Calissam bir dakika durmam ailemin yaninda. Siz de durmayin sizi mutsuz eden insanlarin yanında heleki yurt disi gecinmek daha kolay. Ev arkadasi falan bulun ayrilin. Ondan sonra bekarligin tadini cikartin. Su an evden kacis olarak görüyordunuz evlenmeyi
Avrupa da olup bu kadar bagnaz, el-alem ne der diyerek yaşamayı hiç anlamıyorum ya. Siz yapamam edemem diyerek zaten kendinizi ailenizin boyundurugundan asla çıkaramazsınız. Önce bir kendi benliginizi kazanın. Eski Eşinizden bosanmanıza nasıl bir tavır takındı aileniz?ciksam gidebilecegim ev arkadasi olabilexegim insanlar var ama olmaz yapamam. Anlamiyolarki beni, yanlis bisey gormuyolar. Babam millete rezil oldum diye kafayi Yer gozu doner Evdekilere bisey olur yapar ne biliyim.. yasayamaz o utancla kotu seyler olur
Evet Yok ailem bana saygi gostermiyo, bunu biliyorum soyledigim zaman dalga geciyolar. Hani duygularim, yada biseye kirilinca enaniyet yaptigimdan bahsediyolar. Ve evet baska birini getirsem hemen tamam demezler ondada zorlanirim begenmezler vs. Zaten bu aileye kim gelmek ister onuda bilmem..
Babam lafinin ustune laf istemez. Sadece tamam diyip susmaliyim, evin kurallari var vs
hani dayanma git vs soyluyosunuz ama gercekten oyle olmuyo ailem buyudugum sekil ortam hani tek kocayla cikabilirim bu evden, anlatamiyorum hic kimseye
Avrupa da olup bu kadar bagnaz, el-alem ne der diyerek yaşamayı hiç anlamıyorum ya. Siz yapamam edemem diyerek zaten kendinizi ailenizin boyundurugundan asla çıkaramazsınız. Önce bir kendi benliginizi kazanın. Eski Eşinizden bosanmanıza nasıl bir tavır takındı aileniz?
İlk evliliğinizi severek mi yaptınız ailenizin uygun gördüğü kişiyle görücü usulü mü? Eğer ki severek evlendiyseniz sonu boşanmayla bittiği için eşini biz seçelim, sen buldun bak boşandın düzgün kişi seçemiyorsun gibi saçma bir düşüncede olabilirler , yok eğer görücü usulüyse bu sefer siz de dersiniz ki siz buldunuz evlendim sonuç ortada şimdi de ben seçmek istiyorum evlenmek istediğim kişiyi( gerçi her durumda kendiniz istediğinizle evlenmelisiniz de ailenize karşı elimizde belki koz olur bu durum)
Kusura bakmayın sizi kırmak niyetinde değilim ama yaşadığınız ortamı değiştirmek sizin elinizde. Yok illa ben yapamam diyorsanız hiç değilse kabullenin artık ki üzülmeyin. Ekonomik özgürlüğü elinde, evlenmiş boşanmış, yaşı da küçük olmayan bir insanın ailesi nasıl insanlar olursa olsun ona bağımlı olmasını kafam almıyor. Dahası Avrupa’da yaşıyorsunuz, Türkiye gibi yasaların kişiye göre değişmediği ülkelerden birinde. En olmadı devlete başvurursunuz, sizin yeter ki bu anlamda isteğiniz olsun
Hicbir sey yapamaz. Anca arkanizdan söylenir. İlla kavga edip cikmaniza gerek yok. Arkadasim ev arkadasi arıyor deyip cıkın. "Evlenirsen bir daha bu eve dönemezsin" diyen annenizi mi düşünüyorsunuz ? Biraz bencil olun.ciksam gidebilecegim ev arkadasi olabilexegim insanlar var ama olmaz yapamam. Anlamiyolarki beni, yanlis bisey gormuyolar. Babam millete rezil oldum diye kafayi Yer gozu doner Evdekilere bisey olur yapar ne biliyim.. yasayamaz o utancla kotu seyler olur
Anladım. Ama sanırım siz de sevgilinizi çok iyi tanımıyorsunuz. Keşke iyice tanıyıp emin olmadan ailenize açmasaydınız. Şimdi adam için diretirsiniz aileyi ikna çabaları zor süreçler adam uygun kişi çıkmaz, hataları olur iyice aileniz baskı uygular. Siz emin olun ondan sonra ailenizi ikna daha kolay olur bence. Ayrıca daha tanımadan etmeden ailenizin direk karşı çıkması da çok saçma değil migorucu usuluydu ama istedim, annem istemedi asla istemiyorum demedi.ve o yuzden artik dicem fikrimi kafasinda. Ilkinde karismak istemedim bundan sonra karisczm diye bakiyo olaya cunku ben istedim gorucu olmasina ragmen
Anladım. Ama sanırım siz de sevgilinizi çok iyi tanımıyorsunuz. Keşke iyice tanıyıp emin olmadan ailenize açmasaydınız. Şimdi adam için diretirsiniz aileyi ikna çabaları zor süreçler adam uygun kişi çıkmaz, hataları olur iyice aileniz baskı uygular. Siz emin olun ondan sonra ailenizi ikna daha kolay olur bence. Ayrıca daha tanımadan etmeden ailenizin direk karşı çıkması da çok saçma değil mi
Kabul etmeyeceklerini size düşündüren ne onu anlamadım? Belki tanıdıklarında olumlu yaklaşacaklar, yabancı ama müslüman dediniz illa Türk olsun, memleketimizden olsun vs diye takıntıları mı var? Daha çok gençsiniz bu şekilde hayat yaşanmaz hayatınızın iplerini elinize alın ya da kimseyle görüşüp flört etmeyin , hayatınızın hiç bir alanında söz hakkınız olmasın ailenizin size bulduğu kişiyle evlenin onların size sunduğu hayatı yaşayın. Tek bir hayatınız var insana saygının sonsuz olduğu Avrupa da yaşıyorsunuz ve yaşadığınız hayat bu mu, bence biraz kendinize güvenin kendiniz için yaşayınhayir yanlis ifade ettim kendimi baslikta. Sadexe bi lafi gecmisti bende gorusmeyi kestim. Simdi tekrar gorusuyoruz oyle evlilik konusu yok tabiki. Birbirimizi tanimaya calisiyoruz. Ailemin haberi yok ve istemeyeceklerini bildigim icin huzursuz oluyorum. O yuzden size sordum. Birine umut verip ah olmadi dememek icin sonrasinda.
Kabul etmeyeceklerini size düşündüren ne onu anlamadım? Belki tanıdıklarında olumlu yaklaşacaklar, yabancı ama müslüman dediniz illa Türk olsun, memleketimizden olsun vs diye takıntıları mı var? Daha çok gençsiniz bu şekilde hayat yaşanmaz hayatınızın iplerini elinize alın ya da kimseyle görüşüp flört etmeyin , hayatınızın hiç bir alanında söz hakkınız olmasın ailenizin size bulduğu kişiyle evlenin onların size sunduğu hayatı yaşayın. Tek bir hayatınız var insana saygının sonsuz olduğu Avrupa da yaşıyorsunuz ve yaşadığınız hayat bu mu, bence biraz kendinize güvenin kendiniz için yaşayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?