• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin ailesine gitmek istememe

Bu konunun bu aşamaya geldiğine inanamıyorum:KK57:

Kayınvaliden niye gitti ki babaannenin bakımının sorun olacağını bile bile?

Bu konunun bu aşamaya geldiğine inanamıyorum:KK57:

Kayınvaliden niye gitti ki babaannenin bakımının sorun olacağını bile bile?
Sen bizi normal hayatta da tanıyorsun canım, hiç beklermiydin bu kadarını:KK43:
Gitmesi gerekirdi, onunla ilgili bir şey diyemem aslında ama babanne niye kızlarına gitmiyor ya da kızları bakmıyor da gelininin gelini bakmak zorunda bırakılıyor, ona bir ton laf sayarım,buna hakkım olduğunu düşünüyorum

Sen bizi normal hayatta da tanıyorsun canım, hiç beklermiydin bu kadarını:KK43:
Gitmesi gerekirdi, onunla ilgili bir şey diyemem aslında ama babanne niye kızlarına gitmiyor ya da kızları bakmıyor da gelininin gelini bakmak zorunda bırakılıyor, ona bir ton laf sayarım,buna hakkım olduğunu düşünüyorum

Tamam hadi gitmek zorunda kaldı da, ne bileyim gitmeden konuşulup bi çözüm bulunsaydı babaannenin bakımına. Kızlarına gitmiyor madem, kızları dönüşümlü gelip kalsın kv dönene kadar. Sonuçta küçük çocukları vs yoktur, çalıştıklarını da sanmıyorum. Neden onca insan dururken çalışan, küçük çocuğu olan ve babaanneyle fazla ortak noktası bulunmayan biri baksın ki? Yaşlıları memnun etmek zordur, sende de o enerji olacağını sanmıyorum.

Sadece bu yüzden boşanılmaz. Ama bu problem, hele ki ailesine düşkün bir erkekse eşiniz (ki öyle görünüyor) mutlaka bir yerde patlak verecektir. Başka sorunlara gebe bu aile mevzusu. Ne kadar 3.kişiler yüzünden evlilikte problem yaratılmamalı, ayrılmamalı dense de o evliliği içten içe kemiren bir mevzudur.
Evet ama eş objektif olabilirse çözebilirler
Bi arkadaş psikolog demiş, denenebilir

bence herkes haklı.
kv ister ki gelinleri gelsin, hizmet etsin vs.
eş ister ki, eşim benim ailemi kendi ailesi bellesin, güle oynaya gitsin gelsin.
sevgili Ceyz ister ki ayaklarını uzatsın, bir kitap okusun (çocukla ona bile zamanı kalmıyordur da neyse), bir kafasını dinlesin işten eve gelince...

ama işte herkes karşısındaki kişinin hayatına saygı duymalı. en çok da eşler birbirine.
umarım eşiniz buradaki hatasını görür.

ama boşanma lafı girmemeliydi yine de diyorum, aslında sen konuyu ilk açtığında da bu yüzden boşanılır mı diye yazdın, o zaman da o sözcük beni rahatsız etmişti, çok kolay kullanıyorsunuz bu sözcüğü gibi düşünüyorum.
Her dediğinde haklısın. Herkesin haklı olduğu yerler var.
Boşanma lafını daha doğrusu ayrılma lafını sanırım çok kullanıyorum. Ben kendimi ezdirmem ben böyleyim,yapamıyorsan taviz verecek kişi ben olamam ayrılırım daha iyi diyorum hep.Zaten eşim benim böyle olduğumu biliyor ona rağmen sevdi,ama bu seferki sorun ailesi olunca iki tarafı mı kıyaslıyor anlamadım ki.Onları kırmayayım eşim kırılsın mantığında olduğu için boşanmayı da düşünür mü diye konuyu açarken öyle yazdım

Tamam hadi gitmek zorunda kaldı da, ne bileyim gitmeden konuşulup bi çözüm bulunsaydı babaannenin bakımına. Kızlarına gitmiyor madem, kızları dönüşümlü gelip kalsın kv dönene kadar. Sonuçta küçük çocukları vs yoktur, çalıştıklarını da sanmıyorum. Neden onca insan dururken çalışan, küçük çocuğu olan ve babaanneyle fazla ortak noktası bulunmayan biri baksın ki? Yaşlıları memnun etmek zordur, sende de o enerji olacağını sanmıyorum.
Bi de tek babaanne de değil sürü psikoljisinde oldukları için babaannenin yanı sıra sürüyü de memnun etmek zorundaymış :KK57:

Bi de tek babaanne de değil sürü psikoljisinde oldukları için babaannenin yanı sıra sürüyü de memnun etmek zorundaymış :KK57:

Doğu adetleri öyle maalesef. Gelin değil köle istiyorlar genelde. Hani artık neredeyse yıl olmuş 2016, şu gelinleri rahat bırakalım, hizmet beklemeyelim demiyorlar.

CeYz'in dediği gibi, yaptığını beğenmiyorlar bir de. Istanbulda doğmuş büyümüş insan onun 1000 yıllık kömbesini nereden bilecekse!

Eskiden okullarda yardımcı kitap olurdu.Sorunun cevabını ödevi okumadan kitaba bakar yazardık.Sende yardımcı kitapanlardık Sayende geri sayfalara gidip konuyu anlamaya çalışmıyoruz,

Teşekkürler :) iyi bari bi işe yarıyorum demek ki.
Okuduğum konuları özetlerim ki son sayfaya gelen güncel halini bilsin konunun
Hatta dün akasyanın konusunda akasya son açıklamayı yazınca ,sana mesaj yazdım son olarak özeti çıkar da sayfayı kapatalım başka sayfaya geçelim diyeMargariton benden önce davrandı

C CeYz canım ben sana daha önce de demiştim. Aile danışmanına gitseniz sorunlarınız çözülebilir. Boşanmayı gerektirecek büyük bir sorununuz yok.

Şimdi bizim verdiğimiz fikirler de çok sağlıklı değil, eşinin düşüncelerini bilmiyoruz sonuçta. Onun da kendince haklı olduğu kısımlar vardır. Annesi uzun yıllar önce dul kalmış bir kadın, anladığım kadarıyla da çocuklarını tek başına büyütmüş, hatta bir de kv kahrı çekmiş diyebiliriz. Böyle durumlarda evlatlar annelerine büyük bir minnet duygusu içinde olur. Babam ve babaannemden biliyorum. Babam da aynı şekilde 8 yaşındayken yetim kalmış ve babaannemi sırtında Hacca götürebileceğini söylerdi...

Yani normal anne kavramına göre daha kutsal bir hale getiriyorlar anneyi. Bi açıdan haklılar da... Belki konuşup ortak nokta bulabilirsiniz gitme gelme konusunda. Hani Hirayı almaya gittiğiniz akşam yemeği çayı orada yiyip içseniz. Ayda bir haftasonuna da yine gündüz vakit geçirecek şekilde plan yapsanız? Size davet etseniz ya da orada yemek hazırlasanız, kvyi alıp dışarı çıkarsanız...

Gitmeden önce konuşup çözüm bulunulmuş işte,haftaiçi eltim haftasonu biz bakacağız. Her gün de halalar gelecek gidecek falan. Tabi benim gitmemle ilgili kısmı sözel söylediler mi yoksa eşim kendi mi haftasonu biz bakarız diyor onu bilemiyorum

Her dediğinde haklısın. Herkesin haklı olduğu yerler var.
Boşanma lafını daha doğrusu ayrılma lafını sanırım çok kullanıyorum. Ben kendimi ezdirmem ben böyleyim,yapamıyorsan taviz verecek kişi ben olamam ayrılırım daha iyi diyorum hep.Zaten eşim benim böyle olduğumu biliyor ona rağmen sevdi,ama bu seferki sorun ailesi olunca iki tarafı mı kıyaslıyor anlamadım ki.Onları kırmayayım eşim kırılsın mantığında olduğu için boşanmayı da düşünür mü diye konuyu açarken öyle yazdım

Kendini ezdirmemek adına sürekli boşanmayı diline dolaman yanlış ..
Benim eşimde de aynı durum oluşuyor zaman zaman ve insan eşinden bunu her kavgada duyduğunda kendini çok kötü hissediyor .. Ve eşine karşı güveni sarsılıyor ..
Konu ne olursa olsun haksızda olsam eşim o an boşanmaktan bahsettiyse ben asla asla geri adım atmam ..
Belki eşin de bıktı boşanma kelimesini duymaktan ve iddalaştı seninle bu konuda ..

Hatta dün akasyanın konusunda akasya son açıklamayı yazınca ,sana mesaj yazdım son olarak özeti çıkar da sayfayı kapatalım başka sayfaya geçelim diyeMargariton benden önce davrandı
Tüh , üşenmez özet geçerdim

Gitmeden önce konuşup çözüm bulunulmuş işte,haftaiçi eltim haftasonu biz bakacağız. Her gün de halalar gelecek gidecek falan. Tabi benim gitmemle ilgili kısmı sözel söylediler mi yoksa eşim kendi mi haftasonu biz bakarız diyor onu bilemiyorum
Hala emri vaki var

C CeYz canım ben sana daha önce de demiştim. Aile danışmanına gitseniz sorunlarınız çözülebilir. Boşanmayı gerektirecek büyük bir sorununuz yok.

Şimdi bizim verdiğimiz fikirler de çok sağlıklı değil, eşinin düşüncelerini bilmiyoruz sonuçta. Onun da kendince haklı olduğu kısımlar vardır. Annesi uzun yıllar önce dul kalmış bir kadın, anladığım kadarıyla da çocuklarını tek başına büyütmüş, hatta bir de kv kahrı çekmiş diyebiliriz. Böyle durumlarda evlatlar annelerine büyük bir minnet duygusu içinde olur. Babam ve babaannemden biliyorum. Babam da aynı şekilde 8 yaşındayken yetim kalmış ve babaannemi sırtında Hacca götürebileceğini söylerdi...

Yani normal anne kavramına göre daha kutsal bir hale getiriyorlar anneyi. Bi açıdan haklılar da... Belki konuşup ortak nokta bulabilirsiniz gitme gelme konusunda. Hani Hirayı almaya gittiğiniz akşam yemeği çayı orada yiyip içseniz. Ayda bir haftasonuna da yine gündüz vakit geçirecek şekilde plan yapsanız? Size davet etseniz ya da orada yemek hazırlasanız, kvyi alıp dışarı çıkarsanız...
Canım hirayı alacağımız zamanlar zaten geç dönüyoruz eve,o yüzden benim açımdan bakıldığında haftasonu gidilmeye gerek yok.Yani bazı durumlar olur, gidilmesi gerekir ona lafım yok,giderim ama gerekli gereksiz çağırıldığımız için tahammülsüz oldum.

Bizim toplumumuzda yalnız olunca yaşlıların yanına giden yok ama sizin yanınıza gelse herkes bakmaya geliyor. .Yaşlı ziyareti bahane,ev ziyareti şahane

Back
X