Eşimle sürekli kavga halindeyiz

Deeprise

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2018
128
67
48
34
Merhaba herkese, 6 senelik evli 1 çocuk annesi, mesleği olan çalışan bir bayanım. Eşimle sürekli kavga halindeyiz, mesela dün sabah işe giderken şöyle bişey oldu, eşimin maçı varmış akşam için, ben de her hafta gitmesen yada saatini geç saate aldırsan ne iyi olur akşam eve dönüşte (annemde oluyoruz kızımla ben de) sıkıntı yaşıyorum kızım uyuyor, babama da bıraktırmak zor oluyor iş yorgunu dedim. Bi bağırmaya başladı bana, halbuki benim üslubum normaldi. 20 kişinin karısı sıkıntı çıkarmıyor sen çıkartıyosun, her yere gittiğimde kimsenin karısı sıkıntı çıkarmıyor sen çıkartıyosun vs vs diye söylenmeye başladı bağıra bağıra. Ben de başkalarının özel hayatını biz bilemeyiz onlar da yaşıyodur sorun, beni başkalarının eşiyle kıyaslama dedim. Sen istiyosunki her an dizinin dibinde olayım dedi bunları söylerken bana bağırıyor ama, ben de hayır dedim dizimin dibinde falan ol demiyorum sadece beni zor durumda bırakma, çocuk uyuyor gel git zor oluyor dedim. Ses tonunu yükseltti ve sürekli beni eleştirdi, başkalarının eşlerinin sorun çıkarmadığını hep benim çıkardığımı söyledi (maç saatini geç saate alsan dedim diye) Gerçi ben fikrimi de söylesem, ona ben herşeye karışıyomuşum gibi geliyor. Neyse, bizim ses tonları yükseldi ben de boşa o zaman beni dedim madem eleştiriyosun çekme beni dedim, o günler de gelcek dedi. Üstüme yürüdü ve kolumdan tutup itti, tam işe gidicez hazırlanıyoruz bi yandan. Ben ağlamaya başladım ve beni ittiği için ona yavaş ol deyip, ben de ittim ama tabi onun gücüyle benimki bir değil, yüzüğünü de takmıcam dedim ve çıkardım madem o günler de gelecekmiş. Aptalca bi kavga yaşadık, başlıcam işine de gücüne de dedi. Ben de evde oturup senin eline mi bakayım dedim, kendisi çok eli açık biri de değil zaten. Ve hep bu tarz konular yüzünden kavga ediyoruz, hep itiyor kakıyor, suratı sürekli asık, pazara gitmez markete gitmez alışverişe, gitse de zorla. Yardım et derim, bıtlama der, yada zorla eder söylene söylene. Kısacası tükendim, tüketti beni. Buraya yazmak içimi rahatlatmak istedim. Herkesin eşi böyle mi?

Eşinizin üslubu ve davranışları hiç hoş değil tabi ama sizin de arkadaşları ile oynadığı halı saha maçı için geç saate al demeniz anlamsız olmuş. Dediği gibi 20 kişi oynuyorlar belki, herkese o saat uymayabilir, halı sahada başka boş zaman olmayabilir. Benim bildiğim her hafta aynı saatte oynanır, onlara ayrılır o saat halı sahada. Sizin de talebiniz saçma geldi bana kusura bakmayın. Hep bu tür talepleriniz varsa çileden çıkmış olabilir.

haftada bir kez ise babanda aslinda bisey demez idare ederdi sanirim. itis kakis tehlikeli sular, girmeyin oralara derim ben. su an hala sinirli oldugunuz icin herseye negatif bakiyosunuzdur, azcik sakinlesin derim ben.

erkekler eğer maçları söz konusuysa ciddi derecede çirkefleşebiliyorlar sizdeki durumda bu olmuş adamların tek anladığı şey futbol ne yapsınlar :)

eşinizin maç günleri neden annenizde kalıyorsunuz evinize gidin kızınız da evinde uyusun

onun dışında itme,kakma,hakaret konularında çok çirkin şeyler tabii

Merhaba herkese, 6 senelik evli 1 çocuk annesi, mesleği olan çalışan bir bayanım. Eşimle sürekli kavga halindeyiz, mesela dün sabah işe giderken şöyle bişey oldu, eşimin maçı varmış akşam için, ben de her hafta gitmesen yada saatini geç saate aldırsan ne iyi olur akşam eve dönüşte (annemde oluyoruz kızımla ben de) sıkıntı yaşıyorum kızım uyuyor, babama da bıraktırmak zor oluyor iş yorgunu dedim. Bi bağırmaya başladı bana, halbuki benim üslubum normaldi. 20 kişinin karısı sıkıntı çıkarmıyor sen çıkartıyosun, her yere gittiğimde kimsenin karısı sıkıntı çıkarmıyor sen çıkartıyosun vs vs diye söylenmeye başladı bağıra bağıra. Ben de başkalarının özel hayatını biz bilemeyiz onlar da yaşıyodur sorun, beni başkalarının eşiyle kıyaslama dedim. Sen istiyosunki her an dizinin dibinde olayım dedi bunları söylerken bana bağırıyor ama, ben de hayır dedim dizimin dibinde falan ol demiyorum sadece beni zor durumda bırakma, çocuk uyuyor gel git zor oluyor dedim. Ses tonunu yükseltti ve sürekli beni eleştirdi, başkalarının eşlerinin sorun çıkarmadığını hep benim çıkardığımı söyledi (maç saatini geç saate alsan dedim diye) Gerçi ben fikrimi de söylesem, ona ben herşeye karışıyomuşum gibi geliyor. Neyse, bizim ses tonları yükseldi ben de boşa o zaman beni dedim madem eleştiriyosun çekme beni dedim, o günler de gelcek dedi. Üstüme yürüdü ve kolumdan tutup itti, tam işe gidicez hazırlanıyoruz bi yandan. Ben ağlamaya başladım ve beni ittiği için ona yavaş ol deyip, ben de ittim ama tabi onun gücüyle benimki bir değil, yüzüğünü de takmıcam dedim ve çıkardım madem o günler de gelecekmiş. Aptalca bi kavga yaşadık, başlıcam işine de gücüne de dedi. Ben de evde oturup senin eline mi bakayım dedim, kendisi çok eli açık biri de değil zaten. Ve hep bu tarz konular yüzünden kavga ediyoruz, hep itiyor kakıyor, suratı sürekli asık, pazara gitmez markete gitmez alışverişe, gitse de zorla. Yardım et derim, bıtlama der, yada zorla eder söylene söylene. Kısacası tükendim, tüketti beni. Buraya yazmak içimi rahatlatmak istedim. Herkesin eşi böyle mi?
Canım her evlilikte olan sorunlar önemli olan uzatmamak benim esimde öyle tlf caldirmamdan bile küplere biniyor bende o aramadikca aranan sormam bana ne diyorum na halı varsa görsün ondan ilgi dilenmek bana artık ters çünkü ben bunu çözdum bunaltilmaya gelmiyor bende yapmıyorum sonra kendisi arıyor kapatıyor hep bi şekilde o adım atıyor size tavsiyem bi süre esinizi görmezden gelin bakalım ne yapacak

Sizin her hafta aynı saatte yaptığınız bir etkinlik niye yok ki, olsa siz de belki biraz rahatlarsınız.
Erkeklerin en büyük silahı hep yonondo olmomo ostoyorsun, bik bik bik,
O izlenimi vermeyin,bayılıyorlar hemen sıkılmaya , bıkmaya, oflanıp dertlenmeye.

Evliliklerde "boşanma" kelimesi tek atımlık kurşun haline geldi.
Bi kere ağızdan çıktığında bütün büyünün bozulduğunu gerçekten göremiyor musunuz?
Bu cümle bu kadar basit ağıza pelesenk olacak bir cümle mi?
Baitleştire basitleştire evlilik denilen şeyin manevi anlamını yitirttiniz.

Boşanma lafı edecek hiçbişey yokmuş ortada ve siz bu cümleyi kurduktan sonra üzerinize yürümüş eşiniz.
Bence biraz haketmişsiniz, kusurabakmayın.
He bu arada boşanmış bi anne olarak söylüyorum;
O boşanmak düşündüğünüz kadar basit bi olay değil,
markete gitmediği, maç saatini ileri çekmediği günleri mumla arayabilirsiniz, haberiniz olsun.

Sanırım arabanız var. ehliyetiniz varsa eşiniz arabayı size bıraksın rahat rahat evinize gidin.

bunlar olmazsa ve babanızdan götürmesini istemek istemiyorsanız taksi çağırın..

Sizinde haftada bir kafa dağıtacak bir meşgaleniz olsa belki durum böyle olmaz.
Haftada bir maça gidiyorsa kısıtlamayın

Sizde bir etkinlik bulun. Böylelikle rahat edersiniz.

Dediğiniz gibi gereksiz bir gerginlik yaşanmış.benim eşim tam tersi gibi ama nasıl kadınlarımız bir olmadığı gibi erkekler de bir değil ben de arada düşünürüm keşke haftada bir maçı arkadaşlarla çıkması olsa diye ama yılda bir iki akşam buluşmaları yaparlar. Ben sizin yerinizde olsam çocuğumu erkenden uyutur o akşamı tamamen kendime ayırırım yayılırım bir güzel elime kumanda yanıma istediğim yiyecekler çalışıyorsunuz bir akşam tembellik yapın.ayy çok heveslendim ben de bizimkine direteyim olmazsa haftada bir akşam arkadaşlarınla çık diye :D

Siz annenizden tek başınıza dönemiyor musunuz? Evleriniz birbirine çok mu uzak? 5-10 dk mesafeyse, babanız da bırakırken yorulmaz diye düşünüyorum. Ayrıca yanınızda biri olmadan çocuğunuzla eve gitmek sizi çok mu zorlar?

Sizin için de haftada bir gün farklı bir şey yapma imkanı yok mu aynı saatlerde? Ya da babanız haftada bir gün sizi bıraksa bir şey olmazdı. 20 kişinin planı bir kişi için nasıl ileri saate alınsın?

Eşinizin üslubu, tavrı çok yanlış. İtiş kakış meseleleri bir kere başlarsa gerisi gelir. Lütfen dikkat edin. Sizi eleştirdi diye de boşanma lafını kullanmayın. (Haklı ya da haksız eleştiri fark etmez)

Haftada bir gün arkadaşlarıyla zaman geçirmesi normal bence. Sizin böyle bir imkanınız yok mu? Annemde oluyoruz demişsiniz, bir kaç saat siz de kızınızı bırakıp, arkadaşlarınızla bir kahve içseniz? Buluşacak kimseyi bulamıyorsanız da kendinize zaman ayırsanız, bir sinemaya gitseniz mesela ya da bir kafede kitap okusanız, vs... Bunun dışında eşinizin üslubu çok kaba, hele hiçbir işe yardım etmemesi filan kabul edilemez şeyler. Bir süre siz de çekin elinizi ayağınızı işlerden. Sadece kızınızı ve sizi götürecek kadar alışveriş yapın. Azıcık yokluk çeksin beyefendi. Ona yemek de yapmayın. Bakalım ne oluyor? İtip kakma meselesini tam anlamadım. Size şiddet mi gösteriyor?

Her evlilikte olan sorunlar degil. Esimle biz de tartisiyorduk ama bitlama, zitlama gibi sacma sapan konusmslar veya itip kakma, bosanacagini soylemeler olmadi hic.

İşinden çikar evine gelir adam herzaman. Kirk yilda bir sirketin etkinlikleri olur ona katilir, bazen ben de eşlik ederim. Onun disinda arkadas toplantilarina birlikte gideriz.

Esimin arkadas cevresindeki evli erkekler de eşlerine saygili gordugum kadariyla. Adami tekken görup biyere davet etsek, "eşime sorayim " der ona göre plan yapilir.

Değil
Ben eşimi kendim hazırlar yollarım o gün benim evde ayaklarımı uzatıp kendime vakit ayırma günümdür hatta keşke haftada iki gitse :)
Birde yani gercekten 20kişiyi birden sadece sizin icin neden değiştirsin ne desin arkadaslarına benim kp yorgun hanım istemiyor falan mı

O gün eve taksiyle dönün ya da toplu taşımayla eğer babanızın götürmesini istemiyorsanız.
Eşin neden maç bitiminde seni almıyor, çocuk uyusun eşin kucaklar indirir arabaya.
Bence hiç kimsenin eşi geç saati istemez şahsen bana sorsalar iş çıkışı mı giyedim daha geç mi diye iş çıkışı derim.
Ya da sırayla yapın işte bi hafta taksiyle dönün, bir hafta baban alsın, bi hafta eşin alsın gibi

Benim eşimde o renk onunla uymamış giyme desem, herşeye karışıyorsun derdi. Oysa daha şık olsun diye tavsiye sadece. Kendisi makyaj yapma topuklu giyme içten teşekkür etme konuşurduda konuşurdu. Böyleler. Benciller. Haftada bir maçına karışmayın diyenler olmuş mevzu maç değil ki. Saygısızlık bencillik. Kadın evi çekip çevirsin çocuğa baksın. Erkek maça gitsin içmeye gitsin eve gelip koltukta yatsın. B.sayarda oyun oynasın. Bir hafta rolleri değiştirsek delirirler.

bizde eşimle sürekli kavga halindeyiz en ufak şeylerden kavga ediyoruz
sanırım o beni anlamıyor ben onu..
eşime birşeyi 2 kere güzellikle söylüyorum.. baktm anlamıyor 3. bende kopuyor birşeyler
bu seferde diyor ki bana bagırarak çağırarak birşey anlatamassın.. iyide diğer türlüde anlamıyor ki !1
güzellikle söylüyorum anlamıyor.. susuyorum anlamıyor çirkefleşiyorum anlamıyor
bende nasıl birşeyler anlatacağımı şaşırdım
bende saldım gitti valla.. takmıyorum artık akışına bırakıyorum her evlilikte olan şeyler
yalnız itiş kakış vs.. bunlar tehlikeli işte biraz sakin olun ikinizde böyle tehlikeli dönüşü olmayan şeylere girmeyin
sakinleyin sinirli iken insan saçma sapan şeyler yapıyor düşünüyor..
eşinizin bir süre üzerine gitmeyin biraz kendi haline bırakın.
eleştirmeyin bakalım ne olacak tepkisi.. zaten sizi seviyor ve değer veriyor ise düzelecektir zamanla herşey..
ama yok umursamıyor istemiyor sogudu ise zaten siz ne yapsanız olmaz..
ama yalnız değilsiniz emin olun herkes yaşıyor bu sorunları çok net.

Calisiyir olman cok guzel. Isten cikinca cocuguu annenden alio kendi evine gecsen de cocugun evde uyusa esin de ne hali varsa gorsun

Back
X