- 28 Eylül 2014
- 1.518
- 1.380
- 158
- Konu Sahibi kesenmakas
Anladım, biraz da tercih meselesi. Ben zaten kreşe okula başlayınca 9 da uyuyacak şimdi esnek olabilirim diyorum mesela.Çok uzun bir konu sana kısaca yazmaya çalışacağım, ve emin ol ki asla abartıldığı kadar zor bir durum değil. Önce gece beslenmesi olayını çözdüm 6.aydan sonra zaten gece beslenmesine gerek olmuyor ama bende çalıştığım ve gündüz zaten emziremediğim için geceleri 1 kere olacak şekilde emzirdim, ama bunu o derin uykuda iken yaptım, yani kendi kendine uyandığında sadece su vererek ya da vermeyerek pışpışlayarak anı kurtardım. Bu kısmı eşin yaparsa çok daha etkili olur, onda meme olmadığının farkında nasılsa, evet ağlayacak belki ama inan max. 1 hafta sürüyor. Gece 1 kere emzirirken, mutlaka kalkıp süt de sağdım ve stokladım ertesi gün için.
Uyku eğitimi için emzik kullandım ben, ilk zamanlar kabus gibiydi, emziğini sürekli atıyor ve bunun için ağlıyordu, 10 tane falan emzik alıp koydum yatağına birini atsa diğerini alsın diye. ilk gün muhtemelen 2 saat sürdü uyuması, ağlatmadım, mızmızlandı ama bu konuda kararlı olursanız çocuklar inanın anlıyor kararlılığınızı, 2saat, 1,5 saate, 1 saate derken 1 hafta içerisinde 5dk ya düştü. Zordu ama kararlıydım, rutinimiz var şimdi diş fırçalama öpüşme sevişme ve yatak. şimdi 4,5 yaşında gidip pijamalarını giyiyor, dişlerini fırçalıyor gelip beni öpüp yatağına girip yatıyor, arada bazı günler masalda okuyoruz. bizde uyku saati akşam 21:00 kızım da oğlum da alışkın artık biyolojik saatleri o, o saatte asla dışarıda olmuyoruz, rutinlerini bozmuyoruz. Evde misafir, hatta çocuklu misafir olsa bile gidip yatıyorlar. 1dk içinde uyuyor küçük tamamen adapte olmuş durumda. bu arada kuralı yaz kış hiç bozmadık.
Ben bu konuda netim akşam 9 dan sonra evde çocuk görmek istemiyorum, benim de dinlenmeye ihtiyacım var çünkü yeteri kadar stresli bir iş yapıyorum zaten. Bunu da bencillik olarak görmüyorum.
bana yardımcı olabilecek bir ailem yok etrafımda muhtemelen onun da etkisi eğer kurallarımız olmasaydı inanın çok daha zor hale gelirdi hayat bizim için...
Gece emzirmek zor olmakla birlikte 1 yıl daha sıkarım dişimi diyorum gibi.
Ama dediğiniz gibi benim şansım çok. Çok daraldığımda annem, 2 ayrı kayınvalidem var.
Eşim burada yazdığım durumdan bağımsız (tiyatro) geceleri uyutma konusunda falan destek olmuyor değil.
Benim için çok bıçak sırto bir konu bu uyku eğitimi. Hangisi doğru kestiremiyorum