• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle yemeğe çağırıldık (sorun asosyal ben)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bencede şahsen eşim bı arkadasi ve eşini evde veya dışarda yemeğe cagirsa ve karı koca bı konu açıp konuşma çabaları olmasa bı daha görüşmeyelim derdim eşime. Bu sessizlik durumundan memnun olabilirsiniz ama bence sizde farkındasınız normal olmadığının konu sahibi. Terapi almanızda fayda olabilir. İnsan sosyal canlidir yani neticede. Yalnızlığı sevmek başka bişey sizinki başka bişey bence. B bendekidurumlar
zaten yazmıştım kendi halimle olmayı normal buluyorum bir arkadaş ihtiyacı hissetmiyorum ama dışarıda da böyle olmanın normal olmadığını ve sessizsin denilince kafaya taktığımı

Yapay gelmesiyle alakası yok ki sosyal anksiyete gibi duruyor burdan. O an kasmayın, aklınıza ilk ne gelirse söyleyin. Karşı taraf devam ettirir zaten.
kendi kendime olmayı seviyorum kafam rahat hissediyorum yapay olması da var kimseyle görüşmek istememe sebebim ama dışarda biriyle buluşmayı kafaya takıyor olmam anksiyete

Konu sahibi bence bı neden bulunda gitmeyin ateşimiz çıktı falan deseniz olmaz mı? Bu kadar istemeye istemeye gittiğiniz bı yemek size işkence, karşı tarafa zaten işkence.
işkence biraz fazla olmuş eşimle eşi tanışıyor yakınlar ki çağırıyor da sadece tekrarı olmayabilir yani. ya ben konuşmaya çalışsam da konuşsam da adım sessiz oluyor ama ben bunu aşamıyorm bi türlü

kendi halimde olmayı seviyorum yeni insanlarla tanışmak ya da çevrem olsun gibi bir niyetim yok dedim çünkü burada hiç arkadaşım yok diye de dert yanan oluyor ama dışarda da bu kadar sessiz kalmanın normal olmadığını biliyorum demiştim açıklamak gerekirse çünkü birileriyle görüştüğümde kafaya takıyorum bu durumu 😊
Balkonun varsa kolay yetisen bitkileri sor,balkonda ne yetistirebilirim ufak tefek de,koylerini sor,ne guzeldir kimbilir diye konu baslat,gerisi gelir.Yasini bilmiyorum,onlarin 40 li yaslarda olduklarini varsayiyorum,calismaktan ya da pandemide tikilmaktan yorulmuslardir,sen ac lafi devamini getirirler.
Sessiz kaldikca daha da gerileceksin,gerildikce icine cekilirsin,sonra da gunlerce kizarsin kendine.
Istersen erimeyen tursu tarifi sor,yeter ki sessiz kalma.
Goreceksin seni sevecekler,tecrubeyle sabit:),

Ben hala sadece karı koca iyi anlaşmalarını atlatamadım 😂😂
neden anlamadım herkes biriyle gidip gelmek zorunda yakınlık kurmak zorunda değil. ikimize de insan ilişkileri yapmacık geliyor. ailelerimiz var, ikimiz varız. ama dışarda yaşadığım durum normal değil bende biliyorum sosyal anksiyetem olmasa böyle konu açmam 😅

neden anlamadım herkes biriyle gidip gelmek zorunda yakınlık kurmak zorunda değil. ikimize de insan ilişkileri yapmacık geliyor. ailelerimiz var, ikimiz varız. ama dışarda yaşadığım durum normal değil bende biliyorum sosyal anksiyetem olmasa böyle konu açmam 😅
Tabiat farkı demek ki benim arada canım farklı insan çekiyor
Şöyle kız kıza iki lafın belini kıralım, farklı bakış açıları göreyim istiyorum
Mesela işle ilgili iş arkadaşlarımla yapacağım sohbet eşimle aynı verimi veremez gibi
O yüzden şaşırdım

eşim dışarıda sosyal arkadaşları var ama öyle sürekli birileriyle gidip gelelim yakın olalım gibi bir derdi yok o da sevmiyor, samimi gelmiyor gereksiz geliyor bize.
Gereksiz geliyor istemiyoruz yapay geliyor yazmışsınız ya mesajlarınıza ondan dedim size işkence olur gitmek diye. Siz bu kadar memnuniyetsiz gitmisken karşı taraf içinde mükemmel geçmez muhtemelen ondan dedim.
Yardım almayı denediniz mi belki asabilirsiniz bu durumu 🙏❤️

bu yaşta hala asosyal olmaktan vazgeçmedim ve kendi halimde olmaktan rahatsızlık duymuyorum, diğer insanlar gibi yalnızım diye arayış içinde değilim. ama söz konusu insan topluluğu olunca rahatsızlığım var bunun da normal olmadığını biliyorum.

eşimin iş arkadaşı bizi dışarda yemeğe çağırıyor, kendi eşi de gelecekmiş, bizden de bir 10 yaş kadar büyükler. zaten insan gördüğümde laf bulamayan ben yine sessiz damgası yiyeceğim niye konuşmuyorsun, sessizsin diyecekler diye korkuyorum. Çünkü zamanında bu laflardan çok bıktım.

Resmen kendi kendimin arkadaşıyım, o kadar iyi anlaşıyorum ki felsefe yapıyorum espri yapıyorum,cümlelerim gayet düzgün. 😂ama başka insanlarda bu söz konusu değil. bir de bir tek eşimin yanında rahatım.
Aynı ben çok mutluyum böyle olmaktan😊💪🏻

KudrAlobar KudrAlobar bazen bana göre sivri yorumların oluyor ama bu konu için baktığımda diyorum ki neredesin gözünü sevdiğim 😁 değerli yorumlarını çok merak ediyorum
Yorum yapamadım 😂 eşimin iş arkadaşlarıyla yemeğe gittiğimizi ve konu sahibinin karşımda oturduğunu düşündüm tansiyonum düştü 😂

Günlük hayatta ne yapıyorsanız oradan konu açacaksınız hiç zor değil bence.

Zaten türkiye ve dünya gündeminde bu aralar çok konuşulacak olay var. Siyaset ve ekonomi iç karartıcı diyosanız da magazin, alışveriş, mobilya, iş güç, dizi kitap sinema tiyatro, birbirinizin memleketinin muhabbetleri, havalar, üniversite yılları cart curt konu bitmez de bitmez

Ben sohbet etmeyi iç dökme olarak görüyorum böyle konuşunca insanın içi dökülüyor ferahlıyor sanki terapi gibi

Yav en basitinden Pera Palas çok viral oldu konu açıverin işte hazal kayadan netflix dizilerinden falan 😂

Yani elbette herkesin bir karakteri var hayattan beklentisi var ama maalesef eşsiz dostsuz da olmuyor. İnsanın bayramı oluyor, cenazesi oluyor, bazen bir işi oluyor, çocuk görmesi oluyor vs say say bitmez. En azından belli sıklıkta görüştüğünüz candan birileri olsa hiç fena olmaz ki zaten merak etmeyin o gerginlik o sohbetin sarmaması nedeniyle bir daha çağırmazlar ama şahsen bu kadar asosyal olmanın çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X