- Konu Sahibi paylaxsxxixm
-
merhaba arkadaslar gecenlerde eşime sperm testı yaptırdık doktor morfolojıde sorun olabılır dedı ve bız bebek ıstıyoruz bu asamadan sonra ne yapabılırız tedavı yöntemlerı hakkında bılgısı olan var mı ben bebek istiyorum dogal yolla hamıle kalmam zor mu bu sekılde.19aydır bebek ıstıyoruz maalesef olmuyo bende bır sorun yok ayrıca.
benim eşimdede baş belası morfoloji bozukluğu var. değeri %2. doktor normal yoldan olacağını söyledi ama hala bişey yok bu ay 6. ayımız
6 ay çok bir zaman değil ki..
Normal bir çift bile bir yıl içerisinde hamile kalabilir.Kaldı ki bizim gibi morfoloji sorunu olanların daha sabırlı olmaları gerekebiliyor.
Biz 2,5 yıl korunmadık.Ama benim tek kanalım açıktı.Yani belki 2 kanal olsa bu süre biraz daha azalırdı.
Üzülme sakın,sabırlı ol.
canımm çok sağol umudumu yitirmemeye çalışıyorum her ay bi umutla geçiyor.bakalım yaz onuna kadar bi umut yaşayacağım eğer olmazsa o zaman aşılama yada tüp bebek. haırlısı..
ama insan kötü oluyo canım ya çevrendekiler bebek düşünüyoruz diyip bir yada iki ay sonra hamileyim müjdesini verdiğinde. ve tabii ee siz naptınız hala tık yokmu soruları(
Merhaba, Benim eşiminde morfolojisi %2 ve biz bir yıldır ugrasıyoruz.. Bu ay artık aşılamaya gecicez.. Doktorum normal yolla hamilelik sansın tabilki var ama sure uzayabilir... İleri hareketlilik nasıl onda sorun yoksa sansın daha da artıyor..
canım eşimde sayı hareketlilik ve morfoloji bozukluğu vardı hatta son testte morfoloji %0 dediler ben o ay doğal yoldan hamile kaldım ama bebeğimi kaybettim üstelik bizde sayı ve hareketlilikte çok çok azdı tüp bebek yaptırdık tutmadı 2 ay sonra kendim hamile kaldım bebeği düşürdüğüm için şimdi 2. tüp bebek yaptıracaz bakalım
acaba morfoloji bozukluğu olması düşük riskini ve bebğin sağlıklı olmasını etkiliyor mu? bi fikrin var mı? çünkü morfoloji bozukluğu olduğunu söyleyen bir çok kişide düşük olmuş..
Canım, benim eşimde de ileri derecede morfolojik bozukluk var. 1 yıl kendi kendimize denememizi soyledi doktorumuz sonra sperm tahlili yaptırdık ve o gun normal yontemle bebek sahibi olmamızın guc oldugunu ogrendikcunku bu basbelası morfolojikarsımıza cıktı. Bir mikro eneksiyon denedik olmadı hemen aynı ay kendi kendime hamile kaldım ama bebegimizin kalbi durdu. Şu anda ikinci mikro denemesinin ardından ikizlerime hamieyim.
Yani morfolojik bozuklukla normal yolan gebe kalınmaz dşye birsey yok ama bu bir hayli zaman alabilir. Ama ileri derecedeyse kuvvetli muhtemelle doktorunuz tüp bebek değil mikro enjeksiyon onerecektir.
Şimdiden bol sanslar dilerim
Sevgiler
Arkadaşlar selam,
evet morfoloji problemi seprmlerin kalitesini gösteriyor. İleri hareketlilik de doğal yoldan dölleme şansını gösteriyor.
Sperm testinizi mutlaka bir tüp bebek merkezinde kuruger kriterlerine uygun olarak yaptırın. Spermde sayı ve hareketlİlİk kısa sürelerde değişiklİk göstermekle birlikte morfolojİ kolay kolay değişmiyor. % 1 ya da % 2 morfoloji genellikle doğal yoldan olma olasılığı çok düşük olsa da düşük.ihtimali yüksek, çünkü spermler hasarlı.
Ama sperm sayısı yüksekse % 1 önemli bİr değer elbette. Tüp bebek yanİ mİkroenjeksİyon tedavisi ile bu % 1'lik kalitelİispermİ bulmak mümkün elbette. Bunları seçmek için bİr çok test uygulanıyor. Eşimde morfoloji % 1'di. 4 kez Çeşitli zamanlarda test yaptırdık ama hep % 1'dİ. 1 aşılama denemem başarısız sonuçlandı. İlk tüp bebek tedavimde gebe kaldım. Ama dediğim gibi sayı önemli, ayrıca bu konuda başarılı bir merkez tarafından değerlendirilmesİ önemlİ.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?