Eşin sorunlu ailesi, deprem ve bayram

cilekanonim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
179
235
18
Herkese iyi bayramlar hanımlar hemen konuya geçiyorum. Eşimin ailesi deprem zamanı yanlarına gittiğimizde saçma sapan sebepler sunup iftiralar atıp kavga çıkarıp bizi 2. Günü sabahı depremin olduğu şehre geri gitmek zorunda bıraktılar açıkça kovdular gidin dediler. Millet tanımadığına kol kanat gererken biz kovulduk günlerce farklı farklı yerlerde camilerde iş yerinde parkların içindeki kafelerde kış günü soğukta yattık (Eşimin ailesi deprem bölgesinde değil, biz ve benim ailem deprem bölgesinde farklı şehirlerde yaşıyoruz) Zaten bunların öncesi de hep böyle kavga gürültü çıkarıyorlar ve geriliyorum sürekli görüşmek istemiyorum korkuyorum dengesizliklerinden. Az etmediler bana. Şimdi depremden sonra yani kovulduktan sonra ben kv kişisini aradım eşimin hatırına ama sırf salaklığımdan arsızlığımdan ve olayları depremin verdiği duygusallıkla doğru değerlendiremeyişimden, 2 defa meşgule aldı 2 ay boyunca da o aramama dönmedi.düşünüyorum ve yaptığım hiçbi şey yok. 2 ay sonra baktım arıyor açmadım bende. Bu süreçte depremde benim ailemin de neredeyse tamamının evi yıkıldı. Başımıza bin türlü iş geldi. Olumlu olumsuz bi sürü büyük olay. Ha bi de hamile olduğumu öğrendim mesela hiçbi şekilde aramadılar sormadılar beni. Kendi oğullarıyla konuşuyorlar halen para falan bile istiyorlar gönderiyor enayi. Babası esnaf durumu bizim ikimiz memur olduğumuz halde bizden daha iyi. Neyse aramıyorlar beni Bende dedim zaten aramıyordum artık da hiç aramayacağım görüşmeyeceğim bunca zaman beni aramayan adamları, bayrama da gitmem zaten kovulmuşum net çizgi çektim. Dün biraz hüzünlü ve buruktu böyle memleketime gitmeden geçirdiğim ilk bayram, ailem halen ortalarda doğru düzgün düzen kuramadılar eşimin ailesi de bu şekil salaklar diye üzüldüm. Bayramlaşmaya bile aramadım. Akşama kadar hüzünlendim eşime anlattım bak hamile olduğumu duydular aramadılar ailemin evi yıkıldı insan bi kere arar nasılsın kızım üzüldün mü üzülme geçer bu günler, bunlar sadece yalanı dolanı para istemeyi işlerine gelmeyince de kavgayı biliyorlar bunu söyledim artık. 1-2 saat uyumuşum bi baktım kv beni arıyor. Eşime hangi konuda sitem ettiysem o konulara değindi samimiyetsiz ki konuşma yaptı ve kapattı. Şimdi adı aradım gelini oldu kalktı üstünden yükü. Ne diyim mallar. Gene de görüşmek istemiyorum. Bunlara çizgimi bi kere esnetirsem devamı gelir. Kaç kere kovuldum bi şey olmaz barışalım biz küçüğüz alttan alalım dedim yine kovdular. Bi kere iftira attılar sinirle söylemiştir bi şey olmaz dedim yine attılar. Böyle işte hanımlar. Neyse biraz içimi dökeyim dedim herkese hayırlı bayramlar olsun 💐💐💐💐

Pardon da hamileliğinizi filan geçtim sizi deprem sonrası evinden atan birine ne diye maddi yardımda bulunuyorsunuz, eşinize neden izin veriyorsunuz. Üstelik siz de çalışırken eşinizin verdiği para sizin paranızken.. Kv sizi evden kovunca o hallerde sokaklarda yatınca kocanız tepki vermedi mi ailesine. Siz maddi yardıma muhtaçken nasıl ailesine yardım edebildiniz😳😳
ben sizi deprem sonrası evinden kovan, size bir sürü kötülük yapan insanları neden tekrar aradığınızı da anlamadım. Aman kötülük olmasın” kafası çok ilginç.. olsun arkadaş olsun iyilik tek taraflı olmaz ki. Kadın sizi istemiyor sevmiyor, siz hala onu arama peşindesiniz.. neden ki siz bu kadar değersiz misiniz? Önce siz kendinize değer verin.. bu arada hamileliğiniz hayırlı olsun sağlıkla gelsin kuzucuk..

Depremde evi yıkılmış insanı kovmuşşar evden minarecim. Sence de mal değiller mi? 😀
Bunlara gerek var mı? Bayramın hayrını kaybetmeye değer mi?
Gelini geç kendi evlatlarını kovmuşlar adam hala para yolluyor gelin iyi ki kovdunuz Yarabbi şükür diyip telefon ediyor kocilşine kalbimi kırdılar ühü ühü diyor. En büyük sorunlu kim sence? Kovanların zaten ne olduğu bariz de beri taraftakiler normal mi sence? Anlayamıyorum gerçekten bu kadar pasif bu kadar umursamaz nasıl olunuyor anlayamıyorum. E madem bu kadar minnoşsun niye mübarek günde mallar diye saydırıyorsun? Onlar mal da onlara bu fırsatı verenler çok mu şey

Bunlara gerek var mı? Bayramın hayrını kaybetmeye değer mi?
Gelini geç kendi evlatlarını kovmuşlar adam hala para yolluyor gelin iyi ki kovdunuz Yarabbi şükür diyip telefon ediyor kocilşine kalbimi kırdılar ühü ühü diyor. En büyük sorunlu kim sence? Kovanların zaten ne olduğu bariz de beri taraftakiler normal mi sence? Anlayamıyorum gerçekten bu kadar pasif bu kadar umursamaz nasıl olunuyor anlayamıyorum. E madem bu kadar minnoşsun niye mübarek günde mallar diye saydırıyorsun? Onlar mal da onlara bu fırsatı verenler çok mu şey
Çok mu mutsuzsunuz? Bu yazı sizde nereye ve niye bu kadar dokundu bir düşünün isterim

Ah canım benim üzülme herşey gecicek tekrar düzeninizi kuracaksınız o aileye lde Allah bildiği gibi yapsın ne diyim yasadikarina çok üzüldüm hele şuan en iyisi hiç arama sorma yok gibi davran

Herkese iyi bayramlar hanımlar hemen konuya geçiyorum. Eşimin ailesi deprem zamanı yanlarına gittiğimizde saçma sapan sebepler sunup iftiralar atıp kavga çıkarıp bizi 2. Günü sabahı depremin olduğu şehre geri gitmek zorunda bıraktılar açıkça kovdular gidin dediler. Millet tanımadığına kol kanat gererken biz kovulduk günlerce farklı farklı yerlerde camilerde iş yerinde parkların içindeki kafelerde kış günü soğukta yattık (Eşimin ailesi deprem bölgesinde değil, biz ve benim ailem deprem bölgesinde farklı şehirlerde yaşıyoruz) Zaten bunların öncesi de hep böyle kavga gürültü çıkarıyorlar ve geriliyorum sürekli görüşmek istemiyorum korkuyorum dengesizliklerinden. Az etmediler bana. Şimdi depremden sonra yani kovulduktan sonra ben kv kişisini aradım eşimin hatırına ama sırf salaklığımdan arsızlığımdan ve olayları depremin verdiği duygusallıkla doğru değerlendiremeyişimden, 2 defa meşgule aldı 2 ay boyunca da o aramama dönmedi.düşünüyorum ve yaptığım hiçbi şey yok. 2 ay sonra baktım arıyor açmadım bende. Bu süreçte depremde benim ailemin de neredeyse tamamının evi yıkıldı. Başımıza bin türlü iş geldi. Olumlu olumsuz bi sürü büyük olay. Ha bi de hamile olduğumu öğrendim mesela hiçbi şekilde aramadılar sormadılar beni. Kendi oğullarıyla konuşuyorlar halen para falan bile istiyorlar gönderiyor enayi. Babası esnaf durumu bizim ikimiz memur olduğumuz halde bizden daha iyi. Neyse aramıyorlar beni Bende dedim zaten aramıyordum artık da hiç aramayacağım görüşmeyeceğim bunca zaman beni aramayan adamları, bayrama da gitmem zaten kovulmuşum net çizgi çektim. Dün biraz hüzünlü ve buruktu böyle memleketime gitmeden geçirdiğim ilk bayram, ailem halen ortalarda doğru düzgün düzen kuramadılar eşimin ailesi de bu şekil salaklar diye üzüldüm. Bayramlaşmaya bile aramadım. Akşama kadar hüzünlendim eşime anlattım bak hamile olduğumu duydular aramadılar ailemin evi yıkıldı insan bi kere arar nasılsın kızım üzüldün mü üzülme geçer bu günler, bunlar sadece yalanı dolanı para istemeyi işlerine gelmeyince de kavgayı biliyorlar bunu söyledim artık. 1-2 saat uyumuşum bi baktım kv beni arıyor. Eşime hangi konuda sitem ettiysem o konulara değindi samimiyetsiz ki konuşma yaptı ve kapattı. Şimdi adı aradım gelini oldu kalktı üstünden yükü. Ne diyim mallar. Gene de görüşmek istemiyorum. Bunlara çizgimi bi kere esnetirsem devamı gelir. Kaç kere kovuldum bi şey olmaz barışalım biz küçüğüz alttan alalım dedim yine kovdular. Bi kere iftira attılar sinirle söylemiştir bi şey olmaz dedim yine attılar. Böyle işte hanımlar. Neyse biraz içimi dökeyim dedim herkese hayırlı bayramlar olsun 💐💐💐💐
Öncelikle çok geçmiş olsun. Kayınvalideniz kayınpederiniz ne kadar vicdansızsa eşiniz o kadar işe yaramaz aptalın tekiymiş. Hem kovulmuşsunuz üstüne üstlük bir de depremzedesiniz ve buna rağmen eşiniz kv kpdere para yolluyor.

Pardon da hamileliğinizi filan geçtim sizi deprem sonrası evinden atan birine ne diye maddi yardımda bulunuyorsunuz, eşinize neden izin veriyorsunuz. Üstelik siz de çalışırken eşinizin verdiği para sizin paranızken.. Kv sizi evden kovunca o hallerde sokaklarda yatınca kocanız tepki vermedi mi ailesine. Siz maddi yardıma muhtaçken nasıl ailesine yardım edebildiniz😳😳
ben sizi deprem sonrası evinden kovan, size bir sürü kötülük yapan insanları neden tekrar aradığınızı da anlamadım. Aman kötülük olmasın” kafası çok ilginç.. olsun arkadaş olsun iyilik tek taraflı olmaz ki. Kadın sizi istemiyor sevmiyor, siz hala onu arama peşindesiniz.. neden ki siz bu kadar değersiz misiniz? Önce siz kendinize değer verin.. bu arada hamileliğiniz hayırlı olsun sağlıkla gelsin kuzucuk..
Bizim eşimle yaşadığımız evimiz yıkılmadı yıkılan ailemin eviydi. Biz depremden korkup kaçtık hasarlı da olsa döndük geri bi süre sonra eve. Bide çalışmaya devam ediyorduk mecburduk. Kovulduktan sonra Aramamın sebebi dediğim gibi doğru değerlendiremiyordum deprem tüm dengemi bozmuştu o an sağlıklı durumda değildim hiç mental olarak boşluğuma geldi. Zaten açmayınca anladım ben salakmışım safmışım diye. İnanın kovduklarında bile ayıkmadı kafam yolda fark ettim kovulduğumuzu. Yani tabii ki dışarda yatınca kocam sinirlendi üzüldü kırıldı tepki de gösterdi ama boş nihayetinde bi daha gitmem oraya dese de telefonla görüştü konuştu. Gider de yani. İyilik tek taraflı olmaz olanların bende farkındayım istemiyor sevmiyor yani ben ne yapabilirim ki biliyorum bunu şimdi eşime dün şikayet edince muhtemelen aradı arayın artık bu kızı filan konuşması yaptı zorla arattı. Yükü kalktı kadının ilerde ben aradım deyip çekilir kenara beni suçlar. Ben açıkçası görüşmek istemiyorum böyle çok mutluyum.

Bazı insanlar neden çocuk yapar ki madem sevmeyecekler. Büyük terbiyesizlik ve acımasızlık yapmışlar. Size zaten destek olmaları gerektiği gibi dünürlerle de etkileşimde olmalıydı hatta. Allah sabır versin size.

Sizin yerinizde olsam asla aramazdım bayramın hatrı falan olmaz bu durumda.
Beni kovacak, sürekli iftara atacak mümkün değil yani eşime de artık görüşmeyeceğimi net bir şekilde ifade ederim.
Hatta beni aramıyorlar etmiyorlar serzenişinde dahi bulunmam.
İnsanlar sizi kovmuş neden arasınlar ki..
Eşinizde tuhaf para göndermek neyin kafası?
Hamile olduğunuz için sizi üzmek istemiyorum fakat lütfen sonradan gururunuzun kırılacağı şeyleri yapmayın net olun.

Acaba eş izin istiyor mu para gönderirken

Çok mu mutsuzsunuz? Bu yazı sizde nereye ve niye bu kadar dokundu bir düşünün isterim
Bende çok şey isterim
Mesela insanlar değmeyecek şeyler için mübarek günlerin hayrını kaybetmesin isterim. Konu sahibi o insanlara mal dedi de ne oldu?onlardan birşey eksildi mi? Kaybeden konu sahibi oldu. “Mal”insanlar için değer mi?
Depremzede evlatlarını kovdular, karşılığında para aldılar. Gelinlerine iftira attılar karşılığında telefonla arandılar. Bu mantıklı mı? Gururlu insanın yapacağı kendini bilen kendine eşine değer veren bir duruşu doğruları olan insanın vereceği karşılıklar mı bunlar? Bunca şey olmuş gebeyim diye duydular aramadılar diye incinmek nedir? Herşey süt liman da bir buna mı darıldın? Madem mallar ne diye arıyorsun ne diye darılıyorsun?
Yoooo mutsuz değilim umarım mutsuz olmamam sizi mutsuz etmez
Bana niye dokunsun bu yazı ne hayal ettiniz acaba? Bende oğlumu gelinimi iftira atıp evden kovdum filan mı zannettiniz? Yada bana iftira atıp evinden kovan kaynanayı ödüllendirmek için aradım açmadı diye üzüldüm mü zannettiniz?
Bana dokunan hiçbirşey yok, sandığınızın aksine konu sahibine de dokunan birşey yok, olsaydı karı-koca böyle saçmasapan davranmak sonra da mübarek gün ağızlarını bozmak yerine olması gereken duruşu sergilerdi
Bu bayrama kısmet olmamış kurban bayramına el öpmeye para vermeye giderler kovulup dönüp mallar diye kaldıkları yerden devam ederler

İnsallah esinizde akillanirxa para gondermeyi birakir sizde gozunuzu iyice acin zor zamaninizda yaninizda olmayana bir kurus yedirmeyin hele cocugunuz olacakmis esinizle konusun helal etmiyorum o cocugumuzun rizki falan diyin

Back
X