Erkek İnfertilitesi Eşin Sperm Testi Hakkında Bilgi Talebi, Tşk.

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

dunyaninhalleri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2020
6
4
1
37
arkadaşlar yeni üye oldum öncelikle merhabalar, herkese çook sağlıklı günler diliyorum.

yaklaşık 10-15 aydır bebek düşüncemize rağmen herhangi olumlu bir sonuç alamamış bulunuyoruz. bunun üzerine ben kendi açımdan yaptırmış olduğum testlerde olumsuz herhangi bir sonuçla karşılaşmadım. bu süreçte eşime de 2 defa sperm testi yaptırdık. birincisi dr. sadi konuk, son test bezmialem vakıf ünv. hastanesinde yapıldı. ikinci testin sonuçları ekte resimde mevcut. ilkinde sperm sayısı, hareketi anlamında daha düşük veriler mevcuttu. doktor ilk testte stres kaynaklı olabileceğini tekrar test yaptırmamızı önermişti. bunun sonucunda değerler gayet yüksek çıktı. bir tek morfoloji kısmında düşüş mevcut. ilk testte 3 iken bu son testte 2 ye düşmüş görünüyor.

çok uzattıysam kusuruma bakmayın lütfen. sizlerin tecrübelerinden ve yorumlarından faydalanmak istiyorum. aranızda bu konu hakkında çok doğru araştırmalar yapmış ve sonuç almış kişiler gördüm konuları okudukça. lütfen elinizden geldiğince durumumuzu değerlendirip test sonucunu yorumlayabilir misiniz. çok rica ediyorum.

Eklentiler

• test.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 246
Sayınız ve ileri hareketinz cok güzel
Lakin morfolojiniz 2, en az 4 olması beklenir fakat bazı doktorlar bnu önemsemez...
0 ile gebe kalabilen varken 2 artk cok düşük sayılmıyır

Morfolojin dusük ama kür deneyin.
Sayiniz morfoloji kurtarabilir yani kalinabilir hamile.
Hic belli olmaz. Genel haliyle guzel testiniz

Sayınız ve ileri hareketinz cok güzel
Lakin morfolojiniz 2, en az 4 olması beklenir fakat bazı doktorlar bnu önemsemez...
0 ile gebe kalabilen varken 2 artk cok düşük sayılmıyır

Morfolojin dusük ama kür deneyin.
Sayiniz morfoloji kurtarabilir yani kalinabilir hamile.
Hic belli olmaz. Genel haliyle guzel testiniz

öncelikle cevaplarınız için çoook tşk ediyorum. bu süreçte umut önemli bir rol oynuyor sanırım.

ilk mesajımda da yazdığım gibi 1. testte morfoloji 3 iken 2. testte 2 ye düşmüş.

buradaki mesajlardan okuduğum kadarıyla keçiboynuzu özü konusunda ortak bir olumlu düşünce var gibi hissettim.

geçen gün markette alışveriş yaparken seyidoğlu firmasına ait keçiboynuzu pekmezi gözüme çarptı ve almış bulundum.

sabah aç karnına 1 kaşık ve gece yatmadan 1 kaşık yemeye başladı. bilmiyorum doğru mu yapıyoruz?

çok dışarı çıkamadığımız için keçiboynuzunun kendisini alıp saraçoğlunun anlattığı gibi kaynatıp içirmeye başlayamadım ama yakın zamanda onu da düşünüyorum.

bunu da yaparsak hem kaynatılmış öz suyu hem de pekmezi aynı anda devam ettirmek herhangi bir sorun yaratır mı acaba?

Bizim 9 ay önce 3tü 0 oldu
Yani evet düşebiliyor
Keçinoynuzu özünden cok kürünü yapmanızı tavsiye ederim, hem organik oluyor hem daha etkili
Bu benin fikrim

Değerleriniz çok çok iyi bizim morfoloji 0 ama doktor çok önemsemeyin dedi zaten 300 milyon spermin içinden 100 tanesine bakılıp değerlendiriliyor

Herkese merhaba, eşimle 1 yıldan fazla süredir bebek sahibi olmak istiyoruz. Benim her şeyime bakıldı hsg çekildi vs vs. Çokta büyük bir problemim olmadığı görüldü. Sadece ara ara kistlerim olabiliyor. Doktorumda onun için ilaç verdi şimdi kullanıyorum adet olunca yumurtamın gelişimine bakıp ona göre ilaç verecekti doktorum.
Bu süre zarfında eşime sürekli sperm testi yaptır dedim durdum. Erkekler neden böyle şeylerden kaçıyorlar anlamıyorum. Sonuçta bir problem varsa da erkenden tedavisini oluruz ve böyle de yıpranmayız diye düşünüyorum.
Neyse ki bu kadar ısrarıma karşı yaptırdı ve problem çıktı. Doktorum 3 hafta sonra başka bir yerde tekrar yaptırmamızı söyledi. Yıkama sonrasında sperm olmadığını, varikosel olabileceğini ve ona göre de üroloğa yönlendireceğini söyledi.
Birkaç ay önce üroloğa gitmiştik, doktor muayene de varikosel olmadığını, bir problem olmadığını söylemişti.
Sanırım çok uzattım, kusura bakmayın.
Sperm testine sizde bakabilir misiniz?
Böyle bir şeyle daha önce karşılaşan var mı?
Sıvılaşması da uzun geldi bana mesela 90 dakika çok fazla

Eklentiler

• 3754AEBB-D0CA-4382-AB58-96CB5FB0DA4A.webp
    39 KB · Görüntüleme: 183
Değerleriniz çok çok iyi bizim morfoloji 0 ama doktor çok önemsemeyin dedi zaten 300 milyon spermin içinden 100 tanesine bakılıp değerlendiriliyor

Yine de normal yolla kalınabilmesi için önemli bir değer sanırım bu. bilemiyorum ki insanın kafası çok karışıyor bu süreçte. lanet olasıca bu morfolojiyi artırmak gerekio belki de

bakalım bi ara dışarı çıktığımızda aktar vs. keçiboynuzu bulup kür hazırlamayı düşünüyorum. hayırlısı allahtan.

Sen rahim filmi çektirdin mi peki?

Bizim 9 ay önce 3tü 0 oldu
Yani evet düşebiliyor
Keçinoynuzu özünden cok kürünü yapmanızı tavsiye ederim, hem organik oluyor hem daha etkili
Bu benin fikrim

Arkadaşlar merhaba tekrar rahatsız ediyorum. Dün aktardan eşim yarım kilo keçiboynuzu almış akşam saraçoğlu videosunu izleyerek hazırladığımız kürü gece yatmadan ve sabah kalkınca aç karnına içti. Sormak istediğim dün kullandığımız keçiboynuzu meyvesini sudan çıkardıktan sonra kenarda beklettik. Bunları bugün yapacağımız kür için de kullanabilir miyiz? Yoksa her defasında kullanılmamış keçiboynuzu mu atmalıyız suyun içerisine? Basit sorular olabilir ama maalesef karar veremedim. Şimdiden cevaplarınız için çooook tşk ediyorum.

hayır hergün yenisini yapacaksınız cnm

Her seferinde yeni kullanman lazım canım

Çok teşekkür ediyorum cnmlar başladık bakalım her akşam hazırlayıp gece yatmadan önce ve sabah uyanınca aç karnına içiriyorum hazır ev hapsindeyken :) hayırlısı inşallah bakalımmm
Fayda görürsünüz inşallah bende son 1aydir yapıyorum birde Brezilya cevizi aldım ondan yiyor

Kizlar benim esimin sperm analizine de bilenler anlayanlar bi bakabilir mi rica etsem

Eklentiler

• Screenshot_20200401-183128_WhatsApp-01.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 129
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…