eşin iyi bir baba olacağına karar verilebilir mi?

eskaram

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
5.079
6.047
198
Merhaba hanımlar,
Son günlerde aklımı kurcalayan soru bu. Eşlerinizin çocuk sorumluluğunu alabileceğine dair gözlemlediniz mi? yoksa 'istedik yaptık' mı diyorsunuz?
Henüz çocuk için erken önümüzde zaman var. Ama bu konuda eşime güvenmek istiyorum. Onu nasıl hazırlayabilirim? Annelik bilinen, babalık öğrenilen bir şey sözüne zaten inanıyorum.
Bunun için çok çok ilginç makaleler okudum. Erkeklerin babalık içgüdüsü çok sonra gelişiyor. Çevremde de var çocuk sahibi olmayı çok isteyip, sonradan ilgisizleşip hobilerine yönelen erkekler. Psikolojide bunun da sebepleri var zaten.
Demem o ki eşlerinizde öncesinde ve sonrasında ne derece değişiklikler oldu?

eşim yıllarca çocuk istemeyen bir adamdı, çocuk yapmak manyaklık derdi

bir gün sonunda karar verdik bebek sahibi olmaya, şimdi oğluna deli oluyor

altını değiştirir, giydirir, besler, banyo yaptırır herşeyiyle ilgilenir...

hatta o daha 13 aylıkken 2. bebeğe hamile kaldım

çocuk sahibi olmayı çok isteyip doğduktan sonra hiç ilgilenmeyen de çok adam var, sırf baba olmak için baba olduklarını düşündüğüm

O kadar guzel bir kony acmissin ki
Bende cok merak ediyorum bunu
Esimin agzini aradigimda bazen anneye daha cok iş düşüyor giibi cevaplar alsam da umudumu yitirmej istemiyorum
Super dadi diye bi program var cok begeniyorum onu izletiyorum bol bol
Pedagog Adem güneş in cocuk psikolojisi ile ilgili cok guzel kitaplari var onlari once ben okuyorum sonra esine anlatiyorum.
Cocuk yetistirmenin altiji degistirmek mama vermek ve parka goturmekten ıbaret olmadigini dile getiriyorum sık sık.
Ilk evlendiğimizde ben altini degistirmem diyordu simdi kizimizda oğlumuzda olsa ben degistirecegim diyor. Fark var gibi. Bide biz ne kadar kendimiz ugrassak ta adamin icinde varsa o kadardir yani yoksa yoktur. Sadece eger varsa biraz daha gelistirilebilir diye dusunuyorum.
Bide şeye inanıyorum ya . Eger esler arasinda sadakatsizlik vs gibi buyuk sorunlar asilamayacak problemler yoksa Çocuk eşleri gerçekten bağlıyo bence birbirine.
Siz ne kadarlik evlisiniz ne zaman dusnuyosunuz

bu söylediğinin değişik versiyonunu yaşadım ben :18:
eşim çok istedi ben hiç istemedim
hep korktum acaba bakabilir miyim :18:
sevebilir miyim
ben sevgisiz büyüdüm bebeğime ilgi sevgi veremezsem :18:
bayağı bir dönem düşündüm ve tam emin olamadan gebe kaldım :26:
acabalarla doluydu kafam eşim hep mutluydu bu arada
derken 3 aylıkken düşük tehlikesi geçirdim o zaman anladım nasıl benimsemişim nasıl sevmişim oğlumu
daha görmedim ama çok seviyorum onu şimdi
yani demem o ki kişiden kişiye değişiyor kişinin karakteri de çok etkili bu duruma birde kişi (ana yada baba) sağlam psikolojide olmalı mutlaka
bilinç altımı şahsen bizzat kendim çözemedim yani Allaha sığın odur herşeyin en iyisini bilen...

Allah bağışlasın. Bu ilgisizlik erkeğin anne çocuk arasında ki doğal bağın dışında kaldığı için kendini fazlalık gibi görmesinden de kaynaklanıyormuş.
Eşimin bir akrabasında var bu problem. Resmen hayal kırıklığına uğrattı beni diyor ve bu da beni korkutuyor.

Süper dadı programı beni de uykusuz bırakıyor bazen. Takılıp kalıyorum eşime de izletiyorum bilinç oluşturmak için. Onun izlemedikleri varsa geçen bölümde şu oldu diye özet geçiyorum
Eşim kitap okumayı sevmez bunu biliyorum. Okuması için teşvik edeceğim ama eminim okuma ve onun üstünde uygulama görevi bana düşüyor.

Eşim zaman konusunda bana bırakıyor. Bu yazın sonunda diye planlıyorum Allah bilir tabi.
Ben eşimi hazırlıksız yakalamak istemiyorum. Onu sıkmadan hazırlamak istiyorum. Onun kendi çocuğuna yabancılaşmasını istemiyorum.

eşim baba olmadan öncede ev işlerinde falan çok sorumluydu, benim kadar hatta daha fazla evle ilgilenirdi. Bebek doğunca bu değişmedi, bebeğe en az benim kadar baktı Maşallah..... bence bu iyi bir kriter

Annenin ağır psikolojik bir problemi yoksa o büyük bağ zaten kuruluyor. Allah'ın hikmeti işte.
Ben de bazı şeylerin zamanı geldiğinde olduğuna inanıyorum. Biyolojik saat dedikleri bu aslında. Belki de bunları şimdi düşünmem de bu kudretten kaynaklı.
Allah sana da kolay doğum nasip etsin.

Hamileyken bile deli oluyordum oğluma çok kıymetliydi benim için eşim öyle değildi bak oynuyor diye elini karnıma ben koyardım hiç oynuyor mu dediğini karnımı sevdiğini bebek için heyecanlandığını bilmem öyle ki eşyalar bile son 6 gün kala alındı. Hamile olduğumu söyledim ne bi heyecan ne bi sevinç halbuki istenen bir bebek oğlum bunlar beni çok üzüyordu. Şimdi oğlum 11 aylık doğduğundan beri babası deli oluyor ona doğduğunda ilk kucağına aldığında nasıl baktı gözünü alamadı gaz sancısı çekerken işten gelir yorgun argın göbeğini kendi göbeğine dayar saatlerce uyutana kadar gezdirirdi hasta olsun oğlum 50 kere arar eşim oğlum nasıl doktora gidelim der işini bırakır doktora gelir oğlum bayılır babasına arkasından ağlar dışarı çıkar gezdirir oyun oynar eşim oğluyla benim eşim böyle olduysa herkeste umut vardır

eşim baba olmadan öncede ev işlerinde falan çok sorumluydu, benim kadar hatta daha fazla evle ilgilenirdi. Bebek doğunca bu değişmedi, bebeğe en az benim kadar baktı Maşallah..... bence bu iyi bir kriter

Benim eşim de ev işinden kaçmaz. Rica etmem yeterlidir. Bu iyiye işaret o zaman. Maşallah diyelim aman

Bende senin gibi dusunuyorum aynen. Istenen planlanan bi gebelik olmasi onemli tabiiki. Ama bence cok heyecanlida bisey hamilelik. Dusunsene acaba dogunca kime benzeyecek daha cok. O cocuga bakip babasi şunu yaparmisin demek bile heyecanlandiriyor beni . Dusunsene sadece esinden ve senden bir canli....
Mucize gibi bişey bence. Cok geciktirmek te dogru degil bence.. zamanla herşeyi ogrenecekler . Birazcik anlayisla herseyin rayina gireceğinden eminim....

Evet . Allah biz kadinlara oyle bir sey bahsetmis ki.

Ayyy insallah benimki de boyle olurrrr Allahım sen nasip etttt aminnnn

Maşallah
Bunu konuda bir yazı okudum. Erkek bu konunun çok dışında kalıyormuş. Kucağına alana kadar duygu yoğunluğu hissetmiyorlar. Onların hayatında bir değişiklik olmuyor.
O kadar çok değişik tepkiler duyuyorum ki ister istemez düşünüyorum.

Eğitim fakültesi dekan yardımcımız ben hamileyken annelerin iç güdüleri var babaların yok doğumdan sonra babalığı öğrenecek kucağına alınca baba oldum diyecek tepkilerine şaşırma demişti. Kendisi de çok ilgili bi babaymış bize örnek olsun diye anlatırdı hayran kalırdım. Zamanla gelişecek inşallah duyguları bütün babaların.

Cnm ben nişanlıyken demiştim babalık sana çok yakışacak diye eşim yeğenlerini çok sever onlarla saatlerce oyun oynardı aynı şekilde benim yeğenlerimide yani çocuklara karşı bi zaffının olduğunu o zaman anlamıştım çoçukları çok severdi şu anda bir buçuk yaşında oğlumuz var onun için canını verir hiç kıyamaz ne isterse yapar onu koklar öper oğluşumuzda baba hastası zaten .yani onu belli ediyor genelde bütün babalar çocuklarını çok sever ...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

cok tesekkur ederim :)

Evlenmeden önce bu konuda pek düşünmedim açıkcası. Çocuk meselesi çok uzak bir zaman dilimi gibiydi. Ama yeğenlerimle o zaman da iyi anlaştığını anlamıştım.

Bir kaç haftadır özellikle gözlemliyorum zaten. Bunu düşünmenin bile bir zamanı varmış meğer. Eşim yeğenleriyle çok iyi anlaşıyor. Kuzeninin çocuğuyla babasından daha çok oynuyor diyebilirim. Çocukları seviyor yani.

benim çocuğum yok, eşim çocuklarla çok iyi anlaşır.
gözlemlediğim kadarıyla çocuklarla zaman geçirmeyi seviyor.
ama toplu taşıma gibi bir ortamda ağlayan bebeklere falan tahammül edemiyor.
rahatsız oluyor.
bazen konuşuyoruz, yemeğini yediririm ilgilenirim ama altını değiştirmem diyor mesela.
bence iyi ve sorumluluk sahibi bir baba olabilir zamanı geldiğinde.
ben bir çocuğun sorumluluğunu tek başıma üstlenebilecek cesareti kendimde görmüyorum.
onun yardımı olmadan olmaz...

bizim henüz çocuğumuz yok.ama olunca çok iyi bir baba olacak eminim.
nerden biliyorsun dersen:
hayvanlara karşı , insanlara karşı aşırı merhametlidir. haberlerde falan dramatik şeyler görünce gözleri nemlenir , gizli gizli siler gözlerini.
ev işlerininde elinden geldiğince bana yardımcı olur. (gerçi bu seviyeye gelmesi epey bir zaman aldı ve eli açıkçası pek eğimli değil bu işlere ama önemli olan niyet zaten.)
komşumuzun 5 yaşında bbir oğlu var küçükken eşime cici baba diyordu o kadar çok ve sıkılmadan ilgileniyordu yani bu çocukla oğlan neredeyse biz de büyüdü.
demin sordun bebeğimize bakabilir misin olunca dedim, bakarım dedi. üstünü değiştirirmiş , bezini değiştirirmiş , doyururmuş , yıkarmış bile .bunları söylerken o gözlerinindeki ışığı bir görsen.açıkçası bebek yıkamaya ben bile tereddüt ediyorum , adam direkt yıkarım diyır.
bir de ne bileyim anlıyorsun işte eşinin gözlerine bakınca , o duyguyu alıyorsun yani. yani hissiyatına güveneceksin , eşini iyi gözlemleyeceksin.

Beni en çok düşündüren konulardan biri de bu.
O ne zaman hazır olur? Ben hazır mıyım? Bilmiyorum, kafam karışık.
Çocuk dünyaya gelince her şeyin düzene gireceğine ve ikimizin de çabuk adapte olacağına inansam da karar verme aşaması bizi çok zorluyor.

canım bi kızım var geçen sene hamile olduğum haberini ağlayarak verdim adama ben hazır değildim dahası anne olmak bana göre değil diye düşünüyordum. Ama kocam haberi alınca havalara uçtu oleyy baba olucam diye. Sana şöyle anlatayım: 190 boyunda 100 kilo adam 9 ay boyunca zıpladı sevinçten gerçek anlamda zıpladı mecaz yapmıyorum:122: şimdi kızım diyor başka bişey demiyor. Baba kız aşıklar birbirlerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…