• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle tayin konusunda anlaşamıyoruz

Eşinin memleketinde oturmanın eğrisi dogrusu yok.. bunu çözmeyeceksiniz..sadece kulak tikayacaksiniz..
Benim eşim tek çocuk ve benim memletimde oturuyor, bizde de sikinti oluyor, duymazdan geliyorum,bazen bosan git diyorum, hatta 2 gun önce de dedim, istiyorsan anlasmali bosanalim, Ağustos'ta tayin iste dedim, sustu.. siz baskın olur eyvallahiniz yokmus gibi davranirsaniz kazanırsınız..

sırf şu sorunları yaşamamak için anasından ayrılmış koca buldum valla... ben daha çok arar sorarım kaynanamı.
evlenmesin şöyle göbek bağı kesilmemiş ailesiz karar verememiş erkekler.

konu sahibi kararından dönme kal istediğin yerde.

arkadaşım seneye bizim de böyle bi tayin durumumuz var. eşim istemediğim, akrabalarının olduğu o şehri yazarsa sen yoluna ben yoluma demeyi düşünüyorum. erkekler ancak kafalarına bir balyoz inince idrak ediyorlar durumu.
Bu durumu 4 yıl önce yasadim. Eşim kendi memleketine yakın ilçe ye bana sormadan tayin istedi, arkasindan giderim sandi galiba..benim canım sıkıldı ama belli etmedim.Tayini çıktı, bana soylemeye cesaret edemedi, arkadaşları beni aradı hayırlı olsun diye...bende arkadaşlarına dedimki beni değil arkadaşınızı arayacaksınız, benim degil onun tayini çıktı, o gidecek...bende esime dedim ki " bana sormadın tayin isterken ama ben sana birakiyorum, ister çocukları al git ister bırak git, ister annende kal gidiş geliş yap, ister burda kal gidis geliş yap, ister boşan, ne yaparsan yap...esim baktı ki ben gitmeyecegim kararlıyım, nasıl pişman oldu anlatamam, bir haftada saçları agardi, tayini mı zar zor iptal ettirdi, üstüne ceza yedi..tabi ailesi de kendi de şunu gördü, ben gitmezsin oğulları tayin isteyemez..
Bir şekilde etkinliginizi belli etmeniz lazim.
Allah yardımcınız olsun..

Son düzenleme:
Bu durumu 4 yıl önce yasadim. Eşim kendi memleketine yakın ilçe ye bana sormadan tayin istedi, arkasindan giderim sandi galiba..benim canım sıkıldı ama belli etmedim.Tayini çıktı, bana soylemeye cesaret edemedi, arkadaşları beni aradı hayırlı olsun diye...bende arkadaşlarına dedimki beni değil arkadaşınızı arayacaksınız, benim degil onun tayini çıktı, o gidecek...bende esime dedim ki " bana sormadın tayin isterken ama ben sana birakiyorum, ister çocukları al git ister bırak git, ister annende kal gidiş geliş yap, ister burda kal gidis geliş yap, ister boşan, ne yaparsan yap...esim baktı ki ben gitmeyecegim kararlıyım, nasıl pişman oldu anlatamam, bir haftada saçları agardi, tayini mı zar zor iptal ettirdi, üstüne ceza yedi..tabi ailesi de kendi de şunu gördü, ben gitmezsin oğulları tayin isteyemez..
vallahi bravo size:KK5:

Hayırlı bende memurum,amacım işi tatlılıkla halletmek yoksa gitmek gibi bı niyetim yok asla
Merhaba

Eşiniz bu tatlı, yumuşak dilinizden anlayan biri değil galiba :( demek istediğim elbette kavga gürültü çıkararak değil,ki ben gerekirse onu da yapardim ama isteklerinizi ve bu tayine kesinlikle karşı oldugunuzu biraz daha üst perdeden dile getitmeniz gerektiğini düsünüyorum. Sanırım eşiniz biraz da bu tavrınızdan yüz buluyor. Her ikinizin hayatını etkileyen bir konuda tek başına veya ailesiyle karar veremez. Çok net.

İnsallah sizin istediğiniz şekilde sonuçlanır.

Bizimki de beni hassas tarafımdan vurmaya calısıyor. Canım tayın ısteyelım de sızınkılerın ıslerıne de yardımcı olurum en azından dınlenırler arada bır dıyor :D
El cevap: Tayin isteyebilirsin şekerim gittiğin yerin adresini yolla ki boşanma dilekçeni adresine postalayabileyim, dedim.
Yiyorsa istesin tayin. Niyeti kendi gezip tozacak ben de milletin kahrını çekip hizmetçilik yapacağım. Derdi kendi ailesine yakın olmak. Ben de safım sanki :D
Sonra ne mi oldu oturdu yerine konusunu bile açamıyor. Geçen de başka birilerinin tayiniyle ilgili konu açıldı. Tayini çıkan kişinin eşi ben istemedim eşim istedi demiş. Bizimki de bi kadın istemezse erkek nasıl tayin aldırabilir ki diyor :D Akıllandı sanırım. Darısı sorun yaşayan herkese inşallah

Haklısınız bu iş güzellikle olmayacak anlaşılan dik durmak gerek evimizi falanda aldık rahatız neden rahatimizi bozayim ki dimi ama onlar için.gecen izne çıktığımızda ailesinin yanına gittik orda hemen akrabalarının kızlarından konu açtı kayınvalidem neymiş o kadar güzel yerde yaşıyorlarmışki damat kendi memleketine gitmeyi aklından bile geçirmiyormus.hakikaten yaşadıkları yer güzel ona lafım yok ama mekanı bozmasalar keske.gorumcelerim hep söyler annemle babamdan olabildiğince uzak duracaksın,abim çok yüz veriyor diye.hakkimizda hayırlısı olsun düşünmekten yoruldum artık.

Hepsini anladim da..istersen cocuklari al git nedir ya

Saygı duyun farklı fikirlere...

Ne yani bana sormadan tayin isteyen eşin arkasından mı gitseydim...

Esiniz tabi ki hatali sonuna kadar. Tepki vermekte sonuna kadar haklisiniz. Ama ne olursa olsun çocuklar böyle konularda silah olarak kullanilmamali. Heleki bir anne olarak babalari dahi olsa "Istersen al git" diye bir cümle kurmak dogru degil ve cocuklar bunları duysa ciddi travmalar yasayabilir.

Merhabalar,esimle beş yil önce evlendik,ve evlendigimizde eşimin memleketinde yaşıyorduk zaten orda tanıştık evlendikten sonra da bir süre daha kalalım dedik.uc yıl sonra iki ailenin arasında bir yere gidelim dedik ve şimdiki bulunduğumuz şehre tasindik.burasi eşimin ailesine 2,5-3 saat benim aileme de 1,5 saat mesafede.ama yaşadığımız yerde benim ablamla abim ve eşimin kardeşi de var.buraya geldik geleli eşime bı haller oldu,sanki benim annemlerin yanına taşınmış gibi davranıyor ve tekrar memleketine dönmek istiyor.soyle de bı durum var onun ailesiyle daha sık görüşüyoruz,tayin istemesi için ailesi zorluyor bana çaktırmadan ama ben hiç istemiyorum çünkü ailesi her işimize sinsice müdahale ediyor,alacağımız her şeye karışıyorlar hiç bir şeyi begenmiyorlar bu da beni bunaltiyor.bi kızım var ve torun sadece onlarin torunuymus gibi davranıyorlar,annemlere gideceğimiz zaman illa bı bahane bulup kendi yanlarına gitmemizi istiyorlar.esim dört kardeş olmasına rağmen sadece bizden maddi yardım bekliyorlar ki diğer kardeşlerin maddi durumları bizde çok daha iyi.ama maddiyat falan her şeyi geçtim artık şu tayin konusunda bı turlu anlaşamıyoruz,sürekli birilerinin güdümünde yaşamak istemiyorum,ailem asla hiç bir karismazken bunların bu kadar huzurumuzu bozMasina tahammül edemiyorum.esimi nasıl ikna edebilirim? Çok yoruldum artık
Ahh ahh bu iki memur evlilikleri öyle zor ki! Ben de eşim de memuruz ve o bu sene birsürü kitap aldı ben matematik öğretmeniyim hic yardım etmedim niyetini bildiğimden ama o bi yolunu buldu calıstı cabaladı sınava girdi tam da tayin senemizde. Puanı da baya iyi gelicek gibi görünüyor ve tutturdu istifa edip babamın yanında calısıp bir yandan da okuyacagım!!! Neymiş memur ne uzar ne kısalırmıs beyfendi tıp okuycakmıs! İnan bunu anlatmamın tek sebebi daha kötü haldekileri de duy istemem...

Ahh ahh bu iki memur evlilikleri öyle zor ki! Ben de eşim de memuruz ve o bu sene birsürü kitap aldı ben matematik öğretmeniyim hic yardım etmedim niyetini bildiğimden ama o bi yolunu buldu calıstı cabaladı sınava girdi tam da tayin senemizde. Puanı da baya iyi gelicek gibi görünüyor ve tutturdu istifa edip babamın yanında calısıp bir yandan da okuyacagım!!! Neymiş memur ne uzar ne kısalırmıs beyfendi tıp okuycakmıs! İnan bunu anlatmamın tek sebebi daha kötü haldekileri de duy istemem...

Tıp okurken çalışamaz merak etmeyin...ben çalışırım sen oku diyin...

Allah yardımcınız olsun gerçekten bu erkekleri anlamak çok zor.ama tıp okurken çalışma fikri biraz zor kendini kandırmasın

Allah yardımcınız olsun gerçekten bu erkekleri anlamak çok zor.ama tıp okurken çalışma fikri biraz zor kendini kandırmasın
Tıp okurken çalışamaz merak etmeyin...ben çalışırım sen oku diyin...
Ailesinin bu sehirde kirada bir evleri var o eve geceriz kira ödemeyiz(suan 1850tl kira ödüyoruz),babası muhasebeci ortaklarından biri ayrılıyor onun yanına gider 3 5 kurus kazanırım yasarız gider diyor. Bu sırada bu kadın cocuk mu yapar? Hayaller mi kurar? Hicbir derdi yok paşamın... ve bir de tüp bebek sürecindeyiz

Ailesinin bu sehirde kirada bir evleri var o eve geceriz kira ödemeyiz(suan 1850tl kira ödüyoruz),babası muhasebeci ortaklarından biri ayrılıyor onun yanına gider 3 5 kurus kazanırım yasarız gider diyor. Bu sırada bu kadın cocuk mu yapar? Hayaller mi kurar? Hicbir derdi yok paşamın... ve bir de tüp bebek sürecindeyiz
Güya ilk evlendiğimizde bile bizi o eve oturtmayıp kiraya oturtan ailesi birden o evi bize vericekmis :)) cıldırıyorum düsündükce ama elim kolum bağlı

Mesele aileye yakın olmaksa benim ailemin yanına neden yerlesmeyelim diye baskı kur. Vazgeçer akliselimse

Back
X