Canım..Yazdıklarını okuyunca içim daraldı inan ki..
Kötü birşey yazmayayım diyorum ama mümkün değil..
"Keşke" kelimesini hiç sevmememe rağmen kullanmak zorundayım..
Keşke şimdilik çocuk sahibi olmayı düşünmeseydiniz..
Alkol bağımlılığı olan bir insanın değişeceğine inanmıyorum maalesef..
Eşinizin ailesi içinse söyleyecek söz bulamıyorum..
Bana sorarsanız bir süre ailenizin yanına gidin..
Riskli bir hamileliğiniz var, ailenizin yanında daha rahat edersiniz..
Üstelik kafanızı toplama şansınız olur..
Hiç boşanmayı düşündünüz mü peki?
Boşanmayı çok defa düşündüm .. eşimin alilesi bizim aİLE OLARAK BÖYLE SORUNLARIMIZ YOK BİZ MUTLU BİR AİLEYDİK biz kavga etmeyi bilmez hatta sesimiz yükselmez evde diyerek beni onları huzursuz etmekle suçladılar. eşimin annesi geçen yıl meme kanseri oldu ve göğsü alındı beni onu kanser etmekle itham ettiğinde ben kimseyi huzursuz etmiyorum ben sizden yardım istiyorum eşimle artık bişeyleri aşamadığımızı ve onlarfdan yardım istediğimi söylediğimde bana ortada bizşey yok sabırlı ol herşey değişecek demişti bende bunu kabul etmediğimi söyledim bununn üzerine ben anlaşamıyorum kendimi eşimi ve onun ve benım ailemi bu şekilde huzursuz etmektense boşanmayı kabul ettğimide söyledim ama değişen hiç bişey olmadııı. bu kadar vurdumduymazlık görmedim ben...
durumunuza üzüldüm gerçekten.yalnız affınıza sığınarak bir şey söylemek istiyorum.acaba eşiniz eve gelmediği zamanlarda neden arama gereği duyuyorsunuz ki.cevabın ne olacağını biliyorsunuz ve de alacağınız tepkiyi de.bana kalırsa hiç aramayın .yani ne halin varsa gör moduna geçin.sert tepkiler verdiğiniz zaman haklıyken haksız konumuna düşersiniz.bağırmak yerine mazlumu oynasanız derim ben.tabii ki siz haklısınız ama haklı olmak mutlu olmak demek değildir malesef
Arkadaşlar bebeğimi kaybettim düşük yaptım üç gün evvel kürtaj oldum bu benim 2. düşüğüm psikolojik olarak yorulduğumu hissediyorum yaşadıklarım beni çok yordu çoğu zaman eşimden gördüğüm davranışlar birde üstüne düşük yapmam bana ağır geliyor sürekli ağlama krizlerine giriyorum bir sebep yokkan ağlamaya başlıyorum yanımda bir yakınımolmaması beni daha da bunaltıyor eşimi yanımda istiyorum en azından bu saatlerde yanlış mı düşünüyorum ailesinin cuma günleri tombala günleri var oraya gitti bana yemek bıraktıktan sonra az evvel aradı arkadaşları lokaldeymiş birde tavla oynayacağım yarım saate evde olurum dedi bekliyorum bende(gene alkol almıştı)...son 10 gündür yaşadığım psikolojiyi size anlatamam kanamma var ağrım var evden çıkmıyorum bir iş yapmıyorum ki bebeğim düşmesin(eşimin ailesi ise benim kanamam olduğunu bildiği halde sadece kayınvalidem telefonla aryarak yapabileceğim bir şey var mı biye sordu bende yok dedim saol oda evinde oturdu her şey bir yana bir akşam bir tas çorba ile gelip kzıım geçmiş olsun demek bu kadar zormu ama lafa gelince ben seni kızlarımdan ayrı tutmadum sen beni annen yeine koymadın demek), düşünmek düştümü düşüyormu yada acaba sakat mı olcak düşüncesi bir taraftanda acaba eşim bugün erken mı gelir düşüncesi çok zor....hakkını yiyemem eşim 1 haftadır bana yardımcı olmaya çalıştı onun bu çabasını görmek bile beni çok mutlu etti bana bi iş yptırmadı hatta bulaşıkları bile o yıkadı eşim sanki iki kişi bir tarafı çok merhametli bir tarafı zehir umursamaz,merhametsiz hangisi eşim bilemiyorum..ne yapacağımı neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilemiyorum...neyi düşüneyim neden düşük yaptığımı mı yoksa eşimin neden eve geç gelip neden alkol aldığını mı? ne olurdu eve gelse yanımda olsa ne kaybederdi bu kadar önemli mi arkadaşları...Allahım bana güç ve sabır ver..
Daha neyi bekliyorsunuz ne umuyorsunuz hala eşinizden açıkçası anlayamadık burda . Aileniz arkanızdaysa bir dakka düşünmeyin derim ben. Bu adamdan ne eş olabilir ki olamamış kabullenin bunu artık baba da olamazdı belli ki. Siz neyin savaşını vermeye çalışıyorsunuz daha fazla ömrünüzü heba ederek değecek bir insan yok karşınızda çünkü tüm bunlara.
Merhaba;
Buraya neden yazdığımı bilmiyorum belki bir paylaşım belkide gerçeklerle yüzleşmek istiyorum.
Ben eşimle severek evlendım2 yılı aşkın bir süredir evliyim onun içinde çok büyük fedakarlıklarda bulundum işimden istifa ettim,ailemden ve yaşadığım Evlendığımın ilk gününden beri herşey düzelir daha yeni evliyiz düzenimiz zaman la oturur diyerek bu günlere geldim.Eşim özünde iyi bir insan fakat alkol alması ve gece hayatının olması beni bezdirdi bunun yanında düzenli bir işi de yok çok sıkıldım çok defa evime geri döneyim dedim ama bir türlü buna cesaret edemedim biraz grurum el vermedi birazda ben gidersem eşim ne yapar duygusu...Ben bunları düşünürken eşimşn anlayışsızlığı,sorumsuzluğu bende bişeyleride bereberinde götürdü.çok ama çok sıkıldım..bu tür problemler yaşayan arkadaşların tecrubelerini benimle paylaşmalarını bekliyorum.
Arkadaşlar lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın,kendimden şüphe ediyorum ben bu kadar anlayışsız ve terbiyesiz bir eş miyim?
Eşim canı nasıl istiyorsa hergünü öyle geçiriyor diğer tarafta ben evde tek başıma eşim gelsin diye bekliyorum.(ben bu şehire eşim için yerleştim...Ailemden ve çevremden bir tane tanıdığım insan yok..)Yaklaşık üç yıldır bu şehirde yaşıyorum eşim iş girişimlerinde bulunduysada bir türlü hayata geçmedi hala düzenli bir işimiz yok ne onun nede benim maddi olarak sıkıntı yaşıyoruz Allah bugünlerimiz aratmasın genede özel hayatımızla ilgili eşime göre benim anlayışsız ve hanımefendi olmayışım bana göre ise sorumsuz ,vurdumduymaz ve çoğu zaman ilgisiz bir eş olarak birbirimizi görüyoruz..bu konularla ilgili sürekli tartışıyoruz..En yakın örnek olarak son 15 gün yaşadıklarımızdan bahsedeyim geçen hafta hafta sonu eşimin ailesi ile birlikte zaman geçirdik benim evde olduğum diğer vakitlerde ise eşim arkadaşları ile birlikte zaman geçirdi hafta arası ise eşim çarşamba hariç arkadaşları ile birlikte zaman geçirdi bugün ise eşim gene kuzenlerive akrabaları ile maça gideceğini 8,5- 9 gibi geleceğini yemeğin yanına pilav yapmamı istedi bende pilavı yapıp saat 9 dan sonra eşimi aradım eşim telefonu meşkule verdi ve bana mesaj attı başka bir arkadaşı maç çıkışı onu almış ve onlarla birlikte olduğunu söyledi saat 11 gibi gelirim diye mesaj attı bend sitemli bir mesaj yazdım kendisine bekliyorum ki gelsin şuanda çok sinirli ve tahamülsüzüm muhtemelen eve gheldiğinde alkollu gelecek ve biz gene tartışacağız ve bunu sürekli yaşıyouz.Eve geç gelmesi ve arkaşaları iel birlikte çok zaman geçirdiğini söylediğimde ise kavga konusu oluyor ve beni daha çok bağırarak ve daha fazlasını yaparak susturmaya ve üste çıkmaya çalışıyor bu noktada tıkandğımı söyelediğimde ise sana yazık bana yazık sen nasıl bir hayat yaşamak istiyor isen yaşa amaben böyle bir hayat yaşamak istemiyorum dediğimde ise o zaman istediğin hayatı yaşa diye bir cevap alıyorum peki o zaman ailelerimizle konuşalım dediğim noktada ise buna yanaşmıyor ve bana ceza verircesine bir süre sonra kaldığı yerden devam ediyor.Çok bunaldım ve çok sıkıldım kendisi ilede paylaştım bir adım yol alamadık. Ben eşim ile severek evlendim zannediyorum(artık emin değilim) oda benimle isteyerek evlendi neden bana bunları yaşatıyor anlamıyorum.Sevmek bu mu ben sevdiğime bunları yapamam ....
Ben biraz kati konusacam ama gercekten yazini okuyunca ilk sunu dedim, bu adamin kahrini cekmeee, bu dunyaya bir kere geliyorz , o kadar yipranmissin ki, bu evliligi tek basina yürutuyosun sanki, evlilikte gece hayati olmaz, sen kocani beklerken senin omrunden omur gidiyo , şahsi gorusum ilk nasilsa son da öyle olur, duzelmez, senin buna alismani bekliyo, bu yuzden bu isin sinunu goremiyorum,arkadaşlar eşimi aradım ki daha fazla geç gelmesin diye telefonu meşkuldu ve bana gene mesaj ayzdı yarım saate gelirim diye ben adımın gece 11 de bile geç gelmesini zorla ve kendimi sıkarak beklerken adam yarım saat daha geç geleceğini çok rahat söylüyor inşallah 23.30 evinde olurr...
arkadaşlar eşimi aradım ki daha fazla geç gelmesin diye telefonu meşkuldu ve bana gene mesaj ayzdı yarım saate gelirim diye ben adımın gece 11 de bile geç gelmesini zorla ve kendimi sıkarak beklerken adam yarım saat daha geç geleceğini çok rahat söylüyor inşallah 23.30 evinde olurr...
arkadaşlar eşimi aradım ki daha fazla geç gelmesin diye telefonu meşkuldu ve bana gene mesaj ayzdı yarım saate gelirim diye ben adımın gece 11 de bile geç gelmesini zorla ve kendimi sıkarak beklerken adam yarım saat daha geç geleceğini çok rahat söylüyor inşallah 23.30 evinde olurr...
eşim şimdi geldi ayakta duramayacak kadar alkol almış sarhoş üstelik yalan söyledi hiç maça gitmemiş ...Ben nerede yanlış yaptım bilmiyorum ama canımı çok yakıyor gerçekten canım yanıyor Allhtan dileğim zamanında eşimden dolayı karşıma dikilen herkese Allah ta benim yaşadıklarımı yaşatsın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?