Esin olmasini istedigin kisiyi ailenin istememesi

ciksam gidebilecegim ev arkadasi olabilexegim insanlar var ama olmaz yapamam. Anlamiyolarki beni, yanlis bisey gormuyolar. Babam millete rezil oldum diye kafayi Yer gozu doner Evdekilere bisey olur yapar ne biliyim.. yasayamaz o utancla kotu seyler olur

Avrupa da olup bu kadar bagnaz, el-alem ne der diyerek yaşamayı hiç anlamıyorum ya. Siz yapamam edemem diyerek zaten kendinizi ailenizin boyundurugundan asla çıkaramazsınız. Önce bir kendi benliginizi kazanın. Eski Eşinizden bosanmanıza nasıl bir tavır takındı aileniz?

İlk evliliğinizi severek mi yaptınız ailenizin uygun gördüğü kişiyle görücü usulü mü? Eğer ki severek evlendiyseniz sonu boşanmayla bittiği için eşini biz seçelim, sen buldun bak boşandın düzgün kişi seçemiyorsun gibi saçma bir düşüncede olabilirler , yok eğer görücü usulüyse bu sefer siz de dersiniz ki siz buldunuz evlendim sonuç ortada şimdi de ben seçmek istiyorum evlenmek istediğim kişiyi( gerçi her durumda kendiniz istediğinizle evlenmelisiniz de ailenize karşı elimizde belki koz olur bu durum)

Kusura bakmayın sizi kırmak niyetinde değilim ama yaşadığınız ortamı değiştirmek sizin elinizde. Yok illa ben yapamam diyorsanız hiç değilse kabullenin artık ki üzülmeyin. Ekonomik özgürlüğü elinde, evlenmiş boşanmış, yaşı da küçük olmayan bir insanın ailesi nasıl insanlar olursa olsun ona bağımlı olmasını kafam almıyor. Dahası Avrupa’da yaşıyorsunuz, Türkiye gibi yasaların kişiye göre değişmediği ülkelerden birinde. En olmadı devlete başvurursunuz, sizin yeter ki bu anlamda isteğiniz olsun

babam biraz agresiftir evet korkuyorum gozu donunce ne olacagini kestiremiyorum cunku. Vurmadi buyudukten sonra ama olabilir gecenlerde ustume yurudu, hani her sey olabilir. Korkuyorum..

ailem destekliyodu bosanmami hatta onlara gore gec bile kaldim. Esimdede suc vardi ama annem cok derdi adam degil vs zordu her sekilde nisanliligimda evliligmde zordu

gorucu usuluydu ama istedim, annem istemedi asla istemiyorum demedi.ve o yuzden artik dicem fikrimi kafasinda. Ilkinde karismak istemedim bundan sonra karisczm diye bakiyo olaya cunku ben istedim gorucu olmasina ragmen

burda kiminle konustuysam biliyolar oyle bi secenek yok. Hani bulundugum ortamda normal degil yapilamaz anlatabildim mi.. korkuyorum evde kalanlara olur olan. Adim kotuye cikar herkes tarafindan bilmiyorum anlatamiyorum ve anlayamiyorum cunku burada yok oyle bi cagdaslik ozgurluk

Hicbir sey yapamaz. Anca arkanizdan söylenir. İlla kavga edip cikmaniza gerek yok. Arkadasim ev arkadasi arıyor deyip cıkın. "Evlenirsen bir daha bu eve dönemezsin" diyen annenizi mi düşünüyorsunuz ? Biraz bencil olun.

gorucu usuluydu ama istedim, annem istemedi asla istemiyorum demedi.ve o yuzden artik dicem fikrimi kafasinda. Ilkinde karismak istemedim bundan sonra karisczm diye bakiyo olaya cunku ben istedim gorucu olmasina ragmen
Anladım. Ama sanırım siz de sevgilinizi çok iyi tanımıyorsunuz. Keşke iyice tanıyıp emin olmadan ailenize açmasaydınız. Şimdi adam için diretirsiniz aileyi ikna çabaları zor süreçler adam uygun kişi çıkmaz, hataları olur iyice aileniz baskı uygular. Siz emin olun ondan sonra ailenizi ikna daha kolay olur bence. Ayrıca daha tanımadan etmeden ailenizin direk karşı çıkması da çok saçma değil mi

hayir yanlis ifade ettim kendimi baslikta. Sadexe bi lafi gecmisti bende gorusmeyi kestim. Simdi tekrar gorusuyoruz oyle evlilik konusu yok tabiki. Birbirimizi tanimaya calisiyoruz. Ailemin haberi yok ve istemeyeceklerini bildigim icin huzursuz oluyorum. O yuzden size sordum. Birine umut verip ah olmadi dememek icin sonrasinda.

Kabul etmeyeceklerini size düşündüren ne onu anlamadım? Belki tanıdıklarında olumlu yaklaşacaklar, yabancı ama müslüman dediniz illa Türk olsun, memleketimizden olsun vs diye takıntıları mı var? Daha çok gençsiniz bu şekilde hayat yaşanmaz hayatınızın iplerini elinize alın ya da kimseyle görüşüp flört etmeyin , hayatınızın hiç bir alanında söz hakkınız olmasın ailenizin size bulduğu kişiyle evlenin onların size sunduğu hayatı yaşayın. Tek bir hayatınız var insana saygının sonsuz olduğu Avrupa da yaşıyorsunuz ve yaşadığınız hayat bu mu, bence biraz kendinize güvenin kendiniz için yaşayın

kabul etmeleri zor cunku turk degiller ailesini arastirmak zor.Ve ailesi benim ailem gibi muhafazakar olmadigi icin sicak bakmicaklar. Ben bu yasima kadar pek biseye diretmemisimdir cunku sonu agresiflik oluyo babamda ve evet korkuyorum. Korkuyla yetistirildim kaldi o bende.

Kizlar buraya yazma ihtiyaci hissettim.

persembe gunu isten sonra arkadasima gittim, babam kizmisti saygin olsun cok gec geldin diye halbuki anlasmamiz 11di.

bugun cumartesi 3 gibi ciktim, 6da eve geldim. Kardesimle telefonda konusuyodum, bahcede calisiyodu babam. Bana bagirdi telefonu kapat iceri gir diye.

evdeki kardesime kizmis bagirmis insan babasinin hatrina bi gun evde kalir diye. Su an bahcede ama icrri girsin konuscam. Cok agresifti bahcede bagirdiginda korkuyorum acikcasi. Ne olcaksa olsun dovsun
Istiyorum. Bi rahatlasin. Nerde hata yapiyorum anlamiyorum konuscam ama elim ayagim titriyo aglamakli oluyorum su an.

zaten ik i gundur korkarak uyuyorum her an bisey olczk biseye kizacak diye

Eğer gerçekten adam iyiyse ve ilişkiniz güzel giderse ama siz günün sonunda ille ailenizi dinleyecekseniz boşuna o insanın vaktinden çalmayın derim. (Ailenin hiç tanımdan istememesinden dolayı söylüyorum bunu )

Neden bu acele? İlk önce iyi bir tanı ölç biç tart ondan sonra söyle söyleyeceksen?

Evleneceğim kişi çok kötü bir insan olmadığı sürece ailem bana karışamaz. Ben böyle düşünüyorum. Sonuçta bu hayat onların değil.

Konuşma biçimin 28 yaş değil de sanki 14 yaş, türlü imkansızlık ve aile baskısı arasında sıkışmış ve Türkiye gibi adaletin olmadığı bir ülkede yaşayan bir çocuk gibi geliyor... Baban olucak bacaksızı gözünde çok büyütme orası Türkiye değildir bir telefon açsan o devlet onu anasından doğduğuna pişman eder.Baban kendini Türkiye de sanıyor sanırım o yüzden böyle asarım, keserim modunda... Neyse babana çok salladık sıra gelsin sana....
Senin acilen özgüven, kişilik kazanma, birey olduğunun bilincine varma gibi konularda destek alman lazım... Yoksa sonsuza dek aslında çok rahatlıkla çözebileceğin sorunların gölgesinde bir sığıntı gibi yaşar gidersin...Arkandan ağlayanında olmaz.

Bulunduğunuz ülkede dil mi bilmiyorsunuz ailenizin yerleştirdiği Türklerin bulundugu bir işyerinde mı çalışıyorsunuz? Stum anlattiklariniz benim çok iyi bildiğim sahneler. Böyle adamlar zaten siz sustugunuz için tepenize çıkıyor. Evlilik olayından bağımsız size tek olacak şeyi söyleyeyim. Neden cesaret edemedim diyip giden gencliginize yanacaksiniz. Gezip tozacaginiz caglarinizi heba ediyosunuz. Hayattaki en doğal haklariniz için evde savaşlar veriyorsunuz kırk yaşında sağlam bir psikolojide olmiycaksiniz, cokuceksiniz. Ama evin Allah rolune bürünmüş tek erkeğini ölene kadar memnun etmeye calisicaksiniz. Ben böyle durumlarda inançlı insanlara şunu sorarim, "Babandan korktuğun kadar hareketlerine dikkat ettigin kadar allaha karşı da hep böyle bir korku duyuyo musun?" İnsanlarin tanrıcılık oynamasına izin vermeyin. Yapamam edemem demeleriniz korkakliginizdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…