eşinde morfojık sorunu olanlar lütfen bakın acillllllllllllll

Alyadora teşekkür ederim,inşallah darısı başına. eşimin sperm sayısı 55 milyon civarındaydı. hareketlilik ilk testte % 7 iken sigarayı bıraktıktan sonra önce % 17'ye son tesste ise yani işlem günü % 24'e yükseldi. herhangi bir kür ya da ilaç kullanmadı, sadece sigarayı bıraktı. morfoloji dışında ben polikistik overim, yumurtlama bozukluğu vardı yani, kolemenle dahi yumurtlayamadım. yani her ikimiz açısından da mikroenjeksiyon şart oldu diyebilirim. ben Ankara'da maya tüp bebek merkezinde yaptırdım canım. başarılı bir merkez tavsiye ederim. "bebeğimle umutlu bekleyişim devam ediyor" başlıklı sayfamdan detayları okuyabilirsin. eşin sigara içiyorsa bıraksın bence, bir de stres yapmayın, rahat ve pozitif olun. 30 milyon fena bir sayı değil. ayrıca maya'da uygulanan bir sperm seçme tekniği var MACS. morfolojik problemlerde etkili oluyor. inşallah ilk defada bebeğine ya da bebeklerine kavuşursun.

amin canım darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah.. sigara içmiyor canım. ben aşılamamı gürgan clinikte oldum ne çok iyiler nede çok kötü o yüzden acaba başka yerdemi tedavi olsam diye düşünüyorum bazen.. eşimde sonuçta aşağı yukarı heryer aynı orada dosyan var iyi kötü tanıdılar seni ilaçlara verdiğin tepkileri, orada yaptıralım diyor.. hayırlısı olsun bakalım Allah kısmet ederse ağustos sonu başlayacağım inşalla senin gibi mutlu sona ulaşırım.. geri dönüşün için teşekkürler

babytwin canım bu macs yöntemini ben anatoliada ki doktorum hakan beye sordum.hiçbişi farketmio .farketse biz yapardık niye yapmayalım dedi.bilmiyorum..genartdada aynı şeyi söylediler.ama benim kafam karıştı.2 deneme yaptırdm ikiside tutmadı.bizdede yüzde bir normal morfoloji varkafamçokkarıştı

canım benimde eşimin morfolojisi yüzde 3 ancak 3 tüp bebek tedavimde hamile kalabildim ihşallah sonuda güzel olur sana tavisiyem fazla oyalanmadan tüp bebege geçin

selam canım, bilemiyorum diğer merkezler ne diyor, benim ilk maya ile kesişti yolum ve onlarla devam ettim. ama Macs Maya'dan sonra ABD'deki ünlü Cleveland Clinic'de uygulanmaya başladı ve eğitimini Maya'nın embriyoloğu Kerem Dirican ABD'ye gidip vermiş. başarılı olmasa onlar neden uygulamak istesin. bence maya ile görüşüp gerekli bilgileri başarı şansını ne kadar artırdığını öğrenebilirsin. ha herkese uygulanmıyor. gerekli kişilere uygulanıyor. öncelikle daha önce neden tutmamış onunaraştırılması gerekiyor. hem bende hem eşimde sorun olduğu halde biz başarıya ulaştık. dilerim herkes ulaşsın. ne kadar zor bir durum olduğunu ancak biz biliriz.
ben maya'da kendimi onlardan birisi gibi hissettim. çok rahattım. birkaç merkezle görüşüp karar vermekte fayda var. özellikle bu gibi teknikleri uygulayan ve takip eden merkezleri düşünmelisin. inşallah 3. denemende başarırsın.opuyorumnanaktan

canım gürgan da duyduğum kadarıyla başarılı bir merkez. birşey söyleyemem yine de çok birşey bilmiyorum haklarında. ama özellikle merkezlerin başarı oranlarına bak, ve seçtikleri vakaları incele. işi bilen bir doktor zaten her hastada ne kadar doz ayarlayacağını bilir. ayrıca aşılama ve mikroenjeksiyon arasında çok fark var. bir de bazıları vaka seçiyor. ilk tüp bebekte gebe kalmak en güzeli. kolay mı tekrar tekrar aynı süreci yaşamak. tabii bir de psikoloji, rahat hisssetme, güvenme, teslim olma önemli. bunun için de iyi araştırmak gerekiyor. görüşmenin hiçbir zararı olmaz. bol şanslaryerimseniben

saol canım..ben bi kez daha genartda denemek istiyorum.2. tutmadıktan sonra histereskopi yapıldı.rahmin içi temiz.bir sebep yok yani..öptüm.

canım benimde eşimin morfolojisi yüzde 3 ancak 3 tüp bebek tedavimde hamile kalabildim ihşallah sonuda güzel olur sana tavisiyem fazla oyalanmadan tüp bebege geçin

canım maşallah ikizlermi bide?ilk ikisinde değerlerin kaçtı.benim ikiside 0 olduğu için 3. için hiç umutlanamıyorum.

günes1977 sorun sadece morfolojimi sizde. bizde morfoloji %0, ayrıca sayı ve harekettede problem var. 2 kez micro denedik olmadı. acaba micro da da olmamasının sebebi bu morfolojimi. kafayı taktım bu morfolojiye...

merhaba daglar benim morfolojiden olabilecegini söyledi sayı 74 milyondu ilk zamanlar tedaviye basladıgımızda 7 yıl önce şimdi 44 milyona düşmüş şuan sadece morfolojiden dolayı embiriyom az oluyor ve kalitesiz oluyor 24 yumurtadan 11 tanesini dölleyebildi sperm
fakat şimdi ımcs yöntemi morfolojide yararlı oldugunu duydum arastırıyorum ımcs yöntemiyle deniycem

bende aranıza katıldım kızlar, konu uzun süredir haraket görmemiş yazayım dedim yaşadıklarımı.
eşinmde 53mlyn %10 haraketli ve %2 morfoloji. doktor dediki %1-2 şansınız var doğal yolla oması için bende şimdi tüp bebek düşünüyorum. daha önce hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı belkide bu yüzdendir diye düşünüyorum, kimi doktorlar morfoloji bozukluğu ola spemr dölleyemeaz diyor, kimisi döller diyor. bu durmda olunca en iyi yöntem mikroenjeksiyon oluyormuş çünkü kaliteli sperm asyısı bizim durumumuzda hesaplayınca 106.000 oluyor ve aşılama, IVF için çok az. neyse bende bu ay tedaviye başlıyorum, umarım sizlerin bu geçen zamanda bebeği olmuştur:)

eğer yaşın ileri değilse ve sende bir sorun yoksa bekleyin biraz daha derim canım.. benim eşimde de morfoloji %2 hareketli %5 ti.. bir kez tüp denedik olmadı sonra ben doğal yoldan gebe kaldım..üstelik sorun sadece eşimde değildi bende de ciddi sorunlar vardı.. biraz daha sabırla bakarsın bir mucize olur :))

Konuyla ilgili verecegım linki okuyabilirsiniz.Sperm artıran özel macun

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…