Beni en çok düşündüren konulardan biri de bu.
O ne zaman hazır olur? Ben hazır mıyım? Bilmiyorum, kafam karışık.
Çocuk dünyaya gelince her şeyin düzene gireceğine ve ikimizin de çabuk adapte olacağına inansam da karar verme aşaması bizi çok zorluyor.
canım bi kızım vargeçen sene hamile olduğum haberini ağlayarak verdim adama ben hazır değildim dahası anne olmak bana göre değil diye düşünüyordum. Ama kocam haberi alınca havalara uçtu oleyy baba olucam diye. Sana şöyle anlatayım: 190 boyunda 100 kilo adam 9 ay boyunca zıpladı sevinçten gerçek anlamda zıpladı mecaz yapmıyorum:122: şimdi kızım diyor başka bişey demiyor. Baba kız aşıklar birbirlerine
Benim anaç bir yapım var yeğenlerime çok baktım. Ama insanın kendi çocuğu başka oluyor diyorlar ya o yüzden kararsızım çok. 7/24 senin gözünün içine bakan küçük bir insana bakma sorumluluğu geriyor.
Ben becerebilirim desem de çalışan biri olarak eşimin yardımına ihtiyacım olacak ve tam da bu konuda tıkanıyorum.
Eşim şu anda bana yardımcı oluyor ama hamilelikten sonra eşlerin değişebildiğini çok gördüm. Öyle olsun istemediğim için tıkanıyorum işte.
bizim henüz çocuğumuz yok.ama olunca çok iyi bir baba olacak eminim.
nerden biliyorsun dersen:
hayvanlara karşı , insanlara karşı aşırı merhametlidir. haberlerde falan dramatik şeyler görünce gözleri nemlenir , gizli gizli siler gözlerini.
ev işlerininde elinden geldiğince bana yardımcı olur. (gerçi bu seviyeye gelmesi epey bir zaman aldı ve eli açıkçası pek eğimli değil bu işlere ama önemli olan niyet zaten.)
komşumuzun 5 yaşında bbir oğlu var küçükken eşime cici baba diyordu o kadar çok ve sıkılmadan ilgileniyordu yani bu çocukla oğlan neredeyse biz de büyüdü.
demin sordun bebeğimize bakabilir misin olunca dedim, bakarım dedi. üstünü değiştirirmiş , bezini değiştirirmiş , doyururmuş , yıkarmış bile .bunları söylerken o gözlerinindeki ışığı bir görsen.açıkçası bebek yıkamaya ben bile tereddüt ediyorum , adam direkt yıkarım diyır.
bir de ne bileyim anlıyorsun işte eşinin gözlerine bakınca , o duyguyu alıyorsun yani. yani hissiyatına güveneceksin , eşini iyi gözlemleyeceksin.
Merhaba hanımlar,
Son günlerde aklımı kurcalayan soru bu. Eşlerinizin çocuk sorumluluğunu alabileceğine dair gözlemlediniz mi? yoksa 'istedik yaptık' mı diyorsunuz?
Henüz çocuk için erken önümüzde zaman var. Ama bu konuda eşime güvenmek istiyorum. Onu nasıl hazırlayabilirim? Annelik bilinen, babalık öğrenilen bir şey sözüne zaten inanıyorum.
Bunun için çok çok ilginç makaleler okudum. Erkeklerin babalık içgüdüsü çok sonra gelişiyor. Çevremde de var çocuk sahibi olmayı çok isteyip, sonradan ilgisizleşip hobilerine yönelen erkekler. Psikolojide bunun da sebepleri var zaten.
Demem o ki eşlerinizde öncesinde ve sonrasında ne derece değişiklikler oldu?
Benim yeğenim falan yok, çocuk bakımından anlamam ama çok severim çocukları.
Ancak anne-baba olmanın kriteri değil ki çocuk sevmek.
Sana her an ihtiyaç duyan biri olacak. Uzun süre 'Ohh' deyip arkana yaslanamayacaksın.
Bir de benim baş ağrısı ataklarım var, öyle zamanlarda kendimden vazgeçiyorum, öyle boş boş yaşıyorum ama çocuk olsa tahammül edemeyeceğim, ne kendime ne de ona iyi davranamayacağım gibi.
Yazdan sonra kadere bırakayım, ne zaman olursa olsun diye düşünüyorum ama ne kadar hazırım muamma. Üstelik eşim hala onaylamadı bu düşüncemi
Benim eşim de sağolsun ev işine de yardım eder, bi yemek gelmez elinden. Anlayışlı biridir. Ama Aynı zamanda istemediği bir şey olmuşsa tamamen duyarsızlaşıyor. İstemeden baba olursa yardımcı olmaz , ona eminim. Ama istekli olursa daha kolay olur her şey.Aynı şeyleri düşünüyoruz. Daha evlenmeden çok önce diyordum ne kadar zor çocuk bakmak diye. Bu beni evlilik fikrinden bile soğutuyordu. Nasipmiş ki evlendim yine Allah nasip ederse çocuk sahibi de oluruz ama düşünmeden hazırlanmadan pata küte dalamam ben hiç bir işe. Sağlamcı bir yapım var benim
Ablamda da var baş ağrısı problemi günlerce sürüyor. Çok fena bir durum. İşte bu gibi sıkıntılarda eşlere iş düşüyor. Senin açığını her dakika sana soru sormadan kapatabilmeli.
Ben de hastaydım 4 günde toparlandım. Yatarken kafamı kurcaladı mesela. Ben hastayım kafam kalkmıyor eşim kaç gün yemek yaptı ama çocuk olunca bu kadar kolay olmayacak.
Bak aynı zamanları düşünüyoruz. Eşim bana en son ne zaman sorusunu sorduğunda daha var demiştim. Ona göre farketmezmiş. Başına geleceği bilmiyor ki safım
cnm iyi bir babadan kastın nedir?
sen çalışmasan da evini en iyi şekilde geçindirebilecek bir baba mı?
çocuğuna gereken eğitimi sevgi şevkati verebilecek bir baba mı?
senin sorumluluklarını azaltacak tek başına bırakmayacak bir baba mı?
bir eşin baba olması için bence bu özelliklerinin olması lazım bir kadın annelik iç güdüsüyle doğar derler ya çok doğru bir kelime her kadın anne olmak ister ama her erkek baba olmayı kaldıramaz. ben o kadar çok istiyorum ki anne olmayı ama eşim daha zaman var diyor bu saydığım maddelerden ilkinde kendine güvenmiyor çünkü benim işimi bırakmamı göze alamıyor şimdilik diyelim bende o ne zaman maddi anlamda kendini iyi hissederse o zaman çocuk yapacağım diyorum. o kuduğun makalelere benzer makaleler bende çok okudum eşimi evlilikten kendimden soğutmak istemem çocuk konusunda ikimizinde hazır olması çok önemli...
Benim yeğenim falan yok, çocuk bakımından anlamam ama çok severim çocukları.
Ancak anne-baba olmanın kriteri değil ki çocuk sevmek.
Sana her an ihtiyaç duyan biri olacak. Uzun süre 'Ohh' deyip arkana yaslanamayacaksın.
Bir de benim baş ağrısı ataklarım var, öyle zamanlarda kendimden vazgeçiyorum, öyle boş boş yaşıyorum ama çocuk olsa tahammül edemeyeceğim, ne kendime ne de ona iyi davranamayacağım gibi.
Yazdan sonra kadere bırakayım, ne zaman olursa olsun diye düşünüyorum ama ne kadar hazırım muamma. Üstelik eşim hala onaylamadı bu düşüncemi
can ı gönülden katıldığım söz şudur ki "anneliğe/babalığa hazır olmayı beklersen hiçbir zaman hazır olamazsın" ve Prof. Dr. Üstün DÖKMEN bilimsel verilerle ispatlıyor ki annelik içgüdüsel değildir. yani annelik te sonradan öğreniliyor tıpkı babalık gibi. ama annenin bebeği ile paylaşımları daha farklı olduğundan, emzirme gibi kutsal bir ritüele nail olduğundan annelik iç güdüsel gibi gelişiyor ama ııh değil. o nedenle babalar/baba adayları ama ben bilmem ki, ben yapamam ki, ben daha öğrenemedim ki derse yemeyin. siz, biz, anneler nasıl öğreniyorsa o kakalı popoyu silmeyi, yemek yedirmeyi onlar da aynı şekilde öğrenebilir.
iyi, merhametli, eşine saygı duyan, seven, bebeği de istemiş bir baba çoğunlukla elinden geldiğince yardımcı olur anneye, eşine. evet, doğumdan sonra değişiyor erkekler ama inanın kadınlar da çok değişiyor. ruhen bambaşka bir kişiliğe bürünüyorsunuz. çok pimpirikli, çok dırdırcı, çok bilmiş olabiliyorsunuz ya da eşinizi rahatsız edecek kadar rahat bir anne olabiliyorsunuz yani bu sizin de ilk anneliğiniz, siz de kendinizi tahmin edemiyorsunuz. bazı kadınların eşlerinden yana dert yanarken kendilerini de bir gözlemlemesi gerek. ben de çok değiştim misal. eşime daha tahammülsüzüm ama kabullendiğim için çabuk toparlıyorum olayı.
ayynen çocuk sevmek ile insanın kendi yavrusuna bakması bambaşka şeyler. uyku yok bir kere, istediğin zaman yemek hatta tuvalete gitmek te yok, sosyal hayat 0. yani bambaşka bir dünya. Allah isteyen herkese sağlıkla nasip etsin ama o baş ağrılarından her 15te bir hastanelik olan ben inanın doğumdan beri unuttum neredeyse baş ağrılarını. her şey ona endeksli ya, ağrı, sızı unutuluyor inanın.
bu söylediğinin değişik versiyonunu yaşadım ben :18:
eşim çok istedi ben hiç istemedim
hep korktum acaba bakabilir miyim :18:
sevebilir miyim
ben sevgisiz büyüdüm bebeğime ilgi sevgi veremezsem :18:
bayağı bir dönem düşündüm ve tam emin olamadan gebe kaldım :26:
acabalarla doluydu kafam eşim hep mutluydu bu arada
derken 3 aylıkken düşük tehlikesi geçirdim o zaman anladım nasıl benimsemişim nasıl sevmişim oğlumu
daha görmedim ama çok seviyorum onu şimdi
yani demem o ki kişiden kişiye değişiyor kişinin karakteri de çok etkili bu duruma birde kişi (ana yada baba) sağlam psikolojide olmalı mutlaka
bilinç altımı şahsen bizzat kendim çözemedim yani Allaha sığın odur herşeyin en iyisini bilen...
Maşallah Allah daim etsin
Ben hazır mıyım? eşim hazır mı? Bilmiyorum.
Ama bunları düşündüğüme göre geriye eşimin fikrini almak kalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?