eşimle tartıştık, kızımı terbiye edecekmiş....

anneoldummutluyum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
239
7
46
Kayseri
dün eşim kızıma bir konuda izin vermedi. kızım henüz 3,5 yaşında ama birkaç gündür bu tür durumlarda babasına ağzını falan eğiyor, el kol hareketleri yapıyor. yine suratını değişik bişeyler yapmış mutfakta yanımdaydı aldı oturma odasına götürdü nasıl bağırıyor bu hareketinden vazgeçeceksin falan.. yanlarına gittim kızım nasıl korkmuş tamam tamam diyor sessizce bende eşime çıkıştım sen çokmu mükemmelsinki küçücük çocuğu terbiye etmeye çalışıyorsun dedim bu defa inanılmaz kavga ettik... karışmasam iyi olurdu ama gerçekten kızıma kıyamadım zaten sakin akıllı bir çocuk. bilmiyorum çok üzgünüm. birde defol git evden bizde huzur bırakmayacaksan biz kendimiz kahvaltı yaparız dedim öyle dediğim halde oda sonradan kızına üzülmüş olmalıki gitmedi... beraber ekmek almaya gittiler kahvaltı ettik ama çok mutsuzum kızımda bende çok ağladık. sonrada suçlu ben oldum, kızının ruh sağlığını çok düşünüyrdun değilmi şimdi çokmu iyi oldu bak ne kadar ağladı üzüldü diyor. ya hep böyle oluyor, bikerede sakince bir olayı çözdüğümüzü görmedim. hatasını kabul etmiyor, sen neden karışıyorsun bu böyle alışır ben vazgeçirmek için yapıyorum sanane diyor. bende henüz çok küçük oldugunu zamanla zaten yapmayacagını söylüyorum.... offff gerççekten kötü bir pazar geçirdik oysa uzun süredir çok iyiydik...

neden bağırıyor? çocuga bırsey öğretmek bağırarak mı oluyor?

ayrıca 3.5 yasındakı cocuga terbıye vermekte neymıs......

kusura bakma ama kendı öğrensın önce terbıye nedır bir cocuga nasıl davranılır....

her öyle yaptığında üzülüyorum babacığım lütfen öyle yapma demek varken ikna etmek varken çocuğu neden sındırıyor?

sizde kızınızın yanında ona cıkısmakta hatalısınız.. hemen gıdıp esınızı yanınıza cagırıp 3.5 yasında kı bebege bagrılmaz konusarak tekrar ederek ya da her öyle davrandıgında bir yaptırımla mesela bu oyuncakla bugun oynamayacaksın diyerek vazgecmesını sağlayablrsn ama bagıramazsn bak uzuyorsun demelıydnz...

gıdıp bırde sarılarak ağlamıssınız daha da korkmustur garıbım cok uzuldum ya:S

3,5 yaşında ki bir bebek bağırma ile korkutma ile terbiye edilmez..eşiniz önce gidip kendini terbiye etsin.
Ve siz,eşiniz bebeğinize bağırdı ve korkuttu diye üzülüyorsunuz ama bebeğinizin yanın da eşinizi azarlıyorsunuz.
İkiniz de hatalısınız.

Son düzenleme:
önceki konularını da az çok hatırlıyorum canım
senin eşin zaten sinirli bir adam anlattığın kadarıyla söylüyorum
kızın büyüdükçe korkarım ona da sertleşecek (inş. öyle olmaz)
keşke kızının gözünün önünde çıkışmasaydın eşine..

İçim ürperdi okurken.
Böyle yaparsa korkak, sinik bir çocuğunuz olacak.
Üstelik eşiniz böyle yaparak bu davranışı çocuğunuza öğretmiş oldu.
Ama akıl alacak bir adama da benzemiyor.
Allah size sabır versin.
Çok zor çok..

eşiniz sinirini sizden ve çocuktan çıkarıyor , ergenlikte ne yapacaksınız ,işiniz zor

erkek sesi böğürünce daha bi ürkütücü oluyo kaldı ki 3,5 yaşında bir çocuk nasıl etkilenir bundan... aklıma babam geldi terliksiz dolaşınca evde bir bağrırdı salak.... onun üzerine vazife sanki... yıllar sonra aynı şeyi yiğenime yapmaya kalktı noluyo be dedim dikildim karşısına valla.... ben hiç kıyamam çocuklara.... bağırarak sadece kendinden nefret ettirir.. şimdi çocuktur unutur ama büyücek... asıl eşin bunu alışkanlık haline getirmesin.... ne zor sende hep arada kalcan... Allah yardımcın olsun... Ama müsade etme bunu yapmasına.... bence doğru olanı yapmışsın...

eşinde sürekli bi terbiye etme hevesi, seni terbiye etme kızını terbiye etme...Allah sana çok çok çok sabır versin seninki ömür törpüsü bu seferde terbiye edecem diye kızını yerde yatırmasın

Canım benim de 4,5 yaşında bir oğlum var ve seni önceki konularından az çok biliyorum senin eşin sinirli bir yapıya sahip sanırım. Çocuğa bağırıp çağırarak bir şey anlatamayız maalesef ve çocuğun daha çok inatlaşmasına sebep olur bu davranış. Ama erkekler bağırıp çağırarak her şeyi halledebileceklerini düşünüyorlar. Keşke sende o an değilde sakinleştikten sonra ya da mutfağa çağırıp konuşsaydın çocuğun yanında bu davranışlarda iyi değil. Baba kızıyor anne seviyor çocuk ikilemde kalıyor. Benim eşimde bir kez sesini yükseltti o an hiç müdahale etmedim zaten eşimde çok abartmadı. Oğlumu uyuttuktan sonra eşime sence oğlumuz terbiyesini aldı mı dedim yüzüme baktı nasıl yani dedi. Bağırarak diyorum bir şey anlatabildin mi sence? Onun yerine ceza vermeyi denesene mesela sevdiği oyuncağıyla bu akşam oynamama cezası verebilirdin eminim daha etkili olurdu dedim. Düşününce bana hak verdi sanırım şimdi öyle yapıyor. Ama yine söyleyeyim çocuğa bağırılmasına karşı olduğum kadar bir taraf kızarken diğer tarafın müdahale etmesine de karşıyım (tabii dozu aşmadığı sürece).

ilk önce çocuğum yok. anne şefkati ve duygusallıktan aynı tepkiyi verirmiydim bilmiyorum. ancak çevremde gördüğüm kadarıyla baba bağırırken yada kızarken annenin devreye girmesini pek hoş karşılamıyorum. babanın oteritesi sarsılıyor gibime geliyor. tabi eşinin hatası olabilir. dediğin gibi çok bağırmış kızına, ama kızının yanında tepki vermemelisin diye düşünüyorum. daha başka bir yerde söylemelisin.

Eşinin babası çok despotmuş galiba, gördüğünü uygulamaya çalışıyo saçma da olsa
3,5 yaşındaki çocuğa böyle davranılır mı

haklıısnız bende düşünemedim bir an keşke karışmasaydım en azından olay daha çabuk kapanırdı... sonra tüm gün ilgilenmeye oynatmaya çalıştı ama hala içim sızlıyor ağladı kuzucuğum... daha küçücük yaaa ne kadar zayıf ne kadar nefsine yenik düşüyor senin dedim ruhsal bir problemin var bazen banada olur olmadık çıkışıyorsun ağzını eğdin yüzünü eğdin diye dedim git tedavi ol bunda ne var dedim ama çok sinirlenmişti.... neden bu kadar zoruna gidiyor onuda anlamıyorum. çok pişman oldugu belliydi ama neden bağırma, terbiye etme, öğretme meraklısı anlamış değilim.

huyu bu biliyosun canım
kaç kez dedin ona doktora git diye yanlış hatırlamıyorsam
neyse inş. kızına birdaha yapmaz aynını..

yok kayınbabam o kadar despot otoriter bir adam değildir, serttir ama yeri geldiğindede çok yumuşaktır uzun uzun konuşmayı sever hemen bunun gibi bağırıp çağırmaz. tatlı sert diyelim kısaca.

şuan çocuğunuzu düşündüm ve çok üzüldüm. eşinizin yaptığı hiç sağlıklı bi davranış deil.ama sizde çok doğru davranmamışsınız. çocuğun yanında sebep her ne olursa olsun tartışmayı ve baska bi arkadaşımında dediği gibi biri kızarken ötekinin tutmasını bende tasvip etmiyorum. çünkü ilerde yaptığı her hatada hep birilerinin arkasına sığınmaya çalışacak. bundan sonra bunlara dikkat edilmeli. allahım huzur versin yuvalarımıza ve çocuğunuzu hayırlı bi evlat eylesin inş.

Eşinizin çocuğunuza yaklaşımı hiç hoş değil. Çocuk öyle bir cüssenin tepesinde bağırmasından korkmuş olmalı ki tamam, tamam demiş.

bana kalırsa ikiniz de hatalı davranmışsınız. 3.5 yaşında çocuk birşey anlamaz değil aksine herşeyi bizden iyi anlıyorlar.. kocanızın bağırması başlı başına bir hata iken siz bir de çocuğun yanında hem babayla tartışıp otorite ayrılığı yaratıyorsunuz hem de babasına defol git diyorsunuz.. açıkçası siz de üzütünüzden dolayı sinirlerinize hakim olamamışsınız çocuğunuz şunu bile düşünmüş ve kendini suçlu bulmuş olabilir -anladığım kadarıyla hassas bir çocuk- "benim yüzümden anne babam kavga etti".. ya da tam tersi babasıyla tekrar iyi ilişkiye kavuşunca "ağlayarak annem babamı ikna etti" gibi bir düşünceye girmiş olabilir ki ikisi de sıkıntılı.. bu olay ikinize de ders olur inş ve bir daha böyle şeylere canınız sıkılmaz.. ama tavsiyem eşinizin sakin olduğu bir anda "böyle böyle yapma" deyip empati kurmasını sağlamanız olur..

valla artık olmayacak devam edemeyecekmişim gibi geliyor. ayrılsam ayrılacak kadar kötü bir insan değil, devam etsem devam edecek kadar mutlu değilim. ikilemdeyim... kızım olmasa sanıyorum çoktan ayrılmıştık.

allah yardımcınız olsun zor bi durum rabbim feraha çıkarsın hayatımızdaki tüm sorunlar tüm olumsuzluklar uçsun gitsin inş.

zor bir durum.. ama erkeklerin genel anlamda höt höt diyerek işleri halletme psikoloji olduğundan, bunu toplum olarak biz onlara aşıladığımızdan onlar da her terbiyeyi(!) böyle vereceklerini sanıyor. bana kalırsa sakin anlarında izah etmeye çalış, eğer dediğin gibi olayın sonrasında yaptığı hatayı anlayıp özür dileme(erkeklerin kendi çapında özür dilemesi o oluyor) tavrına bürünüp, arayı bulmak istemişse özünde kötü bir insan değildir diye tahmin ediyorum umarım öyledir gerçekten de :) bana kalırsa sakin bir anda "bak böyle böyle yaptın ama ben de hatalıydım öyle davranmakta. ama çocuğumuzu da çok üzdün, ben de ona dayanamadım. zaten sakin ve uslu bir çocuk şuan 3 yaş sendromunda ve dediğinde ısrarcı olmuş olabilir" gibi açıklamalar yap.. çünkü gerçekten de çocuğun erken ergenlik denilen bir yaşta canım.. bunu babaya da izah etmek gerek. babalar anneler kadar hassas ve bilgili olmuyor, onlara anlatmak bize düşüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…