eşimle tartıştık ayrı ev yüzünden

irras_

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2008
2.966
207
323
Bursa
şuan o kadar daralmış çıkmazlar içindeyimki ..
3 yıllık evliyim kayınvaldemin yanındayım maddi imknlardan dolayı önümüzdeki yaza eve çıkıcaz bir yandan okuyorum bir yandan çalışıyorum okul yüzünden elim ayağım bağlanmış durumda son senem aldığım ücrette çok komik bi fiyat olması dolayısıyla iç içe burun burunayız herkezle..
önümüzdeki yaz eve çıkıcaz fakat elimizde avcumuzda bişiyimiz yok kredi borçumuz var onu ödüyoruz kaynanama eşya aldık beyaz eşya 20 yıllıkdı makina çamaşır yıkarken bile akıtıyordu illahlah geldi artık aldırdım eşime onunda taksidi var birde kredi kartları var tabi ... kaynanamların eşyaları ocakda bitiyor ocakta başlıcaz sanırım eşya almaya ama çok geç kalıcaz çünkü baya bi eksiğim var ... bunun için bugun kavga ettik eşimle ben dedim hani atıyorum 100 tl lik taksit yapalım hiç olmazsa birşey çıkar aradan dedim o kaç yere bölünebilirmiiiş nası ödücekmiiiş ödüyemedimi nolcakmış doru düzgün maaşda alamıyormuş haftalık olarak alıyorda .. sinirlerim zıpladı havaya ya .. ne yapacağımı şaşırdım artık okulu bırakmaya karar verdim .. birde üstüne üstlük kaynanamda sinirlerimi bozdu annenler birşey yapmazmı birini alsınlar bari diyor sanki kendisi çok şey yapıcak ...
bende salaklık ama geçen yıl onca şey aldım eve yeniledim ne alıyosunki ne yeniliyorsun aldında noldukii
çok bunalıyorum yaa :43::43::43::43:

Şimdi sen gelin oldugunda o eve gitmişsin.Ve kaynananın evindeki eşyaları kullanmışsınız.
Yani sana ev düzülmedi sanırım.
Hal böyle olunca ailen birkaç parça eşyanı yapmak zorunda.TAbi vicdanlarına kalmış birşey..Allah kolaylık versin.

şuan o kadar daralmış çıkmazlar içindeyimki ..
3 yıllık evliyim kayınvaldemin yanındayım maddi imknlardan dolayı önümüzdeki yaza eve çıkıcaz bir yandan okuyorum bir yandan çalışıyorum okul yüzünden elim ayağım bağlanmış durumda son senem aldığım ücrette çok komik bi fiyat olması dolayısıyla iç içe burun burunayız herkezle..
önümüzdeki yaz eve çıkıcaz fakat elimizde avcumuzda bişiyimiz yok kredi borçumuz var onu ödüyoruz kaynanama eşya aldık beyaz eşya 20 yıllıkdı makina çamaşır yıkarken bile akıtıyordu illahlah geldi artık aldırdım eşime onunda taksidi var birde kredi kartları var tabi ... kaynanamların eşyaları ocakda bitiyor ocakta başlıcaz sanırım eşya almaya ama çok geç kalıcaz çünkü baya bi eksiğim var ... bunun için bugun kavga ettik eşimle ben dedim hani atıyorum 100 tl lik taksit yapalım hiç olmazsa birşey çıkar aradan dedim o kaç yere bölünebilirmiiiş nası ödücekmiiiş ödüyemedimi nolcakmış doru düzgün maaşda alamıyormuş haftalık olarak alıyorda .. sinirlerim zıpladı havaya ya .. ne yapacağımı şaşırdım artık okulu bırakmaya karar verdim .. birde üstüne üstlük kaynanamda sinirlerimi bozdu annenler birşey yapmazmı birini alsınlar bari diyor sanki kendisi çok şey yapıcak ...
bende salaklık ama geçen yıl onca şey aldım eve yeniledim ne alıyosunki ne yeniliyorsun aldında noldukii
çok bunalıyorum yaa :43::43::43::43:

Sizin maaşınız çok düşükmüş,eşiniz maaşını doğru düzgün alamıyormuş,ayrı ev için bence acele ediyorsunuz.
Her ikiniz de daha iyi bir iş buluncaya ya da maaşlarınız artıncaya kadar bekleyin.
Bile bile daha da çıkmaza girmeyin.

ben olsam hiç eşyam olmasa da çıkmaya çalışırdım ayrı eve
inan ki geçinirim diyorsanız bi ocak, ikinci el bi buzdolabı çamaşır makinesi yeter
yerde yatarım yine de ayrı evim olmasını tercih ederdim
hepsini zamanla alırsınız
atabiliyorsanız kenara 3 krş 5 krş atmaya bakın
kimseden bişey beklemeyin en azından daha az üzülürsünüz

bayanlar maaş konusu şöyle taksit için konuşuyorum ben şuan önümüzdeki yıl maaşımda artıcak benim okulumdda son senem diye böyle bu .. taksit ocakda başlasak eve çıktığımızda gene bişiylere yetiştiremicez ..
kaynanamın evindede bütün beyaz eşyaları yeniledik 20 yıllıktı herşeyi su akıtıyordu bozulmuş flndı o zamanlar evlenmeden önce herkes üstüne düşen görevi yapıcaktı ama şimdi öyle demiyor ben birşey yapamam anca kartaan çekeriz eşya size bana ödersiniz diyor ama annen birşey alsın diyor ...

bizim adetlerde kız eğer kaynana evine gelin gidiyorsa eşyaları yinede alınır
ister kullansın ister kullanmasın
tabi kimsenin durumunu bilemeyiz
diğer yaza kesin çıkacaksanız ailenizde yardımda bulunsunlar
onlarda yardım edemiyorsa bence durumlarınızı düzeltince ayrı eve çıkın
şimdi imkanları zorlamanın size zarardan başka bir getirisi olmaz
okuluda asla bırakmayın

bayanlar maaş konusu şöyle taksit için konuşuyorum ben şuan önümüzdeki yıl maaşımda artıcak benim okulumdda son senem diye böyle bu .. taksit ocakda başlasak eve çıktığımızda gene bişiylere yetiştiremicez ..
kaynanamın evindede bütün beyaz eşyaları yeniledik 20 yıllıktı herşeyi su akıtıyordu bozulmuş flndı o zamanlar evlenmeden önce herkes üstüne düşen görevi yapıcaktı ama şimdi öyle demiyor ben birşey yapamam anca kartaan çekeriz eşya size bana ödersiniz diyor ama annen birşey alsın diyor ...

Canım ozaman başkasına muhtaç kalmadan para biriktirin.Dişinizi biraz daha sıkın.
Ev donatmak çok zor.
Eşyalarım sıfır olsun dersen çok sıkıntıya girersiniz.Eşinde haklı.Sonuçta sıkıntı çekeceksiniz.Yardım yok destek olan yok.Kendi başınıza ne kadar başarabilirsiniz ki?
Ama eğer kocamla ayrı bir evim olsun eşya hiç önemli değil EVKUR cularda sıfır kullanılmamış eşyalar bile var.Çok uygun fiyatlara evinizi döşeyebilirsiniz.
Hatta biz eşimle hiç açılmamış kullanılmamış zigon sehpa almıştık.Ne var ki yeterki gönüller bir olsun:97:

inan ki geçinirim diyorsanız bi ocak, ikinci el bi buzdolabı çamaşır makinesi yeter

bahsettiğim gibi şuan eve çıksak çok zorlanırız ama önümüz<deki yaz benim işim sağlamlaşacağı için daha rahat olucak ama benim şuanki derdim taksit ve taksit için bir yardım bile yok .. eşimin eli çokda açık .. :44:
onunla artık bakkala bile gitmek istemiyorum bakkalda bile 50 tlyi harcayabilen biri markete gitmem ise büyük bi hata :44:
bu durum böyle olunca taksidede giremiyoruz üff üfff

Katılıyorum aynen!
Ancak arkadaş da bizler gibi düşünseydi teee ilk baştan aynı eve gelin gitmezdi diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
ya hiç analayamadım tarafda şu eve çıkıcaz bu biliniyor herkes tarafından ama birşey oldumu oğlum şu bu şu bu benimkide maşallah baya cömert ... allah yardımcımız olsun eşime biraz cimrilik versin .. birde bugun en çok sinirlerimi bozan şey şu oldu .. eşim bana diyorki madem eve çıkıcaz niye para harcıyorsun ben harcatıyormuşum paraları kendisinin duru durağı yok suçlu ben oldum

Katılıyorum aynen!
Ancak arkadaş da bizler gibi düşünseydi teee ilk baştan aynı eve gelin gitmezdi diye düşünüyorum.

evet 3 yıl önceki aklım olsa asla gitmezdim .. şimdi herşey o kadar daha zorkiii .. bi düzenim yok .. imkanlar şuan için sınırlı .. o zamanki aklım olsaydı ayrı eve gderdim bir şekilde yapılırdı herşey gene sonuçları bize kalsada hiç olmazsa şuan kafam rahat olurdu .. üstelik oturduğum ev baya kalabalık .. ben sadece kaynana kayınpeder yanı diye biliyordum ki bi gittim eltimin 13 yaşındaki oğlu hep burda kalıyor ve düzenli hergün eltim gelir akşam 10da gider evine yatmaya .. düşünün yaniii keşke şimdiki aklım o zaman olsaydı

o zaman canım kocanın eli açıksa mecburen sen para biriktireceksin biriktirebildiğin kadar.taksit yapıyomuş gibi koy bi kenara her ay.asla da kocana söyleme.en kısa zamanda umarım çıkarsınız ayrı eve :34:

o zaman canım kocanın eli açıksa mecburen sen para biriktireceksin biriktirebildiğin kadar.taksit yapıyomuş gibi koy bi kenara her ay.asla da kocana söyleme.en kısa zamanda umarım çıkarsınız ayrı eve :34:

insanın genede canı sıkılıyor ya kocası olumlu yaklaşmaynca

evet 3 yıl önceki aklım olsa asla gitmezdim .. şimdi herşey o kadar daha zorkiii .. bi düzenim yok .. imkanlar şuan için sınırlı .. o zamanki aklım olsaydı ayrı eve gderdim bir şekilde yapılırdı herşey gene sonuçları bize kalsada hiç olmazsa şuan kafam rahat olurdu .. üstelik oturduğum ev baya kalabalık .. ben sadece kaynana kayınpeder yanı diye biliyordum ki bi gittim eltimin 13 yaşındaki oğlu hep burda kalıyor ve düzenli hergün eltim gelir akşam 10da gider evine yatmaya .. düşünün yaniii keşke şimdiki aklım o zaman olsaydı

Zor çok zor..
Anlayamam bilemem belki ama ne kadar zor olduğunu tahmin ederim.
Gerekirse eşiniz de siz de ek iş yapın,biraz daha para biriktirin. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama büyükşehirlerdeki küçük semtlerde çok çok ucuza ev bulunuyor kiralık.
Küçük bir yerdeyseniz işiniz daha kolay tabii.
Ancak gördüğüm kadarıyla kaınvalidenizin evinde para biriktiremiyorsunuz,bence bulabildiğiniz en ucuz evi tutun ve çıkın oradan. 3 yılda hem para biriktirmemişsiniz hem de daha iyi bir iş bulmamış eşiniz.
Tedbilli mekanda ferahlık vardır arkadaşım bence daha fazla beklemeyin.

ilk başta lüxe kaçmayı veririsiniz..
Acil lazım olanları alırsınız 1+1de size yeter bence..
Sonra eliniz düzeldikçe alıp dayar döşersiniz..
Kaynanazın evine yatırım yapcanıza kendi yuvanız olur..
eskiyi değiştirene kadar kendi evinize bişiler almış olursunuz..
Mutluluklar..

yenı eve çıkmak demek illa 3+1 kocaman ev olması gerekmıyor... ve tum eşyaların tam olması dıye bır şart yok zaten.. bır kanepe bıle olasanız hem yatar,hemde oturursunuz..

yenı eve çıkmak demek illa 3+1 kocaman ev olması gerekmıyor... ve tum eşyaların tam olması dıye bır şart yok zaten.. bır kanepe bıle olasanız hem yatar,hemde oturursunuz..

Evlenirken banada herkes çok dedi eşya önemli değil siz iyi olun..

bunlara takılma canım. Arkadaşların dediği gibi 2 odalı ev size yeter.

evet şidi size birşey daha danışmak istiyorum kenarda biraz paramız var eşim diyorki dün düşünmüş bunu fikrini soruyor bana arabanın motoruna mı ne bişiler taktırcakmış benden para istedi ilk yanaşmadım sora işte gene konuştuk dedi arabayı yaptırıcam 25000 satıcam dedi onun yerine 12 13000 araba alıcam dedi .. geriyede 10000 kalsa evimizi dayar döşeriz hemende çıkarız dedi .. ikilemde kaldım ya az olan parada giderse elimizden .. arabaya bu halinle bile çok istiyen var ama şuan satarsam zarar yaparım ben kar yapmak istiyorum diyor onunlada eşyalarımızı alırız diyor ...

Arabalardan anlayan biri olarak söylüyorum, eşiniz doğru söylemiş. Ona ypacağınız 500 tl lik bir masrafı 750 1000 tl daha fazlaya satabilirsiniz. Ancak arabayı satar mı orası da eşinize güveninize kalmış. Çok ciddi olduğunuzu belli edin. Umarım yapmaz.

Back
X