- 30 Aralık 2012
- 5.761
- 5.078
- 198
- 36
Canım bunalmıştır.seni özlemiştir.bende evliydim eşim askere gittiğinde.bide çocuğumuz vardı.çok zor olduğunu söyler hep.sanada çok zor eminim ama biraz daha sık dişini.Hayır son zamanlar boyle olmaya basladi
Bence sen yanlis yapmisin esin askerde ve herkesin soyledigi sey askerde psikoloji degisiyormus esin seni aradiginda acipda musait degilim demen yanlis esin isteyken aramiyor adam askerdeymis yapmaman lazimdiEşim askerde gelmesine 1 ay kaldı. Ve bu süretçe çok zorlanıyor sürekli biseyleri buyutuyor. Bazen evde misafir oluyor yada o an musait olmuyorum mesgule aliyorum musait oldugumda ara diyorum ariyo ama niye beni takmiyosun niye mesgule aliyosun konusmak mi istemiyosun diyor. Geçen pazar babam bana dakikan yoktur belki diye 15 kontor atmisti. Bugunde babamgille konusmus babam demis iste gecen × e gecen kontor attim demis oda hemen aradi sen beni takmiyon mu dedi bende artik hergun hergun ayni konulari tartismaktan bunaldigim icin kapattim bidahada acmadim sonra iste kayinvalidemi aradi beni istedi bagirdi cagirdi ben sana babandan kontor isteme ben boyle seyleri sevmiyorum biliyosun hala niye yapiyosun dedi benim talefonu niye yuzume kapatiyosun dedi bayagi tartistik sonra o sinirle babami arayip onlada tartistim niye soylediniz filan diye. Yani eskiden tartistigimizda ben ona karsilik verdigim icin buyudugunu dusunuyodum son 2 3 haftadir ne bagirdim ne karsilik verdim ama hergun ayni konulari acti 1 hatta 2 saat konusmamiza ragmen sen benle konusmuyosun diyo ben dakikan bitmesin sonra hergun hergun babandan kontor istemeyelim ayip oluyo neticede her seferinde olmaz dedim yine senle konusmak istemiyosun modlarina girdi yani bunaldim insan kayınbabasındanda her seferinde bişey isterken çekiniyor yani hemde hergun hergun konusunca insanin konuscak biseyide kalmiyor artik iyice bunaltti beni geldiginde surpriz olsun diye ona kartlar vs. Hazirliyodum yirttim attim hepsini ustelik yarin dogum gunumdude ne biliyim çok kırıldım üzüldüm içimden hiç bisey yapmak gelmiyor artıksiz olsaydınız ne yapardınız ? Ben artık eşimin ailesinin gözü önünde tartışmak istemiyorum ama tek taraflıda olmuyor sussam intihar susmasam cinayet
şimdi güzelce cümleleri toparlıcam:Eşim askerde gelmesine 1 ay kaldı. Ve bu süretçe çok zorlanıyor sürekli biseyleri buyutuyor. Bazen evde misafir oluyor yada o an musait olmuyorum mesgule aliyorum musait oldugumda ara diyorum ariyo ama niye beni takmiyosun niye mesgule aliyosun konusmak mi istemiyosun diyor. Geçen pazar babam bana dakikan yoktur belki diye 15 kontor atmisti. Bugunde babamgille konusmus babam demis iste gecen × e gecen kontor attim demis oda hemen aradi sen beni takmiyon mu dedi bende artik hergun hergun ayni konulari tartismaktan bunaldigim icin kapattim bidahada acmadim sonra iste kayinvalidemi aradi beni istedi bagirdi cagirdi ben sana babandan kontor isteme ben boyle seyleri sevmiyorum biliyosun hala niye yapiyosun dedi benim talefonu niye yuzume kapatiyosun dedi bayagi tartistik sonra o sinirle babami arayip onlada tartistim niye soylediniz filan diye. Yani eskiden tartistigimizda ben ona karsilik verdigim icin buyudugunu dusunuyodum son 2 3 haftadir ne bagirdim ne karsilik verdim ama hergun ayni konulari acti 1 hatta 2 saat konusmamiza ragmen sen benle konusmuyosun diyo ben dakikan bitmesin sonra hergun hergun babandan kontor istemeyelim ayip oluyo neticede her seferinde olmaz dedim yine senle konusmak istemiyosun modlarina girdi yani bunaldim insan kayınbabasındanda her seferinde bişey isterken çekiniyor yani hemde hergun hergun konusunca insanin konuscak biseyide kalmiyor artik iyice bunaltti beni geldiginde surpriz olsun diye ona kartlar vs. Hazirliyodum yirttim attim hepsini ustelik yarin dogum gunumdude ne biliyim çok kırıldım üzüldüm içimden hiç bisey yapmak gelmiyor artıksiz olsaydınız ne yapardınız ? Ben artık eşimin ailesinin gözü önünde tartışmak istemiyorum ama tek taraflıda olmuyor sussam intihar susmasam cinayet
Bu karakter meselesi askerlikle bir alakası yok. Ocak itibariyle eşim işini bıraktı. 13 sene askerlik yaptı.
Görev için başka şehre giderdi yada ülkeye. Belki beş ay belki 7 ay hiç görmezdim. 2 çocuğum var. Tek başına kalırdım. Ama hiç tlf sorunu olmadı. Aradığında tlf bazen şarda olurdu, bazen sesini kısardım ufaklık uyusun diye. Ulaşamazdı bana.
Tekrar aradığında duymadım ya da kısıktı tlf sesi derdim. İyi tmm aşkım derdi.
Böyle ufak tefek şeyleri çok büyütüyor eşiniz.
Hem alt tarafı askerlik neyin stresi bu. Bir tek o yapmıyor sonuçta.
Benim eşimin görevi çok tehlikeliydi. Sonuçta doğu görevinde, k ırak görevinde idi. Üstüne kalkışma yaşandı. Ne sıkıntılar atlatıldı.
Şimdi benim eşimin bile psikolojisi yerle bir olmadıysa ona ne oluyor ki. Sonuçta güzel yurdumuzun içinde belli ki er.
Bu karakter meselesi askerlikle bir alakası yok. Ocak itibariyle eşim işini bıraktı. 13 sene askerlik yaptı.
Görev için başka şehre giderdi yada ülkeye. Belki beş ay belki 7 ay hiç görmezdim. 2 çocuğum var. Tek başına kalırdım. Ama hiç tlf sorunu olmadı. Aradığında tlf bazen şarda olurdu, bazen sesini kısardım ufaklık uyusun diye. Ulaşamazdı bana.
Tekrar aradığında duymadım ya da kısıktı tlf sesi derdim. İyi tmm aşkım derdi.
Böyle ufak tefek şeyleri çok büyütüyor eşiniz.
Hem alt tarafı askerlik neyin stresi bu. Bir tek o yapmıyor sonuçta.
Benim eşimin görevi çok tehlikeliydi. Sonuçta doğu görevinde, k ırak görevinde idi. Üstüne kalkışma yaşandı. Ne sıkıntılar atlatıldı.
Şimdi benim eşimin bile psikolojisi yerle bir olmadıysa ona ne oluyor ki. Sonuçta güzel yurdumuzun içinde belli ki er.
3 yıl sevgililik, 1 sene nişanlıklık, 9 yıllık evlilik. İlk dört sene o Şırnaktaydı. Evlenince aynı ile geçti.Görev yaptığı 13 sene içinde de evli mıydınız ya da birlikte mıydınız yine
Hayır 18 aylık askerliğin psikolojisinden dem vurulmuş ya ben de diyorum ki senelerdir askerlik yapan, eşinden çoluğundan çocuğundan uzak kalan asker ne yapsın o zaman???? Diyorum....Ama sizin eşiniz meslek olarak bu işi yapiyor... askerliğin vatani görev ve mesleki olarak yapilmasi tamamen farkli olaydır....
Ayrıca benim eşimde vatan görevini öncesinde yapmıştı.Ama sizin eşiniz meslek olarak bu işi yapiyor... askerliğin vatani görev ve mesleki olarak yapilmasi tamamen farkli olaydır....
Askerlik yapanlarin bircogu aileden sevdiklerinden uzak olmanin ve tabiki ozgurlugun kisitli olmanin zor oldugunu soyluyor demekki sizin esiniz bunlari cok dert etmeyen ender kisilerden sorun yapmamis ama genel gorus askerlik yaparken stresli olundugu yonunde ustunede esi arayip esin yok musait degilim yok konusmak istemedim diye bahaneler uydurup adamin telefonunu kapatmalar ne kadar kotu bir davranis kimse kusura bakmasin ama biraz simariklik olmus buAyrıca benim eşimde vatan görevini öncesinde yapmıştı.
Konuya çok saçma bir boyut gelmiş bir mesajdan dolayı, allah, tanrı diye. Allah tanrı kimi zaman aynı, kimi zaman farklı kullanılabilir sorun yok. Yalnız Allah ını seven yerine Tanrı sını seven çok zorlama bir söylem olmuş. Türkçe nin neresinde bunu duyudunuz Allah aşkına. Örnek cümle:
1) allah ını seven koşsun!
2) tanrısını seven koşsun!
Hangisi daha doğal duruyor?.
Askerlik yapanlarin bircogu aileden sevdiklerinden uzak olmanin ve tabiki ozgurlugun kisitli olmanin zor oldugunu soyluyor demekki sizin esiniz bunlari cok dert etmeyen ender kisilerden sorun yapmamis ama genel gorus askerlik yaparken stresli olundugu yonunde ustunede esi arayip esin yok musait degilim yok konusmak istemedim diye bahaneler uydurup adamin telefonunu kapatmalar ne kadar kotu bir davranis kimse kusura bakmasin ama biraz simariklik olmus bu
Ne buyutuolar asker asker her gun kirbac mi yiyo tamam belli mahrumiyetler var tabi ama surekli seni arayacak kadar da rahati yerinde demek ki. Yeni tanismis gibi her gun ne konuşulur? Suyunu cikarmis bence. Ben olsam boyle yalan soylerim cenesi kapansin diye. Sen de kendini acindir niye acmadin dedikce basim agrio kicim agrio kustum elimi yaktim vs vs. Sen benim ne halde oldugumu bilio musun vs üste çık. Birak seninle ilgilenmek icin aramasi gerektiginin bilincine varsin. Düpedüz vakit geçirmek icin ariyo ona sinirleniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?