kızlar 2 konum var aslında, eşimle ve eşimin ailesiyle iletişim. öncelikle ben çok konuşkan biri sayılmam, aslında ortamına ve kişisine göre değişiyor, sevdiğim güvendiğim bazı insanlarla iletişim konusunda çok iyiyim ama bazı insanlarla da birkaç dakika yada birkaç saat geçirdikten sonra konuşcak birşey bulamıyorum. burdaki sorum ise özellikle eşimin ailesinden bireylerle çok konuşacak birşey bulamıyorum, bu durumda kalmak beni çok rahatsız ediyor. onların yanında aşırı oto kontrol yapıyorum galiba, yanlış bişey söyliycem korkusuyla hiç bişey söylemiyorum.siz de bu duruma düşüyor musunuz, ne yapmak neler konuşmak lazım acaba?
diğer taraftan son zamanlarda eşimle aramızda iletişim sorunlarımız olduğuna inanmaya başladım. eşim genelde ortamına göre değişmekle beraber konuşkan sayılabilecek biri ama çok yoğun çalışıyor, o nedenle çoğu zaman eve kafasında düşünce ve sorunlarla geliyor. bu durumdayken benimle pek fazla bişey konuşmuyor, ancak ben konu açarsam konuşuyoruz. bende hergün gördüğüm için her zaman konuşcak bişeyler bulamıyorum ve sessizlik oluyor. kafasının meşgul olduğunu anlıyorum üzerine gitmiyim diyorum ama bu durum anormal mi diye beni düşündürüyor. mesela dışarıda bir yere oturmaya gidiyoruz, etrafıma bakıyorum bazı çiftler sürekli diyalog halinde, ama biz pek konuşcak bişey bulamıyoruz sanki, bunun için çaba harcıyorum ama tek başıma konu bulamıyorum başta dediğim gibi zaten pek konuşkan sayılmam. ne diyosunuz bu duruma, sizce bu iletişim sorunlarımı nasıl aşabilirim?