Eşin soyadını kullanmama boşanmada suç olur mu ?

Hamilelik ve dogum sirasinda anneyle bebek arasinda bir bag kuruluyor zaten 9 ay tasiyor sonucta. Babalarda oyle bir bag kurma soz konusu degil maalesef. Ama o duygusal bag bi sekilde kurulmasi adina babanin soyadi veriliyor. Hukuki anlamda sebebi budur. Cocugun yarari gozetilerek tabi bu kanun bu sekilde. Cocugunu benimsemesi icin..

Evlilikte kocanin soyadini almak anlamsiz tabiki her halukarda :) yukarida ki yanitimda sebebini aciklamistim :)
çocuğunu benimsemek için babanın soyadını almak.. bunu bilmiyordum (genelde bunu yazdığımda dalga geçtiğimi sanıp, ispatlamaya çalışıyorlar. hatta bayanın biri acilden aldığı gebelik testi fotoğrafını atmıştı ispat için ama dalga geçmiyorum, gerçekten bilmiyordum, öğrenmiş oldum. teşekkürler)
Babasıyla arasında duygusal bağı kopuk biri için de babanın soyadı bir şey ifade etmiyor. yani benim için acı bir durum. :KK51:O yüzden kızlık soyadımı hiç kullanmıyorum. Biri çıkıp ta yasa çıksın tüm kızlar babasının soyadıyla devam etsin deseydi, ben de buna karşı çıkardım.

çocuğunu benimsemek için babanın soyadını almak.. bunu bilmiyordum (genelde bunu yazdığımda dalga geçtiğimi sanıp, ispatlamaya çalışıyorlar. hatta bayanın biri acilden aldığı gebelik testi fotoğrafını atmıştı ispat için ama dalga geçmiyorum, gerçekten bilmiyordum, öğrenmiş oldum. teşekkürler)
Babasıyla arasında duygusal bağı kopuk biri için de babanın soyadı bir şey ifade etmiyor. yani benim için acı bir durum. :KK51:O yüzden kızlık soyadımı hiç kullanmıyorum. Biri çıkıp ta yasa çıksın tüm kızlar babasının soyadıyla devam etsin deseydi, ben de buna karşı çıkardım.
Bence her kadın 18 yaşına bastıktan sonra kendisine soyadı verilmeli istediği soyismi ünlüler alabiliyor çoğunun gerçek soyadı değil Tülin Şahin Seda Sayan vs vs

Back
X