Eşimle tartıştım moralim çok bozuk :(

Askerlikten once evlenince boyle oluyor tabii..
Kayinpederinin attigi iki kontore bile muhtac kalirsin iste boyle, o yukleyemeyince de sinir harbi cikar sekil A daki gibi..
Keske kendi kontorunu kendi paranla alabildigin yasa erisip, daha sonra evlenseydiniz..
Bu psikoloji ile bu evlilik zor yurur.

Konuya çok saçma bir boyut gelmiş bir mesajdan dolayı, allah, tanrı diye. Allah tanrı kimi zaman aynı, kimi zaman farklı kullanılabilir sorun yok. Yalnız Allah ını seven yerine Tanrı sını seven çok zorlama bir söylem olmuş. Türkçe nin neresinde bunu duyudunuz Allah aşkına. Örnek cümle:
1) allah ını seven koşsun!
2) tanrısını seven koşsun!
Hangisi daha doğal duruyor?

Konu sahibi, askerlik psikolojisi eşinizdeki, uzaktan ilişki yürütmek zaten zordur bir kere evlendikten sonra. Eşiniz bu konuda hassassa, siz de özen gösterin. Sonuçta zamanı daha kısıtlı olan ve evini özleyen o.

Son düzenleme:
Ben asker esiyim her zaman yaşıyorum bu konuyu esim uzakta olunca hep konuşmak istiyor ve 6 ay gelmediği oluyor ben sadece banyodayken ve lavabodayken acamadigim oldu misafir de anlayışla karşılar hatta ben hep annemlerde kalıyorum yetosemedigimde telefona babam kızıyor işin çok mu önemli telefonu yanından ayırma diye yani son zamanlariymis ilgi bekliyor sürekli sesini duymak istiyor bence uzatma güzel gunlerinizi böyle kötü günler yapmayin

Bu karakter meselesi askerlikle bir alakası yok. Ocak itibariyle eşim işini bıraktı. 13 sene askerlik yaptı.

Görev için başka şehre giderdi yada ülkeye. Belki beş ay belki 7 ay hiç görmezdim. 2 çocuğum var. Tek başına kalırdım. Ama hiç tlf sorunu olmadı. Aradığında tlf bazen şarda olurdu, bazen sesini kısardım ufaklık uyusun diye. Ulaşamazdı bana.

Tekrar aradığında duymadım ya da kısıktı tlf sesi derdim. İyi tmm aşkım derdi.
Böyle ufak tefek şeyleri çok büyütüyor eşiniz.

Hem alt tarafı askerlik neyin stresi bu. Bir tek o yapmıyor sonuçta.

Benim eşimin görevi çok tehlikeliydi. Sonuçta doğu görevinde, k ırak görevinde idi. Üstüne kalkışma yaşandı. Ne sıkıntılar atlatıldı.

Şimdi benim eşimin bile psikolojisi yerle bir olmadıysa ona ne oluyor ki. Sonuçta güzel yurdumuzun içinde belli ki er.

Bence sen yanlis yapmisin esin askerde ve herkesin soyledigi sey askerde psikoloji degisiyormus esin seni aradiginda acipda musait degilim demen yanlis esin isteyken aramiyor adam askerdeymis yapmaman lazimdi

şimdi güzelce cümleleri toparlıcam:
o askerde zaten güç bela zaman bulup arıyordur senin gibi elini uzatsa telefonla arama yapamaz o yüzden bence çoook ciddi hastahane işidir odur budur olmadıkça açman lazım yahu
ikincisi bunaldım yüzüne kapattım filan ne kadar kötü ... o evinde ayaklarını uzatır vaziyette kavga mı ediyor seninle
azıcık idare etmeyi bilin lütfen yazık çocuğa yahu

Görev yaptığı 13 sene içinde de evli mıydınız ya da birlikte mıydınız yine

Ama sizin eşiniz meslek olarak bu işi yapiyor... askerliğin vatani görev ve mesleki olarak yapilmasi tamamen farkli olaydır....

Ama sizin eşiniz meslek olarak bu işi yapiyor... askerliğin vatani görev ve mesleki olarak yapilmasi tamamen farkli olaydır....
Hayır 18 aylık askerliğin psikolojisinden dem vurulmuş ya ben de diyorum ki senelerdir askerlik yapan, eşinden çoluğundan çocuğundan uzak kalan asker ne yapsın o zaman???? Diyorum....

Ayrıca benim eşimde vatan görevini öncesinde yapmıştı.
Askerlik yapanlarin bircogu aileden sevdiklerinden uzak olmanin ve tabiki ozgurlugun kisitli olmanin zor oldugunu soyluyor demekki sizin esiniz bunlari cok dert etmeyen ender kisilerden sorun yapmamis ama genel gorus askerlik yaparken stresli olundugu yonunde ustunede esi arayip esin yok musait degilim yok konusmak istemedim diye bahaneler uydurup adamin telefonunu kapatmalar ne kadar kotu bir davranis kimse kusura bakmasin ama biraz simariklik olmus bu

Ne buyutuolar asker asker her gun kirbac mi yiyo tamam belli mahrumiyetler var tabi ama surekli seni arayacak kadar da rahati yerinde demek ki. Yeni tanismis gibi her gun ne konuşulur? Suyunu cikarmis bence. Ben olsam boyle yalan soylerim cenesi kapansin diye. Sen de kendini acindir niye acmadin dedikce basim agrio kicim agrio kustum elimi yaktim vs vs. Sen benim ne halde oldugumu bilio musun vs üste çık. Birak seninle ilgilenmek icin aramasi gerektiginin bilincine varsin. Düpedüz vakit geçirmek icin ariyo ona sinirleniyor.

Son düzenleme:
kontör yazisini görünce mesaji başa alip tarihine baktim eski konu sanirim dedim..benim esimde 3 yil once yapti askerligini.telefonum caldiginda elimdeki atar koşar açardim.kim olursa olsun gider onunla konusurdum.benim icin o an onun sesini duymaktan daha önemli bisey yoktu çünkü.hergün bile olsa.esiniz sizden uzakta özlüyor ve istediği zaman sesinizi duyamakmak, musait olunca ara diye mesaj atilmak zoruna gidiyordur.ben olsam benimde giderdi.ama bu benim düşüncelerim aranizdaki iliskiyi bilemedigimiz icin fazla bisey soylemek dogru olmaz..benim o durumdaki tek önceliğim esimdi.sizinkini bilemem

Benim eşimde askerde ve bizimde 1 ayımız kaldı.
Ne yaparsam yapayım telefonunu açıyorum. Mesela evi supuruyorum elimde supurge varken cebimde telefon titreyince 1 dk bırakıyorum mesajımı atıp devam ediyorum.sûrekli mesaj atıyorum okuyup mutlu olsun diye. Kim olursa olsun cıkarıyorum telefonumu bi mesaj yazmak yada telefonu acip hayatım sunu yapıyordum musait olursan bitince konusalim olur mu diyorum. En fazla 5 dakika suruyor konusma.

Ha isimi bitirince ariyorum musaitse konusuyoruz. Ama ben hic isim var diye mesgule almıyorum. Her zaman aćmaya calısıyorum hatta şu işim var diye onceden haber veriyorum. Cunku ararsa ve acmazsam merak ediyor ortalıgı yaygaraya veriyor.

Söylede bir durum var benim kocam sizinki gibi surekli arayacak vaktide bulamıyor açıkçasi

Gece 2 3 e kadar sesini duyabilmek için bekliyorum bazen surekli yol emniyetteler

Ben seni çok iyi anlıyorum gerçekten istemek çok zor geliyor. Kredi kartınız yok mu? Ben çok zaruri ihtiyaclarımı kredi kartından alıyorum. Kızımın ihtiyaclarını genelde kp alıyor. Benim söylememe gerek kalmıyor.

Biraz daha sabredin bitmiş zaten son 1 ay kalmış. Bence biraz alttan almalısınız.

Bu sacma sapan tartismanin yeri burasi degil.

Eşim bunları tabi ki dert eden biri, sadece ergenler gibi her şeyi burnumdan getirmeyen olgun biri. Sen ona bir sor iki çocuğuda burnunda tütüyordu. Ama stresini benden çıkarmıyordu. Dediğim gibi karakter meselesi!!!!!

Çok halisin. Ben şimdi kaynana yanında ki gelinlere daha çok acıdım. Hadi onlar askerlik yapıyor ya gelinler.. Bedelli bile olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…