Eşimle tayin konusunda anlaşamıyoruz

Nicknameli

Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2018
38
132
8
37
Merhabalar,esimle beş yil önce evlendik,ve evlendigimizde eşimin memleketinde yaşıyorduk zaten orda tanıştık evlendikten sonra da bir süre daha kalalım dedik.uc yıl sonra iki ailenin arasında bir yere gidelim dedik ve şimdiki bulunduğumuz şehre tasindik.burasi eşimin ailesine 2,5-3 saat benim aileme de 1,5 saat mesafede.ama yaşadığımız yerde benim ablamla abim ve eşimin kardeşi de var.buraya geldik geleli eşime bı haller oldu,sanki benim annemlerin yanına taşınmış gibi davranıyor ve tekrar memleketine dönmek istiyor.soyle de bı durum var onun ailesiyle daha sık görüşüyoruz,tayin istemesi için ailesi zorluyor bana çaktırmadan ama ben hiç istemiyorum çünkü ailesi her işimize sinsice müdahale ediyor,alacağımız her şeye karışıyorlar hiç bir şeyi begenmiyorlar bu da beni bunaltiyor.bi kızım var ve torun sadece onlarin torunuymus gibi davranıyorlar,annemlere gideceğimiz zaman illa bı bahane bulup kendi yanlarına gitmemizi istiyorlar.esim dört kardeş olmasına rağmen sadece bizden maddi yardım bekliyorlar ki diğer kardeşlerin maddi durumları bizde çok daha iyi.ama maddiyat falan her şeyi geçtim artık şu tayin konusunda bı turlu anlaşamıyoruz,sürekli birilerinin güdümünde yaşamak istemiyorum,ailem asla hiç bir karismazken bunların bu kadar huzurumuzu bozMasina tahammül edemiyorum.esimi nasıl ikna edebilirim? Çok yoruldum artık

Kızlar ağaç kovuğundan çıkmıyo. Malesef erkek ailelerin geneli böyle düşünüyo. Bencil oluyolar ve hep onlara gidilsin istiyolar. Siz bence eşinizle çözün bu durumu. Bu konulardaki etkin kişi eştir. Eşin ailesine DUR demesi gerekiyo.

Her şeyi ailesiyle birlikte yapalim istiyor,ornek vermek gerekirse tatile gidecek olsak hemen bozuluyorlar,sonrada esim annemgilde hiç tatil yapmadı gibi acitasyon yapıyor ama aksine onların gitmediği yer kalmamış ki,bende bunu istemiyorum neden sürekli onun ailesi olsun benimde bı ailem var bunu hiç akıllarına getirmiyorlar.gecen tamam dedim bir yıl senin ailenle bir yıl benim ailemle gidelim tatile diye ama nedense mirin kırın ediyor.basit şeyler gibi görünebilir size ama artık kaldıramıyorum.

Tayin konusunda değil (eşim zorunlu yer değiştirmeye tabi ve aileler aynı şehirde) ama ilerde oturacagimiz evi alırken bu sorunu yaşadık.Aileler aynı şehrin iki ucunda oturuyor.Ev almaya karar verdigimizde ailesinden ev bakma konusunda yardım istedik.İki yılda üç ev bulundu hepsi 2 kilometrekare icindeydi.Birisi dayısının üstü,biri annesinin binası,biri dedesinin üstü :KK34: Eşime bu şekilde aynı sokakta bir e istemedigimi iki tarafa da biraz mesafenin iyi olacağını söylediğimde ;"sen hiç yaşlanmayacak misin?Ne var aynı yerde oturmanın zararı ne ?" tarzı birşey söyledi.Ben gidip ailesinin bir odasina yerleşmesini benim de kendi ailemin bir odasina yerlesecegimi ,ev filan almayacagimi, yaşlılığın sadece onun ailesine ugramayacagini,bencil olduğunu yüzüne soyledigim bir konuşmadan bir yıl sonra orta noktadan bir ev aldik:halay:

Diğer kardeşleri anne babasının huyunu biliyorlar ve olabildiğince uzak duruyorlar,bizimle aynı yerde yaşayan kardeşi mesela hiç buyrun birazda bizde kalın demiyor,geldiklerinde hep bizimle kalıyorlar ama yine de diğerleri daha kıymetli,bunu sadece benim eşim göremiyor,görse de başka bir bahane buluyor.

Her şeyi ailesiyle birlikte yapalim istiyor,ornek vermek gerekirse tatile gidecek olsak hemen bozuluyorlar,sonrada esim annemgilde hiç tatil yapmadı gibi acitasyon yapıyor ama aksine onların gitmediği yer kalmamış ki,bende bunu istemiyorum neden sürekli onun ailesi olsun benimde bı ailem var bunu hiç akıllarına getirmiyorlar.gecen tamam dedim bir yıl senin ailenle bir yıl benim ailemle gidelim tatile diye ama nedense mirin kırın ediyor.basit şeyler gibi görünebilir size ama artık kaldıramıyorum.
yok canım hiç basit şeyler değil, haklısın kesinlikle

Bir kaç günlük kısa aktivitelerde ailelerle zaman geçirmeyi anlıyorum da, tatile neden bi yıl sizinkilerle bi yıl bizimkilerle gidilir denir ki?

Sadece eşiniz değil, siz de anne/babalardan ayrı bi aile olduğunuzu henüz idrak edememişsiniz.

Bende istemiyorum kimseyle tatile gitmeyi falan zaten annemlerde asla gelmezler ama her konuda sürekli onun ailesiyle olmak sıktı,beni biraz anlasın istiyorum o yüzden öyle dedim.

sizin ailenize yakın oturunca noluyor, öyle denk gelmiş. yani açık açık sorsanıza derdi neymiş?

Biri 1,5 saat diğeri 2,5 saat uzaklıkta ve inanın sırf eşit olsun diye tam ortada bı yer olsa oraya gidelim diicem ama yok işte,eşime sorduğumda mantıklı bir cevap veremiyor,burda ortamı çok güzel arkadaşlarını da çok seviyor ama sırf ailesi istiyor diye geri dönme niyetinde. Ama ben aynı şeyleri yaşamak istemiyorum

kaldırmamıyoruz çünkü kaldırılacak konu değil sor bi kaynanana ki kendisi devamlı görümcesiyle kaynıyla kaynanasıyla mı dolaşmış gezmiş benimki erkek kardeşi ve kız kardeşinin dibinde oturmuş eltisini doğru dürüst tanımıyo bile kayınvalideyle iki yıl oturmuş kadın ölmüş hastaymış zaten kocası tarafından kimseyle samimi değil ben şöyleydim ben böyleydim diyip duruyo oğlumda sözümden çıksın istemiyo onu ara bunu ara şuraya git buraya gel valla çok haklısınız ne deyim bu adamlar nasıl yola gelir bilemem kaynana herkesi yola getirmiş acıtasyon yaparak bende düz insanım hakkında hayırlısı olsun canım

Kendi kayınvalidesi hayatta ama kadın her geldiğinde sürekli laf sokuyorlar birbirlerine ve bu bana çok tuhaf geliyor,benim yapım buna müsait defil ama onlar alışmışlar

Ama şu da var kayınpederimde kayınvalidem de kendi kardeşleriyle sık sık biraraya gelen kişiler değiller,dertleri bizi yanlarında tutmak

Ama şu da var kayınpederimde kayınvalidem de kendi kardeşleriyle sık sık biraraya gelen kişiler değiller,dertleri bizi yanlarında tutmak
Eşiniz mi bir tek tayin isteyecek?
Ev hanımı mısnız?
Yani demek istediğim o konuda elinizde bi koz varsa ben gelmem diyebilirsiniz..

Benim eşimde aynı eşin gibi ailesini çok tutuyo ikimizde ailelerimize yakınız ama seneye tayin isteyelim ikisinede uzak olalım dedim, çünkü benim ailemin yaptıklarını görmüyo en azından anneside o kadar torun sevemesin

Hayırlı bende memurum,amacım işi tatlılıkla halletmek yoksa gitmek gibi bı niyetim yok asla

Valla ister tatlılıkla ister huzursuzlukla olsun istemediğiniz şeyleri yapmayın. Buyursun gitsin anasının yanına. başta herşeyi kabul edip sonradan huzursuzluk çıkarıyorsa kendi bilir. Bence taviz vermeyin. Eğer gideceğim derse buyur git ben buradayım dersin.

Hiç tahammül edemediğim konu bu. Erkek ailesinin kendilerini öncelikli görmesi. Kadın evlenince ailesini silmesini beklerler. Ama yine de o kadına dünyayı dar ederler. Böyle anne-babalara sinir oluyorum. İnsan kendi çocuğunun huzursuz olmasını, mutsuz olmasını ister mi?

Sanki üstünlük savaşı gibi. Mutsuz olsun ama bizim dediğimizi yapsın, karısını yok saysın. Dertleri bu.

Back
X