- 30 Kasım 2016
- 708
- 949
- 23
bu kadar takmayin kafanıza eğer bir sağlık sikintiniz yoksa derim ben gereksiz teferruat bunlarSağlık icin sartmis evet te yarar zarar dengesi nasıl acaba. Gecen doktora ekmek yemiyorum saglikli mi diye sordum iyi yapıyorsun yeme dedi. Eve geldim tahilli ekmeklerden mutlaka yenmesi gerektigi yazıyor her yerde. Kime, neye inanacagimiz da muamma.
Bir saglik personeli olarak yorum yapmak istemistim siz bilirsinizAbarttigimi düşünen sizsiniz. Kaldı ki ben esime bile diretmeyip çözüm yoluna gitmeyi seçiyorum .
Pilav makarna tarzı şeylere sonradan atılmaz ama onları neyapıyosunuz?
Öorba sulu yemeklere kapatırken atarım kendinize ayırın onada tuz atın.
Tatsız tuzsuz nasıl yiyosunuz onuda anlamadım
Gercektende tuzsuz yemek yavan oluyor. Sonradan tuz ekleyincede lezzetli olmuyor anlasiliyor. Ince cekilmis kaya tuzu bulun ekleyin yemeklerinize. Az miktardada olsa koyun bence.
Illaki var da batti balık yan gider demek te bana yanlış geliyorTuza gelene kadar dikkat etmeniz gereken bin tane madde var.
Hastanelerdeki hasta yemekleri gibi, yenmesi mümkün değil
Söylemek istediğim şey battı balık yan gider değil elbette.Illaki var da batti balık yan gider demek te bana yanlış geliyor
Hayatımızda her tat olsun ama standart ölçülerde abartmadanKardeşim de bana çaya şeker atma der hep. He he sen benden 50 yıl fazla yaşayacaksın zaten şeker kullanmadığın için diyorum.
Tatsız, tuzsuz bir hayat düşünemiyorum.
Tuza degil sadece tabii ki. Genel anlamda dikkat etmeye başladım. Demir eksikligim var mesela kahvaltıda cay içmeyi birakmak gibi ufak degisiklikler. Hayir o kadar atmiyorum. Bi tencereye o kadar atiliyor ama.Söylemek istediğim şey battı balık yan gider değil elbette.
Tuza takıntınız var sanki, diğer hayati korumaların hepsini mutfağınıza ve hayatınıza dahil edebildiniz mi? Hem Bir tabak yemeğe 1 tatlı kaşığı tuz mu atıyorsunuz?
ORTASINI bulup az tuzlu yapsaniz olmazmii
aslinda haklisiniz ama alisik olmayana sifir tuz çok kotu gelir , tansiyon hastalri bile az da olsa atiyor :)
Asıl olan heralde standart beslenme ve hareketli hayat beden çalışmadığı beslenme çokta önemli değilAynen.
Ona bakarsak seker un tuz ekmek hicbir sey tamamen masum degil hicbir sey yemeyelim bari
anloyorum benim esimde yemegin tadina abkmadan tuz atiyor beni sinir ediyorTuzsuz olunca tabağa tuzu boca ediyor bu sefer de. Annesi enfes yemekler, tatlilar yapar hic alışık degil evet. Ben de zaten zorlamiyorum çözüm bulmaya uğraşıyorum bi şekilde :)
Belki hatır gönül icin tadimlik alinip dayanamayip yeniliyordur o tatlılar. Bir de çayı sekerli icemeyen, midesinin bulandigini söyleyen cok insan var.Hayatımızda her tat olsun ama standart ölçülerde abartmadan
çay şeker diyorum tşkr ben şeker kullanmam cevabını alıyorum sonra bakıyorum bir porsiyon tatlı şekersiz çayla içilmiş :))))
Entelektüel görünmek için çayı kahveyi şekersiz içeceksin:)))))
Elbette var ama benim dediğim gibi olanlar da çok fazlaBelki hatır gönül icin tadimlik alinip dayanamayip yeniliyordur o tatlılar. Bir de çayı sekerli icemeyen, midesinin bulandigini söyleyen cok insan var.
anloyorum benim esimde yemegin tadina abkmadan tuz atiyor beni sinir ediyor
ve vir saaten sonra sadece kendi yedigimli duzelteyim diyemiyorum uç tane çocugumuz var, çocuklar için olsun insan kendine dikkat etmeli ne biliyim iste sagligini korumaya çalismali ama anlatamiyorum tabi kendimi
anladiigm akdriyla senin derdin kocanin ne eydigi deil kendi yedigin :) onu çozmek daha kolay olmali :))
gonder anasinin evine ne istiyorsa yesin
Zorlamiyorum ki ben. Pisirme aşamasında koyarsam da ben kendimi zorlamış olacağım. Orta yolu bulmaya çalışıyorum.sen sevmıyosun dıye kocanda tuzsuz yemegı sevmek mı zorunda
adam agzının tadıyla yemek yıyemıyor demek
ilgınç geldi zorlamanız
valla ben mudahele ediyorumda noluyor adam dinlmemiyor :)))Ne esim benim ne de ben esimin damak zevkini zorlayamam zaten. Bilincli sigara icicisi vazgecmiyor mesela. Severek yemek yemek onun da hakkı. Annesinin yaptigi yemeklerin ceyregini yapamıyorum henuz onun da öyle beklentileri yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?