eşimle sorunum

mehel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2012
938
230
123
Manisa
kızlar merak ettiğim eşlerinizle kendi ailenize ne kadar sıklıkla gidiyorsunuz

kızlar eşimle büyük problemlerimiz yok ufak tefek. ve çabuk hallederiz. yalnız bugün çok canım sıkıldı

eşimin memleketine gelin gitmiştim 2 yıl sonra da benim memleketime taşındık. ikimizinde isteğiyle.

eşimin memleketindeyken ailesine her hafta giderdik.çoğu gidişimizde de gece kalırdık cumartesi giderdik o gece kalıp ertesi pazar dönerdik dönüşümüzde akşamı bulurdu. arabayla 20 dk lık mesafedeydik.ben de 1 sene sonra söylenmeye başladım. çünkü çalışan birisiydim ve haftasonu kendime göre işlerim oluyordu.dedim bir hafta gidelim bir hafta da kendi kendimize vakit geçirelim. tabi kavga gürültüyle hallettik bu konuyu. artık 2 haftada bir gidiyorduk. bazen üstüste gittiğimiz haftalarda oluyordu tabi . ya diyodum sabah gidelim akşam geç vakit dönelim evimize. bi gün de temizliğimi yaparım böyle orta yolu bularak gidiyorduk

şimdi burdayız benim ailemin yanında. eşime annemlere bi uğrayalım dedim geçenlerde şimdi gidicez geç vakit olcak bilmem ne uzattı. üstüne gitmedim zaten sıkıntılı buraya geldiği için bazı şeyler beklediği gibi olmadı. tamam dedim.
geçen perşembe annemler iftara gelmişti. bugün eşime dedim iftardan sonra bi uğruyalım annemin biraz tansiyonu yükselmiş. hem bize de yürüyüş olur dedim. annemler bu arada yürüme mesafesinde ve 10 dk evleri.

önce yeni görüştük dedi
sonra niye gidiyoruz dedi
sonra herkesin tansiyonu yükseliyor dedi
sonra her hafta veya 2 haftada bir gitmek zorundamıyız dedi.( bu arada eşimle en son 2 hafta önce gittik)
en son da nasıl oluyormuş dedi

yani bana resmen misilleme yapıyor.çok kırıldım. içimden geçenleri de söyleyemedim uyumuştu.
ne yapacağımı bilmiyorum kızlar . aynı şeymi ben onun ailesine gittim gece kaldım sabah gittim akşam döndüm. o 2 saatin lafını yapıyor. aklınca sen benim aileme gitmek istemedin ben de aynısını yapacağım mantığında.

Son düzenleme:
Bizde bu gibi sorunlar olmuyor,
Canım isterse anneme giderim eşime teklif ederim gelmezse ben giderim,
Ama eşim annemlere uğrar zaten yolu düşer bazen benden çok eşim uğrar,
K validemede aynı şekilde,,

Sende kendin git 10 dk. Mesafede ise eşin gelmezse gelmesin,,
Bu arada sen fedakarlık Etmişsin eşinin ailesine ama aynı fedakarlığı eşinden beklersen üzülürsün
Erkekler bizler kadar fedakar ilgili olamayabiliyor...

iyilik yap at denize derler ya öyle olmuş işte..
hergün gidersin de bi gün gitmeyince suç olur. aklına yazar onun intikamını almaya uğraşır. başka şey olsa bu kadar ilgilenir mi acaba.. çok garip bi millet bunlar ya :)
eşimle konuşabilirim o da beni dinler dersen içindekileri ben sana böyle böyle yaptım diye kafasına kakarak değil de güzelce anlat bi bakalım değişiklik alacak mı?

erkekler hanımların ailesine çok sık gitmezler
kısasa kısas yapmak yersiz olsa da erkeklerin geneli öyle
sürekli eşinle gitmek zorunda değilsin
sen git, eşin seni almaya gelsin vs
idare et bir şekilde
çocuğun mu bu ayrılamıyorsun

Eşinizin tavrına güldüm inanın :)

Bence bunu içinden gelerek degil,
Kendi yaşadıgı duygunun aynısını size de yaşatmak istemiş :)

o da öyle dedi. tek git benle gitmek zorunda değilsin. ben sana annene gitme demem diyo. dedimki ama annenlere giderken ben seni yalnız bırakmadım.açıkçası hoş gelmez bana tatil günü benim de onla gitmemem. bi de diyorki ben yalnız gidiyodum hafta içi öğle arası uğruyordum. kızlar ben zaten tek de gidiyorum anneme.ama 2 hafta olmuş eşimle gitmem daha doğru diye düşündüm.bi de rahatsızlık durumu olunca

şuan gurbetteyiz ama memleketteyken eşit davranmaya özen gösterirdim hep..kaldı ki gün gelir bunu problem yapmasın diye. annemler bizimle merkezdelerdi...kv köyde otururlar... köye gittiğimizde yatılı olurdu genelde eşimizin izinli olduğu günler....annemlere gidince pek yatıya kalmazdık...gider dönerdik... şimdi memlekete eşmin yıllık izinlerinde gidiyoruz, ve 10 gün izin kullanacaksak eğer, beş günü kaynanamlarda, beş günü annemlerde geçiriyoruz...hayatta heraşey karşılıklı...kadın erkek ayrımı olmaksızın...senin ailen benim ailem ayrımı yapmadık hiiç... eşit olmaya çalışıyoruz...gayet yolunda oluyor böyle...

ben ikinizin de isteğiyle senin memleketine taşındığınızı sanmıyorum canım
ama sen bunu istemekte haklısın.
o da kendi ailesini bırakıp seninkilerin yanına gelmiş ve onlarla haşırneşir olmaktan rahatsız tabi o da haklı.

en iyisi sen seninkilere söyle kırılmasınlar. onlar da bilir erkekler sevmez ev aile ziyaretlerini.
eşine hiç lafını bile etme. sen git gel.
o da kendi ne zaman isterse o zaman gidersiniz. zaten bir süre sonra rahatsız olur gitmiyor olmaktan merak etme.
çünkü sana kinlenmeye başlamış.
telefonda ailesiyle neler konuşuluyor bilemezsin.
bari kendini emirkulu gibi hissetmesin.
kocan haklı yani.

kime göre neye göre daha doğru olur diye düşündün...
o zamanlar onlara göre doğrusu buydu ama sen katlanamıyordun değil mi.
baskı yapma.
böyle kurallarla kaidelerle evlilik hatta hayat çooook zorlaşır.
mecburiyetler boğar insanı.
sen nasıl onun memleketinde dayanamıyordun bir gece yatıp dönmeye.
şimdi o senin durumunda.

tabiki ben isteğim ön plandaydı . ama o da iş kariyer açısından burayı uygun gördü.onu da anlıyorum ailesini bırakıp geldi. ama ben onu zorlamamaya çalışıyorum zaten. bu sefer bizimkilerde cephe alırlar diye çekiniyorum. çünkü diyecekler ordayken kayınvalidene her hafta gidiyordun burda niye böyle oldu diye

haklısın canım. ama ben süreyi karşılaştırdığımda fazla bi fedakarlık istediğimi düşünemiyorum. haftasonunu geçirmek var bi de 1-2 saat çay içip dönmek var. ben haftasonu bile gitmek istemiyorum aileme açıkçası beraber zaman geçirelim diye hafta içi bi çay içer evimize döneriz diye düşünüyorum hep

eşimin ailesiyle aynı şehirde dğiliz,arada 8 saat olmasına rağmen istediğimiz zaman günü birlikte olsa gideriz..yol bizi dinler bizyolu dinlemeyiz..ailemle arabayla gidildiğinde 30 dkk ama diğer türlü 3 vasıtayla 1,5 saatte gidiliyor.haftada 1 gün gideriz,canımız isterse haftanın2-3günü gideriz..zorlamayla olmuyor,insan bazen hiçbir yere gitmek istemiyor,gidilmeye zorlanıldığında inatlaşmalar başlıyor.zorlamayın kendi haline bırakın,gelmek istemiyorsa ailenize gelmek istemedi demek yerine bahane uydurun..sonra düzelip tekrar gitmeye başlayacaktır..kendinizi boşuna sıkıntı içine sokup,ilişkinizi germeyiniz..

bende kendi haline bırakmayı düşünüyorum. ama bi yandan da düşündüklerimi içime ata ata iyice ezildiğimi hissediyorum

Sizinkiler cephe alırsa,oradaki durumla buradaki durumu kıyaslarsa emin olun ki sizi düşünmüyorlar demektir.
Kadının ailesinin böyle birşey istemesi yersiz olur.
Burada idareci siz olacaksınız.
..
Eşinize kesinlikle baskı yapmayın.. Bu istisnasız ters teper.
Eşinizin kıyaslama durumunu yapmasını kesinlikle kaçış yolu olarak yaptığını düşünüyorum.
Yaptığına kılıf arıyor, siz üstelersenizde bu durum çığrından çıkar.
..
Ayda bir bile eşinizle aile ziyareti yapsanız yeterli olur diye düşünüyorum.
Eşiniz gelse ne olacak gelmese ne olacak ?

Duruma göre değişiklik gösterir ama benim eşimle bu konuda sorunlarımız olmadı. Yeni evlendiğim zaman annemden çıkmıyorduk gecelere kadar oturuyorduk çok yakın mesafemiz vardı. Devamlı gidip gelirdim eşimle veya yalnız farketmez.

Daha sonra kayınvalideme biraz yakın bir yere taşındım ama sık sık gidemiyoruz işi müsait değil zaten. Yaz tatili izinlerini de eşit kullanırız.

Ama size misilleme yapması için bir sebep yok sonuçta siz çalışıyormuşsunuz ve temizlik,dinlenme vs. gibi ihtiyaçlarınız olmuştur.

İlk başlarda az az gidersin sende. Zamanla alışacaktır. Benim annem şahane yemekler hazırlardı damadım gel bak bugün senin için şunu yaptım diye diye çağırırdı. Sizde sevdiği şeyleri yapabilirsiniz. Eşinizde zamanla alışacaktır inşallah.

bakalım ne olacak. kavga gürültü yaşamak istemiyorum zaten. ama çok kırgınım. rol yapamam muhakkak yüzümden anlayacaktır

eşini kendi haline bırak canım baskı yapma erkekler kadınlar kadar fedekar olamıyorlar sen ne yaparsan yap ona az gelir ama kadın kocasından ufak bir adım beklesin böyle olay olurboşver beraber gitmek için çok ısrarcı olma o gelmiyorsa sen git görüş ailenle

Bir zamanlar esinizin size yaptigini simdide siz ona yapiyiorsunuz
Ne gerek var surekli gidelim gelelim
Biz on yildir evliyiz daha bugune kadar boyle bir dayatma yapmadik birbirimize
İllakide annenize gitmek istiyorsaniz 10 dk lik yermis gidin gorun evlilik demek yapisik ikizler gibi herseyi beraber yapmak demek degildir bu konular cok fazla abartiliyor bana gore bosanmaya kadar gide evlilikler var senin annen benim annem tavsiyem boyle kiyaslamalara girmeyin sonra is inada biniyor ipler kopuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…