• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin Ailesi ile Farklı Kültüre Sahip Olup Sıkıntı Yaşayanlar Var mı ?

canım valla ne ben nede eşim karamanlı değiliz.
Ama bildiğim birşey varki yine dediğin gibi herkes buna dahil değil.
Ben konyada okudum, konya yada karaman farketmez sonuçta aynı memleketten bölünmüş diyerek bir yorum yapacağım.
O yörenin insanı haddinden fazla tutucu, gerçekten cimri ve aç gözlüde aynı zamanda.
erkeklerinin yemediği halt kalmamasına rağmen kadın hep 2. sınıf kalıyor.
kadınlarıda; en iyi kadınlar kendileriymiş gibi başkasını pek beğenmemekle beraber açığını kapatmadığı gibide ortaya çıkarır.
Ama arkadaşın memleket davasını ben anlayabiliyorum haksızda sayılmaz benim eşimin memlketinin insanlarıda çok pintidir bunu kendileride derler
ama aksine onlarda çok eli boldur yani.arada istisnalar çıksada memleketlerin özellikleride yabana atılmamlı.
kimisi kültüre çok önem verir kimiyse olabildiğince kabadır.
Ama yinede hepsi değil genellemeyle hareket etmek çok doğruda sayılmaz oda ayrı...

Nerelisin bilmiyorum ama senin memleketinde hiçmi kötü insan yok, okurken birkaç kötü insanla karşılaştın diye bunu bütün konyalılara mal edemessin. Doğma büyüme konyalıyım ama eşim beni 2. sınıf vatandaş yerine koymuyor. Her memlekette iyide vardır kötüde. Lütfen şehir ayrımcılıği yapmayalım.

Bence bazı arkadaşlar yorumu olumsuz yere boşu boşuna çekiyor.
Yazı aracılığıyla anlatıldığı için sanıyorum,yanlış anlaşılmaya çok meyilli bu ortam.
Ama bu forumda o kadar garip,uyduruk,saçmalık,hakaretlerle dolu konular okudum ki; açıkcası onların yanında ben bir şey görmedim bu konuda cicişler..

iyi de konu sahibi gelip eşinin ailesi hakkında dert yanmamış sadece; eşinin Karamanlı ailesi hakkında dert yanmış.
eşinin ailesinin Karamanlı olduğu için böyle olduğunu düşünüyor; ki başlık bile bu şekilde.

ya yapmayın arkadaslar ya cerkezlik lazlık ne alaka yaa
cimrilikmiş ikiyüzlülükmüş bunlar karakter meselesi ne alaka cerkezlikle lazlıkla veya başka şeylerle konu iyice amacından saptı

bence polemik oluşturacak ortam oluşturup çıkmış arkadaş ne saçma bi konu içeriğindede kimseyi yermiyorum her yerin iiside vardır kötüsüde demiş o zaman şehir yazmayacaksın eminim kendi dört dörtlüktür memleketindeki insanlarda dört dörtlüktür(ironi yaptım:).... bi memleketin çoğu insanının görüşü radikal olabilir katı yada yumuşak olabilir ki bu bile o şehir hakkında kesin bi bilgi oluşturmazken karakter meselesi olan cimrilik bi şehire nasıl mal oluyo anlamış değilim....

karamanlı patronum oldu inanki süper zenginlerdi ama evlerinde yemek pişmezdi

işyerinden evlerine pişirilmiş yemek giderdi ayrıca ürettiğimiz kıyafetleri giyinirlerdi

bende hep eksik bildirmek durumunda kalırdım yurtdışındaki patronlarıma

çok sıkıntılı günlerim oldu ama yazamadan edemiyeceğim , çoğu çalışanlarının sigortasını ödemedi mahkemelik durumlar oldu mal varlığı oldukça yüklü olmasına rağmen çok çalışkan insanlar

paraları çok değerli ayrıca karamanlı çalışanlarımız vardı çok inançlı insanlar

namazda niyazda
tepki görsemde bunları yaşayan olarak yazmak zorundayımkaydirigubbakcemileboshayallersmile

Arkadaşlar yorumlarınız şimdi okudum.Evet,yazdıklarımızla duygularımızı tam anlatamıyoruz.Ama şunu da gördüm ki yazdıklarımı tam manasıyla okumamış,sadece şehir kısmına ve insanları kötülediğim fikrine takılıp kalmışsınız.Bu arada başlığın yanlış anlaşılması fikrine katılabilirim.Doğru bir başlık olmamış olabilir.Ancak ben yazıma başlarken kimseyi ve şehri yargılamadığımı,genelleme yapmadığımı belirrtim.Sorumu da eşinin ailesi oralı olan ve fikir sahibi olan kişilere yazdığımı belirten son cümlemi de okumuş olduğunuzu düşünüyorum.Birde ben kimseye kötü bir şey demedim ve sorumu kibar bir dille yazdım,sizlerden de burada-hiç bir şekilde birbirini tanımayan ama birbirine sanal olan bu ortamda reel bir şekilde yaklaşan-dert ortağı olduğumuzu düşünerek daha arkadaşca cevaplar yazmanızı beklerim.
Arkadaşlar ben genelleme yapmıyorum.Ben eşime aşık olarak evlendim,eşime de bakınca ailesi hakkında daha farklı düşüncelere kapılmıştım.7 aylık evliyiz,ancak eşim 6 aydır yurtdışı görevinde.Bizim nişan,nikah,düğün işlerimiz peşpeşe oldu.Bu süreç içerisinde de ailesi ile ilgili tabi ki problemlerimiz oldu,ancak takılmaya değmez diye düşünüp aldırmadık.Evlerine ilk defa düğün için gittik.Evlerine ilk gittiğim gün babası eşimi benim yanımda aşağıladı ve biz o gece eşimle kavga ettik ve ben zırıl zırıl ağladım.Sonrasında ise düğün günü biz o gece bir otelde kaldık.Gününden önce orada 2 gece kalacağımızı söylememize rağmen ertesi gün 10 da odayı boşaltmamızı,bir gün daha kalmamamızı çünkü oranın bir ahbapları tarafından ayarlandığını söylediler.Olsun diyerek biz gene sabah kalktık,gittik.Eşimin annesi ne kahvaltı ne bişey!Akşam da dışarıda arkadaşlarıyla yemekleri varmış,sizde gelir orada yersiniz diyerek geçiştirdiler.Devamlı yok gelen kişi,yok düğün salonu diyip durdular,ki hala diyorlar.Hiç oğlum gelinim sizde beğendiniz mi çok güzel oldu sizde çok yakıştınız gibi bişey demediler.O gece de bizi annesinin 250 metre kare evinde yere elyaf yorgan yayıp ben yerde yatmayı severim hadi yatın dediğini de unutmayalım!Unutmadan kayınvalidem bana bir elbise dahi almazken kendi memleketlerine yakın bir şehre gidip en pahalı markadan hem oradaki düğüne hem bizim yerdeki düğüne iki adet elbise almış ve bana tel.açıp ay çok aradım,dedi.Birde rengi benim nişan elbisemle aynıymış,oğlu da kravatını getirseymiş de eşi de onu taksaymış!Bu arada istemeye gelmeden önce anneme sizin adetleriniz ne diye sorduğunda,annem sizin adetleriniz bizim adetlerimiz derken işin içinden çıkamayız,siz içinizden ne geliyorsa onu hazırlayın bende bişeyler hazırladım ama önemli olan bunlar değil çocuklarımızın mutluluğu dedi.Sonra ne oldu istemeye geldiklerinde hiç tanımadıkları bizde gece kalıp oğullarını 1 saat uzaklıktaki diğer bekar oğlunun evine yolladılar.tabi kalsınlar ama biz en iyi şekilde ağırladık,ertesi gün söylenmez ama nişanda her şeyi hazırladık,100 metrekare evde 45 kişiyi en iyi şekilde ağırladık.Onlarada annem çok güzel bohçalar hazırlamıştı.Onlarsa ellerini kollarını sallaya sallaya geldiler,hatta eşimin halası senin evde hiç mi bişeyin yoktu neden böyle geldin diye annesine kızmış.Bu arada onların bu gamsız tavrı tabi ki beni çok üzdü.Düğüne geldiklerinde de yamalı bir bohçanın içine falanın filanın verdiği bir tülbent,bir dantelsiz havlu,bir tane astarsız seccade,bir tane yurtdışından gelen çorap koyup getirmişler!Sonra nikaha geldiklerinde ki biz eşimle arkadaşlarımızda gelsin diye şuan oturduğumuz yerde yapalım dedik.Onlarda geldi,ben gelmelerini tabi ki istedim,oğullarını nikahı,gelecekler.Ama eşimin bekar evine ellerini kollarını sallaya sallaya gelip,annemin getirdiği yemekleri afiyetle yiyip,nikahta da misafir gibi oturdular.Sonradan evime geldiklerinde annesi bilezik getriğini ama kimse bir şey takmayınca onun da takmadığını söyledi.Birde benim doğum günü için alıp gönderdiğim takı seti vardı annesine,takmış!Yengesi abla yeni mi ne güzelmiş diye sorunca yok kız çok önceden almıştım ben,demiş.Birde bunu bana ve anneme gülerek söylüyor.Bu arada diğer oğullarına yağdırıyorlar!Sonra tabi başka çok şey!
Arkadaşlar,ne olursa olsun ben evimde eşimle 10 gün oturdum ve o çok uzakta.Aylar geçti,arayıp ay bana çok zor geçiyor diyen birine ve beni gelin yerine koymayan insanlara ne diyebilirim.Bekar oğullarının yanına geldiler devamlı telefon açıp ne zaman buraya geliyorsunuz,ben sizi bekliyorum,bende burada yalnızım gelin,dediğim halde lütfedip 2,5 ay sonra geldiler ve burnumdan getirdiler.Babası şöyle çok tarlam var,falanın gelini filanın kızı,bunlar seni aşar,taktıkları bir bilezik için sen onun kıymetini anlayamazsın,artık diğer oğluma en iyisi,her yaptığım işe hatta yemeğime bile karışmalar....Neticede ben ne yapılması gerekliyse yaptım,en iyi şekilde ağırlamya çalıştım.Annesi de babası da evime ellerini kollarını sallaya sallaya gelip,gitttiler.Annesi getire getire kurtlanmış nohut,bir avuç bile etmeyecek nane,koca bir şişenin içinde dibinde kuruyup kalmış yaprak-poşet poşet içinde- ve benim orada kalan gelin çiçeğimden başka hiçbir şey!Ben birşey beklemiyorum ama bu davranışlar hiç hoş değil.Dışarı çıktık gezmeye,annesi bi tane kot getirmiş nasıl diye bende teşekkür ederim benim kotum yeni dediğimde ay sana mı kendime bu diyip döndü gitti.Allah'a çok şükür benim herşeyim var ama olsun ne bileyim insan karşıdakine değer verince kendisine de verilsin istiyor.Onlar bendeyken bir gün çok öenmli bi iş için dışarı çıkmam gerekti ve dedimki ben hemen gelirimikusura bakmayın.Ben eve gittim 4 saat sonra geldiler,eşine dostuna aldığı şeyleri gösteriyor,çok hoş güle güle kullanın,dedim.Yemeği ısıtayım dediğimde biz yedik de geldik,sana da haber vermek istemedik dediler.Eh siz olsanız bozulmaz mıydınız?Ertesi gün uyandığımda annesi salonda oturuyordu,eşi dışarı çıkmış.Ben hemen kahvaltıyı hazırlarım dedim.Biz yaptık çay orada git sende yap dedi.Sonra eşi geldi meğer gidiyorlarmış.Adam içeri bile girmedi biz gidiyoruz dedi,bende neden bana dün akşam söylemediniz,böyle olur mu dedim.Biz oğlumuza demiştik o sana söyler diye düşündük dediler.E ben neyim söyler misiniz?Hiç bişey demeden çıkıp gittiler.Bu arada babası üniversite mezunu,annesi lise mezunu.
Şimdi arkadaşlar tabi bu sadece yazdıklarım.Gelelim benim nereden geldiğime!Tabi bende memleketim için genelleme yapmam.Ama bu şekilde birşey sorulsa bende oranın kültürü,insanı hakkında bilgi sahibi olduğum için,oraya yabancı olan yeni bir geline çeşitli bilgiler veririm.Ülkemiz çok kozmopolit bir yapıya sahip.Bir elin beş parmağı nasıl bir değilse,bir ilin insanları da aynı değildir.Hatta köyden köye bile fark vardır.Ben kusursuzum demiyorum ki!Ayrıca ben uzun zamandır Kadınlar Kulubü forumu takip ediyorum ve benim soruma çok saçma diyen,polemik için yazmış diyen arkadaşlarım,lütfen herkese göre değişen konular mevcut değil mi burada?Eğer çeşitlilik olamayacaksa neden böyle bir forumda varız?Birbirimizi anlamalı ve empati kurmalıyız.Yapmış olduğunuz yorumlar için teşekkür ederim.

arkadaşım bu şekilde yazsan insanlar sana yardımcı olablirdi kendinde diyorsun başlık uygun olmamış diye doğal olarak insanlar başlığa takıldı bende ....

Sizin memleket nere ?
hımm belkide yazdınız ben kaçırdım..CADIARZU
Öğreneyimde belki bende sizin memleketinizin geliniyimdir ve sakın sakın yanlış anlamayın belki bende sizin memleketten dertliyimdir......
:delphin::1closedeyes:

canım yazının tamamını okudum derdni en başından beri böylr anlatmış olsaydın inanki olaylar hiç buralara gelmezdi gerçekten kendine yanlış başlık yanlış cümleler seçmişsin hepimiz insanız hata yaparız yanlış anlayabiliriz
içinde bulunduğun duruma gerçekten çok üzüldüm eşinde yanında değilmiş sanırım hem bunları yaşayıp hemde destek olan birileri olmaması seni daha çok üzüyodur mutlaka
diyebileceğim tek şey mesafeyi korumak fazla yüz göz olma madem senin onlara verdiğin değer anlaşılmıyor sende boşver geç ne kadar değer görüyosan o kadar değer ver kimsenin seni üzmesine izin verme
Allah yardımcın olsun

Canım konyalıyım bende ve karamanlı çok tanıdıklarım çevremde,
zaten bir söz vardır karamanın koyunu sonra çıkar oyunu derler,
kötü insanlar değiller kesinlikle ama özellik olarak cimriler, oyunludurlar onu da şu anlamda söyleyim kendi işlerini yaptırırlar ama sana yardımcı olmazlar, bencildirler ve aşırı tutkunlardır birbirlerine,
hatta bir komşum evine uzak olmasına rağmen hergün ekmek almaya karamanlı hemşerisinin marketine gider (bu arada adamla akrabalık falan yok sadece hemşehri)
Silleliler mesela çok gururlu kibirli insanlar olur ve malesef benim erkek arkadaşımda silleli ve bu özellikleri var fazlasıyla...

Arkadaşlar yorumlarınız şimdi okudum.Evet,yazdıklarımızla duygularımızı tam anlatamıyoruz.Ama şunu da gördüm ki yazdıklarımı tam manasıyla okumamış,sadece şehir kısmına ve insanları kötülediğim fikrine takılıp kalmışsınız.Bu arada başlığın yanlış anlaşılması fikrine katılabilirim.Doğru bir başlık olmamış olabilir.Ancak ben yazıma başlarken kimseyi ve şehri yargılamadığımı,genelleme yapmadığımı belirrtim.Sorumu da eşinin ailesi oralı olan ve fikir sahibi olan kişilere yazdığımı belirten son cümlemi de okumuş olduğunuzu düşünüyorum.Birde ben kimseye kötü bir şey demedim ve sorumu kibar bir dille yazdım,sizlerden de burada-hiç bir şekilde birbirini tanımayan ama birbirine sanal olan bu ortamda reel bir şekilde yaklaşan-dert ortağı olduğumuzu düşünerek daha arkadaşca cevaplar yazmanızı beklerim.
Arkadaşlar ben genelleme yapmıyorum.Ben eşime aşık olarak evlendim,eşime de bakınca ailesi hakkında daha farklı düşüncelere kapılmıştım.7 aylık evliyiz,ancak eşim 6 aydır yurtdışı görevinde.Bizim nişan,nikah,düğün işlerimiz peşpeşe oldu.Bu süreç içerisinde de ailesi ile ilgili tabi ki problemlerimiz oldu,ancak takılmaya değmez diye düşünüp aldırmadık.Evlerine ilk defa düğün için gittik.Evlerine ilk gittiğim gün babası eşimi benim yanımda aşağıladı ve biz o gece eşimle kavga ettik ve ben zırıl zırıl ağladım.Sonrasında ise düğün günü biz o gece bir otelde kaldık.Gününden önce orada 2 gece kalacağımızı söylememize rağmen ertesi gün 10 da odayı boşaltmamızı,bir gün daha kalmamamızı çünkü oranın bir ahbapları tarafından ayarlandığını söylediler.Olsun diyerek biz gene sabah kalktık,gittik.Eşimin annesi ne kahvaltı ne bişey!Akşam da dışarıda arkadaşlarıyla yemekleri varmış,sizde gelir orada yersiniz diyerek geçiştirdiler.Devamlı yok gelen kişi,yok düğün salonu diyip durdular,ki hala diyorlar.Hiç oğlum gelinim sizde beğendiniz mi çok güzel oldu sizde çok yakıştınız gibi bişey demediler.O gece de bizi annesinin 250 metre kare evinde yere elyaf yorgan yayıp ben yerde yatmayı severim hadi yatın dediğini de unutmayalım!Unutmadan kayınvalidem bana bir elbise dahi almazken kendi memleketlerine yakın bir şehre gidip en pahalı markadan hem oradaki düğüne hem bizim yerdeki düğüne iki adet elbise almış ve bana tel.açıp ay çok aradım,dedi.Birde rengi benim nişan elbisemle aynıymış,oğlu da kravatını getirseymiş de eşi de onu taksaymış!Bu arada istemeye gelmeden önce anneme sizin adetleriniz ne diye sorduğunda,annem sizin adetleriniz bizim adetlerimiz derken işin içinden çıkamayız,siz içinizden ne geliyorsa onu hazırlayın bende bişeyler hazırladım ama önemli olan bunlar değil çocuklarımızın mutluluğu dedi.Sonra ne oldu istemeye geldiklerinde hiç tanımadıkları bizde gece kalıp oğullarını 1 saat uzaklıktaki diğer bekar oğlunun evine yolladılar.tabi kalsınlar ama biz en iyi şekilde ağırladık,ertesi gün söylenmez ama nişanda her şeyi hazırladık,100 metrekare evde 45 kişiyi en iyi şekilde ağırladık.Onlarada annem çok güzel bohçalar hazırlamıştı.Onlarsa ellerini kollarını sallaya sallaya geldiler,hatta eşimin halası senin evde hiç mi bişeyin yoktu neden böyle geldin diye annesine kızmış.Bu arada onların bu gamsız tavrı tabi ki beni çok üzdü.Düğüne geldiklerinde de yamalı bir bohçanın içine falanın filanın verdiği bir tülbent,bir dantelsiz havlu,bir tane astarsız seccade,bir tane yurtdışından gelen çorap koyup getirmişler!Sonra nikaha geldiklerinde ki biz eşimle arkadaşlarımızda gelsin diye şuan oturduğumuz yerde yapalım dedik.Onlarda geldi,ben gelmelerini tabi ki istedim,oğullarını nikahı,gelecekler.Ama eşimin bekar evine ellerini kollarını sallaya sallaya gelip,annemin getirdiği yemekleri afiyetle yiyip,nikahta da misafir gibi oturdular.Sonradan evime geldiklerinde annesi bilezik getriğini ama kimse bir şey takmayınca onun da takmadığını söyledi.Birde benim doğum günü için alıp gönderdiğim takı seti vardı annesine,takmış!Yengesi abla yeni mi ne güzelmiş diye sorunca yok kız çok önceden almıştım ben,demiş.Birde bunu bana ve anneme gülerek söylüyor.Bu arada diğer oğullarına yağdırıyorlar!Sonra tabi başka çok şey!
Arkadaşlar,ne olursa olsun ben evimde eşimle 10 gün oturdum ve o çok uzakta.Aylar geçti,arayıp ay bana çok zor geçiyor diyen birine ve beni gelin yerine koymayan insanlara ne diyebilirim.Bekar oğullarının yanına geldiler devamlı telefon açıp ne zaman buraya geliyorsunuz,ben sizi bekliyorum,bende burada yalnızım gelin,dediğim halde lütfedip 2,5 ay sonra geldiler ve burnumdan getirdiler.Babası şöyle çok tarlam var,falanın gelini filanın kızı,bunlar seni aşar,taktıkları bir bilezik için sen onun kıymetini anlayamazsın,artık diğer oğluma en iyisi,her yaptığım işe hatta yemeğime bile karışmalar....Neticede ben ne yapılması gerekliyse yaptım,en iyi şekilde ağırlamya çalıştım.Annesi de babası da evime ellerini kollarını sallaya sallaya gelip,gitttiler.Annesi getire getire kurtlanmış nohut,bir avuç bile etmeyecek nane,koca bir şişenin içinde dibinde kuruyup kalmış yaprak-poşet poşet içinde- ve benim orada kalan gelin çiçeğimden başka hiçbir şey!Ben birşey beklemiyorum ama bu davranışlar hiç hoş değil.Dışarı çıktık gezmeye,annesi bi tane kot getirmiş nasıl diye bende teşekkür ederim benim kotum yeni dediğimde ay sana mı kendime bu diyip döndü gitti.Allah'a çok şükür benim herşeyim var ama olsun ne bileyim insan karşıdakine değer verince kendisine de verilsin istiyor.Onlar bendeyken bir gün çok öenmli bi iş için dışarı çıkmam gerekti ve dedimki ben hemen gelirimikusura bakmayın.Ben eve gittim 4 saat sonra geldiler,eşine dostuna aldığı şeyleri gösteriyor,çok hoş güle güle kullanın,dedim.Yemeği ısıtayım dediğimde biz yedik de geldik,sana da haber vermek istemedik dediler.Eh siz olsanız bozulmaz mıydınız?Ertesi gün uyandığımda annesi salonda oturuyordu,eşi dışarı çıkmış.Ben hemen kahvaltıyı hazırlarım dedim.Biz yaptık çay orada git sende yap dedi.Sonra eşi geldi meğer gidiyorlarmış.Adam içeri bile girmedi biz gidiyoruz dedi,bende neden bana dün akşam söylemediniz,böyle olur mu dedim.Biz oğlumuza demiştik o sana söyler diye düşündük dediler.E ben neyim söyler misiniz?Hiç bişey demeden çıkıp gittiler.Bu arada babası üniversite mezunu,annesi lise mezunu.
Şimdi arkadaşlar tabi bu sadece yazdıklarım.Gelelim benim nereden geldiğime!Tabi bende memleketim için genelleme yapmam.Ama bu şekilde birşey sorulsa bende oranın kültürü,insanı hakkında bilgi sahibi olduğum için,oraya yabancı olan yeni bir geline çeşitli bilgiler veririm.Ülkemiz çok kozmopolit bir yapıya sahip.Bir elin beş parmağı nasıl bir değilse,bir ilin insanları da aynı değildir.Hatta köyden köye bile fark vardır.Ben kusursuzum demiyorum ki!Ayrıca ben uzun zamandır Kadınlar Kulubü forumu takip ediyorum ve benim soruma çok saçma diyen,polemik için yazmış diyen arkadaşlarım,lütfen herkese göre değişen konular mevcut değil mi burada?Eğer çeşitlilik olamayacaksa neden böyle bir forumda varız?Birbirimizi anlamalı ve empati kurmalıyız.Yapmış olduğunuz yorumlar için teşekkür ederim.
çok haklısınız. yazdıklarınız gerçekten bu kadar da olmaz ,dedirtecek cinsten şeyler
ve son paragrafada katılıyorum.

Nerelisin bilmiyorum ama senin memleketinde hiçmi kötü insan yok, okurken birkaç kötü insanla karşılaştın diye bunu bütün konyalılara mal edemessin. Doğma büyüme konyalıyım ama eşim beni 2. sınıf vatandaş yerine koymuyor. Her memlekette iyide vardır kötüde. Lütfen şehir ayrımcılıği yapmayalım.

Artvinliyim, sende bul eksiğini içinde kaldıysa söyle ödeşelim canım.
Ben şehir ayrımı yapmıyorum 2. sınıf insan muameleside yapmıyorum.
Belirtmiştim orda hepsi öyle değil ama genel itibariyle huyları benziyor diye.
Çok sevdiğimiz insanlarıda tanıdık tabiki, arkadaş hepsimi böyle demiş bende ona göre yorumumu yaptım.
Benimde müdürüm Konyalı, çokta memnunuz kendisinden.
Ev sahibim konyalıydı iyidi ama pintiydi, komşumuzu birisi abimizdi sanki ama onlarda sevmezdi hemşerilerini
çünkü bizlere yaptıklarını çok iyi bilirlerdi.
Siteden arkadaşımda var konyalı onuda çok severim.Ama eksik yanlarını söyleyince neden sinirleniyorsunuz ki ?
Çok iyi bilirim ki, Konyada okurken hava karardıktan sonra eşimle elele gezdiğimizi gören kızlar (ki üstelik onlarda sevgilisiyle ama örtülüler) namussuzmuşuz gibi bakarlardı.elimize doğru.Haram ya el vermek !!
Tartışmalar mahal vermek istemiyorum kimseyide karalamak istemiyorum ama kendi memleketinin eksiklerini memlketlisi daha ii bilir.Fazla uzatmaya gerek, ben dışardan gördüğüm gözle konuşurum.

Benim memleketime gelince eksiğini kendim söyleyim rahatla, gittin mi yollarında içki şişeleriyle evini bulursun, okumayanları çok kaile almazlar.
Doğru mu değil, ama ben eksiğini biliyorum hoş olsada olmasada böyle bu

Son düzenleyen: Moderatör:
Karaman da yaşamadım ama çok bulundum orada

çok sevdiğim üniversiteden bir arkadaşım var Karamanlı

şimdi böyle genellemeleri okuyunca şaşırdım biraz çünkü bu anlattıklarınızın tam tersi özelliklere sahip ailelerle tanışmıştım orada.

neyse

sizin anlattıklarınızdan eşinizin ailesinin size düşman olmadığı ama pek de hoşlanmadıkları anlaşılıyor

siz de mesafeli durursunuz çok görüşmezsiniz hallolur bu yaştan sonra kimsenin huyunu değiştiremezsiniz

Artvinliyim, sende bul eksiğini içinde kaldıysa söyle ödeşelim canım.
Ben şehir ayrımı yapmıyorum 2. sınıf insan muameleside yapmıyorum.
Belirtmiştim orda hepsi öyle değil ama genel itibariyle huyları benziyor diye.
Çok sevdiğimiz insanlarıda tanıdık tabiki, arkadaş hepsimi böyle demiş bende ona göre yorumumu yaptım.
Benimde müdürüm Konyalı, çokta memnunuz kendisinden.
Ev sahibim konyalıydı iyidi ama pintiydi, komşumuzu birisi abimizdi sanki ama onlarda sevmezdi hemşerilerini
çünkü bizlere yaptıklarını çok iyi bilirlerdi.
Siteden arkadaşımda var konyalı onuda çok severim.Ama eksik yanlarını söyleyince neden sinirleniyorsunuz ki ?
Çok iyi bilirim ki, Konyada okurken hava karardıktan sonra eşimle elele gezdiğimizi gören kızlar (ki üstelik onlarda sevgilisiyle ama örtülüler) namussuzmuşuz gibi bakarlardı.elimize doğru.Haram ya el vermek !!
Tartışmalar mahal vermek istemiyorum kimseyide karalamak istemiyorum ama kendi memleketinin eksiklerini memlketlisi daha ii bilir.Fazla uzatmaya gerek, ben dışardan gördüğüm gözle konuşurum.

Benim memleketime gelince eksiğini kendim söyleyim rahatla, gittin mi yollarında içki şişeleriyle evini bulursun, okumayanları çok kaile almazlar.
Doğru mu değil, ama ben eksiğini biliyorum hoş olsada olmasada böyle bu

Ben eksik aramadım ki, sadece genelleme yapmak yanlış dedim, neyse gerilmeye gerek yok.

arkadaşımız da zaten genelleme yapmamış.. ben öyle algılamadım en azından.. ben de adanalıyım.. adanalılar hakkında genellemeler yapabilirim ne derece doğru olur orası tartışılır.. mesela adananın erkekleri biraz maçodur.. adanalı bi kocanız varsa abouu yandınız valla çok kıskanç olurlar =) benim kocam da adanalı olacak (evlenirsek sevdiceğimle) ve çok geniş dediğim bu adam bile bazen maçoluk yapiyor.. ama karamanlı hiç bi tanidiğim yok.. arkadasımız zaten genelleme yapip burun kıvırsaydı evlenmezdi diye düşünüyorum.. insan ne olursa olsun yaşadiği yerin kültürünü taşiyor.. karamanlılar kötü falan demiyoruz ama başka kültürden olan biriyle evlenince zıtlıklar çıkabilir.. bu durumda her iki tarafın da artısı ve eksisi birbirine denk olacak işte..

Arkadaşlar çok teşekkür ederim:)Bu arada sizin ve benim duymuş olduğumuz rahatsızlıktan ötürü başlığın değiştirilmesini yönetimden rica ettim.Yorumlarınızda da dediğiniz gibi oldukça mesafeliyim onlara karşı ama kesinlikle bu konuda eşime bir baskım yok.Beni ilk defa annesi ve babası ile tanıştıracağı zaman annesi için çok şık bir buket yaptırmıştım,ayrıca ne doğum gününü ne anneler gününe ne de önemli günleri atlamadım.Birde annesine birşey dediğimizde ya da bir şey olduğunda ben bilmeeem diyor.Lafa gelince de babası millete varım yoğum oğullarıma diye geziniyor.Ama aldığı iğneyi bile laf ediyor.Eşimde 14 yaşından 22 yaşına kadar yatılı okumuş.Bu arada atama sıkıntısı nedeniyle beklemedeyim ve babasının sende kır dizini çalış,bir an önce işe başla,demesi hiç hoş değildi.Bunları eşime anlattım ve o da çok şaşırdığını,bir mana veremediğini,gelirlerse aramızın ısınacağını ama onların böyle yapacağını bilmediğini söyledi.Bağlılık konusuna gelince eşim evlenince kıymete bindi.Ailesi çevrelerindeki kızları över oldu.Kuzenleri ben burada yalnızken beni arayıp sormak yerine eşime tamda biz netten yazışırken mesajlar yazıyorlar!
Aileme gelince aslen babam Erzurumlu,annem Artvinli.Farklı şehirlerde de bulunduk.Bu arada babamın görevi nedeniyle Konya'da da yıllarca bulunduk ancak ben çok küçüktüm.Ama Konya insanıyla Karaman insanın farklı kültürlere sahip olduğunu söyleyebilirim.
Evlendikten sonra lojman işleriyle uğraşıp,ancak eşimle 10 gün evde sinir stres bir arada kalıp,sonra da onun gitmesi beni çok üzdü:(Neyseki az kaldı,ancak o gelincede eğer problemler büyürse diye bir korkum da yok değil.Aman çok zormuş ellere karışmak!Bu arada bir arkadaşımın da yazmış olduğu gibi ne olursa olsun arada evlilik bağı oldu mu işler öyle bana ne ya da boşver demekle olmuyormuş:(

Son düzenleme:
Ben eksik aramadım ki, sadece genelleme yapmak yanlış dedim, neyse gerilmeye gerek yok.

neyse canım haklısın, biz insanlar kendimizle alakalı durumlarda hemen savunmaya geçiyoruz (sadece sizin için demiyorum bende olsam bu tepkiyi verirdim belki) gerilmeye gerek yok haklısın.

Canım asıl soruna gelince istersen melek ol, çok nadirdir kayınvalidelerin gelin olduğu.
Benim kayınvalidem esasında iyi bir insandır ama benle değil.
Ne yaparsam yaranamam ona, 50 yaşında ama hala doğum gününü kutlarım
o ise burnumdan getirir d.günlerimi.
Bence fazla fedakarlıkta bulunma, çünkü verdikçe istiyolar.
Ben fedakarlığı bıraktığım an düzeliyor, o yüzden fazlasına yapmaya gerek yok.
Umarım eşin gelince düzelir ama inanki yokluğundaki kadar zor olmaz.
Çünkü bende eşimden evlendiğimden bu yana hep ayrıyım sadece 1 ay beraber kaldık.
Yalnızken erkek ailesi dahada işini zorlaştırıyor çünkü

of offffffffffffffffffffffffffffffffffff en sınır odlugum sey ınsanları bulundukları sehre gore yargılamak

kendımde yasadıgım ıcın ardahanlıyım aaaaaaaaaaaaa bunlar dogulu dogulular kaba olur pıs olur yok kultursuz olurrrrrr ayyyyyyy sınır oluyorum yaaaaaaa sınırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Back
X