Eşinden memnun olmayanlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi elle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaş eşini çok sevdiğinden bahsetmiş nekadar güzel keşke fesatlanmak yerine ne güzel allah mutlu mesut etsin demeyi bilseydiniz imrenmek değil kıskanmak olmuş sizinkisi biraz :icecream:

Canım bak, kimsenin başına gelen iyi şeyleri çekemiyor falan değiliz, kaldı ki biz de mutsuzluktan depresyonun dibini boylamış değiliz, mutluyuz çok şükür. Ama nasıl ki çok isteyen ama çocugu olmayan birinin yanında sürekli çocugunu öven, şapur şupur öpen bi anneye gögüsüz gözüyle bakarsam, bu durum da aynı durumdu. Hadi burası sanal bir ortam ama insanlar bu eleştirdiğim davranışı gerçek hayatlarında da yapıyor ve sonra "neden x kişisi benden soğudu" "neden y benle görüşmek istemiyor" diye bile sorgularmıyo. Kıskanıyor diye çamuru da karşıdakine atıverip vicdanını rahatlatıyor. Dön kendine bi bak değil mi ? Kaldı ki imrenme, öykünme, kıskanma da insana özgü davranışlar. Sen sahip olduklarını görgüsüzce insanların gözüne sokarsan suç kıskananda mı, kıskandıran da mı ? Küçükken annemiz bizim elimize muz verip de sokağa göndermezdi. Evde yiyin, parası yeten vardır yetmeyen vardır diye. çıkın şapur şupur yiyin, gören de "ne güzel, afiyet olsun, paranız var muz almışsınız" desin, kıskanmasın demek gibi birşey seninki. :mymeka:

bende eşimle dün gece çok bir kavga ettim yine. çok sinirli. eften püften şeylerden sinirlenir. sesimi yükseltmeme asla tahammül edmez ve şiddete başvurur. kadın bağıramaz ona göre. dün gece ailesiyle msn'den konuşuyodu görüntülü olarak. torunlarını çok özlemişlerde. bende konuştum ( 15 dk kadar). sonra bu msn'i kapattı bi süre sonra tekrar açtı. bende o arada dizi seyretmeye başladım. sonra geldi diz üstü bilgisayarı koltukta karşıma koydu. oğlumuda önüme oturttu. ben konuşacakmışım. bende dizi seyrediyorum ama dedim. kapatıyım o zaman tv'yide annemlerle konuş edi ve kapattı tvyi. ne kadar saygısız bi tavır. sinirlendim tabi. tvyi açaıyımda hem seyreder hemde arada konuşur idare etmeye çalışırım diye düşünüp ayağa kalkarken ( koltuğun yanında yerde oturuyodu) bana çelme taktı, dönüp baktım S***** G** (Defol) dedi. şoka girdim tabi. sonra babası hadi oğlum iyi akşamlar falan dedi kavga çıktığını anladılar. bu kapattı. balkona geçti, bende arkasından ben tv seyredemiycekmiyim, konuşmak zorundamıyım diye bağırdım. içeri vay ben nasıl bağırırmışım. çocuk kucağımda kafama sertçe vurdu. bende ona vurdum. olay şiddete dönüşünce zaten bağırarak konuşmaya devam ettim. oda vurmaya. bende arada boş durmadım tabi. ama o erkek olduğu için olan bana oluyor. bide bana benimle güçmü yarıştırıyosun diyor. annesi gibi olmamı bekliyor. kadını öyle bir sindirmişki babası normalde bile kadın kısık sesle konuşur olmuş. boşanmak istiyorum ama son çare belki evlilik danışmanına gidebilirz. yoksa babama tlf açıp gel bizi al diycem .bide beni oğlumu almakla tehdit ediyor. ayrılabilirmişiz ama çocuk onda kalıcakmış. zor biraz.

Allah yardımcın olsun canım. O dediğin ezik kadın profili olman da imkansız senin, bunu görmesi lazım aslında. Ben en çok da buna üzülüyorum. Hadi okumamış etmemiş insanların ailelerinde yaşanan şiddeti anlayabiliyorum da, sen de profilinde yazan bilgi doğruysa, mühendis olduğuna göre eşin de büyük olasılıkla iyi eğitim almış birisidir. Malesef işte bizim üniversitelereimizin eksiği bu. Ahlak bilgisi dersi de eklenmesi lazım belki, aynen ilkokuldaki gibi. Ders olarak eklenmesi çözer mi ondan da emin değilim de gerçi bilmiyorumkismile Üzülüyorum işte, toplumun eğitim düzeyi arttıkça insanların ne mutluluk düzeyi artıyor ne de toplumun medeniyet düzeyi. mirmirmirmir

Bu nasıl bir soru yaa... Eşinden memnun olmayan evlendiğine pişman olan varsa boşanır, memnun olmadığğı adamı hayatından çıkarır zaten.....
Evlendiyse mutluysa zaten kocasından da memnun demektir...

akannehirakannehirakannehir çocuğun kaç yaşında, bu ortamdamı büyücek yani, bence bi önlem almalısınız beraberce bu durumlara acilen. Ayrıca gel beni al demesen bile bu durumdan ailene bahsetmelisin ki bilsinler. saygı duyduğu bi büyük varsa ona anlat o konuşsun diyeceğim çünkü siz pek iletişim kurabiliyor gibi değilsiniz

oğlum 11 aylık. konuşabiliyoruz aslında ama çözüm yok. kavga arkasından konuştuğumuzda benden kötüsü yok, ben dik başlı onun deyimiyle kapıya konmaz bi kadınım. ama sular durulunca en büyük şansım sensin, çok şanslıyım, senden çok memnunum. bi kadın sinirlenince bağıramaz diye bişeymi var ya. o kadar kaba tavırları varki, tartışırken bi lafıma sinirlenir kaba saba ufak şiddet içeren hafif vurma tarzı şeyler yapmaya başlar. eşimin iyi tarafları yok değil ama eksiler bence çok büyük tolere edemiyorum. bu arada genelde sesimi yükselttiğimde küfür tarzı şeyler söylemem sadece söyleyeceğimi yüksek sesle söylerim. ama o küfürde eder, o edince bazen bende ediyorum. şiddete ve küfüre karşılık verme olayı hep eşimden sonra başladı, çünkü daha önce hiç bu tarz davranışlarla karşılaşmamıştım. benim ailemde kavga edilse bile asla böyle şeyler olmaz. aileme olanları anlatsam zaten hemen ayrılmamı ister bir dakika bırakmazlar beni burda. geldiklerinde eşimin basit şeylere sinirlendiğini beni üzdüğünü görüyolar zaten ve onlarda bi süredir huzursuzlar. ama bu kadarını bilmiyolar. babam en son kızım dayanamadığın zaman arkandayım biliyosun dedi. lafını dinleyeceği bi tek babası var oda zaten aynı kafa.

boşanmak gerçekten kolay değil. insan hep bir ümit düzelirmi diyor. bide oğlum var ve onun babasından uzak büyümesini istemiyorum. eşimin genel tavrı ben böyleyim, ailemde böyle gördüm, kabul etmen lazım. ben kadın egemen bi aileden geliyomuşum. türk toplumu erkek egemenmiş. istediğim evde egemen olmak değil sadece saygı bekliyorum. erkek egemenlikte kadının susmasıysa eğer onada gelemiyorum. çevrem hep uyumlu ve çok iyi bir insan olduğumu söyler. eşim çok bencil, hep onu idare ediceksin. şu an çalışmıyorum, oğlum doğduktan sonra işten çıkarıldım. mühendis olduğumda doğru,
üstelik en iyi üniversitelerden birini bitirdim. eşimlede 97 yılından beri birlikteyiz.aslında şiddet tavrı evlenmeden önce de vardı. ah aptal kafam. en büyük hatayı çıkmaya başladıktan 8 ay sonra onunla birlikte olmakla yaptım. bu bende psikolojik baskı oluşturdu. kavgalardan sonra gelir nolur ayrılmayalım seni çok seviyorum derdi. birde ağzı çok iyi laf yapar. şiirler yazardı bana. bi yanda duygusal bi insan diğer yanda bi dağ adamı sanki. evlenmeyi düşünen kızlar, birlikte olduğunuz insanı çok iyi değerlendirin. çıkarken erkeğin verdiği ufak sinyalleri hafife almayın.

ben umudumu kestim artık herşeyden canım
şimdi de aynı apartmana abimler taşınıcak galiba
bizim taraf da eksik olmaz artık
:çok üzgünüm:

konuşabiliyorsanız çok güzel ama bu küfür hafif vurmalar demisşin bunlar çok yaralayıcı hem seni hem ilişkinizi, yani insanlık hali insan yüksek sesle konuşabilir ama bunun karşılığı vurma olmamalı
anladığım kadarıyla biriniz sinirliyken diğeriniz susmalı.
eşinin öfke kontrolu sorunu varsa ne bileyim doktora gitmese bile bu konuda bişeyler okusun, yani bu tek taraflı olcak bişey değil ki, daha güzel olsun diyosanız çift taraflı çaba lazım
anladığım kadarıyla aile baskısıyla büyümüş ve kendi ailesini senden üstün tutuyor, yani msn de konuşmadın diye işin bu noktaya gelmesi korkutucu
umarım halledebilirsiniz, ya da en azından bebeğinizin yanında bu tip hareketlerde bulunmazsınız, sonuçta bu böyle giderse çocuğun bilinçaltına bunlar normal hareketler diye yerleşecek

şunu merak ediyorum. boşansam şu an çalışmadığım halde mahkeme oğlumu bana verir değilmi? eşimin onu almak için herşeyi yapacağını biliyorum. hatta kaçırabilir diye bile korkuyorum.emin olmak istiyorum bana vereceklerinden. avukat olan varmı? aksi taktirde hemen bi iş bulmaya çalışıcam.

O kadar kolay mı ? O kadar siyah beyaz mı herşey ?

Bence evet kolay...
TAmam eşimin bazı hataları yanlışları olabilir, ama konuşuruz düzeltiriz.. Aynı şekilde benim de ona doğru gelmeyen davranışlarım olabilir....
Ama eşimden memnun değilsem evlendiğime pişman olduysam o evliliği yürütmem....
Herkesin hayata bakışı farklı..
Beni mutsuz eden bir evliliği ben sürdürmem.... Haa mecburen sürdürenlere de boşan demem, ama madem mecbursun, madem boşanamıyorsun, şikayet etme sorgulama umursama onu öyle kabullen derim...

Arkadaşım merhaba,baştan beri okudum yazdıklarını..Seni üzmek inan istemem ama şiddet ve küfür düzelecek sorunlar gibi gelmiyor bana..Kaç kişi gördük ki dayaktan vazgeçen,küfürün ağzından silen??Ayrıca sana bunları yapması,sevmediğini gösterir ki emin ol çocuğunun sevgisiz bir ortamda büyümesindense senin psikolojini düzelterek yalnız vereceğin sevgi bin kat daha iyidir..Ne güzel mühendismişsin,yine iş bulursun ailen bakar bir süre ufaklığa hatta şimdiden yani davayı açmadan önce iş bakmaya başla ki mahkeme seni işsiz bilmesin..Bence büyük ihtimal sana verir..Canını sıkma ve hayatını heba etme boş yere,her zaman bir umut vardır unutma..

İşte fikirler farklı sanırım,bu bir insanı çok sevmekle alakalı..Sevdiğin için düzelecek umuduyla bekliyor insan o umut bitmiyor işte..Ayrıca ben kendi adıma konuşuyorum ki ortada gurur incitici bir durum yokken sabretmek ,sevgi için savaşmak bence en güzeli..Yani ortada dayak,aldatma,hakaret,aşağılama yoksa sonuna kadar savaşmak gerekir..Kabullenme konusunda katılıyorum size,insan kabulleniyor zaten bir süre sonra..Ama yine de içinde ufacık bir umut kalıyor ister istemez..Yani gerçekten herşey öyle siyah-beyaz değil..

ben kadın egemen bi aileden geliyomuşum. türk toplumu erkek egemenmiş.

Benim erkek arkadaşımda da aynı mantık var.Benimle s.dik yarıştıyorsun adını değiştirelim diyordu.O aşırı derecede sakin ama yine de mantığı böyle insan ve huyları evlenmeden önce aynı olan kişi böyleyse.Ben artık ilişkimin devam etmesi için uğraşmamaya karar verdim.Burdaki arkadaşların başına gelenler kesin bana da gelecek en iyisi paşa paşa ayrılmayı beklemek

Eğer bu kafadaysa ve siz bundan memnun değilseniz neden ayrılmayı bekliyorsunuz ki,mutsuzsanız hemen ayrılın..Ve evlilik kararı en dikkat edilmesi gereken karar bence,geleceğinizi öngörebilmeniz bu açıdan güzel.

ben eşimi seviyorum ama çok kırıcı ve kaba bir insan olması beni çok yıpratıyor bazen çocuğumu alıp gitmek bile geliyo içimden ve şuan ona dahada çok kızgınım az önce kalbimi çok kırdı hamileyim ve doğuma az bir zaman kaldı ağrım var diye biraz uzandım ve bana demediğini bırakmadı ve bende bu hamilelik döneminde tansiyon çıktı dr kesinlikle hiçbişeye üzülmicek dedi böyle sıkıntılı zamanımda bile bana destek olucağına beni daha çok sinirlendiriyor seviyorum ama böyle bir adamla nasıl hayat geçer ayrılsam iki çocuk onları babasız yaşatmaya hakkım yok ailem bana destek allahtan kapımız sanada çocuklarıada açık diyolar neyse ben şimdiki aklım olsaydı böyle bir adamla asla evlenmezdim özellikle bekarlara tavsiyem evlenme kararı verirken çok çok iyi düşünün

sevdim evlendim yine evlenirdim çok seviyorum hemde çoookkkk

iklim arkadaşım bu msj yazdığı için üyeliği iptal edildi kocamı seviyorum dediği için sepeb olanlar rahat etsin şimdi kendi mutsuzluğunuzla başkasının mutluluğunu kısakanın hep böyle yapın emi içinde hiçbir art niyet olmadan yazılmış birşey niye bukadar üzerine gidildi anlam veremiyorum neyse

O arkadaş bu yazdıkları için sadece uyarı almıştı, demek ki başka bir yerde bir vukuatı daha olmuş ki üyeliği iptal edilmiş. Kaldı ki üyeliği iptal edildiyse bile bu benim haklı olduğumu gösterir.

"Sebep olanlar rahat etsin"miş Sanki canını aldık. Yeniden üye olup çok alakasız bi başlıkta o kendi intikamını alır zaten, sen kaygısına düşme kaydirigubbakcemile3

Alıntı yapmazsanız sevinirim.Sadece bana doğan cevap hakkımı kullandım. Size yeni bir sataşma hakkı doğuyorsa onu da kullanın tabii, kullanırsınız da zaten, polemikseverlerden olmayagörsün bi insan. Ben bu konuyu uzatma gereği duymuyorum. :dilcikar:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…