eşin ailesi ve mesafe

Valla güzel şeyler yazmanız içimi rahatlattı. Bende ne şanssızım deyip duruyordum. :)

Eşime kötü diyemem çok mükemmel bir eştir, çok harika bir babadır, hatta herkes bana tutum ve davranışlarına imrenir.

Ama iş bu kayınvalide ile denge soruna gelince işler değişiyor, beni yıpratmaz ama nasıl anlatıyım annesi gel sevdiğin yemeği yaptım dediğinde "anne benim karnım tok" der, karnım tok diyene kadar "anne ben bu evde tek değilim, benim birde eşim var" dese.
ne güzel yaa keşke herkez öyle olsa
benim eşimde öyle mükemmel bi insan
bizede çok imrenirler çünkü bana bi prensesmişm gibi davranır..

ama o konuda kızma eşine..ne olursa olsun annesi..
biz kadınlar doyumsuz işte bak ne güzel geri çeviriyor..ama sende geri çevirme yöntemini beğenmiyorsun :)
halbu ki aslında eşin tokum diyerek seni düşünüyor..seni yıpratmaması her şeyden önemli..şansımızn farkında olamayabliyoruz bazen biz insanlar
burada ki diğer kv leri okuyunca senin ki benm ki devede diken kalır valla

Son düzenleme:
mesafe koymak biraz da eşe bağlıdır eğer eşin aşırı anneciyse ne yaparsan yap o mesafeyi hemen koyamazsın:50:
ben kendi kocamdan biliyorum adam hemen sen benim ailemi istemiyorsun diyordu kayınvalidem de zaten hep oğlum gelinim yanımda olsun tarzı düşünüyordu ne desem yanlış anlaşılıyordu:19:
yani erkek önemli eş anlayışlı olduktan sonra mesafe koymak için kadının uğraşmasına bile gerek yok erkek gerekeni yapar:31:

bende öyle düşünüyorum..
sen elinden geleni yap ,ister güzel söyle ister bağır çağır..ama eşin arkanda değilse uğraşlar boşadır..
anneci değil öyle ama sadece bir kere saçma bir mevzudan arada kaldı.üzüldü baya..aslında benim tarafımdaydı ama iki tarafıda üzmemek için uğraştı..yapısı öyle
bu en güzeli sanırım
çünkü ben de araları bozulsun istemem
bir tarafa yönelsin hiç istemem..

senin eşine gelince canım belki önyargılı yaklaşıyor..yada sen çok hoşlanmadığını fazlasyla belli etmiş olablirsin :50:
insan farkında olmadan belli edeblir neticede :50:

bende öyle düşünüyorum..
sen elinden geleni yap ,ister güzel söyle ister bağır çağır..ama eşin arkanda değilse uğraşlar boşadır..
anneci değil öyle ama sadece bir kere saçma bir mevzudan arada kaldı.üzüldü baya..aslında benim tarafımdaydı ama iki tarafıda üzmemek için uğraştı..yapısı öyle
bu en güzeli sanırım
çünkü ben de araları bozulsun istemem
bir tarafa yönelsin hiç istemem..

senin eşine gelince canım belki önyargılı yaklaşıyor..yada sen çok hoşlanmadığını fazlasyla belli etmiş olablirsin :50:
insan farkında olmadan belli edeblir neticede :50:

yok canım benim hoşlanmama gibi bir durumum yoktu hatta görümcelerimle çok iyi anlaşırım sadece evimizde başbaşa daha çok vakit geçirelim isterdim ama benimki nerdeyse hergün annesinde olmak istiyordu yani evde başbaşa tv bile izleyemiyorduk desem abartmış olmam eş anneci olursa böyle oluyor işte:19:

ne güzel yaa keşke herkez öyle olsa
benim eşimde öyle mükemmel bi insan
bizede çok imrenirler çünkü bana bi prensesmişm gibi davranır..

ama o konuda kızma eşine..ne olursa olsun annesi..
biz kadınlar doyumsuz işte bak ne güzel geri çeviriyor..ama sende geri çevirme yöntemini beğenmiyorsun :)
halbu ki aslında eşin tokum diyerek seni düşünüyor..seni yıpratmaması her şeyden önemli..şansımızn farkında olamayabliyoruz bazen biz insanlar
burada ki diğer kv leri okuyunca senin ki benm ki devede diken kalır valla

Aslında çok doğru, düşün benim annem benim eşime üzülür, ne kadar naif der, kimseyi kırmamak için içine atıyor yazık ben üzülüyorum, annesi üzülmüyor der.

Bu arada şuanda çok mutluyum eşim 1 ocakta izine gelecek, şimdi bende genel müdürümden izin aldım izin verdi, araya sıkıştırıp sevincimi paylaşıyım, en son 8 eylülde gördük, kızım günleri saya saya bitiremez artık.

yok canım benim hoşlanmama gibi bir durumum yoktu hatta görümcelerimle çok iyi anlaşırım sadece evimizde başbaşa daha çok vakit geçirelim isterdim ama benimki nerdeyse hergün annesinde olmak istiyordu yani evde başbaşa tv bile izleyemiyorduk desem abartmış olmam eş anneci olursa böyle oluyor işte:19:

aaayy ne sinir bozucu durumlar yaaa..
umarım aklı başına gelir..
huzurlu günler geçirmeniz dileğiyle arkadaşım

Aslında çok doğru, düşün benim annem benim eşime üzülür, ne kadar naif der, kimseyi kırmamak için içine atıyor yazık ben üzülüyorum, annesi üzülmüyor der.

Bu arada şuanda çok mutluyum eşim 1 ocakta izine gelecek, şimdi bende genel müdürümden izin aldım izin verdi, araya sıkıştırıp sevincimi paylaşıyım, en son 8 eylülde gördük, kızım günleri saya saya bitiremez artık.

Allah bozmasın canım..aynen aynen benmkide öyle yaa efendi ve naif..rabbim huzurumuzu daim etsin inşallah
uzak kalıyo olmızda ayrı bi mevzu tabii..
inanmıyorum taaa eylüll :53:
ayy sevindm sizin adınıza.. günleriniz güzel geçer inşallah :)

biliyorum tabiki bir bakıma şanslıyım..
aslında çok anlayışsız biri değil..ama anlayamıyorum
kendide ifade ediyor "başbaşa kalmak istersiniz yenisniz" bi sefernde iki gün üst üste gittik "amaann her gün her gün buraya geliyoruz diyorsundur içinden"dedi..geri çevirdiğimde bozulduğunu hissediyorum sözde ifade ediyo ama bozuluyor..

evlendik ertesi gün kahvaltı için aradı,ya zaten biz gidicez el öpmeye gitmeden olur mu hiç..sonuçta ilk kahvaltımız sabah mıy mıy kalkarız keyif yaparız falan filan..10 gün sonra falanda burda kalın demeler..bunlar benim sinirime dokunuyor..
benim annemde kız evlat verdi..o niye aynısını yapmıyor diyorum..

tatlım bak kayınvalıdenın kötü olup kocanla aranı bozmasınımı
yoksa hergün onlara yemege gitmenizi isteyen bir kayınwalıden olmasınımı tercıh ederdın ???

senın durumunda olmak ıcın evınde bırazcık huzur gorebılmek ıcın
günlerce ağlayan kadınlar var bu sitede...
tamam sinirlerin bozuluyor olabılır..
yalnız kalmak istemen senın en buyuk hakkın..
dediğim gibi içinden ne gecıyorsa acıkca karsına alıp konusabılırsın..
anne bak allah razı olsun hergun karnımızı doyuruyorsun..
hergun bızı yanında istiyorsun...
ama hergün ben gelmiyeyim..
yemk yapmayı ögreneyim. eşime yemk yapmak için çok özeniyorum..
nolur benı yanlıs anlama.. kocama şöyle saatlerce yemek yapmak için ugraşmak istiyorum de..
ben anlıyabılecegını dusunuyorum...
dediğim gibi sende bende çok şanslyız bu konuda...

tabiki daha iyi olur ,ama şöyle bir şey var hani hep büyüklerden duyarız evlenmedne evin içine girmeden kimin ne olduğunu bilemezsin diye, özellikle erkeğin ailesinin yakınında oturulucaksa büyükler sınırlarını bazen bilemiyorlar iyilik için söylüyorlar belki ama kişinin özel hayatına müdahale ettiklerini farkedemiyorlar. Erkek anlamıyor annem sonuçta ne var diyor ama gelin ne kadar annem gibi görüyorum dese de annesi birşeyine karışsa ooof anne yeter ben yaparım diyebiliyor ama kv e öyle değil. denmiyor.Bu tarz konular sıklaştıkça da can sıkıcı hal almaya başlıyor. İşte o yüzden burda hep baştan mesafeni ayarlaki sonrasında sorun yaşama ddeniyor,

canım benim benimde çok şükür büyük bir sorunum yok..
ilerisi için mesafeden bahsediyorum..

nişanlıyken bende aynısını düşünüyordum biliyormusun..
"aay ne sevecen ne tatlı bir kadın,ben çok seviyorum,gelinler niye k.v sevmezler ki" falan diyordum
şimdi sevmediğim anlamına gelmiyor,çok şükür aramzda sorun da yok..ama bişeyler gözüne batabiliyor

ilerde kötü olmamak adına mesafeden bahsediyorum ben
ahh canım kıyamam evlendikten sonrada umarım böyle düşünürsün senin dediğin en makul olan tabiki

Yorumlarınızdan sonra tırstım bende sanki ya ama benim k.validem bizden uzakta oluyor eşimin işinden dolayı:D:)
gelin kaynana altlı üstlü oturduğunda gelin çalışıyorsa eğer
kayınvalideler oğluna,gelinine yemek yapmayı vicdanı bir görev ediniyorlar demekki:)
bence bunda bir art niyet yoktur sevgili arkadaşlar..)

Allah bozmasın canım..aynen aynen benmkide öyle yaa efendi ve naif..rabbim huzurumuzu daim etsin inşallah
uzak kalıyo olmızda ayrı bi mevzu tabii..
inanmıyorum taaa eylüll :53:
ayy sevindm sizin adınıza.. günleriniz güzel geçer inşallah :)

Amin Allah kimsenin evinden huzuru mutluluğu eksik etmesin inş.

Evet ya taaa eylül ayından beri görmüyoruz, babamız hala şark görevinde. Rabbim nasip ederse yazın bitecek görevi (16 aydır ayrıyız 2, 3 bazen 4 ayda bir görüyoruz) gelecek bir daha da gitmeyecek inş.

çok seviyorum kk'yı,gelinlere nasıl davranmam ya da davranmamam gerektiğini öğreniyorum:1:

neymiş gelinler ölüyorum dese 1 kaşık yemek yapıp göndermeyeceksin.üzülüyorlarmış,yemek yapmayı bilmiyorlarmıymış,oğullarını aç mı bırakıyorlarmışmış:50:

gelinleri gelemeyeceği saatte oğullarımı çağırıp,yaptıklarımı yediririm bende:32:

sonra hamile kaldıklarında,semtlerine bile uğramayacağım,maazallah beni görüpte sinirleri bozulabilir gelinciklerin.gidip işini yapsan bir dert,yapmasan 2 dert.her halukarda gene kaynana suçlu oluyor.:34:

bu tencer tencere yemekleri kız anneleri yapıp gönderse nedense akıllarına hiç art niyet gelmez.anneciği onun için saçını süpürge ediyor olur.ohhhhhhhh çok rahatım.işini yapacağım bir kızım yok.zaten gelinlerin de semtine uğramayacağım.ben oğullarımla mutlu olacağım.sadece oğullarımla görüşeceğim.gelinler de keyfi isterse gelsin,umurum da olmayacak:33:

çok seviyorum kk'yı,gelinlere nasıl davranmam ya da davranmamam gerektiğini öğreniyorum:1:

neymiş gelinler ölüyorum dese 1 kaşık yemek yapıp göndermeyeceksin.üzülüyorlarmış,yemek yapmayı bilmiyorlarmıymış,oğullarını aç mı bırakıyorlarmışmış:50:

gelinleri gelemeyeceği saatte oğullarımı çağırıp,yaptıklarımı yediririm bende:32:

sonra hamile kaldıklarında,semtlerine bile uğramayacağım,maazallah beni görüpte sinirleri bozulabilir gelinciklerin.gidip işini yapsan bir dert,yapmasan 2 dert.her halukarda gene kaynana suçlu oluyor.:34:

bu tencer tencere yemekleri kız anneleri yapıp gönderse nedense akıllarına hiç art niyet gelmez.anneciği onun için saçını süpürge ediyor olur.ohhhhhhhh çok rahatım.işini yapacağım bir kızım yok.zaten gelinlerin de semtine uğramayacağım.ben oğullarımla mutlu olacağım.sadece oğullarımla görüşeceğim.gelinler de keyfi isterse gelsin,umurum da olmayacak:33:

öncelikle merhabalar :)
bir kayınvalide olması güzel bu sitede :)

şöyle düşünün gelinlerde yaranamıyor, gidip kv.lern evini temizleyen,yemeklerini yapan,misafirlerini ağırlayan,her akşam ziyaret eden gelin kızlarımızda yaranamıyor..
inanın nankörlük değil bu..ben zaten kv.de hak veriyorum..mesela benim annemde her gün çağırsa ben onada tepkimi koyaraım çünkü ben evlenmişim,artık benimde alışmam gerek herşeye..
kendim yapabilmeliyim herşeyi..

iki taraf içinde geçerli bu mesafe meselesi..sonuçta anneden başka kimse gerçek anne gibi olamaz..
bunları yapmnıza gerek yok inanın..fazlasına da gerek yok..gelin aklı başında birisi ise zaten orta yolu bulma çabasında olacaktır..şahsen ben öyle yapıyorum, ama hayatıma fazla müdahale olursa o zaman şeklim değişir..önemli olan karşılıklı saygıdır.

benim görüşlerim bunlar tabii :)
saygılar

Yorumlarınızdan sonra tırstım bende sanki ya ama benim k.validem bizden uzakta oluyor eşimin işinden dolayı:D:)
gelin kaynana altlı üstlü oturduğunda gelin çalışıyorsa eğer
kayınvalideler oğluna,gelinine yemek yapmayı vicdanı bir görev ediniyorlar demekki:)
bence bunda bir art niyet yoktur sevgili arkadaşlar..)

söz konusu yemek değil ki canım benim :)

yapsa tabiki çalışan bir bayan için ne kadar güzel bişey..
söz konusu oraya bağımlı hale getirilmek..

Son düzenleme:
öncelikle merhabalar :)
bir kayınvalide olması güzel bu sitede :)

şöyle düşünün gelinlerde yaranamıyor, gidip kv.lern evini temizleyen,yemeklerini yapan,misafirlerini ağırlayan,her akşam ziyaret eden gelin kızlarımızda yaranamıyor..
inanın nankörlük değil bu..ben zaten kv.de hak veriyorum..mesela benim annemde her gün çağırsa ben onada tepkimi koyaraım çünkü ben evlenmişim,artık benimde alışmam gerek herşeye..
kendim yapabilmeliyim herşeyi..

iki taraf içinde geçerli bu mesafe meselesi..sonuçta anneden başka kimse gerçek anne gibi olamaz..
bunları yapmnıza gerek yok inanın..fazlasına da gerek yok..gelin aklı başında birisi ise zaten orta yolu bulma çabasında olacaktır..şahsen ben öyle yapıyorum, ama hayatıma fazla müdahale olursa o zaman şeklim değişir..önemli olan karşılıklı saygıdır.

benim görüşlerim bunlar tabii :)
saygılar

daha kaynana değilim,her evladı olan gibi ben de ileride olacağım inşallah.ama ben buradan iyi dersler alıyorum:52:

Son düzenleme:
daha kaynana değilim,her evladı olan gibi ben de ileride olacağım inşallah.ama ben buradan iyi dersler alıyorum:52:

olsunnn.. :)
bende çok ders alıyorum şahsen..
ama önemli olan objektif bakmak sanırım..
neyse o gün gelince karar vermek gerek geline göre muamele yaparız :)

Amin Allah kimsenin evinden huzuru mutluluğu eksik etmesin inş.

Evet ya taaa eylül ayından beri görmüyoruz, babamız hala şark görevinde. Rabbim nasip ederse yazın bitecek görevi (16 aydır ayrıyız 2, 3 bazen 4 ayda bir görüyoruz) gelecek bir daha da gitmeyecek inş.

aminn canım
görevin bitmesi en güzeli..gözün aydın o zaman..Allah kavuştursun hayırlısyla

tatlım bak kayınvalıdenın kötü olup kocanla aranı bozmasınımı
yoksa hergün onlara yemege gitmenizi isteyen bir kayınwalıden olmasınımı tercıh ederdın ???

senın durumunda olmak ıcın evınde bırazcık huzur gorebılmek ıcın
günlerce ağlayan kadınlar var bu sitede...
tamam sinirlerin bozuluyor olabılır..
yalnız kalmak istemen senın en buyuk hakkın..
dediğim gibi içinden ne gecıyorsa acıkca karsına alıp konusabılırsın..
anne bak allah razı olsun hergun karnımızı doyuruyorsun..
hergun bızı yanında istiyorsun...
ama hergün ben gelmiyeyim..
yemk yapmayı ögreneyim. eşime yemk yapmak için çok özeniyorum..
nolur benı yanlıs anlama.. kocama şöyle saatlerce yemek yapmak için ugraşmak istiyorum de..
ben anlıyabılecegını dusunuyorum...
dediğim gibi sende bende çok şanslyız bu konuda...

kesinlikle arkadaşım çok haklısın..
gelini istemeyen hakaret eden,oğluyla arasıına fitne fesat koyan,hatta gelmesini aynı evden-apartmandan gitmemesi için sorun çıkaran kvler :50:

benim tek endişem gelecek işte..ben o yüzden önlememi almak istiyorum,yukarıda saydığım fırsatları vermemek için..onların benzeri durmuna düşmemek için..
hoş onları yapacak bi kadın değil ama endişeleniyo insan..mesafeden kastım bunlar için aslında

yiede bu günümüze şükürler olsun..Allah bu günleri aratmasın inşallah

Son düzenleme:
olsunnn.. :)
bende çok ders alıyorum şahsen..
ama önemli olan objektif bakmak sanırım..
neyse o gün gelince karar vermek gerek geline göre muamele yaparız :)

evet keşke HERKES objektif bakabilse,önyargısız,art niyetsiz olabilse:34:

valla Egem abla az çok beni tanıyosun bak ben tamamen objektifim çünkü bende sabır diye bişey yok annemede böyle bu kayınvalidemede böyle olur, her gün her gün çağırmak gerçekten sıkıntı verici, fazla ısrar şüphe doğurur derler, şöyle düşün bide gelininin annesi her gün gelin diyo, oğlun gitmedimi gelinin huzursuzluk çıkarıyo kavga ediyo, ne kadar akraba olunsada kendi evladı kadar kimse kimseye can olmuyo, gelin kayınvalidenin evinde ne derece rahat edebilir istisnaları bilemem ama ben geriliyorum, eşimde bizimkilerin yanında bacak bacak üstüne falan atamayacaktır ki benim ailem öyle şeyleri takmaz eşimin ailesi daha gelenekçi bu tarz konularda
velhasılı kelam herkes kendi yemeğini kendi yapsın arada sırada bir araya gelinsin tatlı gelmek der eskiler,şeyh edebalinin öğütlerinde de bi cümleyi çok severim: sevildiğin yere sık gitme ki itibarın kalsın

bende şöyle bi psikopatlık vardır henüz olmamış olaylarla ilgili senaryolar yazar kendime rol biçerim, mesela geçenlerde çocuğumuz olsa annelerimiz gelse nasıl olur konusunda konuşuyoduk eşimle, bak dedim ben kendi annemden istediğimi senin annenden isteyemem gönül koyacak bişey yok bunda dedim, nasıl yani dedi eşim, uzun uzun anlattım, hani sen bekarken dizinden ameliyat olduğunda baban seni tuvalete götürüyodu banyo yaptırıyodu, düşün ki o ameliyatı şimdi oldun, sana bakmaya hem kendi baban geldi hem benimki,şimdi sen x amca beni tuvalete götür diyebilirmisin, utanırım dedi, hah dedim işte bende onu kastediyorum

söz konusu yemek değil ki canım benim :)

yapsa tabiki çalışan bir bayan için ne kadar güzel bişey..
söz konusu oraya bağımlı hale getirilmek..

Yani evlendikten sonra eşimizin ailesiyle kendi ailemizle aramızın sıcak olması gelip gitmeler
olması gereken normal güzel birşeymiş gibi geliyo bana.:)
Sizleride anlıyorum.Rahatsız eden boyutu çok sık çağırıyo olmaları galiba :)

Back
X