Esimle sürekli tartisiyoruz

oyacik__

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2018
39
29
3
iyi geceler kizlar, gecenin bi yarisi cok caresiz oldugum icin yaziyorum. Esimle 6bucuk aylik evliyiz, sürekli tartisip duruyoruz, bana eskisi gibi ilgisini sevgisini göstermiyor, ben hala eskisi gibi olmasini istiyorum. Defalarca konusstum dikkat edicegini söyledi ama gercekten olcakmi bilmiyorum.

Tartistigimiz zaman gelip özür dilemez, cok nadiren özür diler, buda beni mahfediyo. Ben gidip hatami anladigimi söyleyip özürümü diliyebiliyorum. Ama o baska bi sekilde gösteriyor veya hic bisey söylemeyip normal davraniyor.

Esim evlenmeden önce cok kiskancti ve her attigim adimimi bilmek isterdi, benide öyle alistirdigi icin bende ondan öyle bilmek istiyorum, o bana bazi seyleri artik biraz rahat birakmamizi söylüyorz birbimizi sIkmayalim diyor, eskisi gibi degil artik öyle kiskanclik veya didikleme yapmiyor. Ama beni hep kötülüyor cok didikliyormusum hastamisim ben falan, oysaki beni bu duruma hep o getiriyor.
Neden eskisi gibi degilsin diyorum sorun nerde bilmiyorum diyor bana biseyde diyemiyor.
Gercekten suan okadar üzgünümki neden evlendim diye cok pismanim, kendimi öldürmek istiyorum bu durumdan kurtulmak icin, bazen diyorum ayril gitsin sonra ailem aklima geliyo üzülcekler diye, her evlilikte olur böyle seyler düsünürek bosveriyorum.

Biz nisanliyken öyle mutlu bi ciftdik ki herks bize parmakla gösterirdi, simdi o halimizden eser kalmadi

Kendimi cok degersiz hissediyorum

Kimsenin çok kıskanç,her adımı bilmek isteyen-didikleyen bir çifti imrenerek, parmakla gosterecegini sanmıyorum.
Yüksek ihtimalle siz çok mutlu olduğunuz için size öyle geliyordur.
Eşinizin eskisi kadar kıskanç olmaması iyi birşey. Demek ki size artık güveniyor. Madem bu didikleme huyuna sizi o alıştırdı/iliski dinamiğini o belirledi, izin verin daha sakin - daha güven dolu ilişkiye de sizi aliştirsin.
Ayrıca uzaktan bakınca kavgaların temel sebebi 'sen dili' kullanmanızdan çıkıyor, küçücük olaylar büyüyor
Sen neden eskisi gibi değilsin
Sen çok değiştin
Sen kıskançsin
Sen hastasin
Kime bu dille beş cümle soylesen altıncıda kavga peşinden gelir zaten. Önce kullandığınız dili duzeltmeniz gerekiyor.
Kimse kavga etmek için evlenmez, ne güzel demişsiniz 'eşimle' tartışıyoruz
Bu kişi sizin eşiniz. İkinizi ayrı ayrı değil de bütün bir parça olarak görün ve ona sen söylesin sen böylesin demeyi bırakın. O sizin eşiniz, o neyse siz de osunuz, böyle düşünün. Kendinize davranılmasını istediğiniz gibi davranın.

Burada öyle evlilik hikayeleri okudum ki Allah'ım nasıl katlanıyorlar bu adamlara dedim. Sizin evliliğiniz daha çok yeni ve inan buradan hiç de sorun var gibi görünmüyor. Sende adamı sıkmayıver sorun çözülsün dert ettiğin şeye bak bunun için ayrılcam kendimi öldürcem diyorsun yaa pess. Bence biraz kafanı topla evliliğine sahip çık canım gereksiz yere kendini de eşini de üzersin.

O kadar vahim bir durum yok ortada.. Kime sorsam evlilik öncesi ve sonrası olarak ayrılır erkekler..

Zirvede yaşamıyordunuz ilişkinizi sadece özlem, hasret vs ergence bazı tutkulara, kıskançlıklara hatta saçmadır kısıtlamalara alıştırmışsınız kendinizi.. O devir kapandı şimdi aidiyet duygusunu yaşayacağınız, sen-ben değil biz olarak devam edip sakince tartışıp çözüm odaklı olma yoluna girdiniz ve ne yazık ki biz kadınlara düşüyor bu durum daha çok.. malum erkekler yüzeysel yaklaşıyorlar olaylara.

Bu kadar kıskanç bir adanla nişanlıyken çok mu mutluydunuz? Millet sizi parmakla mı gösteriyordu?

evliligi kiskanclik cok yipratir, birakin gün icinde takilip aksam yemeginde uzun uzun sohbet ederek günü özetleyin

İlk bir yil alisma suresidir evliliklerde. Sakin olmaya calisin. Bazen gereksiz mevzularda kavga edilir falan. Sagduyulu olmaya calisin. 1 yil bitince daha fazla rahatlarsiniz.

Bizde eşimle sevgiliyken çok aşırı kıskançtık . Adım başı mesaj atardık o telefonla yatar onla kalkardık . Hatta gece uyurkeen bilgisayarı açık bırakırdık
Ama evlendık ve evlendıgımız gun bu saçmalıklara son verdık . Ben işim gereği erkekler içindeyim butun gün . Oda işi gereği hep hastanelerde Tabi biranda silip atamadık kıskançlığı ilk yılla rbende sarsılsım o kdr hemşşirenin içindeyken

Ama zamanla geçti bu salak huyum . Eşiminde .. Eşine güven. Ve o na herzaman sana bir yanlış yaparsa terkedip gitceğini hissettir. Çocuğun olsa bile bunu bilsin . Ailenın her daim yanında oldugunu hıssetsin .

Her zaman derim bir hatana bakar . Suratına bile bile bakmadan çeker giderim derim . 6 yıldır 1 kadına ters başını , mesajını yakaladım çok şükür

Yaparsa kendı bilir ...

Onunla varolmadım ki onsuz Ölem

buarada abartılacak birşey göremedim
kendi kendinize dert arıyorsunuz

sürekli birbirine hesap veren sürekli didikleyen çifti de ben kıskanmam imrenmemde sizi kim nasıl imrenmiş bilemedim
adam evlendiğiniz için biraz daha rahat olmaya ve böyle ömür geçmez diye daha rahat olmaya başlamış bunda sevinmeniz gerekirken siz sürekli peşinde dolaşıyorsunuz didikliyorsanız adamın bunalması normal
başka meşgale bulun kendinize
eşinizden başka hayatınız olsun
böyle ömür geçmez boş yere evliliğini p.ç etme

Herkesin ilişkisi de maşallah parmakla gösteriliyor
Yanlış anlamayın sadece size yönelik bir şey yazmıyorum, öyle şeyler anlatıyor ki insanlar sonra bizi herkes takdir ederdi diyorlar. Adam herhalde imzadan 1 dk sonra kıskanç olmadı. Sadece siz aşıktınız ve tolere ediyordunuz muhtemelen.
Hemen her şeyde de ölmek istemeyin lütfen. Çözümsüz sorunların olduğu bir hayatınız yok, biraz karşı tarafa anlayış gösterin karşılık alırsınız muhtemelen.

Şu karikatür gibi olmayalım

ne anliyorsunuz acaba kiskanclik krizlerine girmek icin kendinizi bukadar zorlayip hayati herkese zindan etmekten
hesap sormadan yan yana duramiyormusunuz?
herseyini didikleme ihtiyaci duydugunuz veya sizin herseyinizi didikleyen insanla evlenmek zor olsa gerek guvensizligin oldugu yerde hic birsey duzgun yurumuyor maalesef
esinize gelince kopruyu gecince sizin icin cantada keklik nasil olsa moduna girmis

Boşanmak istememin çok sebebi var, kıskançlık birinci sırada geliyor
Telefonu niye açmadın, o niye baktı, kime süsleniyorsun vs,vs. Hazır rahat bırakmışken sizde bırakın.

Ben şeye takıldım, bu durumdan kurtulmak için kendimi öldürmek istiyorum diyorsun (sanırım sen ölmeyi bayilmak zannediysun) sonrasında da ayrılmayı düşünüp ayrılınca ailenin üzeleceğini düşünüyorsun.
Hangisi daha mantıklı ve hangisi aileni daha çok üzer bunu bir düşün.
Kaldıki problem ettiğin mevzu için ikisini de yapmana gerek yok.

Yaşlar kaç merak ettim ?
Daha çok yeni evlisiniz ne ara ilgisizleşti?
Kıskanmak ve kıskanılmak sağlıklı davranışlar değildir. Benim eşimde kıskanç ama tüm gün ne yaptığımın hesabını kimseye veremem. Onunkileri de detaylı bilmek istemem.
Bence biraz rahat bırakın kendinizi, sorun bile değil bunlar
Bu zamanların tadını çıkarın .

Sanki eşinizin çok üzerine gidiyorsunuz , bu sebepten dolayı duyguları düşünceleri eskisi gibi olmayabilir oda evlendiğine pişman olabilir sürekli nerdesin ne yapıyorsun diye takip edilmesini hiç hoş bulmuyorum eşinize güvenin biraz evliliği ayakta tutan temel güvendir güvensizlik yaparsanız ne aşk kalır nede sevgi kıskanmayın demiyorum ama bunu abartmayın.
İlk sene de genelde böyle tartışmalar mutlaka oluyor çünkü iki farklı insan iki farklı huy ne kadar ortak yönleriniz olsa da alışma sürecinde böyle şeyler mutlaka yaşanır ama eşinize elindeki yüzüğü boynuna takılan bir halka haline getirmeyin.

sizinki şuan evlilik değil evcilik oyunu,biraz rahat bırakmayı deneseniz hayatı çekilmez hale getirmeseniz yada empati yapsanız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…