EŞİNİ BOŞAYIP METRESİYLE EVLENEN ERKEKLER HAKKINDA

bir kadın aldatılmışsa tek muhattabı eşidir bana göre, 3. şahıslardan bizi düşünmelerini beklemek fazlaca komik geliyor, elin kadınına ne benden, aynı şekilde onun yaşam tarzı da beni ilgilendirmez, bana ihanet eden kişi o değil eşim oluyor çünkü.
ihanetin de affedilmez olan tarafı, artık sevilmediğini bilmek, evli olduğun insanın seni sevmediğini, zerre kadar saygı duymadığını, yatakta başkalarını arzuladığını bile bile ilişkiyi sürdürebilmek... baya bir rahatlık istiyor.

Bence kadın ne kadar kötü durumda olursa olsun en iyisini yapmış çünkü bir kere aldatan yine aldatır net! O kadın o güvensizlikle nasıl sürdürseydi hayatını düzeni bozulmasın diye. Sizin kardeşiniz affetmiş, düzenim bozulmasın perişan olmayayım demiş belki de ama bence sadece etraftakilere karşı böyle yapmış bir de içine sorun bakalım rahat mı huzurlu mu? hiç sanmıyorum. Ben olsam asla affetmem sürünsen bile bir kere yapan birine nasıl güvenebilirim ki.

Kaldı ki öbür kadın nasıl perişan oluyor? niçin evlilerken başka biriyle beraber olduğunu mahkemede ispat edip tazminata başvurmadı? zaten mahkeme hem kadına hem çocuklara ayrı ayrı nafaka bağlıyor bu zaten bir hak. Mahkeme bunu kendisi bağlıyor. Benim annem 35 yaşında ayrıldı mesleği eğitimi yoktu çalıştı çabaladı büyüttü. Ve küçüktük ayrıca. Onunkilwr yetişkinde olmuş her zaman bir çıkar yol vardır. Şimdi öbür kısım için mutluluğu hak etmiyorlar falan diyemem büyük konuşmam sevmişlerdir ayrılmışlardır evlenmişlerdir evet aldatmak kötü ama illa ettiklerini bulsunlar diyemezsiniz sonuçta ikisi de ayrılmış eşlerinden evlenmişler.

O kadar cok adaletsizlik var ki bu sadece bir ornek bu dunyanin oteki dunyasida var diyip kabullenmek tek care yuva yikanin yuvasi olmaz derler ama insallah oyledir

Kimse bana aski memnu, yaprak dokumu, kavak yellerinden sonra yeni dizi ciktigini soylemedi :KK57:

artık evli erkekle ilişkiye girenlerin bile dava edilip tazminat ödetildiği bir dünya da kocası gitti diye sefilleri oynuyan kadın masalını anlatmasın..ne yani kamu spotu mu koca aldatsın kadın yarabbi şükür deyip hayatına mı baksın..

kendilerini dine adasalar ne komple din olsalar ne Allah affetsin hatta bence affetmesin ama Allahın işinden sual olmaz.

Şu erkeklere çok üzülüyorum bu adi metresler nasıl da bu evli erkekleri kandırıyor. Erkeklerimize sahip çıkalım lütfen aldatsa da tövbe ederse affedelim ne olmuş bi kere aldattıysa kadın aklını çelmiş sonuçta.

Bu arada kız kardeşinizin eşinin tövbesine tamam diyorsunuz da aldatan kocayla diğer kadının tövbesini mi kabul edemiyorsunuz.
siz bu yorumu yaparken ciddi misiniz? ne demek erkeklere acıyorum adi metres kandırmış. Evlenmiş evliliğin sorunluluğunu almış olması gereken kazık kadar adam elmalı şeker ile mi kandırılmış. Aklı neredeymiş de o adi metres onu kandırmış. Hem onu nasıl affedeceksiniz nasıl yani bir kere aldattıysa ne olmuş diyorsunuz. Hayret ettim doğrusu. Benim midem o kadar geniş değil ben affetmem. Ayrıca bana ve evliliğimize sadakat borcu olan kişi sizin deyiminizle o adi metres değil kandırıldığını iddia ettiğiniz zavallı eştir.
evet maalesefki kadının kadından başka düşmanı yok. Ben metres olan kadını savunmuyorum ancak o eş olacak kişisini de masum göstermenize hayret ettim doğrusu.

not:*** sonraki mesajınızı sonradan okudum bir an için ciddi olduğunuzu düşünmüştüm. Pardon :)

Son düzenleme:
ben şimdi burda taşlanıcağımı biliyorum ama yine de yazmak istiyorum: şimdi burda siz kaş yapayım derken göz çıkarmışsınız resmen bana göre.. kadın kadına duyarlı olmalı derken bile aldatan erkek kişisini tenzih edip sorumluluğu "ablanız" ile hiçbir sosyal bağı bile olmayan elalemin kadınına yıkıp ilmeği onun boynuna geçirmişsiniz direk.. demekki aşık falan olmuşlar eşlerini boşayıp,evlenip çocuk bile yaptıklarına göre o yaştan sonra.. yapıcak bişey yok.. herkes kendine karşı sorumludur bu hayatta.. "ablanız" da zamanında kendi ayakları üzerinde dursaydı çok afedersiniz koca parasına güvenmeyip kendi ekmeğini kendi kazansaydı şimdi bu halde olmazdı kimseye de muhtaç olmazdı diye düşünüyorum.. aldatmayı meşru görmüyorum ama ben o çiftin yerinde olsam aşık olunca önce boşanır sonra aşk yaşamaya başlardım.. ama eminim siz onu da haksızlık olarak görüp her ikisini de beddualarla taçlandırırdınız. Biraz empati :KK66:

+1

Bi kadının mutlu olması veya çökmesi bi erkeğin hareketlerine endeksli olmamalı ya..Dünyanın en iyi evliliğini en büyük aşkını bile yaşıyor olsa birgün yanlız kalacakmış gibi kendini hazırlamalı maddi manevi her anlamda..Kimseye sırt dayanmamalı ... O dayanak çekilince pat diye devriliyor kadınlar sonra.

siz bu yorumu yaparken ciddi misiniz? ne demek erkeklere acıyorum adi metres kandırmış. Evlenmiş evliliğin sorunluluğunu almış olması gereken kazık kadar adam elmalı şeker ile mi kandırılmış. Aklı neredeymiş de o adi metres onu kandırmış. Hem onu nasıl affedeceksiniz nasıl yani bir kere aldattıysa ne olmuş diyorsunuz. Hayret ettim doğrusu. Benim midem o kadar geniş değil ben affetmem. Ayrıca bana ve evliliğimize sadakat borcu olan kişi sizin deyiminizle o adi metres değil kandırıldığını iddia ettiğiniz zavallı eştir.
evet maalesefki kadının kadından başka düşmanı yok. Ben metres olan kadını savunmuyorum ancak o eş olacak kişisini de masum göstermenize hayret ettim doğrusu.

not:*** sonraki mesajınızı sonradan okudum bir an için ciddi olduğunuzu düşünmüştüm. Pardon :)

Sondaki notu okuyana kadar size baya laflar hazırlamıştım ama ironi olduğunu anlamışsınız o zaman sorun değil :)

Ya ne bileyim pek birşey olmuyor gibi,
Bence bu hikayelerden alacağımız ders haysiyetsiz insanlara 30 yılımızı heba etmemek.
Belki 2. Konudaki teyze de öncesinde bir çok olayı affetti de bu noktaya geldi.
Affetmek erdem gelmiyor bana bu karı koca ilişkilerinde.

Kendilerini ne kadar dine adarlarsa adasınlar , ortada yuvası yıkılmış bir kadın ve mağdur çocuklar varken , kul hakkıyla nasıl Hakkın huzuruna varacaklar .

Gercekten mutlu olduklarini bilemeyiz. Belki cevreye bir b.k yedik ama dusmana inat mutluyuz rolu yapiyorlardir.

Mtsuzluk ustune mutluluk kurulmaz buna yurekten inaniyorum. Alinan veballar, haklar ne bu dunyada ne de oteki dunyada verilir.

İlerde ablanız keşke ben de bizim teyze gibi boşansaymışım yıllarca kendimi yedim demez umarım.O teyze de kimsenin ahlaksızlığını çekmek zorunda değil öyle iğrenç bi adamla ömür bitirmek zorunda değil.İş de bulabilir kendine en dibe batmadan ne kadar güçlü olduğunu göremiyo insan.Erkekler adam olsunlar önce tüm suçu kadınlara yüklemeyin.

Bu hafta millet kafayı yemiş yemin ediyorum ya hatunlar yapmayın ya, benim eniştem de teyzemi yıllarca dövdü.
Teyzem de yıllarca boşanmayacağım dul kalmam diye.
Sonunda adam dövmeyi bıraktı, aldatmaya başladı.
Habire kadına dittir dit diyordu, bu da dışarı ayyyy çok mutluyuz pozları veriyordu.
Facebooka bak. Aile saadet pozu.

Acıyamıyorum, benim için kim olursa olsun zayıftır bu kadınlar.
Gururumu hiç kimse için ayaklar altına almam.

bu meseleler çok ayrıntı istiyor.düşünmek istiyor.zaman istiyor.başa hiç gelmeden yorum yapmak çok kolay fakat empati yapmak çok zor.dışardan bu bu paragrafa bakan birisi olarak diyeceğim o ki ,içinde bulunduğu durumu konumu en iyi ablaniz bilir değerlendirir.surekli suç aranmış kadın mı suçlu erkek mi suçlu...asıl dusunulmesi gereken tamam affetti.peki bundan sonra ne olacak.ne yapabilir.ablaniz psikolojisini ayakta tutmalı çünkü affetmek gibi bir sorumluluğun altına girmiş ve eşine son bir şans vermiş,yıllarını dusunmus aliskanliklarini çocuklarını ve sevgisini dusunmus.bu kısımda iş ablanizin eşine düşüyor.güveni yeniden tamamen kazanması cok zor ki zaten gereken onarabildigi boyutlarda çabalaması.diğer bir meseleye gelince işin içinde bir ihanet varsa ve o ihanet üzerinden kurulan mutlu yuva pozları varsa.sadece pozdur.ne kadar sürer bilinmez fakat çok uzun surcegini zannetmem.

Evet aylık konumuz açılmış yine.Her ay aynı konu,farklı cümlelerle ama özet aynı ''kadın kadının düşmanı''.Sıkılmadınız mı bundan ? Hala anlamadınız mı sizi sevdiğini söyleyen insan size bu kötülüğü yaparken dışarıdaki kadının pek de bir öneminin olmadığını ?

Merhaba Arkadaşlar kızkardeşim aldatıldı ama boşanmadı (eşi yaptığı hatanın farkına çabuk vardı ,tövbe etti şuan çok pişman ve iyi bir eş ,inş öylede gider..ama kardeşim biraz kırgın tabiki şans vermiş olsada zamana bıraktı ..inş mutlu olurlar).
gelelim asıl konuya çok sevdiğim ve abla dediğim aile dostumuz vardı ,kocası aldatmıştı ve abla dediğim insan şans vermedi ,çocuklarıda yetişkindi istemedi . (aldatan koca ve metres evliydi).duyulunca iki tarafta rezillikten kurtulmak adına boşanıp evlenmişler ve birde çocukları olmuş bu insanlar 45_50 yaşlarındalar..şu an tövbe edip kendilerini iç dünyalarına adamışlar (konu kapanmasın diye yazamadım parantezde yazıyorum dine adamışlar ,bu kısma yorum yapmayalım kapanmasın konu)..ve çok mutlularmış..benim takıldığım nokta abla dediğim insan 30 yıllık evliydi ,ev hanımı hiç bir güvencesi yok öylece kalakaldı ortada çocuklarının desteği olmasa çok perişan ,yaşıda var iş bulamaz kolay kolay ve çökmüş tabii kadıncagız..öyle mutsuzdu ki ..içim acıdı ..ben böyle hisler içindeyken bir kadının kocasıyla ilişkiye giren diğer kadının mutluluğunu hiç anlayamıyorum (eşine konuşacak kelime bulamıyorum )kadının kadına destegi nerede ? ne kadar kötü olmuşuz biz ? insanlık nerede ?değerler nerede ? ...ayrıca başka insanların mutsuzluğu üstüne mutluluk olmaz diye düşünüyorum ,elbet bir gün çıkar bir yerlerden ..Rabbim kötü insanlarla sınamasın hiçbirimizi ..çevrenizde örnekler varsa sizde yazın belki bu işlere bulaşan insanlar okurda bir ders çıkarırlar belki ..kimbilir...

Yani iç dünyalarını bilmek lazım. 30 yıllık evlilik ama birbirlerini sevmisler mi değer vermişler mi? 30 yil once insanlar birbirini çok tanımadan görücüye usulü evleniyorlardi. Mesela benim eşimin annesi babası kesinlikle anlaşmazdi. Severler birbirlerini ama yıllar içinde oluşmuş bir alışkanlik benzeri bir duygu aslında onların ki. Diğer yandan annenem ile dedem yine aynı şekilde. Hep kavga gürültü ama yine annenem dedemi sever yine dedem annanemi. Oda 50 yılı beraber geçirmenin aliskanligiydi bence. Annanem şimdi çok yaşlı dedem bi 10 sene önce vefat etti. Kendi ailesinden ölümleri hatırlayıp duruyor acı çekiyor çok başka bir kafa yapısında şu anda. Kendi annesi ve kardeşlerini hatırlıyor. Bir kere aklına dedem gelmiyor mesela.

Diğer yandan annem ile babam birbirlerine aşık olarak büyük bir sevgi ile evlenmisler çok zor zamanlar çok acılar çektiler ama hala birbirlerine karşı büyük sevgileri var.

Senin ablanin durumunda kocasi zatrn karisini birakmamis. Sebebini bilemiyorum ama insallah ablan bir daha boyle keder yasamaz canim.

Diger verdigin ornekte ise sanki kadının mutsuzlugü adamın onu birakmasindan ziyade ekonomik gücünün olmaması ile ilgili gibi geldi.

Back
X