eşimle ve ailesiyle iletişim

my_babe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2009
158
0
96
Sinop
kızlar 2 konum var aslında, eşimle ve eşimin ailesiyle iletişim. öncelikle ben çok konuşkan biri sayılmam, aslında ortamına ve kişisine göre değişiyor, sevdiğim güvendiğim bazı insanlarla iletişim konusunda çok iyiyim ama bazı insanlarla da birkaç dakika yada birkaç saat geçirdikten sonra konuşcak birşey bulamıyorum. burdaki sorum ise özellikle eşimin ailesinden bireylerle çok konuşacak birşey bulamıyorum, bu durumda kalmak beni çok rahatsız ediyor. onların yanında aşırı oto kontrol yapıyorum galiba, yanlış bişey söyliycem korkusuyla hiç bişey söylemiyorum.siz de bu duruma düşüyor musunuz, ne yapmak neler konuşmak lazım acaba?
diğer taraftan son zamanlarda eşimle aramızda iletişim sorunlarımız olduğuna inanmaya başladım. eşim genelde ortamına göre değişmekle beraber konuşkan sayılabilecek biri ama çok yoğun çalışıyor, o nedenle çoğu zaman eve kafasında düşünce ve sorunlarla geliyor. bu durumdayken benimle pek fazla bişey konuşmuyor, ancak ben konu açarsam konuşuyoruz. bende hergün gördüğüm için her zaman konuşcak bişeyler bulamıyorum ve sessizlik oluyor. kafasının meşgul olduğunu anlıyorum üzerine gitmiyim diyorum ama bu durum anormal mi diye beni düşündürüyor. mesela dışarıda bir yere oturmaya gidiyoruz, etrafıma bakıyorum bazı çiftler sürekli diyalog halinde, ama biz pek konuşcak bişey bulamıyoruz sanki, bunun için çaba harcıyorum ama tek başıma konu bulamıyorum başta dediğim gibi zaten pek konuşkan sayılmam. ne diyosunuz bu duruma, sizce bu iletişim sorunlarımı nasıl aşabilirim?

Son düzenleme:
Bir şeyler konuşmak zorun da değilsiniz ki.Bunun için çok zorlamayın kendinizi.Benim fikrimi sorarsanız eşinizin ailesinin yanın da sessiz kalmanız çok konuşkan biri olarak gözükmekten daha evla.Çok büyük veya tecrübeli de sayılmam ama şu yaşıma kadar öğrendiğim bir şey var fazla muhabbet tez ayrılık getiriyor.Sorun şu olsaydı eğer siz bir şey anlatıyorsunuz eşiniz cevap vermiyor yada ilgilenmiyor o zaman durum farklı olurdu.

bende sevdiğim insanlar arasında çok konusurm kendi ailem ve çevrem yanında ama eşimin ailesi çevresi yanında nedense hiç konuşamıyorum hakkımı bile savunamıyorum.. ne yorumlar gelecek çok merak ediyorumç

öncelikle kendine güwenmen gerek...konuşmakta zorlandığın konularda konuşma yada sadece bildiğin konularda fikirlerini beyan et...kitap okuyabilirisn mesela...ama eşinle iletişim bozukluğu varsa bi uzmandan yardım alabilirsiniz ikiniz birlikte

Ben çok konuşkan biriyimdir:)
Ama öyle konuşmazsa çatlayanlardan da değilim.
Eşim benim kadar değildir.Olmasın da zaten:)
Bazen bizde de bir sessizlik hali hakim oluyor.
Hani bir yerler de kız doğdu derler ya,öyle bi şey:)
Ama o sessizliği paylaşmak bile güzel ki;
gereksiz ve boş konuşmaktansa,susulmalı bence de.
Eşinin ailesinin yanında da kendini paralama sohbet ortamı yaratayım diye.
Hal hatır faslı,havalar soğudu,hastalık mevsimi vs:)
Tamam bitti.tek taraflı olmaz yani,insan tıkanıp kalıyor bi yerde.
Bir de bence ev sahibi kimse o ortamı idare etmeli.

kısa süreli görüşmelerde havadan sudan yeterli oluyor da mesela biz gidiyoruz 2-3 gün ya da senede birkaç onlar geliyor birkaç hafta kalıyor o durumlarda mesela sessiz olmak beni geriyor. benim hakkımda sessiz olduğumu düşünüyorlar az konuşuyor diyorlar biliyorum kayınpederim yüzüme de söylemişti. kendime güven sorunum var sanırım belki o yüzden çok konuşmuyorum doğru olabilir ama bu değiştirilebilir bişey mi, evetse nasıl?

ne derlerse desinler boşver. sessizsen sessizsindir. ne var bunda. yüzüne söylediklerinde evet öyleyim. ben sevmem fazla konuşmayı de gitsin.
ama çok takıyorsan soru soran taraf ol.
ne sorarsan sor. daldan dala da konsan olur.
saçma sapan da olsa olur.
meraklı gibi de olsan olur.
üst üste üç beş soru sor şaşkına dönsün karşındaki :)
mesela mchael jackson neden öldü acaba duydunuz mu son haberleri de
bunun üzerine birşeyler söylenirken
yakında büyük deprem bekleniyormuş (Allah korusun) duydunuz mu de
sonra mesela hürrem mi haklı mahidevranmı sizce diyebilirsin.
inan ne kadar saçma da olsa sordukların öyle yada böyle cevaplar gelir karşıdan.
karşındakiler ilgi alanına giriyorsa daha ciddi meselelr hakkında da soru sorabilirsin. ne olacak bu ekonomik gidiş. falan filan
ama soru soran ol.

ilahi rouges çok hoşsun :) hürrem mi mahidevran mı :) ben bi soru listesi hazırlayayım en iyisi sıkıştığımda kullanmak için :) çünkü öyle anlarda düşünüyorum aslında ama aklıma sorcak bişey de gelmiyor bazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…