklı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?