• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinden şiddet gören var mı?

ozlemm02

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
330
153
103
Boyle baslik actim ama siddet gordugum icin degil sadece bundan korktugum icin. Yani korkmak dediysem su sekilde:
Benim esim cok ofkeli bi insan. Biseye sinirlendigi zaman gozu hicbisey gormuyo. (En fazla yarim saat sonra sinirinden eser kalmaz ama basta boyle tuhaf oluyo neyse.) Ben genelde alttan almaya calisiyorum sinirliyken. Ben de bagirsam onun gibi kesin buyuk tartisma cikar. Simdiye kadar pek olmadi ama illaki benim de sinirli anima denk gelip cok bagirdigim olur.
Ve boyle bisey yasarsam ne yapacagimi kestiremiyorum. Yani tabiki tekme tokat dalacak degil ama ne bileyim en basitinden hafifce bi yerime vursa yada ittirse falan bile o anda ne yapacagimi hic bilmiyorum. Affedemem diye dusunuyorum ama cocugum icin affetmek zorunda kalsam devami gelir surekli. Affetmesem biliyorum ki bu onun zaafi ve hemen sakinlesebiliyo. Bosuna yuva mi yikmis olurum? Bende o anda ona bi siddet mi uygulamaliyim sinirim gecsin diye? Ne yapilmali bu durumda?
Yani herkes gulluk gulistanlik gorunuyo ama her evlilikte oluyo mudur boyle seyler? Oluyosa sonrasinda nasil davranilir?
Belki sacma bi soru oldu ama kendi hayatinizdan ornek vererek cevaplarsaniz sevinirim

Ben olsam odaya kapatırım kendimi.
O korkuyla karşısında duramam, alttan alamam çünkü.
Madem boşanamazsam diye düşünüyorsunuz kaçıp gidin yanından.

Aynen madem huyunu çok iyi biliyorsun o sakinleşene kadar uzaklaşın kiii çoçuğunuz varmış onada göstermeyin eşinizi örnek almasın

İnsanın çok korktuğu başına gelirmiş. Böyle şeyler düşünmeyin ve tabi sinirli anlarında idare etmeye çalışın.

Sonradan sakinlesntiginde acisini cikariyorum tabi ama o anda bisey demiyorum

Bence olursa be yaparım hesabini yapmadan önce olmamasi icin onlem alin. Ve zihninizde cocuk ya da baska birsey icin affedebilme semasi acmayin. Bunu aklınızdan geciriyorsaniz basiniza geldiginde malesef affedersiniz. Kendinize ve esinize karsi boyle bir durumun mazeretu olamayacagi konusunda net telkinler verin. Onlemek için ilk asama bu, ikincisi esinizi bir öfke kontrolü tedavisine gitmeye ikna edin. Adam dovmese de o endiseyle yaşamak sizi bitirir. Olayin kokenine inin, kalici cozum arayin. Sin olarak da kendinizi koruyun. Benim esim mesela cok kizdiginda kirici olmaktan korktugu icin benden uzaklasir. Sakinlesince yanima gelir. Siz de esiniz sinirliyken mekani terkedip sakinlesmesini bekleyebilirsiniz. Bunu kaçıp baska odaya kilitleyerek yapmayin tabi ki.. acikca söyleyin biraz sakinlesip oyle konusalim diye.

Bence olursa be yaparım hesabini yapmadan önce olmamasi icin onlem alin. Ve zihninizde cocuk ya da baska birsey icin affedebilme semasi acmayin. Bunu aklınızdan geciriyorsaniz basiniza geldiginde malesef affedersiniz. Kendinize ve esinize karsi boyle bir durumun mazeretu olamayacagi konusunda net telkinler verin. Onlemek için ilk asama bu, ikincisi esinizi bir öfke kontrolü tedavisine gitmeye ikna edin. Adam dovmese de o endiseyle yaşamak sizi bitirir. Olayin kokenine inin, kalici cozum arayin. Sin olarak da kendinizi koruyun. Benim esim mesela cok kizdiginda kirici olmaktan korktugu icin benden uzaklasir. Sakinlesince yanima gelir. Siz de esiniz sinirliyken mekani terkedip sakinlesmesini bekleyebilirsiniz. Bunu kaçıp baska odaya kilitleyerek yapmayin tabi ki.. acikca söyleyin biraz sakinlesip oyle konusalim diye.
Aslinda ben ikna etmistim ofke kontrolu tedavisine. Ama devlet hastanelerinde olmuyo malum. O kadar parayi bosuna verecez falan diyo. Yok en az 15-20 seans gidecekmisiz, dunyanin parasiymis falan filan

Aslinda ben ikna etmistim ofke kontrolu tedavisine. Ama devlet hastanelerinde olmuyo malum. O kadar parayi bosuna verecez falan diyo. Yok en az 15-20 seans gidecekmisiz, dunyanin parasiymis falan filan
bence biraz araştırın. Bu hizmeti veren devlet kurumlari da var. Hic degilse bir psikoga gitsin. Paradan daha onemli sizin sagliginiz. Insanin korkarak bir insanla hayat paylaşması ölüm gibidir.

İdare ediyorum etmesine de aklima geliyo tabi simdi ben de boyle bagirsam ne olur acaba diye

Sizi çok iyi anlıyorum. Ama eşinizin yapısı bu yapabilcek çokta fazla birşeyiniz yok. Sinirlendiği anda " hayatım sakinleşince konuşalım" deyip oradan uzaklaşın bence :)

bence biraz araştırın. Bu hizmeti veren devlet kurumlari da var. Hic degilse bir psikoga gitsin. Paradan daha onemli sizin sagliginiz. Insanin korkarak bir insanla hayat paylaşması ölüm gibidir.
Dogru soyluyosunuz. Ben de soyledim zaten. Nasil ki hastayken daha iyi hizmet alabilmek adina ozel hastaneye gidiyoruz. Ruh sagligimiz da en az beden sagligi kadar onemli falan diye. Umarim ikna edebilirim tekrar

Ya benim babam falan ayda yılda bir öfkeleniyor o da ciddi bişeyse. Yani herkeste olduğu gibi.
Göze batacak kadar neye öfkeleniyor bu kadar anlamıyorum bazı erkekleri .
Öfke kontrolü için bir takım uygulamalar deneyin kökten çözün en iyisi .

Ya benim babam falan ayda yılda bir öfkeleniyor o da ciddi bişeyse. Yani herkeste olduğu gibi.
Göze batacak kadar neye öfkeleniyor bu kadar anlamıyorum bazı erkekleri .
Öfke kontrolü için bir takım uygulamalar deneyin kökten çözün en iyisi .

olmayan seyı neden konusuyoruz kı
benımde esım acayıp maco bırı
bende cok cıddıyetsız
tamamen zıt yanı karakterler.
eşim sınırlendıgı zaman cok mesela ben ustune gıtsem ya da uzatmaya calıssam o anda bende bı tokat fılan yermısım gıbı gelıyor cunku cıdden sert yapıda bırı. gecenlerde ınstagram hesbaımı kurcalayıp butun benle ılgılı fotoları kaldırmıs, bunu bana oyle bır soyluyor kı allah dersın kım bılır ne oluyor. duzenlı olarak kontrol edıyor ne paylastım kımı takıp ettım. kafa tutsam olay cıkacak e benımde korktugum bısey yok.
neyse bı gun vurmaya kalkarsa oturup dayak yıyemem sanırım karsılıklı olarak dovusuruz dıye dusunuyorum
o bır tokat atar bende bır tekme
Aman allah vermesın be

olmayan seyı neden konusuyoruz kı
benımde esım acayıp maco bırı
bende cok cıddıyetsız
tamamen zıt yanı karakterler.
eşim sınırlendıgı zaman cok mesela ben ustune gıtsem ya da uzatmaya calıssam o anda bende bı tokat fılan yermısım gıbı gelıyor cunku cıdden sert yapıda bırı. gecenlerde ınstagram hesbaımı kurcalayıp butun benle ılgılı fotoları kaldırmıs, bunu bana oyle bır soyluyor kı allah dersın kım bılır ne oluyor. duzenlı olarak kontrol edıyor ne paylastım kımı takıp ettım. kafa tutsam olay cıkacak e benımde korktugum bısey yok.
neyse bı gun vurmaya kalkarsa oturup dayak yıyemem sanırım karsılıklı olarak dovusuruz dıye dusunuyorum
o bır tokat atar bende bır tekme
Aman allah vermesın be
Ya haklisiniz aslinda da aslinda sadece esi cok sinirli olanlar ne yapiyor diye merak ettim :)

Back
X