Eşini kankaları ile tatile göndermek neden garip karşılanıyor?

Eşini ailesinin evine bile tek göndermeyenleri okudum burada. O da bir tercih ne diyebiliriz?
Eşim yıllardır arkadaşlarıyla kampa gider, ben de kuzenlerimle er yıl 3-4 gün bir tatile gittim, gidiyorum, çocukları da eşime bırakıyorum. Kimin ne düşündüğü de önemli değil açıkçası.

Önemli olan siz isteseniz bu yaz bir tatili yapabilir misiniz? Çünkü bağzı kıymetli erkekler kendilerine hak gördüklerini eşlerine görmeye biliyor. Bu tarz bir sorun yoksa boş verin başkası ne düşünüyor,ne yapıyor.

Aile yanına gitmek evlilikte özgürlük olarak tanımlanamaz.
Arkadaşlarla tatile gitmekle aile evine gitmek çok ayrı şeyler.

Yok bir de ailenize gitmenize karıssın😀
Karışan var benim kp 3 gün bile göndermez hatta ben gidiyorum diye eşime tepki göstermişti 🤣🤣

Ya şöyle o buna ihtiyaç duyuyor demiyorum ama böyle rahat zmaan geçirdiği zaman evlilik onu kısıtlamadıgı için daha rahat oluyormuş gibi hissediyorum onunla alakalı değil yani ben böyle düşünüyorum eve geldigi zaman daha pozitif oluyor yorgunluğu atılmış motive olmuş aksi halde işi çok zor ve Bi yerden sonra sürekli iş hayatı vs bunaltıyor negatif olunca hissediyorum bunu bana yansıtmasa bile anlıyorum. En ufak bişey den

Ya konu actiginiz icin eleştiriyor oluyorum mecbur ama ben de şunu anlamiyorum bensiz tatile cikinca "evlilik onu kisitlamiyor, rahat oluyor" gibi şeyler söz konusu olsa ben cok rahatsiz olurdum bu dusunceyi anlayamam yani.
Eşinin yaninda oldugu, eşiyle tatil yaptigi anlarda evlilik baskisiyla mi hareket eden adam zaten garip yani. 🙄

Eşim benden ayri tatil yapmadi hiç ama ben gittigimde ohh eşim yok rahatladim baski yok diye dusunmedim aksine keşke gelebilseydi şurda cok eglenirdik diye dusundum hep ki birlikte de plan yaptik. Anlayamiyirum o yuzden

Böyle düşünmüyorum ben ona gitme beraber gidelim desem ve ısrarcı olsam bulur Bi yolunu borç vs de olsa ben istedim diye gideriz böyle Bi durumda yani birkaç yılda bir arkadaşları ile gitmek istediginde ben yok bizimle çıkacaksın önce biz desem bu defa ben bencillik yapmış olmaz mıyım.
Ben senin kadar fedakar bir es olamam sanırım, maddi durumumuz yeterli degilse istemem oyle gitmesini

Böyle düşünmüyorum ben ona gitme beraber gidelim desem ve ısrarcı olsam bulur Bi yolunu borç vs de olsa ben istedim diye gideriz böyle Bi durumda yani birkaç yılda bir arkadaşları ile gitmek istediginde ben yok bizimle çıkacaksın önce biz desem bu defa ben bencillik yapmış olmaz mıyım.
Hayır olmazsınız. Yani tek bir tatil hakki varsa, ailesiyle geçirmeli bunu. Arkadaşlarla olan ikinci sırada ve imkana göre olmalı. Eşiniz bu kadın hamile, küçükte çocuğumuz var birkaç gün nefes alsın bir tatile gidelim diye düşünmeli.
Ben ilk yorumumu genel olarak yaptım ama sizin özelinizde durumlar değişebilir.

Eşini ailesinin evine bile tek göndermeyenleri okudum burada. O da bir tercih ne diyebiliriz?
Eşim yıllardır arkadaşlarıyla kampa gider, ben de kuzenlerimle neredeyse her yıl 3-4 gün bir tatile gittim, gidiyorum, çocukları da eşime bırakıyorum Kimin ne düşündüğü de önemli değil açıkçası.

Önemli olan siz isteseniz bu yaz bir tatili yapabilir misiniz? Çünkü bağzı kıymetli erkekler kendilerine hak gördüklerini eşlerine görmeye biliyor. Bu tarz bir sorun yoksa boş verin başkası ne düşünüyor,ne yapıyor.
İstesem borç bile olsa eşim bu imkanı saglar bizim için maddi herşeyi yapmaya çalışır bu tatil de ucuza gelmese gitmeyi düşünmüyordu bu yıl maddi olarak öncekilere göre sıkışık durumdayız aksi halde bizimle de tatile çıkardı bide her yıl gelicem diyip gidemedi Bi yerden sonra da arkadaşlarına ben gelemiyorum demek istemedigi için bu sene gitmeye daha istekli gibi geliyor

Siz bir ailesiniz, param senede bir defa tatile çıkmaya yetiyorsa basımı kesseler arkadaslarımla tatile giderek bu hakkımı harcamazdım. Ben tatile gidicem esim calısacak yani asla mümkün degil. Ancak ve ancak birkac tatil planımız varsa birini arkadaslarıma ayırırım. Sizin ısrar etmeniz degil eşinizin bunu düşünmesi gerekir. Yani sizin bizimle çıkacaksın ısrarı yapmanıza gerek kalmadan eşiniz zaten gitmemeli. Cok şaşırdım gercekten

Gittigi tatilin ücreti uygunsa geldi yani bizi zorlayacak Bi miktar degil tek kişi oldugu için
Onu anladim ama sen gidemeyeceksin sonucta tatile. Calistiklari icin stres altinda olabilirler evet ama bizde evde oturup yayilmiyoruz neticede. Rahatlamak onlarin hakkiysa ayni sekilde bizimde hakkimiz

Hayır olmazsınız. Yani tek bir tatil hakki varsa, ailesiyle geçirmeli bunu. Arkadaşlarla olan ikinci sırada ve imkana göre olmalı. Eşiniz bu kadın hamile, küçükte çocuğumuz var birkaç gün nefes alsın bir tatile gidelim diye düşünmeli.
Ben ilk yorumumu genel olarak yaptım ama sizin özelinizde durumlar değişebilir.
Daha önce bana sordu tatil isteyip istemedigimi bende bu yıl giderlerimiz fazla diye gerek olamadığını hamileyken yol ve çocuk zor olacagını söyledim kendi gittigi tatil de ücret olarak uygun geliyor hatta galiba çadırda kalma düşünceleri var emin değilim ama Bi ara öyle söylemişti

kp göndermiyorsa bu tamamen kayınvalıdenızın suçudur.
Burada arkadas akrabadan degil anne babadan bahsediyoruz cunku

O durum size normal gelmesin cunku anormal bir durum
Normal gelmiyor ne alaka demiştim zaten kimse agaç kabuğundan çıkmadı tabiki ailesini görmesine karışamaz

Şöyle kız kıza çıkacak buna uyum saglayacak arkadaş çevrem yok maddi yada manevi olarak imkanlar kesişmiyo, bebegim de daha küçük 19 aylık onsuz Bi tatil yapamam ki böyle Bi durumda da tercih etmem aklım çocugumda kalır ve keyif alamam diye düşünürüm ha böyle Bi çevrem olsa eşim izin verir sıkıntı etmez bu yıl tatil imkanımız yok maddi olarak ama geçen yıl arkadaşları ile gitmek yerine bizimle çıkmıştı tatile onun için de o gidiyor ben neden gitmeyip çocuk bakayım diye düşünmüyorum yapacak durumda olsa zaten kendisi ayarlar bizimle de çıkar tatile bundan eminim
yok artık, ailece maddi anlamda tatil imkanınız yok ama adam arkadaşlarıyla tatile gitme imkanı yaratmış kendine? üstelik küçük bir bebeğiniz var.
bu ne ya böyle ödeşir gibi. geçen sene arkadaşlarından vazgeçip ailesi ile tatile gitmiş lütfetmiş beyefendi, eh bu seneki tatil hakkımı ailemle değil arkadaşlarımla kullanayım. bu ne yaa? aile mi öncelikli arkadaşlar mı? valla önem sırasını karıştırmış gibi bence, umarım ileride problem yaratmaz bu sıralamalar evliliğiniz için.

sen de bu konuyu kendini avutmak için açmış gibisin, madem durumun normalliğinden eminsin neden buraya konu açıp fikir alıyorsun ki? var senin de kafanı kurcalayan bişeyler. aldatma anlamında demiyorum yanlış anlama ama önem sıralamasını hoş bulmadım, kendi fikrim elbette. kendinden bu kadar verme erkeklere, kocan da olsa hatta oğlun bile olsa.

yok artık şimdi hamile olduğunu öğrendim. sen adama git diye yalvarsan bile hamile karısını evde bebekle bırakıp keyfi için tatile giden adamın babalığını da kocalığını da sorgularım. içi nasıl rahat edecek?

Onu anladim ama sen gidemeyeceksin sonucta tatile. Calistiklari icin stres altinda olabilirler evet ama bizde evde oturup yayilmiyoruz neticede. Rahatlamak onlarin hakkiysa ayni sekilde bizimde hakkimiz
Geçen bayram bana sordu ben hem hamilelik hem çocukla uzun yol zor olur ayrıca bu yıl giderlerimiz çok diye istememiştim

Be
Eşim 3 yıldır asker arkadaşları ile tatile gitmek istiyor ama gidememişti ilk yıl maddi imkanımız yetmedi 2.yıl gidicem dedi sonra vazgeçti ailecek gitmeyi seçti baş başa oglumuz ile 3 kişi villada tatil yapmıştık bu yıl da maddi olarak imkanım olursa giderim demişti dün kesinleşti gidiyorlar.

Olay şu benim için gitmesinde problem yok gayet normal Bi durum, onun kafasını dagıtmaya ne kadar ihtiyacı oldugunu bildiğim için bunun iyi bir fırsat oldugunu düşünüyorum. zor Bi işi var ama çevremde kime eşim tatile gidecek desem sanki ben çok geniş biriymişim gibi yaptığım şey çok garip, saçmaymış gibi tepkiler alıyorum, ben olsam göndermem diyenler, eş tek tatile gönderilir mi diyenler falan herkes bu düşüncede.
bu bana garip geliyor yani neden böyle düşünüyor insanlar sizce yanlış bende mi. Benim düşünceme göre benim buna engel olmaya hakkım yok sonuçta evlendik diye eşimin bütün özgürlüğünü elinden almam gerekmiyor, böyle bireysel zamanları olması gerekir ikimiz içinde, ayrıca ilişkimize olumlu yansıdığını düşünüyorum çünkü o böyle arkadaş ortamı ile takılıp stresini attıgın da kısa dönem sanki bekarmış gibi vakit geçirdiginde daha mutlu bir insan oluyor ve bu mutluluk rahatlama ilişkimize olumlu yansıyor. eve geldigi zaman bana olan tavrından bunu anlıyorum bu yüzden dışarıda olduğunda aramam ki baskı hissetmesin arkadaşlarımlr beraberken napıyorsun neredesin diye sürekli aranıp sorulması benimde hoşuma gitmediği için bu konuda dikkat ederim ama bu tepkiler beni düşündürüyo yani sizce hata bende mi? Bu insanlar niye böyle düşünüyor? Siz olsanız ne yapardınız?
Umarım anlatmak istedigim şeyi anlatabilmişimdir. Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim
Bence de bunda bir gariplik yok eger size de boyle bir ayricalik taniyorsa, kadin kadina tatile gidebilir misiniz mesela? Bir de onlarla gidemedi sonra biz gittik olayi beni bir dusundurdu, sizi degil de onlari mi sececekti sonra karar degistirdi, ha hem size hem arkadaslarina vakit ayiriyorsa bence de bir sakinca yok . Ama dedigim gibi size de boyle bir olanak taniyor mu?

Esiniz tek tatil hakkini arkadaslariyla kullaniyor. Bu bana bencilce geldi. Istesem borc alir beni tatile goturur demeniz yanlis bir yaklasim cunku kimse tatil icin esinin borclanmasini istemez. Rahatligindan feragat eden taraf genelde kadindir.
Kucuk bebek+hamilelik varken karim rahat etsin, ayaklarini uzatip dinlensin, yemek derdimiz olmasin diye sizi dusunmesi gerekirdi. Tatil ucuza geldi demissiniz 5 gun degil 3 gun de olsa beraber gidebilirdiniz.

Birde bekar hayati yasamasi kismini kabullenemedim. Esim bekar gibi takilmak istiyorum dese geri donme derdim. Ne demeye evlendin o zaman.
Bu yorumum sizin durumunuza ozel yapildi. Maddi imkan varsa esler birbirinden ayri tatil yapabilmeli.

Back
X