eşimle yemeğe çağırıldık (sorun asosyal ben)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ısrar etmiş eşime gidelim diye ve dışarda yemek yiyeceğiz yani eve çağırmamışlar ama çok ilerlemez diye düşünüyorum 😂
Dışarıda yemek biraz pahalı olmaz mı? Hatay usulü soslu döner yemezsiniz çünkü. O paraya adam bir sürü kaşar sucuk alırdı eve. 🥲

Yani niye bu kadar tepki gösterilmiş anlamadım. Herkes dışa dönük olmak zorunda değil. İçe dönük insanlar çok az tanıdığı insanlar içinde rahat hissetmeyebilirler ve bu çok normal. Her insanın karakterine saygı duymak gerekir. Konu sahibine tavsiyem; kesinlike rahat olun ve kendiniz gibi olun, sohbetin akışına göre elbet konuşacak konu bulursunuz.

Yani niye bu kadar tepki gösterilmiş anlamadım. Herkes dışa dönük olmak zorunda değil. İçe dönük insanlar çok az tanıdığı insanlar içinde rahat hissetmeyebilirler ve bu çok normal. Her insanın karakterine saygı duymak gerekir. Konu sahibine tavsiyem; kesinlike rahat olun ve kendiniz gibi olun, sohbetin akışına göre elbet konuşacak konu bulursunuz.
Herkes dışa dönük olmak zorunda değil de tüh bizi davet ettiler keşke etmeselerdi modunda yaşamak da hoş değil yani. İnsanlarla her gün görüşmesen garip değil ama kırk yılda bir birileriyle sohbet edecek olmayı bu şekilde değerlendirmek normal değil

Kendini avutmada son nokta 😂
Espriye vurunca gerçekler değişmiyor :D mesela siz de gece gündüz neredeyse her konuya, her dakika bişiyler yazmışsınız, sosyal olduğunuzu söylemeyin çünkü asıl buna gülünür :D Zaten üzerinize de alınmışsınız hemen, 6. his bayağı guvvatlı :D

Ya bir şey soracağım hep bu tarz konularda aklımda aynı şey geçiyor. Bu kadar asosyal, insanlarla konuşamayacak kadar utangaçtan nasıl eşinizle tanışıp ilişki yaşayıp evliliğe kadar geldiniz?
başka insanlarla da tanıştım, hiçbir insanla böyle olmadı, sarmadı onlar sürekli niye sessizsin falan diye beni sorguladı ilk buluşmada bitti 😂 ama eşim bir kez bile böyle demedi ilerleyen zamanlarda da çok yoğun şekilde konuşup ve sohbet ettik şimdi de öyle

Konu sahibinin sınava hazırlandığını hatırlıyorum yani çalışmıyor.

Üstte de yazmışlar ama ben en çok bu kadar asosyal bir insanın ilişkisi olup evlenebilmesine şaşırdım. Yemekte konuşacak konu bulamadığı için stres olan birinin ikili ilişkileri nasıl yürüttüğünü merak ettim yani.
eşimle durumlar böyle değil ilk tanıştığımız günden beri farklı bir frekans 😃 başkalarıyla da tanıştım böyle olmamıştı uyum meselesi

Espriye vurunca gerçekler değişmiyor :KK70: mesela siz de gece gündüz neredeyse her konuya, her dakika bişiyler yazmışsınız, sosyal olduğunuzu söylemeyin çünkü asıl buna gülünür :KK70: Zaten üzerinize de alınmışsınız hemen, 6. his bayağı guvvatlı :KK70:
Bunu burda defalarca yazdım, buraya yazıyor olmak sadece burasıyla ilgileniyor olmak anlamına gelmez. Ben yemek yaparken de buraya yazıyorum, bu yemek yapmadığım anlamına mı gelir? Siz instagrama girip çıkıyorsunuz beş dakikada bir ben buraya. Ya da siz aynı anda sadece tek şeye odaklanabiliyorsunuzdur belki, bilemiyorum.

Bunu da defalarca yazdım; pandemi dönemindeyiz, çok az insanla yüzyüze görüşüyoruz maalesef. Oyuna, filme, konsere gidemiyoruz. Hava haftalardır yağışlı izmirde, açık havaya da çıkamıyoruz. Evet geçici ve zorunlu bir reel asosyal olma durumu maalesef ki mevcut. Ama bu arkadaşım olmadığı ya da sosyal ortama girdiğim zaman gerildiğim anlamına gelmiyor. Aksine neşeleniyorum bir program yapınca ve hergün istisnasız görüşüp konuştuğum dostlarım var çok şükür.

bu yaşta hala asosyal olmaktan vazgeçmedim ve kendi halimde olmaktan rahatsızlık duymuyorum, diğer insanlar gibi yalnızım diye arayış içinde değilim. ama söz konusu insan topluluğu olunca rahatsızlığım var bunun da normal olmadığını biliyorum.

eşimin iş arkadaşı bizi dışarda yemeğe çağırıyor, kendi eşi de gelecekmiş, bizden de bir 10 yaş kadar büyükler. zaten insan gördüğümde laf bulamayan ben yine sessiz damgası yiyeceğim niye konuşmuyorsun, sessizsin diyecekler diye korkuyorum. Çünkü zamanında bu laflardan çok bıktım.

Resmen kendi kendimin arkadaşıyım, o kadar iyi anlaşıyorum ki felsefe yapıyorum espri yapıyorum,cümlelerim gayet düzgün. 😂ama başka insanlarda bu söz konusu değil. bir de bir tek eşimin yanında rahatım.
Bakın burda çok güzel konuşuyorsunuz orada da öyle olun bulun konuşacak birşeylrr

evet yazıp rahatlayım derken daha fazla eleştiriye maruz kalıyorum zaten ben yazmışım sessizsin diyecekler diye sanırım en çok bundan çekiniyorum her ortamda aynı şeyi yaşamış olmaktan

Espriye vurunca gerçekler değişmiyor :KK70: mesela siz de gece gündüz neredeyse her konuya, her dakika bişiyler yazmışsınız, sosyal olduğunuzu söylemeyin çünkü asıl buna gülünür :KK70: Zaten üzerinize de alınmışsınız hemen, 6. his bayağı guvvatlı :KK70:
Rica ediyorum atomunuzu parçalamaya devam edin ya
Bizim gibilerle aynı ortsmda harcanmayın 😂😂

Herkes dışa dönük olmak zorunda değil de tüh bizi davet ettiler keşke etmeselerdi modunda yaşamak da hoş değil yani. İnsanlarla her gün görüşmesen garip değil ama kırk yılda bir birileriyle sohbet edecek olmayı bu şekilde değerlendirmek normal değil
Evet ama konu sahibi haklı olarak alışık değil böyle ortamlara, heyecanlanması normal bence. Çok yakın olmadıkları biri ile karşı karşıya gelmek onu germiş olabilir.

Evet ama konu sahibi haklı olarak alışık değil böyle ortamlara, heyecanlanması normal bence. Çok yakın olmadıkları biri ile karşı karşıya gelmek onu germiş olabilir.
Konu sahibi atanmayı falan planlıyor bildiğim kadarıyla. İş ortamında mecburen konuşacak zaten. Bir yerden başlaması şart

Konu sahibi atanmayı falan planlıyor bildiğim kadarıyla. İş ortamında mecburen konuşacak zaten. Bir yerden başlaması şart
sanırım iş ortamında da resmi olmayı düşünüyorum aşırı yakınlık kurmak için aynı eşim gibi büyülü bir frekans olması lazım 😃

sanırım iş ortamında da resmi olmayı düşünüyorum aşırı yakınlık kurmak için aynı eşim gibi büyülü bir frekans olması lazım 😃
Yok siz o frekansı fani ömürde bir kere tutturmuşsunuz, başkasına sanmıyorum ki adım atasınız. Üşengeç bir insan olduğunuzun zaten farkındasınız

bu yaşta hala asosyal olmaktan vazgeçmedim ve kendi halimde olmaktan rahatsızlık duymuyorum, diğer insanlar gibi yalnızım diye arayış içinde değilim. ama söz konusu insan topluluğu olunca rahatsızlığım var bunun da normal olmadığını biliyorum.

eşimin iş arkadaşı bizi dışarda yemeğe çağırıyor, kendi eşi de gelecekmiş, bizden de bir 10 yaş kadar büyükler. zaten insan gördüğümde laf bulamayan ben yine sessiz damgası yiyeceğim niye konuşmuyorsun, sessizsin diyecekler diye korkuyorum. Çünkü zamanında bu laflardan çok bıktım.

Resmen kendi kendimin arkadaşıyım, o kadar iyi anlaşıyorum ki felsefe yapıyorum espri yapıyorum,cümlelerim gayet düzgün. 😂ama başka insanlarda bu söz konusu değil. bir de bir tek eşimin yanında rahatım.
Olabilir böyle şeyler kendinizi şey yapmayın ben saygı duyarım

başka insanlarla da tanıştım, hiçbir insanla böyle olmadı, sarmadı onlar sürekli niye sessizsin falan diye beni sorguladı ilk buluşmada bitti 😂 ama eşim bir kez bile böyle demedi ilerleyen zamanlarda da çok yoğun şekilde konuşup ve sohbet ettik şimdi de öyle

Görücü usulü mü tanıştınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X