Arkadaşlar yorumlarınız şimdi okudum.Evet,yazdıklarımızla duygularımızı tam anlatamıyoruz.Ama şunu da gördüm ki yazdıklarımı tam manasıyla okumamış,sadece şehir kısmına ve insanları kötülediğim fikrine takılıp kalmışsınız.Bu arada başlığın yanlış anlaşılması fikrine katılabilirim.Doğru bir başlık olmamış olabilir.Ancak ben yazıma başlarken kimseyi ve şehri yargılamadığımı,genelleme yapmadığımı belirrtim.Sorumu da eşinin ailesi oralı olan ve fikir sahibi olan kişilere yazdığımı belirten son cümlemi de okumuş olduğunuzu düşünüyorum.Birde ben kimseye kötü bir şey demedim ve sorumu kibar bir dille yazdım,sizlerden de burada-hiç bir şekilde birbirini tanımayan ama birbirine sanal olan bu ortamda reel bir şekilde yaklaşan-dert ortağı olduğumuzu düşünerek daha arkadaşca cevaplar yazmanızı beklerim.
Arkadaşlar ben genelleme yapmıyorum.Ben eşime aşık olarak evlendim,eşime de bakınca ailesi hakkında daha farklı düşüncelere kapılmıştım.7 aylık evliyiz,ancak eşim 6 aydır yurtdışı görevinde.Bizim nişan,nikah,düğün işlerimiz peşpeşe oldu.Bu süreç içerisinde de ailesi ile ilgili tabi ki problemlerimiz oldu,ancak takılmaya değmez diye düşünüp aldırmadık.Evlerine ilk defa düğün için gittik.Evlerine ilk gittiğim gün babası eşimi benim yanımda aşağıladı ve biz o gece eşimle kavga ettik ve ben zırıl zırıl ağladım.Sonrasında ise düğün günü biz o gece bir otelde kaldık.Gününden önce orada 2 gece kalacağımızı söylememize rağmen ertesi gün 10 da odayı boşaltmamızı,bir gün daha kalmamamızı çünkü oranın bir ahbapları tarafından ayarlandığını söylediler.Olsun diyerek biz gene sabah kalktık,gittik.Eşimin annesi ne kahvaltı ne bişey!Akşam da dışarıda arkadaşlarıyla yemekleri varmış,sizde gelir orada yersiniz diyerek geçiştirdiler.Devamlı yok gelen kişi,yok düğün salonu diyip durdular,ki hala diyorlar.Hiç oğlum gelinim sizde beğendiniz mi çok güzel oldu sizde çok yakıştınız gibi bişey demediler.O gece de bizi annesinin 250 metre kare evinde yere elyaf yorgan yayıp ben yerde yatmayı severim hadi yatın dediğini de unutmayalım!Unutmadan kayınvalidem bana bir elbise dahi almazken kendi memleketlerine yakın bir şehre gidip en pahalı markadan hem oradaki düğüne hem bizim yerdeki düğüne iki adet elbise almış ve bana tel.açıp ay çok aradım,dedi.Birde rengi benim nişan elbisemle aynıymış,oğlu da kravatını getirseymiş de eşi de onu taksaymış!Bu arada istemeye gelmeden önce anneme sizin adetleriniz ne diye sorduğunda,annem sizin adetleriniz bizim adetlerimiz derken işin içinden çıkamayız,siz içinizden ne geliyorsa onu hazırlayın bende bişeyler hazırladım ama önemli olan bunlar değil çocuklarımızın mutluluğu dedi.Sonra ne oldu istemeye geldiklerinde hiç tanımadıkları bizde gece kalıp oğullarını 1 saat uzaklıktaki diğer bekar oğlunun evine yolladılar.tabi kalsınlar ama biz en iyi şekilde ağırladık,ertesi gün söylenmez ama nişanda her şeyi hazırladık,100 metrekare evde 45 kişiyi en iyi şekilde ağırladık.Onlarada annem çok güzel bohçalar hazırlamıştı.Onlarsa ellerini kollarını sallaya sallaya geldiler,hatta eşimin halası senin evde hiç mi bişeyin yoktu neden böyle geldin diye annesine kızmış.Bu arada onların bu gamsız tavrı tabi ki beni çok üzdü.Düğüne geldiklerinde de yamalı bir bohçanın içine falanın filanın verdiği bir tülbent,bir dantelsiz havlu,bir tane astarsız seccade,bir tane yurtdışından gelen çorap koyup getirmişler!Sonra nikaha geldiklerinde ki biz eşimle arkadaşlarımızda gelsin diye şuan oturduğumuz yerde yapalım dedik.Onlarda geldi,ben gelmelerini tabi ki istedim,oğullarını nikahı,gelecekler.Ama eşimin bekar evine ellerini kollarını sallaya sallaya gelip,annemin getirdiği yemekleri afiyetle yiyip,nikahta da misafir gibi oturdular.Sonradan evime geldiklerinde annesi bilezik getriğini ama kimse bir şey takmayınca onun da takmadığını söyledi.Birde benim doğum günü için alıp gönderdiğim takı seti vardı annesine,takmış!Yengesi abla yeni mi ne güzelmiş diye sorunca yok kız çok önceden almıştım ben,demiş.Birde bunu bana ve anneme gülerek söylüyor.Bu arada diğer oğullarına yağdırıyorlar!Sonra tabi başka çok şey!
Arkadaşlar,ne olursa olsun ben evimde eşimle 10 gün oturdum ve o çok uzakta.Aylar geçti,arayıp ay bana çok zor geçiyor diyen birine ve beni gelin yerine koymayan insanlara ne diyebilirim.Bekar oğullarının yanına geldiler devamlı telefon açıp ne zaman buraya geliyorsunuz,ben sizi bekliyorum,bende burada yalnızım gelin,dediğim halde lütfedip 2,5 ay sonra geldiler ve burnumdan getirdiler.Babası şöyle çok tarlam var,falanın gelini filanın kızı,bunlar seni aşar,taktıkları bir bilezik için sen onun kıymetini anlayamazsın,artık diğer oğluma en iyisi,her yaptığım işe hatta yemeğime bile karışmalar....Neticede ben ne yapılması gerekliyse yaptım,en iyi şekilde ağırlamya çalıştım.Annesi de babası da evime ellerini kollarını sallaya sallaya gelip,gitttiler.Annesi getire getire kurtlanmış nohut,bir avuç bile etmeyecek nane,koca bir şişenin içinde dibinde kuruyup kalmış yaprak-poşet poşet içinde- ve benim orada kalan gelin çiçeğimden başka hiçbir şey!Ben birşey beklemiyorum ama bu davranışlar hiç hoş değil.Dışarı çıktık gezmeye,annesi bi tane kot getirmiş nasıl diye bende teşekkür ederim benim kotum yeni dediğimde ay sana mı kendime bu diyip döndü gitti.Allah'a çok şükür benim herşeyim var ama olsun ne bileyim insan karşıdakine değer verince kendisine de verilsin istiyor.Onlar bendeyken bir gün çok öenmli bi iş için dışarı çıkmam gerekti ve dedimki ben hemen gelirimikusura bakmayın.Ben eve gittim 4 saat sonra geldiler,eşine dostuna aldığı şeyleri gösteriyor,çok hoş güle güle kullanın,dedim.Yemeği ısıtayım dediğimde biz yedik de geldik,sana da haber vermek istemedik dediler.Eh siz olsanız bozulmaz mıydınız?Ertesi gün uyandığımda annesi salonda oturuyordu,eşi dışarı çıkmış.Ben hemen kahvaltıyı hazırlarım dedim.Biz yaptık çay orada git sende yap dedi.Sonra eşi geldi meğer gidiyorlarmış.Adam içeri bile girmedi biz gidiyoruz dedi,bende neden bana dün akşam söylemediniz,böyle olur mu dedim.Biz oğlumuza demiştik o sana söyler diye düşündük dediler.E ben neyim söyler misiniz?Hiç bişey demeden çıkıp gittiler.Bu arada babası üniversite mezunu,annesi lise mezunu.
Şimdi arkadaşlar tabi bu sadece yazdıklarım.Gelelim benim nereden geldiğime!Tabi bende memleketim için genelleme yapmam.Ama bu şekilde birşey sorulsa bende oranın kültürü,insanı hakkında bilgi sahibi olduğum için,oraya yabancı olan yeni bir geline çeşitli bilgiler veririm.Ülkemiz çok kozmopolit bir yapıya sahip.Bir elin beş parmağı nasıl bir değilse,bir ilin insanları da aynı değildir.Hatta köyden köye bile fark vardır.Ben kusursuzum demiyorum ki!Ayrıca ben uzun zamandır Kadınlar Kulubü forumu takip ediyorum ve benim soruma çok saçma diyen,polemik için yazmış diyen arkadaşlarım,lütfen herkese göre değişen konular mevcut değil mi burada?Eğer çeşitlilik olamayacaksa neden böyle bir forumda varız?Birbirimizi anlamalı ve empati kurmalıyız.Yapmış olduğunuz yorumlar için teşekkür ederim.