• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle yemeğe çağırıldık (sorun asosyal ben)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burada sürekli yorum yapanlar da asosyal zaten, ben de asosyalim, çünkü sürekli elde telefon v.s. ile ne kadar sosyal, ne kadar etrafımızla ilgili olabiliriz ki, o yüzden çok da şey yapmayın. Hem illa bulursunuz konuşacak bişiyler, dikkatinizi verirseniz konuşulanlara.
Yoo mesela ben bugün iki arkadaşımla ayrı ayrı buluştum. Şimdi de gece oldu telefonda takılıyorum.

Telefon herkesin elinde olan bir şey, bütün insanların sosyalliğini etkiliyor. Mesela ben diğer uygulamalarda daha az vakit geçirip buraya bakıyorum.

Benim asosyalleştigim dönemler de olur yani o konuda kendimi kanıtlama çabasında değilim ama her işi yürütebilen çok insan da var. Konu sahibinin asosyalliği ise farklı bir seviyede yani normal değil.

Yani elbette herkesin bir karakteri var hayattan beklentisi var ama maalesef eşsiz dostsuz da olmuyor. İnsanın bayramı oluyor, cenazesi oluyor, bazen bir işi oluyor, çocuk görmesi oluyor vs say say bitmez. En azından belli sıklıkta görüştüğünüz candan birileri olsa hiç fena olmaz ki zaten merak etmeyin o gerginlik o sohbetin sarmaması nedeniyle bir daha çağırmazlar ama şahsen bu kadar asosyal olmanın çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum.
Bencede oyle. İnssan insana her zaman lazım sonuçta. Biz ailerlerden uzakta yaşıyoruz mesela, arkadaşlarımız da öyle. Doğum vs durumlarinda ailelerden önce biz koşarız birbirimize onlar yetişene kadar herşey hallolmus olur. Ne biliyim çocuklarımızın doğum günleri veya yazın pikniklerimiz olur. Çocuklar eglenir ne güzel. Büyüklere de iyi gelir. Herşey insanla oluyor nihayetinde. Herkesin yapısı farklıdır tabide bence sizinki çok aşırıya kaçmış.
Ay bilmiyorum ben catlardim herhalde 😁😁😁

Yoo mesela ben bugün iki arkadaşımla ayrı ayrı buluştum. Şimdi de gece oldu telefonda takılıyorum.

Telefon herkesin elinde olan bir şey, bütün insanların sosyalliğini etkiliyor. Mesela ben diğer uygulamalarda daha az vakit geçirip buraya bakıyorum.

Benim asosyalleştigim dönemler de olur yani o konuda kendimi kanıtlama çabasında değilim ama her işi yürütebilen çok insan da var. Konu sahibinin asosyalliği ise farklı bir seviyede yani normal değil.
Kesinlikle. Çalışıp çalışmadığı hakkında hiçbir fikrim yok mesela ama yüzde 98 çalışmıyordur diyorum. Çalışsa mesela nasıl bir ilişki kuracak merak içindeyim.
Ama çalıyorum cınıms yanıldın derse boynum kıldan ince yanılmışım derim ama tek odada tek kişi mi çalışıyorsun derim.
Farklı bir boyut çünkü konu sahibininki

Burada sürekli yorum yapanlar da asosyal zaten, ben de asosyalim, çünkü sürekli elde telefon v.s. ile ne kadar sosyal, ne kadar etrafımızla ilgili olabiliriz ki, o yüzden çok da şey yapmayın. Hem illa bulursunuz konuşacak bişiyler, dikkatinizi verirseniz konuşulanlara.
Kendini avutmada son nokta 😂

Kesinlikle. Çalışıp çalışmadığı hakkında hiçbir fikrim yok mesela ama yüzde 98 çalışmıyordur diyorum. Çalışsa mesela nasıl bir ilişki kuracak merak içindeyim.
Ama çalıyorum cınıms yanıldın derse boynum kıldan ince yanılmışım derim ama tek odada tek kişi mi çalışıyorsun derim.
Farklı bir boyut çünkü konu sahibininki
Konu sahibinin sınava hazırlandığını hatırlıyorum yani çalışmıyor.

Üstte de yazmışlar ama ben en çok bu kadar asosyal bir insanın ilişkisi olup evlenebilmesine şaşırdım. Yemekte konuşacak konu bulamadığı için stres olan birinin ikili ilişkileri nasıl yürüttüğünü merak ettim yani.

Aynı ben çok mutluyum böyle olmaktan😊💪🏻
İnsanlarla sohbet edememekten mi çok mutlusunuz?
Ya da insanların sizi anlayamayacak kadar bilgiden, yorumdan eksik olduğundan mı?
Bu şekilde mutlu olanların derdinin ya utangaçlıktan ya da ben çok entelektüeliğim ne işim olur böyle sohbetle demesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Ama konuya bakınca birinci olduğu kesin gibi.
Be böyle sert ve kesin yazıyorum kı herkes kendine gelsin.
Buralarda görüyorum yok arkadaşım yok böyle iyiyim, yok böyle iyiyim hiçbir insan ile fedakarlık yapmam, yok böyle iyiyim önce kendim, yok böyle iyi kimse için bir şey yapmam, yok böyle iyiyim arada konuştuğum gerçek(!) dostlarım var yetiyor bana vs diyenler. İnan bana öyle olmuyor. Böyle diyen insanların sürekli bulunmak zorunda olmadığı ve kolayca arkasını dönüp aa ben çok normalim be dediği ortamları olduğu için kendini çok ama çok normal gördüğünü düşünüyorum. Ama kendilerine benzeyen insanları mecburen bulunmak zorunda olduğu ortamlarda görünce ya sabır diyoruz ya da deniliyor bilesiniz.
Sizi alıntıladım ama genel yazdım

bu yaşta hala asosyal olmaktan vazgeçmedim ve kendi halimde olmaktan rahatsızlık duymuyorum, diğer insanlar gibi yalnızım diye arayış içinde değilim. ama söz konusu insan topluluğu olunca rahatsızlığım var bunun da normal olmadığını biliyorum.

eşimin iş arkadaşı bizi dışarda yemeğe çağırıyor, kendi eşi de gelecekmiş, bizden de bir 10 yaş kadar büyükler. zaten insan gördüğümde laf bulamayan ben yine sessiz damgası yiyeceğim niye konuşmuyorsun, sessizsin diyecekler diye korkuyorum. Çünkü zamanında bu laflardan çok bıktım.

Resmen kendi kendimin arkadaşıyım, o kadar iyi anlaşıyorum ki felsefe yapıyorum espri yapıyorum,cümlelerim gayet düzgün. 😂ama başka insanlarda bu söz konusu değil. bir de bir tek eşimin yanında rahatım.
Ne enteresan ki sizin içinize bir ben kaçmış.okadarmi beni anlattınız ya.bana göre normal çevreme göre anormalim bende.biz bu bizi sevdiğinize göre don't problem

neden anlamadım herkes biriyle gidip gelmek zorunda yakınlık kurmak zorunda değil. ikimize de insan ilişkileri yapmacık geliyor. ailelerimiz var, ikimiz varız. ama dışarda yaşadığım durum normal değil bende biliyorum sosyal anksiyetem olmasa böyle konu açmam 😅
şu an için öyle ama günün birinde yalnız kalırsanız hikikomori olup çıkmayasınız.
hikikomorilerin çoğu sadece sosyal anksiyete ile bu yola giriyor yani yapısal bir sorunları olması zorunlu şart değil. başa gelmeden bir çare düşünmek lazım.

Anladığım kadarıyla bu durumdan şikayetçi değilsiniz.
Geçici bir durum olarak bakın.
Bir kere yemeğe davet ettiler diye her gün görüşmeyeceksiniz ki. :)
Normal akışta dörtlü sohbetlerde eşleriniz tanıştık olduğu için onların üzerinden ilerler. Belki kafanız tutar sizin de sevdiğiniz konulardan konuşursunuz.
Ne kadar sessizsin demeleri de sizi rahatsız etmesin. Herkesin yapısı farklı. Ayy ne konuşkansın demiyoruz değil mi insanların yüzüne. Desek ne farkeder?
Her birimizin yapısı, alanı birbirinden farklı.
Ben sosyal bir insanım. Konuşmayı da çok severim. İkizler burcuyum 🤪 illa ki konu da bulurum.
Ama gel gör ki karşımdaki insana içim ısınmadı mı kaçacak delik ararm. Bir anda sessiz bir insana dönüşürüm 😂

Bırakın konuyu o açsın :)

Yok açılmadıysa da geleneksel yemeklerden, havalardan, mesleğimle ilgili şeylerden, gençlerle ilgili şeyler, moda, çocukların bakımı, yaşadığımız şehirdeki mekanlar gibi tarafsız konulardan ilerlemeyi severim. Özellikle ilk tanıştıklarımla.

Soru sorun. Ben de asosyalim ama cogu sosyal durumu iyi idare ederim ve anlamiyorlar artik asosyal oldugumu. Ilgisini cekebilecek bir konu acarim. Tanimiyorsam da soru sorarim tanimak icin. Dinlerim ve yorumda bulunurum belki ya da eger alaka kurabilirsem kendi bir animi anlatirim. Basit ve eglenceli konular acin mumkunse. Bir de eger iyi bir isi oldugundan emin degilseniz ne is yapiyorsun diye sormayin. Yas muhabbeti yapmayin. Siyasete girmeyin. Netflixte ne izliyorsunuz gibi seyler guzel sohbet konusu olabilir. Cocuk yapmakla alakali veya hazirda cocugunuz varsa onunla alakali konu acabilirsiniz. Bir arastirma okuduysaniz soyle diyebilirsiniz. Atiyorum: kahve icmeyi seviyorum ama iste yararli mi zararli mi tam emin degilim. Bazi makaleler yararli yanlarindan bahsediyor bazilari da zararli diyor. Siz sever misiniz kahve, ne kadar icersiniz, uyku duzeninizi sizin de etkiliyor mu. Benzeri konular acabilirsiniz. Isterseniz gorusmeden once turkiye ve dunya gundemindeki eglenceli veya az sinir bozucu olan konulari ve haberleri gozden gecirin, sonra da su haberi duydunuz mu vs diye konu acin. Kolay gelsin :) bu arada aklima bir konu daha geldi. Evcil hayvanlar. Hic evcil hayvaniniz oldu mu? Olmadiysa neden dusunmuyorsunuz? Kedileri varsa kedi muhabbeti iyidir, kedilerinizi cekistirirsiniz. Vejetaryanlik veya belli yemekleri yiyememe sevmeme, alerji gibi durumlar da muhabbet konusu olabilir ya da sorabilirsiniz sevmedigin bir yemek var mi gibi. Yani konu cok.

Sonradan yazdiklarinizi okudum da bence sizin sesiniz az cikiyor konusurken yani ya ince bir sesiniz var ya da cok yumusatarak konusuyorsunuz. Cok duyulmadigi icin de konussaniz da sizi sessiz buluyorlardir. Bir de rahat rahat gulmek kahkaha atmak, el kol hareketleri mimikler, goz kontagi kurmak, durus. Bunlar da cok onemli. Kasilip kalirsaniz konusurken yine olmaz. Benim bir arkadasim anksiyete ilaci aliyormus iyi gelmis bu tip durumlarda. Gorusme oncesi gerginligi almasi acisindan bir buyuk bardak bira oneririm (eger alkol iciyorsaniz). Daha fazla icmeyin ama, fazlasi ters tepebilir

Gündemden bihaber olmak ya da genel kültür eksikliği de yeni tanısilan insanlarla sohbeti tıkar. Yoksa konu başlığı çok. Karşınızda hiç tanımadığınız, hakkında her şeyi ogrenebileceginiz kişiler var nasıl konu bulamazsınız ki? Bence bol bol kitap okuyun, haberleri takip edin.

kendi halimde olmayı seviyorum yeni insanlarla tanışmak ya da çevrem olsun gibi bir niyetim yok dedim çünkü burada hiç arkadaşım yok diye de dert yanan oluyor ama dışarda da bu kadar sessiz kalmanın normal olmadığını biliyorum demiştim açıklamak gerekirse çünkü birileriyle görüştüğümde kafaya takıyorum bu durumu 😊
Ben de sizin gibiyim. Normal olmadığımı biliyorum diyorsunuz ama bana gayet normal geliyor. Yani içe dönük bir insansınız, herkes dışa dönük olacak diye bir kaide yok ki. Bu da sizin karakteriniz. Bence gayet normal. Öncelikle kendinizi kabul ederek işe başlayabilirsiniz.

Resmen kendi kendimin arkadaşıyım, o kadar iyi anlaşıyorum ki felsefe yapıyorum espri yapıyorum,cümlelerim gayet düzgün. 😂ama başka insanlarda bu söz konusu değil. bir de bir tek eşimin yanında rahatım.
Simdi "Merhaba" dedikten sonra,misir ve sumer medeniyetlerinden bahesiyorsan,felsefenin dogusu ile alakali konusuyorsan,akla yatkin olmayan yerine irrasyonel vs gibi terimler kullaniyorsan bence seni anlamiyorlar :KK70:
O yuzden de sohbet akmiyor.Sen Antik Yunan ve Anadolu diyorsun,karsindaki vatandas "tuzlugu uzatirmisin" diyor.
e nasil olacak :KK70:

Bende de var ya. Tanımadığım insanlarla bir araya gelince konuşacak şey bulamıyorum. Karşı taraf konuşkan olursa konuşuyorum ilerliyor bi şekilde de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X