• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinden şiddet gören var mı?

bir oğlum olasıya, düşüp suya boğulasıya...
eşiniz sinirliyken siz mülayim olursanız (ve eşiniz şiddete meyilli değil sadece sinirli bir insansa) böyle bir şey olmaz.
2 yaşındaki çocukların bile üstüne gidince hemen vurmaya çalışıyorlar.

Boyle baslik actim ama siddet gordugum icin degil sadece bundan korktugum icin. Yani korkmak dediysem su sekilde:
Benim esim cok ofkeli bi insan. Biseye sinirlendigi zaman gozu hicbisey gormuyo. (En fazla yarim saat sonra sinirinden eser kalmaz ama basta boyle tuhaf oluyo neyse.) Ben genelde alttan almaya calisiyorum sinirliyken. Ben de bagirsam onun gibi kesin buyuk tartisma cikar. Simdiye kadar pek olmadi ama illaki benim de sinirli anima denk gelip cok bagirdigim olur.
Ve boyle bisey yasarsam ne yapacagimi kestiremiyorum. Yani tabiki tekme tokat dalacak degil ama ne bileyim en basitinden hafifce bi yerime vursa yada ittirse falan bile o anda ne yapacagimi hic bilmiyorum. Affedemem diye dusunuyorum ama cocugum icin affetmek zorunda kalsam devami gelir surekli. Affetmesem biliyorum ki bu onun zaafi ve hemen sakinlesebiliyo. Bosuna yuva mi yikmis olurum? Bende o anda ona bi siddet mi uygulamaliyim sinirim gecsin diye? Ne yapilmali bu durumda?
Yani herkes gulluk gulistanlik gorunuyo ama her evlilikte oluyo mudur boyle seyler? Oluyosa sonrasinda nasil davranilir?
Belki sacma bi soru oldu ama kendi hayatinizdan ornek vererek cevaplarsaniz sevinirim

valla saçma sapan bir nedenden dolayı -ilk kez alttan almadığım bir gün- eşim boğazımı sıkıp tokat atmıştı bana. meğer o dönem hamileymişim. hala yüzüne vuruyorum. beni karnımda bebeğimle dövdün diye. cinnet geçirmiştim gerçi o gün. ilk defa çıldırmıştım yani. ha 4 yılda ilk kez ve umuyorum son kez olacak bu olay. iş kadında bitiyor malesef ki benim eşim öyle öfkeli de değildir. ne hale getirdiysem artık onu.

beni döven kim olursa olsun elbetteki karşılığını alır.benim eşimde baktığında mülayim biridir bir defasında el kaldırdı bana ama onu doğduğuna pişman ettim:))

ya ben birçok kişi gibi olmayan şeyi niye düşünüyorsunuz tavrında bakmıyorum olaya. hatta üzgünüm ama geç bile kalmışsınız bu konuda kafa yormaya. flört ve nişanlılık aşamasında kişinin şiddet yatkınlığı var mı yok mu iyi gözlemlemek lazım. hayat bu. bir kere yaşayıp bir kere ölüyoruz. e tabi ki başımıza gelebilecekler konusunda uyanık olmak, olmadan tedbir almak hayati.

valla saçma sapan bir nedenden dolayı -ilk kez alttan almadığım bir gün- eşim boğazımı sıkıp tokat atmıştı bana. meğer o dönem hamileymişim. hala yüzüne vuruyorum. beni karnımda bebeğimle dövdün diye. cinnet geçirmiştim gerçi o gün. ilk defa çıldırmıştım yani. ha 4 yılda ilk kez ve umuyorum son kez olacak bu olay. iş kadında bitiyor malesef ki benim eşim öyle öfkeli de değildir. ne hale getirdiysem artık onu.
Pekı sonra ne oldu
sende vurdunmu ona

elime ne geliyse artık.... ikincisi aileleri topladım böyle bi şeyi hazmedemem diye... benim üç tane abim var hepsini karşısında görünce eee bi dahası olmaz diye düşünüyorum:)

olmayan seyı neden konusuyoruz kı
benımde esım acayıp maco bırı
bende cok cıddıyetsız
tamamen zıt yanı karakterler.
eşim sınırlendıgı zaman cok mesela ben ustune gıtsem ya da uzatmaya calıssam o anda bende bı tokat fılan yermısım gıbı gelıyor cunku cıdden sert yapıda bırı. gecenlerde ınstagram hesbaımı kurcalayıp butun benle ılgılı fotoları kaldırmıs, bunu bana oyle bır soyluyor kı allah dersın kım bılır ne oluyor. duzenlı olarak kontrol edıyor ne paylastım kımı takıp ettım. kafa tutsam olay cıkacak e benımde korktugum bısey yok.
neyse bı gun vurmaya kalkarsa oturup dayak yıyemem sanırım karsılıklı olarak dovusuruz dıye dusunuyorum
o bır tokat atar bende bır tekme
Aman allah vermesın be
Niye sizi kontrol ediyor ki facede benim facrbookum var esim yok mesels bir kere olsun acip bakmamistir. Bu güven meselesi gercekten yanlis anlama ama tuhaf geldi bana cocukmusunuz sizi kontrol ediyor

Niye sizi kontrol ediyor ki facede benim facrbookum var esim yok mesels bir kere olsun acip bakmamistir. Bu güven meselesi gercekten yanlis anlama ama tuhaf geldi bana cocukmusunuz sizi kontrol ediyor
guvenmedıgını dusunmuyorum
fakat ne bılım mını etek veya sortlu fotograflarımı koymamı ıstemıyor
zaten daha oncedende kıskanclık sorunu vardı oldukca ayarı kacırmıstı ılk evlendıgımız zamanlarda perdeyı actırmıyordu bana daha sonra rahatlamıstı
bu olaya kadarda bı eksını olmamıstı
kendısının sosyal aglarda hesabı yok olmasınıda cok hos gormuyor ben ıse bagımlısıyım nerdeyse
oyle yanı

elime ne geliyse artık.... ikincisi aileleri topladım böyle bi şeyi hazmedemem diye... benim üç tane abim var hepsini karşısında görünce eee bi dahası olmaz diye düşünüyorum:)
iyi yapmışssın
kadına vurmak acızlık net yanı bu kadar

Iş niye kadinda bitiyor esiniz sizi hanile hanile dövüyor tokat atiyor alttan almadiginiz icin ve sizce iş kadinda bitiyor ilginc.... demek ki altan alamsiniz devamli daha cok tokat yiyexeksiniz.. bir kere bile el kaldiran adami gözümü kirpmadan boşarim bana babam bugüne kadar tolat atmadida kocam mi atacak ondan sonra ayni yastiga baş koycam onunla cok bekler....

Iş niye kadinda bitiyor esiniz sizi hanile hanile dövüyor tokat atiyor alttan almadiginiz icin ve sizce iş kadinda bitiyor ilginc.... demek ki altan alamsiniz devamli daha cok tokat yiyexeksiniz.. bir kere bile el kaldiran adami gözümü kirpmadan boşarim bana babam bugüne kadar tolat atmadida kocam mi atacak ondan sonra ayni yastiga baş koycam onunla cok bekler....

böyle büyük konuşanı çok gördüm ben, Allah yaşatmasın elbet.
Aynen iş kadında bitiyor, adamın damarına basarsan bu kim olursa olsun kadın veya erkek kim kimin damarına basarsa tepki görür bu ne kadar can acıttığınla ilgili.
sen böyle bişi yaşarsan -dilerim yaşamazsın- soluğu direkt mahkemede al güzelim bir söz vardır severim bekara karı boşamak kolay derler...

Pekı sonra ne oldu
sende vurdunmu ona

yok canım neden vurayım? hataya hata ile karşılık vermek ne derece doğru? zaten hatasını anladı ve gerekli özürü diledi. Benim eşim dünya iyisidir bu raddeye gelmesinde benim de payım var. Bu nedenle suçun tamamını onda görmek günah olur.

Bi kere olursa devami gelir deniyo ya genelde insallah sizde oyle olmaz da benim korkum o yani

ya ben birçok kişi gibi olmayan şeyi niye düşünüyorsunuz tavrında bakmıyorum olaya. hatta üzgünüm ama geç bile kalmışsınız bu konuda kafa yormaya. flört ve nişanlılık aşamasında kişinin şiddet yatkınlığı var mı yok mu iyi gözlemlemek lazım. hayat bu. bir kere yaşayıp bir kere ölüyoruz. e tabi ki başımıza gelebilecekler konusunda uyanık olmak, olmadan tedbir almak hayati.
O donemlerde maalesef cok tozpembe bakiyoruz herseye. Sonra dank ediyo :)

Bi kere olursa devami gelir deniyo ya genelde insallah sizde oyle olmaz da benim korkum o yani

hata dediğin bir kere olur, ikinciye tekrarlaması zaten artık hata değildir.
umarım dediğiniz gibi ilk ve son olur. ancak ben eşimi tanıdığım ve bildiğim için ona bu konuda güveniyorum. Rabbim başımdan eksik etmesin.

Ben de hep boyle soyluyordum bekarken ana evlenince bi tokattan bosanmak cok mantikli gelmiyo (siz evli oldugunuz halde boyle dusunuyosaniz takdir ediyorum, ben cesaretsizim heralde biraz) ama yedigim tokatla da kalamam. Ben de mi vursam oyle biseyde ne yapsam? Ama zaten sinirli adam ben de vurursam sonumuz ne olur bilmiyom. Haberlere mi cikariz ne oluruz :)

Back
X