eşinden dolayı hayal kırıklığı yaşayanlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi shape
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

shape

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2012
36
0
86
İstanbul
Merhaba;

Buraya neden yazdığımı bilmiyorum belki bir paylaşım belkide gerçeklerle yüzleşmek istiyorum.
Ben eşimle severek evlendım2 yılı aşkın bir süredir evliyim onun içinde çok büyük fedakarlıklarda bulundum işimden istifa ettim,ailemden ve yaşadığım Evlendığımın ilk gününden beri herşey düzelir daha yeni evliyiz düzenimiz zaman la oturur diyerek bu günlere geldim.Eşim özünde iyi bir insan fakat alkol alması ve gece hayatının olması beni bezdirdi bunun yanında düzenli bir işi de yok çok sıkıldım çok defa evime geri döneyim dedim ama bir türlü buna cesaret edemedim biraz grurum el vermedi birazda ben gidersem eşim ne yapar duygusu...Ben bunları düşünürken eşimşn anlayışsızlığı,sorumsuzluğu bende bişeyleride bereberinde götürdü.çok ama çok sıkıldım..bu tür problemler yaşayan arkadaşların tecrubelerini benimle paylaşmalarını bekliyorum.

erkeklere fedakarlık yapılmaz ancak taviz verilir
ben bunu bilir bunu söylerim
çok tuhaf çok düz yaratıklar öyle ince mevzulardan anlamazlar

yukarıdakı mesajımda eksik çıkmış yazdıklarım işimi ve evimi onun için bırakarak onun yanına başka bir şehire taşındım bu karar benim için çok zor olduğu halde...

allah yardımcınız olsun gerçekten zor bir durum bizim bir komşu vardı yıllarca çekti sabretti çok kötü şeyler yaşadı şimdi eşi alkolü bıraktı namaza başladı özünde çok iyiydi ama alkol alınca canavara dönüşüyordu şimdi çok iyiler ama iş işten geçti komşumuz hasta çektiği sıkıntılar dertler çocukların psikolojileri normal değil yani zor sabır gerektirir rabbim en kısa zamanda düzelmesine sebep verir inşallah bol bol dua edin...

Canım Bu sıkıntıların hiç bir zaman bitmeyecek, bir süre sonra sende bu yaşantı alışkanlık haline gelecek, hem çok sıkıntılı bir hayat hem de mutsuz bir şekilde yaşamayı öğreneceksin.
ya da bir an önce kurtulacaksın. Emin ol ikisinden birini mutlaka yaşayacaksın.
Tamamen senle ve senin cesaretinle ilgili

allah yardım etsin bilirim alkollü insanla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu...
alkollüyken etrafına zarar veriyormu yada sana...
kiminle dışarı çıkıyor...
kaçta geliyor eve...

Düzenli bir işi yok ve alkol bağımlısı..

Siz buna rağmen nasıl kendi işinizden istifa ettiniz ki ?

Bence çalışmaya bir yerden başlayın yine, durum pek iç açıcı değil..

Hadi Ankarada yaşayanlar bir ortam oluşturalım,
Sanaldan bari toplanalım

erkeklere fedakarlık yapılmaz ancak taviz verilir
ben bunu bilir bunu söylerim
çok tuhaf çok düz yaratıklar öyle ince mevzulardan anlamazlar

Eğer bu bir taviz ise taviz verdim fakat anlayamadığım sevdiğim adam peşin gittiğim güvendiğim değer verdiğim adam bu kadar mı vicdansız anlayışsız ve sorumsuz olabilir.ben ona evliliğimden once 10 yılımı verdim bana bunları yaşatacaktı madem neden beni peşinden sürükledi neden bana bunları yaşattı,hayallerimi çaldı..

Hayatta bazen bazı şeyleri kabul etmek gerekiyor.

Mesela yanlış bir seçim yaptığını kabul etmek gibi...

Ha dersen ki eşimi böyle kabul ediyorum...O da bir kabuldür ama sana zarar verir.

Bence yanlış bir seçim yaptığını kabul edip ailenin yanına dön.

Düzelir düzelir diyerek en değerli yıllarını heba etme derim.

Bir de çocuğun olursa iyice çıkmaza girersin.

İyisi mi,yol yakınken dön.

diyorum ya kadınlar fedakarlık yaparlar
yuvaları için aşkları için hayatlarını bir çırpıda silerler
ama dönüp erkeğe sorduğunda ''benmi istedim kendi geldi'' diyecek odunluğa sahiptirler
o yüzden maalesef fedakarlıklar onların odunluğuyla tavize dönüşüyo
ve onlar bu duruma alışıyolar
sürekli beklenti içine giriyolar
mesela senin eşin belkide kendince:
''benim için hayatını bıraktı geldi e artık bunlarada katlanır alışkın'' diyodur
yani onun için senin yaptığın herşey doğal geliyo

allah yardım etsin bilirim alkollü insanla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu...
alkollüyken etrafına zarar veriyormu yada sana...
kiminle dışarı çıkıyor...
kaçta geliyor eve...

Alkol aldığında farklı biri oluyor çok cesur vurdumduymaz ona bişey söylesen daha fazlasını yapar daha üzerine gelir hatta vurur kapıyı çıkar gider ve yaptığının yanlış olduğunu kabul etmiyor.. evlendiğimizden beri 3 kere üzerime yürüdü ama dövmedi sonradan pişmanda oldu özürde diledi ama değişmiyor..dün akşam gene içerek geldi 9 cıvarı (ben yemek hazırladım masa kurmuştum akşam 7 de geleceğini söylemişti) geldiğinde neden geç geldim dediğimde ise ben gece saat 3 de gelmedim diyerek kapıyı vurup gitti ..belli olmuyor kaçta geldiği bazen sabaha karşı bazen gece 1 de 2 de 3 te ...Bu durumu artık taşıyamadıığım için ailesiylede paylaştım ama anlayamadığım şekilde düzelir sen anlayışlı ol deyip geçiştiriyorlar..

Benim babamda öyleydi, alkol alır eve geç gelirdi annem gece yarılarına kadar pencere yolunu gözlerdi. Bunlar oldukça da kavgalar çıkıyordu, bir seferinde annem öyle bir bağırmıştı ki gece yatağımdan fırlamıştım hiç unutmam o geceyi. Babannemle dedem bu durumu hep normal karşıladılar hiç bişey demediler, tabi bu alkol ve eve geç gelmeler aldatma durumlarını da beraberinde getirdi. Bir seferinde babamın başka bir kadınla yazışmalarını yakaladım bilgisayarımda ve başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü ama ne oldu her seferinde annem affeti biz de bişey diyemedik sonuçta o en baştan onu sürekli affederek bu durumları kabul etmiş oldu.
Size söylebileceğim şey eşiniz bunu alışkanlık haline getirmişse artık vazgeçmesi her geçen gün zorlaşır ve siz gittikçe daha çok kabullenirsiniz bu durumu, sonra nerdeydin neden geç geldin derken kavga gürültü, çocuk da olursa onlara da yazık etmiş olursunuz. Bence henüz çok geç olmadan bu konuda kesinlikle taviz vermeyin, tavrınızı koruyun, gerekirse bu uğurda evliliğinizi bile gözden geçirmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Noldu babam değişti artık alkolü de bıraktı namaza başladı ama artık herşey için çok geçti, çocukluğumda gecelerim ağlamakla Allaha dua etmekle geçti. Babam değişsin diye hep dua ettim sonunda değişti ama evliliklerinin üzerinden tam 30 sene geçtikten sonra değişti ve annem babamı tam 30 sene çekti. Dayak da yedi aldatıldı, geceleri yolunu gözledi, yanlız kaldı, olan anneciğime oldu...

herşeyi göz yummak, altan almak, bu kadar fedakar olmak artık size batıyor biliyorum ama keşke 9 da geldiğinde "hayatım geldiğin için beni yalnız bırakmadığın için teşekkür ederim ama keşke biraz daha erken gelebilsen" desen yine de değişmez mi? takdir edildiğini görünce gaza gelir diye düşünüyorum..tabi eşinizi tanımıyorum, ben kendi erkek arkadaşıma uyguladığım psikolojik duygunun işe yaradığını bildiğim için söyledim, herkeste etki etmeyebilir tabi ki

evet hayal kırıklığı yaşadım 10 yıldan sonra öyle bir kazık yedim ki eşimden acısını ömür boyu unutamam hafızamdan silinmez
canım sana da tavsiyem çocuğun yokken yol yakınken ayrıl bu adamdan
kendine yazık etme erkekler hiçbir fedekarlığı haketmiyorlar sen şimdiye kadar çok taviz vermişsin artık verme rest çek düzeldi düzeldi baktın olmuyor yolun açık olsun de bırak canım böyle bir ömür geçmez

eşimde böyleydi...
ne rezaletler yaşattı bana alkol yüzünden...
ben salak gibi her seferinde kapattım üstünü...
en son olaydan sonra kendisi bıraktı alkolü...
uzun zamandır içmiyo..
kendisinin istemesi lazım en başta...
sen üstüne gittikçe o daha çok azıtır...

erkekler bencil.canım benim seni sevdi evlendi şimdi yan ceptesin.tek sorun bu...göster gücünü...

Dünden sonra pişmanlık duyup eve geldi hiç bişey yaşanmamış gibi oturup yemek yedik ..Yemekten sonra ben bu şekilde yaşamak istemiyorum bu konuyu bugün noktalayalım dedim ve ne istiyorsun evden kaçmamı mı? diyerek beni susturuyor...yol alamıyoruz ..ne yapayım bişey demeden çantamı toplayıp eve mı döneyim ?Doğru olan bu mu?

benim babamda içerdi aynı şeyler bir kaç arkadaşta anlatmış iştee cocuklugumuz fena gecti daah dogrusu katili oldu babam ...
şimdi kanatsız melek olsa nolur....
üstelik seneler ilerledikce iyileşmiyor dahada hırcınlaşıyorlar sizee karşı...
ben anneme yalvardım boşan diyee bizi huzursuz ediyorsunuz boşamadı ergün hır gür...
şimdi 4 kardeşiz hepimiz içkiden nefret ediyoruz içenlerdende masumane bile olsa yaşadıklarım aklıma geliyor...

eşiniz içkisizken alın karşınıza konuşun belki takıldıgı bir takım düşünceler vardır...
yinede düzelmesse hayatı heba etmeyin kendinize..
o alemlerde gezerken siz ömür çürütürsünüz bu düşüncelerle kendinizi yersiniz...
yaşlanıncada yanınıza sıgınır tabi genclik gitmiştir artık sizin için bir degeri yoktur saygıda yoktur sevgide...
hepsi içki şişesine hapsolmuştur...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…