Eşin soyadını kullanmama boşanmada suç olur mu ?

Merdumgirizz

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2017
382
253
18
28
Biliyorsunuz hanımlar bitiriyorum artık barodan avukat talebine gittik.
Ben eşimin soy adını kullanmıyordum. Tüm sosyal medyalarda kendi soyadım vardı.
Bazılarında da soy adım bile yazmıyordu.
Bugün babamı arayıp o benim soyadımı bile kullanmıyordu bekar hayatı yaşıyordu demiş tabi suçlu ben oldum babamın gözünde ne olacaktı yazsaydın dedi ama ben hiç benimsemedim o soyadını hep kendi soyadımı kullandım benim erkeklik gururumu incitti demiş
Davada bunu öne sürse ben suçlu duruma düşer miyim

Sanırım böyle bi beyanda bulunmanız gerekiyor kendi soyadınızla devam edebilmek için. Resmi yerlerde eşinizin soyadını kullanmama gibi bir şey yapmadıysanız sorun olmaz.

Mahkemede öyle bir gerekçe sunsa bile avukatınız gerekli savunmayı yapacaktır. Benim kuzenim nüfus cüzdanında "evli" ibaresi var ve kızlık soy adını kullanıyor. Evlendikten sonra, aile içerisinde eşit haklara sahip olduğu kocasının soy adının kendisine dayatılamayacağına dair dava açtı ve kocasının soy adını sildirdi. Eminim başka emsaller de vardır, avukatınız ona uygun bir savunma sunar. Saçma yani, erkeklik gururu incinmişmiş.

Mahkemede öyle bir gerekçe sunsa bile avukatınız gerekli savunmayı yapacaktır. Benim kuzenim nüfus cüzdanında "evli" ibaresi var ve kızlık soy adını kullanıyor. Evlendikten sonra, aile içerisinde eşit haklara sahip olduğu kocasının soy adının kendisine dayatılamayacağına dair dava açtı ve kocasının soy adını sildirdi. Eminim başka emsaller de vardır, avukatınız ona uygun bir savunma sunar. Saçma yani, erkeklik gururu incinmişmiş.
Yeni kimlik kartında allahtan o yazmıyor bence de öyle o benim soyadımı alsaydı aynı soyadını kullanmaya çok meraklıysa hem benimki daha güzel :rapci:

Soyadını benimseyemediğiniz biriyle evlilik masasına oturmanız.. sizin için de o insan için de kötü bir durum bence. Aile olup tek soyad altında birleşmenin nesi kötü? Çocuk olunca ne olacak? ona da kendi soyadınızı mı vereceksiniz, çok saçma.. kızınızın soyadı başka sizin ki başka..
gereksiz takıntılar bence, çünkü ucu bir yere gitmiyor. Kendi soyadımı kullanıyorum ben.. eee sonra..? öyle işte
son satırlarımı sizin için yazmadım konu sahibi.

Hayır suç değil ama avukat dilekçeye bunu dallandırıp budaklandırarak yazarsa olay başka.. evli olduğunu gizlemek maksadıyla falan filan derse mesela.. hakime ve avukatlara bağlı, olmaz diye bi şey yok.. kimi hakim böyle bi iddiaya güler geçer, kimi sinirlenir bu yazılır mı diye, kimi bi düşünür acaba mı diye.. ama ne olursa hakim bekarlık soyadını kullanmış, kusuru var diye bi karar veremez, verirse temyiz edersiniz.. ama hakimin kafasında siz davaya yenik başlamış olabilirsiniz.. ama zor ihtimal.. öyle bi şey yazarlarda dilekçede siz de dilekçenize kadının kendi soyadını kullanmasına izin veren yargıtay kararları filan eklersiniz.. avukatınız bulur zaten..

Erkeklik gururu soyadı ile olmaz ki?
Kanunen sıkıntı olsaydı bu hak size verilmezdi.
Boşluk arıyor ve her bulduğuna atlıyor.

Soyadını benimseyemediğiniz biriyle evlilik masasına oturmanız.. sizin için de o insan için de kötü bir durum bence. Aile olup tek soyad altında birleşmenin nesi kötü? Çocuk olunca ne olacak? ona da kendi soyadınızı mı vereceksiniz, çok saçma.. kızınızın soyadı başka sizin ki başka..
gereksiz takıntılar bence, çünkü ucu bir yere gitmiyor. Kendi soyadımı kullanıyorum ben.. eee sonra..? öyle işte
son satırlarımı sizin için yazmadım konu sahibi.
Kadın önceden x y olur evlendikten sonra birden x z e ben senelerdir x y idim ne olcak ? Niye kadın erkekler x y iken x z olsunlar

Hayır suç değil ama avukat dilekçeye bunu dallandırıp budaklandırarak yazarsa olay başka.. evli olduğunu gizlemek maksadıyla falan filan derse mesela.. hakime ve avukatlara bağlı, olmaz diye bi şey yok.. kimi hakim böyle bi iddiaya güler geçer, kimi sinirlenir bu yazılır mı diye, kimi bi düşünür acaba mı diye.. ama ne olursa hakim bekarlık soyadını kullanmış, kusuru var diye bi karar veremez, verirse temyiz edersiniz.. ama hakimin kafasında siz davaya yenik başlamış olabilirsiniz.. ama zor ihtimal.. öyle bi şey yazarlarda dilekçede siz de dilekçenize kadının kendi soyadını kullanmasına izin veren yargıtay kararları filan eklersiniz.. avukatınız bulur zaten..

Erkeklik gururu soyadı ile olmaz ki?
Kanunen sıkıntı olsaydı bu hak size verilmezdi.
Boşluk arıyor ve her bulduğuna atlıyor.
Bunun önünden giden birisi var zaten bu böyle şeyleri bilmez

Biliyorsunuz hanımlar bitiriyorum artık barodan avukat talebine gittik.
Ben eşimin soy adını kullanmıyordum. Tüm sosyal medyalarda kendi soyadım vardı.
Bazılarında da soy adım bile yazmıyordu.
Bugün babamı arayıp o benim soyadımı bile kullanmıyordu bekar hayatı yaşıyordu demiş tabi suçlu ben oldum babamın gözünde ne olacaktı yazsaydın dedi ama ben hiç benimsemedim o soyadını hep kendi soyadımı kullandım benim erkeklik gururumu incitti demiş
Davada bunu öne sürse ben suçlu duruma düşer miyim

Oncelikle hakkinizda hayirlisi olsun. Resmi islerde esinizin soyadini kullanmissinizdir diye dusunuyorum? Yoksa islem yapamazdiniz zaten. Onun disinda bende her yerde hala ailemin soyadini kullaniyorum. Cunku is hayatimda,makale ve bildirilerimde beni o soyadimla biliuorlar. Mahkemede eger boyle birsey derse ve aktif calisma hayatiniz varsa bunu soyleyebilirsiniz. Resmi islerde esimin soyadini kullaniyordum fakat is hayatimda beni bu soyadimla tanidiklari icin ailemin soyadini kullaniyordum dersiniz.

Back
X