eşin ailesi ve mesafe

çok seviyorum kk'yı,gelinlere nasıl davranmam ya da davranmamam gerektiğini öğreniyorum:1:

neymiş gelinler ölüyorum dese 1 kaşık yemek yapıp göndermeyeceksin.üzülüyorlarmış,yemek yapmayı bilmiyorlarmıymış,oğullarını aç mı bırakıyorlarmışmış:50:

gelinleri gelemeyeceği saatte oğullarımı çağırıp,yaptıklarımı yediririm bende:32:

sonra hamile kaldıklarında,semtlerine bile uğramayacağım,maazallah beni görüpte sinirleri bozulabilir gelinciklerin.gidip işini yapsan bir dert,yapmasan 2 dert.her halukarda gene kaynana suçlu oluyor.:34:

bu tencer tencere yemekleri kız anneleri yapıp gönderse nedense akıllarına hiç art niyet gelmez.anneciği onun için saçını süpürge ediyor olur.ohhhhhhhh çok rahatım.işini yapacağım bir kızım yok.zaten gelinlerin de semtine uğramayacağım.ben oğullarımla mutlu olacağım.sadece oğullarımla görüşeceğim.gelinler de keyfi isterse gelsin,umurum da olmayacak:33:

O halde, bizlerde, eşimizin gelemeyeceği saatlerde annelerimizde yiyelim :) akşamda eşlerimiz tek başına yada kendi annesinde yesin..

Son düzenleme:
Yani evlendikten sonra eşimizin ailesiyle kendi ailemizle aramızın sıcak olması gelip gitmeler
olması gereken normal güzel birşeymiş gibi geliyo bana.:)
Sizleride anlıyorum.Rahatsız eden boyutu çok sık çağırıyo olmaları galiba :)

emin ol bende seni anlıyorum :1: aynen öylee
tabiiki öyle düşünsene kavgalı gürltülü durumlar olduğunu..Allah korusun..
ama hep söylüyorum yine söyleyeceğm..bugünlerimze şüküüür.. :)

valla Egem abla az çok beni tanıyosun bak ben tamamen objektifim çünkü bende sabır diye bişey yok annemede böyle bu kayınvalidemede böyle olur, her gün her gün çağırmak gerçekten sıkıntı verici, fazla ısrar şüphe doğurur derler, şöyle düşün bide gelininin annesi her gün gelin diyo, oğlun gitmedimi gelinin huzursuzluk çıkarıyo kavga ediyo, ne kadar akraba olunsada kendi evladı kadar kimse kimseye can olmuyo, gelin kayınvalidenin evinde ne derece rahat edebilir istisnaları bilemem ama ben geriliyorum, eşimde bizimkilerin yanında bacak bacak üstüne falan atamayacaktır ki benim ailem öyle şeyleri takmaz eşimin ailesi daha gelenekçi bu tarz konularda
velhasılı kelam herkes kendi yemeğini kendi yapsın arada sırada bir araya gelinsin tatlı gelmek der eskiler,şeyh edebalinin öğütlerinde de bi cümleyi çok severim: sevildiğin yere sık gitme ki itibarın kalsın

daha yeni gördüm yazdığını taa sabah yazmışssn ama :1:
bende senin gibi acayip sabırsız ve tahammülsüz bir insanım yapım bu..
çoook güzel ifade etmişssin..

bende şöyle bi psikopatlık vardır henüz olmamış olaylarla ilgili senaryolar yazar kendime rol biçerim, mesela geçenlerde çocuğumuz olsa annelerimiz gelse nasıl olur konusunda konuşuyoduk eşimle, bak dedim ben kendi annemden istediğimi senin annenden isteyemem gönül koyacak bişey yok bunda dedim, nasıl yani dedi eşim, uzun uzun anlattım, hani sen bekarken dizinden ameliyat olduğunda baban seni tuvalete götürüyodu banyo yaptırıyodu, düşün ki o ameliyatı şimdi oldun, sana bakmaya hem kendi baban geldi hem benimki,şimdi sen x amca beni tuvalete götür diyebilirmisin, utanırım dedi, hah dedim işte bende onu kastediyorum

eveeeet güzel örnek.. bende öyleyim işte yaa..bak mesela bu konuyu açtım ortada çok şükür büyük sorunlar yok..ama "ya ileride olursa,şöyle yapmalıyım,böyle yapmalıyım"falan derim kendi kendime..
eşinede açık olman süper

çok seviyorum kk'yı,gelinlere nasıl davranmam ya da davranmamam gerektiğini öğreniyorum:1:

neymiş gelinler ölüyorum dese 1 kaşık yemek yapıp göndermeyeceksin.üzülüyorlarmış,yemek yapmayı bilmiyorlarmıymış,oğullarını aç mı bırakıyorlarmışmış:50:

gelinleri gelemeyeceği saatte oğullarımı çağırıp,yaptıklarımı yediririm bende:32:

sonra hamile kaldıklarında,semtlerine bile uğramayacağım,maazallah beni görüpte sinirleri bozulabilir gelinciklerin.gidip işini yapsan bir dert,yapmasan 2 dert.her halukarda gene kaynana suçlu oluyor.:34:

bu tencer tencere yemekleri kız anneleri yapıp gönderse nedense akıllarına hiç art niyet gelmez.anneciği onun için saçını süpürge ediyor olur.ohhhhhhhh çok rahatım.işini yapacağım bir kızım yok.zaten gelinlerin de semtine uğramayacağım.ben oğullarımla mutlu olacağım.sadece oğullarımla görüşeceğim.gelinler de keyfi isterse gelsin,umurum da olmayacak:33:
Egem ben kendi adıma şöyle söyleyeyim. Her Allahın günü olmasına gerek yok haftada iki kez annem çağırsa ve orada yesek, çay meyve faslı derken geç saatlere kadar onlarda otursak, üstüne annem "bu gece bizde kalın" falan dese, bir değil belki iki değil ama üçüncü haftada eşim yumruğu masaya vurup "yeterin artık" der. Çünkü benim annemin evi de ona EL. O da orada rahat değil. İster istemez diken üstünde. Bir hareket mi görüyor hayır, ama olmuyor işte. Kendi annesinde saatlerce dursa sorun yok ama benim annemlerde birkaç saat sonra daral geliyor adama. Ben de bunu bildiğim için annemlere gittiğimizde asla sıkılmasına, daralmasına müsade etmem, tam zamanında "kalkalım artık, biz gidelim anne" derim.

Hamilelik konusuna gelince, benim KV daha fol yok yumurta yokken "şuram ağrıyor, buram ağrıyor, şunum var, ben bebek bakamam" deyip çıktı. Ev tutarken "annene yakın olman daha iyi, ilerde çocuk olunca iyi olur" dedi hep. Eee şimdi ben doğumda annemi istersem, KV 15-20 gün semtime uğramasın, ben direk kendi evime gelip orada kalayım istersem haksız mıyım?

Egem ben kendi adıma şöyle söyleyeyim. Her Allahın günü olmasına gerek yok haftada iki kez annem çağırsa ve orada yesek, çay meyve faslı derken geç saatlere kadar onlarda otursak, üstüne annem "bu gece bizde kalın" falan dese, bir değil belki iki değil ama üçüncü haftada eşim yumruğu masaya vurup "yeterin artık" der. Çünkü benim annemin evi de ona EL. O da orada rahat değil. İster istemez diken üstünde. Bir hareket mi görüyor hayır, ama olmuyor işte. Kendi annesinde saatlerce dursa sorun yok ama benim annemlerde birkaç saat sonra daral geliyor adama. Ben de bunu bildiğim için annemlere gittiğimizde asla sıkılmasına, daralmasına müsade etmem, tam zamanında "kalkalım artık, biz gidelim anne" derim.

Hamilelik konusuna gelince, benim KV daha fol yok yumurta yokken "şuram ağrıyor, buram ağrıyor, şunum var, ben bebek bakamam" deyip çıktı. Ev tutarken "annene yakın olman daha iyi, ilerde çocuk olunca iyi olur" dedi hep. Eee şimdi ben doğumda annemi istersem, KV 15-20 gün semtime uğramasın, ben direk kendi evime gelip orada kalayım istersem haksız mıyım?

çok haklısın arkadaşım..
bende fazla kalıp sıkmamaya çalışırım..bazı haftasonları eşime git arkadaşlarının yanına derim..bende annemin yanına gider bolca vakit geçirmeyi planlıyorum

kızlar merhabalar..
benim elle tutulut aman aman çok büyük bir sorunum yok çok şükür
yanlız hep çok merak ettiğim birşey var;
bi arkadaşta benzer bir konu açmış ama yerini işgal etmek istemedim kendi sorularımla
hep duyarız "baştan mesafeni koy" sözünü..

kayınvalidem de klasiklerden "iki ocak yanmasın,burda yemeğinizi yiyin yavrum çaya bile kalmayın hemen gidersiniz,sen yorulma,çalışıyorsun,kıyamıyorum sana kızım vs.vs. uzar gider..ve eşimin en sevdiği yemekleri yapar..
çok yardımcı olmaya çalşıyor farkındayım ama benimde yemek yapmayı geliştirmem gerek..nereye kadar başkasından beklerim!!
bende arada çağırdığında gidiyorum.bazende sırf alışmasın diye geri çevirttiriyorum eşime :) yani eşim çok yumuşak başlı biri ona gitmeyelim bugün desem tamam der.tabii anneye de kıyamaz bi yandan da

ben bu mesafe olayını bu şekilde koymakla başarılı olurmuyum bunu bilemiyorum..
yani öneriniz varmıdır..benden daha tecrübeli yaşamış, görmüş geçirmiş arkadaşlar; yaşadıklarınızdan örnekler varsa bilmek isterim
kısacası hep söylenilen "mesafeni koru" sözü neleri içeriyor

en mesafeliniz benim sanırım.eee bu mesafe birazda mecburiyetten.eşimin ailesin yerin 9 kat altına gömünce haliyle pek bir uzak oluyoruz (y)

Back
X