Eşinden kaynanasından, görümcesinden çeken kadınların haline bakalım mı beraberce

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Son düzenleme:
Yalnız olmadığı bilmek ne yazık ki güzel ..İster ki insan kimse evliliğinde mutsuz olmasın, çünkü bu ne sevgililiğe, flörte ne de nişana benzer. Evlilik çünkü bu adı üstünde! Ama benimle aynı durumu paylaşan arkadaşların varlığıyla yalnız olmadığımı hissediyorum ve onların nasıl tepki verdiğini görerek kendime pay çıkarmaya çalışıyorum.
Bakın sabah işe geldiğimde bi çoğumuzun üyesi olduğu bi arkadaşlık sitesinde (hani şu feysli meysli olan işte reklam yapmak istemiyorum) eşim ne yazmış : 25 Nisan Ölüm Gününe Son 5 Gün......
25 nisan bizime evlilik yıldönümümüz, evlendiğimiz tarih! Benim için o kadar anlamlı ve önemli bir gün ki burda bile kendime isim olarak koydum! Ve işte o evlendiğim insan bütün eşinini dostunun o çok sevgili kızkardeşlerinin akrabalarının arkadaşı olduğu gördüğü bi sayfaya böyle bir yorum yazmış! hepsini geçtim beni hiçe saymış! demek ona göre evlendiğimiz gün onun için bir ölüm! daha o zaman ben neyi bekliyorum ki Allah aşkına????????? madem benimle olmak ölüme eşdeğer ben daha neyi bekleyeyim neyi??? o kadar dolu, sinirli ve üzgünüm kii.......

Offff çok üzüldüm, içim şişti. Allah sana da bizlere de sabır versin, dayanma gücü versin. Sonunda biz de mutlu olabilelim sevdiğimiz insanlarla.

off çok acı yaa eşin o günü ölüm günü olarakmı anıyor. peki bunu eşine sormayacakmısın neden öyle yazmış. o zmana durmanın hakikaten anlamı yok. bizim düğünümüz çok kötü geçmişti hep kavga hep gözyaşı ama inan bana kötü hatıranın yanında iyiside var. yazık ya eşinin tedavi olması gerekir. cnm acaba düşündümde o gün kötü bişey yapmasın kendisine. eşinin psikoloji nasıl. mevlam sabırlar versin çok üzüldüm

Yalnız olmadığı bilmek ne yazık ki güzel ..İster ki insan kimse evliliğinde mutsuz olmasın, çünkü bu ne sevgililiğe, flörte ne de nişana benzer. Evlilik çünkü bu adı üstünde! Ama benimle aynı durumu paylaşan arkadaşların varlığıyla yalnız olmadığımı hissediyorum ve onların nasıl tepki verdiğini görerek kendime pay çıkarmaya çalışıyorum.
Bakın sabah işe geldiğimde bi çoğumuzun üyesi olduğu bi arkadaşlık sitesinde (hani şu feysli meysli olan işte reklam yapmak istemiyorum) eşim ne yazmış : 25 Nisan Ölüm Gününe Son 5 Gün......
25 nisan bizime evlilik yıldönümümüz, evlendiğimiz tarih! Benim için o kadar anlamlı ve önemli bir gün ki burda bile kendime isim olarak koydum! Ve işte o evlendiğim insan bütün eşinini dostunun o çok sevgili kızkardeşlerinin akrabalarının arkadaşı olduğu gördüğü bi sayfaya böyle bir yorum yazmış! hepsini geçtim beni hiçe saymış! demek ona göre evlendiğimiz gün onun için bir ölüm! daha o zaman ben neyi bekliyorum ki Allah aşkına????????? madem benimle olmak ölüme eşdeğer ben daha neyi bekleyeyim neyi??? o kadar dolu, sinirli ve üzgünüm kii.......

eşiniz belli ki bunu sırf kendi ailesine hoş görünmek için yazmış. ama sizi de ne kadar üzmüş olabileceğini düşünememiş belki de. mutlaka konuşun. sineye çekmeyin. sineye çektikçe daha beteri gelebilir.

İnşallah şakadır bu diyecem ama öyle değil herhalde çok üzüldüm ama neden böyle birşey yazma gereği duymuş ki eşiniz.
Sorunlu bir evliliğiniz mi var acaba ama ne olursa olsun böylesine iç acıtan bir yazı yazmaya hakkı yoktu eşinizin.
Bunu mutlaka konuşun derdi neymiş anlamaya çalışın biraz.

Bir yuvayı 2 kişi kuruyor..
6-7 kişi muhalefet oluyor yok sana göre değil yok sen kendin ettin yok bu kadın böyle yok bu adam böyle
Neden ya neden ?
Neden karışılıyor 3. şahıslar insanların ilşkilerine neden dahil oluyor..
Onlar Bizler.. Sonuçta ergin insanlarız ki bir yuva kurmuşuz doğruyuda yanlışıda bırakın kendimiz görelim düşe kalka yürümeyi öğrenelim..
Anlamıyorlar hep ben bildim ben yaşadım ben gördüm benim başımdan geçti gibi davranıp kaynana elti görümce vs vs gibi ebeveynler ikili ilşkilerin içine hoppp düşüveriyorlar..
Neden peki kızın annesi değilde hep erkeğin annesi?
Bizim annelerimiz anne değil mi?
Bizde erkek kız ayrımı yok deniliyorda bizlerde evlat değilmiyiz..
Neden bizim anelerimiz yuvamıza dahil olmuyorda hep erkeklerin eşlerimizin anneleri ablaları dahil..
Benim annemin dediği laf şudur
"Ben evlat aramıyorum.. Şükür oğlumda var kızımda.. Sadece onlar mutlu olsun onları mutlu etsinler eşleri yeter"..
Bizi bize bıraksınlar..

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Son düzenleme:
Bir yuvayı 2 kişi kuruyor..
6-7 kişi muhalefet oluyor yok sana göre değil yok sen kendin ettin yok bu kadın böyle yok bu adam böyle
Neden ya neden ?
Neden karışılıyor 3. şahıslar insanların ilşkilerine neden dahil oluyor..
Onlar Bizler.. Sonuçta ergin insanlarız ki bir yuva kurmuşuz doğruyuda yanlışıda bırakın kendimiz görelim düşe kalka yürümeyi öğrenelim..
Anlamıyorlar hep ben bildim ben yaşadım ben gördüm benim başımdan geçti gibi davranıp kaynana elti görümce vs vs gibi ebeveynler ikili ilşkilerin içine hoppp düşüveriyorlar..
Neden peki kızın annesi değilde hep erkeğin annesi?
Bizim annelerimiz anne değil mi?
Bizde erkek kız ayrımı yok deniliyorda bizlerde evlat değilmiyiz..
Neden bizim anelerimiz yuvamıza dahil olmuyorda hep erkeklerin eşlerimizin anneleri ablaları dahil..
Benim annemin dediği laf şudur
"Ben evlat aramıyorum.. Şükür oğlumda var kızımda.. Sadece onlar mutlu olsun onları mutlu etsinler eşleri yeter"..
Bizi bize bıraksınlar..

sana katılıyorum kesinlikle. benim anacığım da aynen senin anneciğin gibidir. bize gelin diye bile ısrar etmez. "siz nasıl rahat edecekseniz, nasıl mutlu olacaksanız o şekilde bize oturmaya gelin"der. ama kayınvalidem de tam tersi. ısrarlarıyla ömrümüzü çürütüyor. biraz yüz bulsa her şeye müdahale. :olmaz: duygu sömürüsü yaparak istediklerini yaptırıyor oğluna. küserek, çocukça...

sana katılıyorum kesinlikle. benim anacığım da aynen senin anneciğin gibidir. bize gelin diye bile ısrar etmez. "siz nasıl rahat edecekseniz, nasıl mutlu olacaksanız o şekilde bize oturmaya gelin"der. ama kayınvalidem de tam tersi. ısrarlarıyla ömrümüzü çürütüyor. biraz yüz bulsa her şeye müdahale. :olmaz: duygu sömürüsü yaparak istediklerini yaptırıyor oğluna. küserek, çocukça...

Bizimkilerde anne sonuçta doğurmuş büyütmüş yetiştirmişler..
Onlar da belki öyle ister evladımız gözümüzn önünde olsun doğruyu öğretiyim ama müdahale etmiyorlar bırakalım kendil düzenleri yuvaları diyorlar bunu niye anlamıyo bu erkek annneleri bilemiyorum..
Annem bide her gelmemde (ki eşim evine düşkündür ) şunuda al bunuda al sen şunu seversin diye sıkıştırırda sıkıştırır.. Babam markete gider evlerine alış veriş yapmaya(sık sık geliyorum anneme yakınız) banada ayrıca alır sen seviyorsun bunu fln diye oğluma keza öyle..

Kaynanamda ne varsa toplar götürür..

1. yılımız 25 nisan günü.. Yani daha bi yıl bile olmadı daha evleneli ama bu bi yıl bana bin yıl gibi geldi. Ailemden uzaktayım, istanbuldayım ve burda kimsem yok sadece iş arkadaşlarım var. Bana destek olacak olarak gördüğüm tek insan burada eşim- di..Ama ne yazık ki sağolsun o bu desteği kösteğe çevirdi. Ailesiyle ilgili her konuda beni yalnız bıraktı! Ne hakaretler ettiler ağzını açmadı. Karakter olarak da anneci birisi. Nişanlılık döneminde bu davranışı hoşuma gitmişti, Anneci, ailesine düşkün olarak düşünmüştüm ama nerden bilebilirdim annesini herkesden önde tutacağını! Ben ailesini silsin veya görüşmesin demiyorum. ailesiyle eşini ayrı kefeye koysun diyorum.. Babam kaç kere konuşltu kendisiyle ama boş babam son sözünü etti daha konuşmam o adamla sen kararını ver diye, ve senin kararının ardındayım diye..Ve sanırım artık bende kararımı vermiş durumdayım..konuşmayla gerçekten olmuyor. çünkü bu zamana kadar kaç kere konuştum...

Ölüme beş gün demesinden kötü bi şey çıkarmayın. Kendisine bişey yapacağından değil (Allah korusun) benimle evli olmak ona ölüm gibi, onun kastı bu. Ne kadar onur kırıcı bişey bu yaa! sildim hemen arkadaş listemden! sanırım bu son noktaydı.

bazı erkekler evliliğin sorumluluğunu kaldıramıyorlar. hele bi de anneciyse, annesinin ağzının içine bakan bi erkekse o zaman işler daha da sarpasarıyor. 1 yıllık bir evlilikte "acaba yolun sonuna mı geldik"diye düşünmek bile çok acı verici. seni çok iyi anlıyorum. sorunlarımız çok farklı da olsa ben de böyle düşünüyorum bugünlerde. 1 yıl sonra böyle düşünebileceğimizi kim bilebilirdi ki. :gitme:

Bizimkilerde anne sonuçta doğurmuş büyütmüş yetiştirmişler..
Onlar da belki öyle ister evladımız gözümüzn önünde olsun doğruyu öğretiyim ama müdahale etmiyorlar bırakalım kendil düzenleri yuvaları diyorlar bunu niye anlamıyo bu erkek annneleri bilemiyorum..
Annem bide her gelmemde (ki eşim evine düşkündür ) şunuda al bunuda al sen şunu seversin diye sıkıştırırda sıkıştırır.. Babam markete gider evlerine alış veriş yapmaya(sık sık geliyorum anneme yakınız) banada ayrıca alır sen seviyorsun bunu fln diye oğluma keza öyle..

Kaynanamda ne varsa toplar götürür..

ailemi senin ailene çok benzettim. aynılar sanki. ben de kendi annem-babam gibi bi ebeveyn olmayı düşünüyorum. inşallah öyle oluruz biz de.

benim kayınvalidem de almayı çok sever ama öyle bi alır ki, benim evimin eksiğini benden daha iyi takip eder ve daha benim almamı beklemeden alır getirir. "ay alsın işte daha ne istiyorsun"diyebilir belki okuyanlar ama öyle değil işte. insan özenerek, düşünerek almak istiyo evine bişeyleri. ben öyleyim. ama daha ben düşünemeden kendisi getirir ve kullanmak zorunda bıraktırır. eşim de "ne var iyilik yapmış kadın sana"der. neredeyse evimin bütün mobilyalarını o alacaktı. bu kadar tehlike boyutlarında bi durum yani. ona göre bu iyilik. Çok üzgünüm çoook

ailemi senin ailene çok benzettim. aynılar sanki. ben de kendi annem-babam gibi bi ebeveyn olmayı düşünüyorum. inşallah öyle oluruz biz de.

benim kayınvalidem de almayı çok sever ama öyle bi alır ki, benim evimin eksiğini benden daha iyi takip eder ve daha benim almamı beklemeden alır getirir. "ay alsın işte daha ne istiyorsun"diyebilir belki okuyanlar ama öyle değil işte. insan özenerek, düşünerek almak istiyo evine bişeyleri. ben öyleyim. ama daha ben düşünemeden kendisi getirir ve kullanmak zorunda bıraktırır. eşim de "ne var iyilik yapmış kadın sana"der. neredeyse evimin bütün mobilyalarını o alacaktı. bu kadar tehlike boyutlarında bi durum yani. ona göre bu iyilik. Çok üzgünüm çoook

İnşallah bizlerde ailelerimiz gibi oluruz canım inşallah..
Yinede de bacım senin kaynanam alıyormuş benim kaynanam benden alıp götürüyorboshayallersmile

İnşallah bizlerde ailelerimiz gibi oluruz canım inşallah..
Yinede de bacım senin kaynanam alıyormuş benim kaynanam benden alıp götürüyorboshayallersmile

kaynana değil mi işte? hepsinin ayrı bi derdi var. benim çeyizimden çok çeyiz yapmıştı kadın. seninki de fenaymış kardeş :oklava:

oğlu evlensin diye yıllarca bulmadığı kısmet kalmamış. ama evleneli 1 yıl olmasına rağmen hala oğlunun yokluğu ona ölüm gibi geliyomuş. arabayla 5 dakikalık mesafedeyiz. haftada bikaç kez görüyo oğlunu nerdeyse. duyan da 18 yaşında evlendi oğlu sanır. 33 yaşında koca adam akannehir

hayat zor...
insanlar zor...
anlamak ve anlaşılmak daha da zorken. güle oynaya evlendirenler ailele neden sonra kendi hükümdarlığını kurmak ister anlayamıyorum neden gençleri kendi haline bırakıp mutluluklarına bakıp huzur bulmuyorlar fesatlık yaparlar, anlayamıyorum..

Dedim ya anlamak ve anlaşılmak çok daha zor olanı =(

Benim kii fenaa evet
Benim ki hemde kalıyor arada gelip 1 ay 15 felan..
oğlunu bolcada görüyor..
Fesatından yaa bir insanın evindeki bardak kaşık ne bilim işte yicek bakliyat alınırmı alıyor..düzenim kalmadı..
Eşime söylüyorum almasın ellemesin benim hiç bişeyimi diye olsun ben sana iyisini alırım diyo geçiştiriyor sizin kaynanalarınızında evinizden bişi alma (çalma) karıştırma gibi huyları var mı
Benimkinin var kaç defa da denedim hatta bu kadın bunu hep yapıyor..

Benim kii fenaa evet
Benim ki hemde kalıyor arada gelip 1 ay 15 felan..
oğlunu bolcada görüyor..
Fesatından yaa bir insanın evindeki bardak kaşık ne bilim işte yicek bakliyat alınırmı alıyor..düzenim kalmadı..
Eşime söylüyorum almasın ellemesin benim hiç bişeyimi diye olsun ben sana iyisini alırım diyo geçiştiriyor sizin kaynanalarınızında evinizden bişi alma (çalma) karıştırma gibi huyları var mı
Benimkinin var kaç defa da denedim hatta bu kadın bunu hep yapıyor..

uff yazık canım yaw. eşin de mahçup oluyordur sana karşı. belki de kadında hastalık halini almış bu. öyle gözüküyor.

senin gözünün önünde mi alıyor, yoksa gizli mi?

uff yazık canım yaw. eşin de mahçup oluyordur sana karşı. belki de kadında hastalık halini almış bu. öyle gözüküyor.

senin gözünün önünde mi alıyor, yoksa gizli mi?

Gizli tabiki..
Eşim yapmaz annem diyoo yada olsun alırım ben sana diyoo tabiki mahçup oluyyor o da biliyor huyunu ama annesi işte lafda söyletemiyor gibi karışık bişe oluyor
Ben ileriye gittim eşim bana annem yapmaz dediğinde deneyelim dedim..
dene dedim yanaşmadı..
Biliyor o da
Örneklendirim cüzdanımdan para aldı.. (almışş) sayınca fark ettim çantam evdeydi ben oğlumu parka götürmüştüm 1 saat fln dışardaydım odama girmiş çantamdan almış saydım anladım ki evimde bişe eksilsin anlarım hemen..bu sadece para değil herhangi bişi..
sonra fincan takımım vardı 3 fincan kayboldu.. o gelince kayıp oluyoo
kaşıklarım..
sandığım açıktı ilk evlendiğim zaman kimbilir ordanda nelerim gitti sayılarını hatırlayamıyorum sandığımdaki şeylerin fazlacaydı 2-3 tane alsa anlamam..
ve ben bunu küçük eltime sordum dedimki böyle böyle benim evimi karıştırıyor ve hep bişilerim eksiliyorr benimkinine karıştırıyor dedi..boshayallersmile
Kadın huy edinmiş bunu 3 ondan 5 bundan ki evide yok bizimle kalıyor alıp ya kızlarına ya da köye taşıyor.. :( :( köyde fincanlarımı gördüm bide:bbo: şok oldumm
Ama eşime söz verdiğim için ses çıkarmadım
Sorsanda ben almadım diyor
en son ufak bişi biliyorum bunumu sorun ediyorsun diceksiniz ama tahta kaşık almıştım yeni almıştım o hafta kayboldu kaynanamda bende..
Gittim artık tak etti sordumm..
__Yeni almıştım tahta kaşığım yok dedim gördünmü..
__yoo ben bişe görmedim dedi
__bende uçmuş besbelli gelir elbet döner dolaşır dedim..
hiç ses etmedi..
Tabi giden gitti gelmezz
düzenim felan yok onu bunu saklamakdan helak oluyorum odamdaki kremlerime kadar karıştırıp alıyor..
ışte bakınız nelerle uğraşıyorum ve ben bu kadına 6 yıldır tahammül ediyorum fedakarlık mı eşim için alınn alasıı.. ki bunlar inannın ki yaşadıklarımın yanında hiç bişi..

Son düzenleme:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Son düzenleme:
Back
X