eşinde morfojık sorunu olanlar lütfen bakın acillllllllllllll

paylaxsxxixm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2007
154
0
96
Bursa
merhaba arkadaslar gecenlerde eşime sperm testı yaptırdık doktor morfolojıde sorun olabılır dedı ve bız bebek ıstıyoruz bu asamadan sonra ne yapabılırız tedavı yöntemlerı hakkında bılgısı olan var mı ben bebek istiyorum dogal yolla hamıle kalmam zor mu bu sekılde.19aydır bebek ıstıyoruz maalesef olmuyo bende bır sorun yok ayrıca.

cnm merhaba benimde eşimin morfolojisi bozuk ayrıca sperm sayısıda az morfoloji yüzdesi önemli bu durumda bence iyi bir doktora başvurun o size yol gösterir canını sıkma bizde tam 1.5 yıl oldu bu ay tüp bebek tedavisine başlıyoruz çünkü eşimin sperm morfoloji yüzdesi çok az ama çok umutluyum olucağına inanıyorum en kısa zamanda bebişlerimizi kucağımıza almak dileğimle...

Canım, benim eşimde de ileri derecede morfolojik bozukluk var. 1 yıl kendi kendimize denememizi soyledi doktorumuz sonra sperm tahlili yaptırdık ve o gun normal yontemle bebek sahibi olmamızın guc oldugunu ogrendikcunku bu basbelası morfolojikarsımıza cıktı. Bir mikro eneksiyon denedik olmadı hemen aynı ay kendi kendime hamile kaldım ama bebegimizin kalbi durdu. Şu anda ikinci mikro denemesinin ardından ikizlerime hamieyim.
Yani morfolojik bozuklukla normal yolan gebe kalınmaz dşye birsey yok ama bu bir hayli zaman alabilir. Ama ileri derecedeyse kuvvetli muhtemelle doktorunuz tüp bebek değil mikro enjeksiyon onerecektir.
Şimdiden bol sanslar dilerim
Sevgiler

Şimdi sperm testine göre dr. nasıl morfolojik bozukluk olabilir diyor?

Ya vardır.Ya yoktur.Krugere göre yaptırmamışmıydınız testi yoksa?

Eğer kruger kriterlerine göre değilse,araştırıp ona göre yeniden yaptırın kesin emin olun.

Bizdede morfoloji %1 çıkmıştı.Normal sınır %4 tü.Düşün yani.

Benim eşim keçi boynuzu pekmezi içti,fındık,ceviz,arı sütü-polen -bal karışımı tüketti.Doğal yoldan ve ilk kez hamile kaldım.Daha önce 2 kez aşılamam tutmadı.

Kendi kendşne de olma ihtimali var ama siz yeterince beklemişsiniz.Artık yardım almanızın vakti gelmiş.En azından aşılamaya başlanabilir yada sonuca göre tüpe geçilir.

benim eşimde de morfolojik bozukluk var. sayı normal ama hareketlilik %40 morfoloji krugere göre % 4 civarıydı. sonra üroloji uzmanına gitti. e vitamini, çinko tabletleri aldı. ben de evde keçi boynuzu kürleri hazırladım. 1 ayda morfoloji %8 e çıktı. ben o ay bu değerle hamile kaldım ama boş gebelikten dolayı düşük yaptım.şu ara yeni duyduğum bir şeyi uyguluyorum folik asit sperm kalitesini arttıryormuş. ben de folik asitten zengin yiyecekler ve folikasit hapı veriyorum. ayrıca selenyumda çok yararlıymış. bence sende ümidini yitirme. eşin üroloji uzmanına sonuçları götürsün. onlar uygun tedavi başlar.

benim eşimdede baş belası morfoloji bozukluğu var. değeri %2. doktor normal yoldan olacağını söyledi ama hala bişey yok bu ay 6. ayımız

benim eşimdede baş belası morfoloji bozukluğu var. değeri %2. doktor normal yoldan olacağını söyledi ama hala bişey yok bu ay 6. ayımız

6 ay çok bir zaman değil ki..

Normal bir çift bile bir yıl içerisinde hamile kalabilir.Kaldı ki bizim gibi morfoloji sorunu olanların daha sabırlı olmaları gerekebiliyor.

Biz 2,5 yıl korunmadık.Ama benim tek kanalım açıktı.Yani belki 2 kanal olsa bu süre biraz daha azalırdı.
Üzülme sakın,sabırlı ol.

cok tesekkürler kızlar bız ıkı kere sperm testı yaptırdık ancak onda morfolojık yapı tam belırtılmemıs sadece anomolı dıye bı kısım var ve orada karısık yazıyor doktor buna ıstınaden öle bişi dedi yanı morfolojık bozukluk olabılır dedi.ve ayrıca eşimdekı sperm sayısı ılk testte 60mılyon cıktı ve ileri hareketlilik %0dı.ıkıncı testı bır ay sonra yaptırdık ve sonuc sayı 109mılyon ve ıleri hareketlilik %60cıktı ben buarada kecı boyunuzu kürü yaptım eşime.ama bu testleri baska yerlerde yaptırdım ılk teste cok güvenmedıgımız için ıkıncısıne yaptırdık.szıce ben normal yolla olmasını beklemelı mıyım yoksa asılama yada tüp bebek mı denıyım.

canımm çok sağol umudumu yitirmemeye çalışıyorum her ay bi umutla geçiyor.bakalım yaz onuna kadar bi umut yaşayacağım eğer olmazsa o zaman aşılama yada tüp bebek. haırlısı..
ama insan kötü oluyo canım ya çevrendekiler bebek düşünüyoruz diyip bir yada iki ay sonra hamileyim müjdesini verdiğinde. ve tabii ee siz naptınız hala tık yokmu soruları(

Merhaba, Benim eşiminde morfolojisi %2 ve biz bir yıldır ugrasıyoruz.. Bu ay artık aşılamaya gecicez.. Doktorum normal yolla hamilelik sansın tabilki var ama sure uzayabilir... İleri hareketlilik nasıl onda sorun yoksa sansın daha da artıyor..

CANIM SPERM SAYI 60 MİLYON İLERİ HAREKETLİ %60... bende ümidimi yitirmeye başlıyorum . her ay dahada ümitsizliğe kapılıyorum. işin en kötüsü içimde fırtınalar koparken eşime o üzülmesin diye bunu belli etmemek ve hep gülmeye çalışmak. arkadaşın hamile haberi verdiğinde yada doğum yapanları gördüğünde. hep gülümsemek ve içten içe kendini yerken onların sevincine ortak olmak...işte en zoru bu ve hani bebiş yokmu hala diyenlere cevap vermek..

canım eşimde sayı hareketlilik ve morfoloji bozukluğu vardı hatta son testte morfoloji %0 dediler ben o ay doğal yoldan hamile kaldım ama bebeğimi kaybettim üstelik bizde sayı ve hareketlilikte çok çok azdı tüp bebek yaptırdık tutmadı 2 ay sonra kendim hamile kaldım bebeği düşürdüğüm için şimdi 2. tüp bebek yaptıracaz bakalım

acaba morfoloji bozukluğu olması düşük riskini ve bebğin sağlıklı olmasını etkiliyor mu? bi fikrin var mı? çünkü morfoloji bozukluğu olduğunu söyleyen bir çok kişide düşük olmuş..

canım doktorun bize söyladiği morfoloji de bozukluk varsa spermler döllemeyi başaramazlar onun için mikro yapıyoruz dediler doktor dölleme yapamaz dedi ben hamile kaldım dölleme olmuştu düşükle alakası yok yoksa mikroyla yapılanlarda düşerdi

slm bizimde morfoloji sorunumuz var%1 aşılama yapıldı temmuz 9da nasin sizin yazdıklarınızı okuyunca mmoral oldu çünki biçok kişi tüp bebekle bile olmuyor diyor mikroenjeksiyona nasıl karar verdi dr. lütfen bana yaşadıklarınızı gmaili me yazarmısınız

kızlar doğal yoll olmaz diye bişi yok. sonuçta azosperm bile olanların doğal yolla çocuğu oluyor.
benim eşimde de morfoloji % 1 di ben baya sabrettim yaklaşık 1,5 yıl. hep doğal yolla olur diye gözledim. bu sırada tabi ki eşim hem doktorun hemde benim siteden öğrendiğim kürler hepsini denedi ama malesef bizde değer hiç yükselmedi. artık sabır bitince direk micro tedavisine başladık. yarın yumoşlarım toplanacak bakalım. çok korkarak başladım bu tedaviye ve hala da çokkk korkuyorum....

slm cnm bizde 9 yıldır ugrasıyoruz 3 aşılama 3 micro tutmadı sorun morfoloji eşimde sıfır benim eşim kürlere hiç yanaşmadı ama ben keciboynuzu kürüne innaıyorum 3 ay onu yap istersen eşine inş bizim kadar şansız olmazsın biran önce bebegine kavuşursun sevgiler

günes1977 sorun sadece morfolojimi sizde. bizde morfoloji %0, ayrıca sayı ve harekettede problem var. 2 kez micro denedik olmadı. acaba micro da da olmamasının sebebi bu morfolojimi. kafayı taktım bu morfolojiye...

Arkadaşlar selam,

evet morfoloji problemi seprmlerin kalitesini gösteriyor. ıleri hareketlilik de doğal yoldan dölleme şansını gösteriyor.

Sperm testinizi mutlaka bir tüp bebek merkezinde kuruger kriterlerine uygun olarak yaptırın. Spermde sayı ve hareketlılık kısa sürelerde değişiklık göstermekle birlikte morfolojı kolay kolay değişmiyor. % 1 ya da % 2 morfoloji genellikle doğal yoldan olma olasılığı çok düşük olsa da düşük.ihtimali yüksek, çünkü spermler hasarlı.
Ama sperm sayısı yüksekse % 1 önemli bır değer elbette. Tüp bebek yanı mıkroenjeksıyon tedavisi ile bu % 1'lik kalitelıispermı bulmak mümkün elbette. Bunları seçmek için bır çok test uygulanıyor. Eşimde morfoloji % 1'di. 4 kez Çeşitli zamanlarda test yaptırdık ama hep % 1'dı. 1 aşılama denemem başarısız sonuçlandı. ılk tüp bebek tedavimde gebe kaldım. Ama dediğim gibi sayı önemli, ayrıca bu konuda başarılı bir merkez tarafından değerlendirilmesı önemlı.

Son düzenleme:

merhaba canım bebeğini rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin, bizimde sorunumuz morfoloji %1 ileri hareket % 13 sayı 30 milyon iyi mi kötümü bilmem, sizde morfoloji hariç başka sıkıntı varmıydı?.. 1 kez aşılama oldum sonucum negatif, artık tek umudum microenjeksiyon.. tedavin hangi merkezde oldu, eşin için kullandığınız kür, ilaç v.s. birşey varmıydı paylaşmak istersen çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…