Eşimle yemek sorunumuz

bu kadar takmayin kafanıza eğer bir sağlık sikintiniz yoksa derim ben gereksiz teferruat bunlar

Pilav makarna tarzı şeylere sonradan atılmaz ama onları neyapıyosunuz?

Öorba sulu yemeklere kapatırken atarım kendinize ayırın onada tuz atın.

Tatsız tuzsuz nasıl yiyosunuz onuda anlamadım

Esim pilav delisi. Kendime 2 kaşık aliyorum zaten gerisini tek yiyor onda sorun yok. Makarna nadir yapıyorum kaçamak oluyor onun adi da. Ama mesela bi sebze yemeği yapıyorum tuza bulamak istemiyorum.

Illaki var da batti balık yan gider demek te bana yanlış geliyor
Söylemek istediğim şey battı balık yan gider değil elbette.
Tuza takıntınız var sanki, diğer hayati korumaların hepsini mutfağınıza ve hayatınıza dahil edebildiniz mi? Hem Bir tabak yemeğe 1 tatlı kaşığı tuz mu atıyorsunuz?

Kardeşim de bana çaya şeker atma der hep. He he sen benden 50 yıl fazla yaşayacaksın zaten şeker kullanmadığın için diyorum.

Tatsız, tuzsuz bir hayat düşünemiyorum.
Hayatımızda her tat olsun ama standart ölçülerde abartmadan
çay şeker diyorum tşkr ben şeker kullanmam cevabını alıyorum sonra bakıyorum bir porsiyon tatlı şekersiz çayla içilmiş :))))
Entelektüel görünmek için çayı kahveyi şekersiz içeceksin:)))))

Tuza degil sadece tabii ki. Genel anlamda dikkat etmeye başladım. Demir eksikligim var mesela kahvaltıda cay içmeyi birakmak gibi ufak degisiklikler. Hayir o kadar atmiyorum. Bi tencereye o kadar atiliyor ama.

ORTASINI bulup az tuzlu yapsaniz olmazmii

aslinda haklisiniz ama alisik olmayana sifir tuz çok kotu gelir , tansiyon hastalri bile az da olsa atiyor :)

Tuzsuz olunca tabağa tuzu boca ediyor bu sefer de. Annesi enfes yemekler, tatlilar yapar hic alışık degil evet. Ben de zaten zorlamiyorum çözüm bulmaya uğraşıyorum bi şekilde :)

Aynen.
Ona bakarsak seker un tuz ekmek hicbir sey tamamen masum degil hicbir sey yemeyelim bari
Asıl olan heralde standart beslenme ve hareketli hayat beden çalışmadığı beslenme çokta önemli değil

Tuzsuz olunca tabağa tuzu boca ediyor bu sefer de. Annesi enfes yemekler, tatlilar yapar hic alışık degil evet. Ben de zaten zorlamiyorum çözüm bulmaya uğraşıyorum bi şekilde :)
anloyorum benim esimde yemegin tadina abkmadan tuz atiyor beni sinir ediyor
ve vir saaten sonra sadece kendi yedigimli duzelteyim diyemiyorum uç tane çocugumuz var, çocuklar için olsun insan kendine dikkat etmeli ne biliyim iste sagligini korumaya çalismali ama anlatamiyorum tabi kendimi
anladiigm akdriyla senin derdin kocanin ne eydigi deil kendi yedigin :) onu çozmek daha kolay olmali :))
gonder anasinin evine ne istiyorsa yesin

Belki hatır gönül icin tadimlik alinip dayanamayip yeniliyordur o tatlılar. Bir de çayı sekerli icemeyen, midesinin bulandigini söyleyen cok insan var.

sen sevmıyosun dıye kocanda tuzsuz yemegı sevmek mı zorunda
adam agzının tadıyla yemek yıyemıyor demek
ilgınç geldi zorlamanız

En mantiklisi yemekleri ayirmak yani kendi yemeginizi ayri bir kaba koyun esinizinkine de tuz ekleyin birazcik daha pisirin. Tuzu sonradan ekleyince tadi gercekten tuhaf oluyor. Belki zamanla esiniz de alisir az tuza

Belki hatır gönül icin tadimlik alinip dayanamayip yeniliyordur o tatlılar. Bir de çayı sekerli icemeyen, midesinin bulandigini söyleyen cok insan var.
Elbette var ama benim dediğim gibi olanlar da çok fazla
Ne diyor kişi şeker zararlı şekersiz içerim çayı peki yediğin tatlı ne?

Ne esim benim ne de ben esimin damak zevkini zorlayamam zaten. Bilincli sigara icicisi vazgecmiyor mesela. Severek yemek yemek onun da hakkı. Annesinin yaptigi yemeklerin ceyregini yapamıyorum henuz onun da öyle beklentileri yok.

sen sevmıyosun dıye kocanda tuzsuz yemegı sevmek mı zorunda
adam agzının tadıyla yemek yıyemıyor demek
ilgınç geldi zorlamanız
Zorlamiyorum ki ben. Pisirme aşamasında koyarsam da ben kendimi zorlamış olacağım. Orta yolu bulmaya çalışıyorum.

Ne esim benim ne de ben esimin damak zevkini zorlayamam zaten. Bilincli sigara icicisi vazgecmiyor mesela. Severek yemek yemek onun da hakkı. Annesinin yaptigi yemeklerin ceyregini yapamıyorum henuz onun da öyle beklentileri yok.
valla ben mudahele ediyorumda noluyor adam dinlmemiyor :)))
yeni evlisiniz galiba zamanla ikinizden birisi pes edecek sansin 50% ama tuzu sifir atarsan sansini zorlamis olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…