Benim babamda öyleydi, alkol alır eve geç gelirdi annem gece yarılarına kadar pencere yolunu gözlerdi. Bunlar oldukça da kavgalar çıkıyordu, bir seferinde annem öyle bir bağırmıştı ki gece yatağımdan fırlamıştım hiç unutmam o geceyi.Babannemle dedem bu durumu hep normal karşıladılar hiç bişey demediler, tabi bu alkol ve eve geç gelmeler aldatma durumlarını da beraberinde getirdi. Bir seferinde babamın başka bir kadınla yazışmalarını yakaladım bilgisayarımda ve başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü ama ne oldu her seferinde annem affeti biz de bişey diyemedik sonuçta o en baştan onu sürekli affederek bu durumları kabul etmiş oldu.
Size söylebileceğim şey eşiniz bunu alışkanlık haline getirmişse artık vazgeçmesi her geçen gün zorlaşır ve siz gittikçe daha çok kabullenirsiniz bu durumu, sonra nerdeydin neden geç geldin derken kavga gürültü, çocuk da olursa onlara da yazık etmiş olursunuz. Bence henüz çok geç olmadan bu konuda kesinlikle taviz vermeyin, tavrınızı koruyun, gerekirse bu uğurda evliliğinizi bile gözden geçirmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Noldu babam değişti artık alkolü de bıraktı namaza başladı ama artık herşey için çok geçti, çocukluğumda gecelerim ağlamakla Allaha dua etmekle geçti. Babam değişsin diye hep dua ettim sonunda değişti ama evliliklerinin üzerinden tam 30 sene geçtikten sonra değişti ve annem babamı tam 30 sene çekti. Dayak da yedi aldatıldı, geceleri yolunu gözledi, yanlız kaldı, olan anneciğime oldu...
Daha önce bir ayrılık yaşadık 4 ay kadar ..Babamların yanına gitmiştim 10 günlüğüne son iki gün o da geldi beraber dönecektik o sabah gene tartıştık ve akşamı alkol alarak eve akşam 10 da geldi sabah gideceğimiz günün sabahı tartıştık' alkol almanı istemiyorum bana bunları yaşatacaksan beni oraya götürüme diye' gelmiypormusun diyerek sabah kimsyle vedalaşmadan benide babamlarda bırakarak çekip gitti... ve 4 ay pişman olacak gelecek ve herşey bitecek diye bekledim kayınvalidem beni ve ailemi suçladı neden gelmedin ailen neden seni göndermedi diye..bu olayın üzerinden 5 ay geçti ve ben gene eşimin memleketinde ailemden çevremden uzak duruyorum sırf o böyle istiyor ailemiz dağılmasın diye ..çok bunaldım bu tavrından burada çalacak bir kapım yok sadece eşim ve ailesii....
Daha önce bir ayrılık yaşadık 4 ay kadar ..Babamların yanına gitmiştim 10 günlüğüne son iki gün o da geldi beraber dönecektik o sabah gene tartıştık ve akşamı alkol alarak eve akşam 10 da geldi sabah gideceğimiz günün sabahı tartıştık' alkol almanı istemiyorum bana bunları yaşatacaksan beni oraya götürüme diye' gelmiypormusun diyerek sabah kimsyle vedalaşmadan benide babamlarda bırakarak çekip gitti... ve 4 ay pişman olacak gelecek ve herşey bitecek diye bekledim kayınvalidem beni ve ailemi suçladı neden gelmedin ailen neden seni göndermedi diye..bu olayın üzerinden 5 ay geçti ve ben gene eşimin memleketinde ailemden çevremden uzak duruyorum sırf o böyle istiyor ailemiz dağılmasın diye ..çok bunaldım bu tavrından burada çalacak bir kapım yok sadece eşim ve ailesii....
Durumunuz zor gerçekten burdan konuşmak kolay biliyorum ama siz de farkındasınız ki bu ilişkiyi ayakta tutmak için sadece siz çabalıyorsunuz, anlattıklarınıza göre eşinizin umrunda değil gibi. 4 ay geçmiş ve yaptıklarından pişman olup geri dönmemiş, peki siz neden döndünüz üstelik sizi orda kendi bırakıp gitmiş, yuva kolay kurulmuyor ama çabalar tek taraflı olduğu sürece ve eşiniz bu hatalarını tekrarladığı sürece hep siz yıpranırsınız. Biraz da kendinizi düşünün bence çünkü eşiniz sadece kendini düşünüyor gibi.[/QUOTE
4 ayın üzerine görümcemin eşini gönderdiler beni geri götürmek için bende gelmeyeceğimi kocam gelmediği sürece kocam geldi beni almak için eniştemle konuştular anlayışlı olmaktan,evlilikten bahsettiler ben huzursuz olduğum noktaları söyledim her şey düzelecek umudu ile geri geldim 15 gün her şey güzel ve yeniden aynı şeyler başladı...
Dünden sonra pişmanlık duyup eve geldi hiç bişey yaşanmamış gibi oturup yemek yedik ..Yemekten sonra ben bu şekilde yaşamak istemiyorum bu konuyu bugün noktalayalım dedim ve ne istiyorsun evden kaçmamı mı? diyerek beni susturuyor...yol alamıyoruz ..ne yapayım bişey demeden çantamı toplayıp eve mı döneyim ?Doğru olan bu mu?
merhaba yalışta olabilir fakat dışarıdan gördüklerimi söyleyeyim..
kayınvalide kendi cocugunu çekip konuşacakkken suçu size ve ailenize yıkıp niye gelmedin falan demiş ae iç güdüsüyle oglunu korumuş ...
aslında özünde erkez dogruyu yalışı iyi biliyorda işte istedigi yerde oluyor dogrunun yanında degil..
sizin ailenizde huzursuz olmayın diye geride duruyor sanırım sırf siz iyi olun diye ama damatlarıyla güzzelce bir konuşmaları sizin sahipsiz olmadıgınızı göstermeleri gerekiyor..
arkanızda ailesi oldugunu gerekirse bir güzel koparıp alına bilecegini bilmesi lazım...
kayınvalideylede evlatlarını hızaya sokmaları gerektigi...
kimse gurursuz degil o iki şişe dikle agada beim paşada cekip giderim yok ya...
bir günde ben içerim bakarım aga kim paşakimm azcık cazgır olacan kardeşim...
ya tam iyi olacak ya kopacak herşeyi göze alacan başka türlü yola gelmiyolar....
Bugün cumartesi ve gene ben evde yanlızım eşimin nerede olduğunu ve ne yaptığını bilemiyorum.. Aradığımda ise benim işim var bir iki yere uğramam gerekiyor akşam buluşuruz dedi ama inanın içimden bir ses seni kandırıyor dedi..ne kadar acı bi şey.. dün kayınvalidem,görümcem ve kayınpederim bizdeydi yedik ,içtik ,oturduk hiç bişey yokmuş gibi.. geçen gece olanları kayınvalideme anlattığımda ise sen ona sinirli söylemiştir ondan öyle davranmıştır dedi..Hala eşimi koruma altına almışlar yaptıklarını onalarcasına konuşuyorlarben anlayamıyorum..heralde konuşsalar bile eşim onaları dinlemediği için bana baskı kurararak kabullendirmeye çalışıyorlar..yanıldıkları nokta ise kimse aptal değil nereye kadar bunu yapmaya devam edecekler albet bir gün dananın kuyruğu kopacak...
Aynı sorunu ben de yaşıyorum 6 yıldır.8 yıldır evliyiz.Deliler gibi aşık olarak evlendik ve hala birbirimize aşığız.5 yaşında bir kızımız var ve eşim alkolik oldu her gece içiyor.Önceleri çok takıyordum konuştum olmadı,ağladım olmadı ve evde kızımla beraber yalnızlığa alıştım.Artık takmıyorum anlayacağın.Yoruldum içki şişesi toplamaktan,gece yarısı onu aramaktan.Kendine yapıyor.Böyle giderse birkaç senede ölür.Kaç kere doktora götürdüm nafile.Artık hiç karışmıyorum ne yaparsa yapsın.Ömrüm ona nasihat vermekle geçmeyecek.Zaman zaman eskiye dönüyorum ne hayallerim vardı evlilikte.Ben de yaşadığım şehri değiştirip onun yanına tayin istedim.İstediğim hayatı yaşayamıyorum ama boşanmak da mantıklı gelmiyor.Kafam karmakarışık.Babam da böyleydi çocukluğumda.Yaşlanınca düzeldi.Belki benimki de düzelir.
Merhaba;
Buraya neden yazdığımı bilmiyorum belki bir paylaşım belkide gerçeklerle yüzleşmek istiyorum.
Ben eşimle severek evlendım2 yılı aşkın bir süredir evliyim onun içinde çok büyük fedakarlıklarda bulundum işimden istifa ettim,ailemden ve yaşadığım Evlendığımın ilk gününden beri herşey düzelir daha yeni evliyiz düzenimiz zaman la oturur diyerek bu günlere geldim.Eşim özünde iyi bir insan fakat alkol alması ve gece hayatının olması beni bezdirdi bunun yanında düzenli bir işi de yok çok sıkıldım çok defa evime geri döneyim dedim ama bir türlü buna cesaret edemedim biraz grurum el vermedi birazda ben gidersem eşim ne yapar duygusu...Ben bunları düşünürken eşimşn anlayışsızlığı,sorumsuzluğu bende bişeyleride bereberinde götürdü.çok ama çok sıkıldım..bu tür problemler yaşayan arkadaşların tecrubelerini benimle paylaşmalarını bekliyorum.
Merhaba;
Anladığım kadarı ile sen çalışıyorsun benim kafamı dağıtacak bir işim bile yok ..yaşadığımız yerde özel sektör diye bişey yok devlet memuru olmam lazım oda KPSS şart oda olmadı çok sıkıldım..Bu şehri sevmiyorum tanıdığım bir tane derdimi anlatabileceğim vakit geçirebileceğim insan yok ..Eşiminde düzenli bir işi de yok sanıyorum aile desteği alıyor ..bu şekilde yaşamak istemiyorum..Önceden iyi kötü bir işim vardı faturalarımı ödeyebiliyor ,istediğim şeyi alabiliyordum ..şimdi bekleki eşin sana para versin fatura öde ...Geçenlerde biriktirdiğim 1-2 tane altın vardı bana hiç danışmadan ben ailemin yanındayken onlarıda bozdurdu ..Sorduğumda neden hiç bişey söylemeden aldın onları dedğimde ise ' bunu bana nasıl soruyorsun ihtiyacım olduki aldım bunu bilmelisin dedi..merak etme en kısa zamanda yerine koyarım diyor ama sorunun altınları alıp bozması değil gizlice alması bunu anlamıyor yada işine gelmiyor..' ve bunu üçüncü kez yapıyor..
Evet arkadaşlar gene eşim dışarda içiyor bu saat oldu hala eve gelmedi...ilk başta saat 21:00 geleceğim görümcemin eşini ve arkadaşını yemeğe götürüdüğünü söyledii saat dokuzu geçtğinde tekrar aradım gelmiyormusun diye saat 23:00 de geleceğim dedi az evvel aradığımda ise artık sinirlerim çok bozuldu saat 1 de geleceğim diyince telefonda kavga ettik ve hiç gelmeyeceğim diyerek telefonu kapattı ..(bu arada buraya yazdığımı bir şekilde öğrenmiş çokta öenmli değil..bu yüzden eve gelmediğini söyledi artık sinirden gülüyorum..) Hep aynı şey bir karar aldım bu son gece artık bitti bunun sevgiyle aşkla alakasuı yok bu artık benim için ölüm olduuu...Bunları ağlayarak yazıyorum inşallah bu son ağlamam olacak..Allahın adaletine güveniyorum bu dünyada değilse ahirette hesap sorsun inşallah..
Evet arkadaşlar gene eşim dışarda içiyor bu saat oldu hala eve gelmedi...ilk başta saat 21:00 geleceğim görümcemin eşini ve arkadaşını yemeğe götürüdüğünü söyledii saat dokuzu geçtğinde tekrar aradım gelmiyormusun diye saat 23:00 de geleceğim dedi az evvel aradığımda ise artık sinirlerim çok bozuldu saat 1 de geleceğim diyince telefonda kavga ettik ve hiç gelmeyeceğim diyerek telefonu kapattı ..(bu arada buraya yazdığımı bir şekilde öğrenmiş çokta öenmli değil..bu yüzden eve gelmediğini söyledi artık sinirden gülüyorum..) Hep aynı şey bir karar aldım bu son gece artık bitti bunun sevgiyle aşkla alakasuı yok bu artık benim için ölüm olduuu...Bunları ağlayarak yazıyorum inşallah bu son ağlamam olacak..Allahın adaletine güveniyorum bu dünyada değilse ahirette hesap sorsun inşallah..
Merhaba Arkadaşlar,
Evdeyim ve gene yanlızım...yazmadığım zaman çerisinde gene olaylar oldu..bi akşam gene eşimle tartıştık ve eşim bu sefer ailesine giderek konuşmak istediğini,benimle ilgili nelere katlandığını ailesine göstermek istedi bende kabul ettim ve ailesinin yanına giderek konuştuk..(eşim gene alkol almıştı)..o gece anladım ki ben ne yaparsam yapayım hiç bişey değişmeyecek eşim ısrarla aynı şekilde davranmaya devam ediyor..bende bunları kabul etmiyorum ve etmeyeceğimde hayatıma bir düzen vermem gerektiğini biliyorum ve bu evde ne beklediğimi bilmeden beklemekten çok yoruldum..sinirlerim artık altüst oldu ne eşim nede ailesi buna aldırış etmiyor..rica ettim olmadı ,ağladım olmadı,bağırdım gene olmadı ben eş olarak ailemi kurtarmak için elimden geleni yaptım daha başka bişeyde elimden gelmiyor..eşim bişeyleri değiştirmediği sürecede değişmeyecek..bir gün eşim çok pişman olcak ağlayan o ,umursamayan ve bildiğini yapan ben olacağım ..peşinden severek geldiğim erkek e karşı artık inanılmaz bir hırs ve öfke duyuyorum..evliliğimizin ilk zamanlarındaki kadarda bana o kadar artık acı vermemiyor..biliyorum herşey daha güzel olcak sadece güçlü olmalıyım....Allıhım bana o gücü verecek..
Merhaba arkadaşlar;
Size dün yaşadığım olaylardan bahsetmek istiyorum söyleyin bana kim yanlış kim doğru bu kadar da olamaz denilen olaylar yaşıyorum..
HAmileyim arkadaşlar buna sevinemiyor bu sevinci eşimle paylaşamıyorum çünkü eşim yanımda olmayı tercih etmiyor..
Gece kanamam olması üzerine bün sabah erkenden doktara gittik eşimle ve düşük tehlikesi olan gebeliklerde kullanılması gereken bir ilaç ve vitamın yazdı doktor oradan eşimin isteği üzerine ailesinin yanına gittik durumu anlattık ... eşim saat 1 gibi evden çıktı .(evden çıkmadan önce hem ben hemde annesi erken gel aç gel hep beraber yemek yeriz diye konuşuldu..)akşam saat 6 .30 kadar eşimş bekledim (bu arada doktorun verdiği ilaçlar yan etki yaptı o gün başımı yastıktan kaldıramadım ve eşimden bir teleffon bile gelmedi nasıl oldun diye) eşimi aradıım ve ne yapıyorsun diye sordum oda dışarda olduğunu henüz kalmadığını söyledi bi yarım saat sonra tekrar aradım kalktın mı diye ama gene oturduğunu söyledi bu arada kanaman oldumu diye sorunca bende çok mu merak ediyorsun diye sordum ve telefonu kapattı ..Bu arada görümcem ve kayınvalidem masa hazırlıyorlardı bende eşimi tektrar arayarak ne kadar ilgisiz ve umursamaz olduğuunu söyleyince telefonu kapatarak ev telefonundan annesini aradı ne oldu bir durum mu var neden böyle diye anneside gayet sakin bir şekilde bir şey yok evde oturuyoruz benimde iyi olduğumu söyleyerek telefonu kapattı ardından ban dönerek sen nasıl eşinle konuşyorsun böyle diyerek bana çıkıştı bende karşılık verdim içinde kalmış bir kaç olayla ilgilki bvana yüksek sesle konuştu 65 yaşında olduğunu nasıl ona gözlerimi açarak konuştıuğumu terbiyesizce davrandığımı onun ve ailesinin üzerine gelip onları korkuttuğumu söyledi benim zorum derdim neymiş ? görümcemle birlikte hayatlarında benim gibi biirni görmediklerini ortada bir sorun yokken sorun yareattığımı söylediler (bu olaylar olurken kayınpederimde içeride ) bende sorunun eşimin yanımda olmaması dedim ne varmış her dakika eşim benim yanımda olmazmış herkes bu şekilde yaşıyormuş benim farkım neymiş gibi konuşmalar yalnız ben bu konuşmaları düşük tehlikesi olan bir kadına yapıyorlar ve eşimi hala müdafa ediyorlar ...masa kuruldu bende kayınvalidem masada oturmamı istediği için masaya geçtim görümcem ve kaınvalidem hala konuşuyorlardı biz alışık değiliz böle şeylere diye bende afiyet olsun dedim ve masadan kalktım görümcemde arkamdan güle güle diyerek gidip uzandım eşimin gelmesini bekliyorum ki eve gdelim ve eşim saat 8:10 geçe eve geldi ve hiç bişey yokmuş gibi oturup konuştular bende içerde oda da yatıyorum yarım saat sonra yanıma kayınvalidem gelerek ateşimi ölçmek için alnıma elinikoyarak nasıl oldun diye sordu!!!!!! ben de iyim deyip yanlarına gittim kayınpederim uzanmış uyuyor görümcemle kayınvalidem ve eşim oturuyorlar eşimin gözleri kan çanağı olmuş ve uyku hali var gene alkol almış.. bende kalkalım mı diye sordum ve eve döndük.... işte bugunu yaşıyorum pazar ve eşim gene dışlarda öçğlen çıktı bu saat oldu ne aramak var ne sormak az evvel ben aradım nerdesin diye eve geliyormuş osirada evli, olan diğer görümcemin eşi ve arkadaşları bu şehire gelmişler( buraya iki saatlik olan başka bir şehirde oturuyorlar) eşimi aramışlar onlar bir yerde oturyorlarmış yanlarına gidecekmiş bende avazım çıktığı kadar bugün pazar bize ait bir gün olmayacakmi diye bağırdım ve telefonu yüzüme kapattı şimdi arkadaşlar ben problemli ve sorun yaratan birriniyim lütfen cevap verin aklımı kaçıracağım bir insanın üzerine bu kadar gelinebilinir miiii söyleyin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?