• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin ailesine gitmek istememe

Son olarak kayınvaliden ile konuş derim. Bunları. Evliliğinizi etkilediğini falan anlat. Belki düşer yakanızdan.

Kv üst katımda oturuyor. 17 senelik evliyim.1 sene beraber oturduk.çok kavgalarımız,zıt düşmelerimiz oldu.Evliliğin ilk yıllarında tahammülsüzlük çok oluyorÜstelik eşimde annesinden taraf olurdu.Seneler geçtikten sonra umursamıyorsunuz ammaaam ne derse desin diyosunuz.Eşinizde eskisi gibi çok sorun çıkarmıyor. Benden sana abla tavsiyesi kesinlikle boşanma.İnan hepsi geçecek,mazide kalacak

Son olarak kayınvaliden ile konuş derim. Bunları. Evliliğinizi etkilediğini falan anlat. Belki düşer yakanızdan.
Bu konuyu ona en en en basit şekliyle bile anlatsam çok kırılır küser ve bir daha asla yüzüme bakmaz. Bir kere eşime demiş ki, kalabalık bir toplumdalarmış bir tane akraba var.Onun da iki gelini var,benim gibi çalışıyorlar.Zırt pırt aramışlar,kvdeleriyle sohbet etmişler. Annesinin çok zoruna gitmiş."Belki anlaştılar bilmiyorum ama benim gelinlerimin ikisi de beni aramıyor"demiş eşime. Ya böyle denir mi,arıyorum soruyorum.Her hafta gidiyorum.Hadi kendimi geçtim,eltim onlara kul köle olmuş resmen, ona rağmen kırılıyor

Hatta bi kere eşime dedim
Birgün yolun sonuna gelirsek aileleri karıştırmayalım
Gidelim imzamızı atalım, herkes sonra duysun

Ben tuhaf biriyim
Doğumumu da böyle yaptım
İkimiz gittik, ameliyathaneye girerken ailelerimizi arayabilirsin dedim
Ben ve kızım odamıza çıktık, aileler sonra varabildi hastaneye ki torunları olmuş

bence herkes haklı.
kv ister ki gelinleri gelsin, hizmet etsin vs.
eş ister ki, eşim benim ailemi kendi ailesi bellesin, güle oynaya gitsin gelsin.
sevgili Ceyz ister ki ayaklarını uzatsın, bir kitap okusun (çocukla ona bile zamanı kalmıyordur da neyse), bir kafasını dinlesin işten eve gelince...

ama işte herkes karşısındaki kişinin hayatına saygı duymalı. en çok da eşler birbirine.
umarım eşiniz buradaki hatasını görür.

ama boşanma lafı girmemeliydi yine de diyorum, aslında sen konuyu ilk açtığında da bu yüzden boşanılır mı diye yazdın, o zaman da o sözcük beni rahatsız etmişti, çok kolay kullanıyorsunuz bu sözcüğü gibi düşünüyorum.

Bu konuyu ona en en en basit şekliyle bile anlatsam çok kırılır küser ve bir daha asla yüzüme bakmaz. Bir kere eşime demiş ki, kalabalık bir toplumdalarmış bir tane akraba var.Onun da iki gelini var,benim gibi çalışıyorlar.Zırt pırt aramışlar,kvdeleriyle sohbet etmişler. Annesinin çok zoruna gitmiş."Belki anlaştılar bilmiyorum ama benim gelinlerimin ikisi de beni aramıyor"demiş eşime. Ya böyle denir mi,arıyorum soruyorum.Her hafta gidiyorum.Hadi kendimi geçtim,eltim onlara kul köle olmuş resmen, ona rağmen kırılıyor

Kayınvalidenin nazı niyazı beni benden aldı :KK48: Kp yok mu ki ona nazlansa biraz da siz gelinleri rahat bıraksa :KK51:

Eşim 9 yaşındayken babası vefat etmiş, 2 ablası 1 abisi var. Babanneyle beraber yaşamışlar hep.
Babaannenin kızları bu yüzden mi bakmıyor
Rahmetli kayınpeder dışında başka oğluda mı yok

Bana da sallıyo gibi geldi, hani hep olur ya mesaj vermek adına filancanın gelini şöyleymiş gibi :KK53:
Ya sallamıyor da olabilir. Geçen haftalarda da "yarın bana şu şu kişiler gelecek" diye anlatmıştı,yemek hazırlığını filan söylemişti. Direk aklıma, onu arayalım da geliniyle arası ne kadar güzel desinler diye mi bana söyledi diye geldi

Eşim 9 yaşındayken babası vefat etmiş, 2 ablası 1 abisi var. Babanneyle beraber yaşamışlar hep.

Anladım. Kv genç yaşta eşini kaybettiği için belli ki ilgiyi alakayı başka yerlerde arıyor. Eşinde bu yüzden senden sürekli gidip gelmeni bekliyor belki de.

benım zaten kendı kaynanamdan ötürü bir kaynana fobim oluştu
ama burdaki konulardan da okudugum kadarıyla dul kaynanalardan daha bı korkuyorum
dul ve çilekeş garip anacıklar onlar
zaten kocaları ölmüş ogullarını yalnız büyütmüşler falan artık o yüzden herşeyi yapmaya yapışmaya hakları var onların

Babaannenin kızları bu yüzden mi bakmıyor
Rahmetli kayınpeder dışında başka oğluda mı yok
Aa yok bakmıyor değil,yanlış mı yazdım ben? Eve gelip de kalalım,gelenleri ağırlayalım diye düşünmüyorlar sadece.Yoksa hepsi gel bize diyor annesine,hergün de geliyorlar zaten ve süper hizmet bekliyorlar.Bu sefer farklı, hizmet eden yok
Babanne kimsede kalmak istemediği için kızlarına gitmiyor,o yüzden de birisinin gitmesi lazım

Ya sallamıyor da olabilir. Geçen haftalarda da "yarın bana şu şu kişiler gelecek" diye anlatmıştı,yemek hazırlığını filan söylemişti. Direk aklıma, onu arayalım da geliniyle arası ne kadar güzel desinler diye mi bana söyledi diye geldi
Aman Ceyz şu anlattıkların hangi kadının başında yok ki
Ben sessiz bi tipte değilim ama ne bileyim her aileyi kendi ailem gibi sanarak evlendim
Senin anlattıklarına şahit oldum afalladım 'yeni gelin' edasından çıkmam çok sürmedi
Bende dümdüz söylerim gelmek istemiyorum filan diye ama millet çok uyanık işi alttan alttan yürütüyo
Sende öyle yap gitsin
Eşine kızmakta haklısın ama kişisel problemleriniz yoksa 3.kişiler için evlilik sonlandırılmamlı
Bi de kızınız var yani ikinizde biraz kızınızla vakit geçirin, vicdan yaparsınız deli miyiz ne boşanması diye

Aa yok bakmıyor değil,yanlış mı yazdım ben? Eve gelip de kalalım,gelenleri ağırlayalım diye düşünmüyorlar sadece.Yoksa hepsi gel bize diyor annesine,hergün de geliyorlar zaten ve süper hizmet bekliyorlar.
Babanne kimsede kalmak istemediği için kızlarına gitmiyor,o yüzden de birisinin gitmesi lazım
Olsun yine de gelinin gelini gidene kadar ki sen çalışıyosun, kızlarından birisi gitmeli bence

Sadece bu yüzden boşanılmaz. Ama bu problem, hele ki ailesine düşkün bir erkekse eşiniz (ki öyle görünüyor) mutlaka bir yerde patlak verecektir. Başka sorunlara gebe bu aile mevzusu. Ne kadar 3.kişiler yüzünden evlilikte problem yaratılmamalı, ayrılmamalı dense de o evliliği içten içe kemiren bir mevzudur.

ben kaçırdım, babanneye neden senin kv bakmıyor da iş sana kalıyor?

Olsun yine de gelinin gelini gidene kadar ki sen çalışıyosun, kızlarından birisi gitmeli bence
Sana onları tanıdığım kadarını anlatayım. Tahminen benim eşim oraya gidecek,halalarının biri gelecek biri gidecek,diğer akrabalar da öyle.Yemeklerini herşeylerini kendileri yapsınlar ya,hiç umrumda değil. Eltim haftaiçi gidip bakmışsa kendi sevabına yapmış,isteyen o gelin geldi küçük gelin gelmedi diyebilir

Back
X