• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin Ailesi ile Farklı Kültüre Sahip Olup Sıkıntı Yaşayanlar Var mı ?

Benim ailem de malesef üzülerek söylüyüyorum memlekete göre adam seciyor ..Kendi memleketim olsun tastan olsun hesabındalar ..Bir kac tane cürük elma ile karsılastılar diye memlekete dayandırdılar isi yaa ..Yok insanları söyle giyiniyormus vs.vs..Ya tamam kültürler tamamen zıtt ama adetleri falan yok yani neyi sorun ediyorlar anlamıyorum ..mirmirmirmir

Arkadasım belki karamanlı olup benim gibi sorun yasayan hanımlarla derteleselim dedin ama tamamen yanlıs cümlelerle..Benim enistem'de sevgilimle aynı memleketten nasıl olduysa bir ön yargı olusmus ..Enistem en ufak birsey yapsın bak enisteni örnek al olur .. Enistemin annesi-babası ve kardesleri de tuhaf insanlardır ama memlekete mal edilemez diye düsünüyorum.Haa kültürler farklıdır tabiki.Ben trakyalıyım-göcmenim sarkılarımız,türkülerimiz,oyunlarımız,yemeklerimiz,dilimize yerlesen kelimler farklıdır .. Diger memleketler icin de böyle mesela onlar hısımlarıyla cok icli,dıslıdır .. Bize amcamlar ayda,yılda bir gelir ..Onlar her geleni doyurup üzerine (ama tam) üzerine cay icerler öyle gönderirler .. Ki bunlar biraz adetleriyle alakalı ..Ama cimrilik,övünmek,saygısızlık karakterle bagdastırılmalıdır bence ..Kültürel özellikleri,adetleri vs.tabiki herkese göre genel de aynıdır ..

Sende burda bircok arkadas gibi esinin ailesinden dertli oldugunu anlatmıssın..Kayınvaliden'de tipik kaynana iste ..ınan bircok insan burada esinin ailesinin saygısızlıgından dügünde hicbirsey yapmamasından bahsediyor ..Su kadarını söyleyeyim köylerde bile siveler birbirini tutmaz .. Evet yapılmaması gereken bir genelleme yapılıyor mesela trakyalılar icerler,bayanlar cok acık,rahat olur,Cok dilli olurlar .. Aman kız vermeyelim adamlar rahattır icerler,aman kız almayalım cene yapar ..Bizim de iymiz,kötümüz var .. Babam cok farklı,amcam cok farklı aynı esin gibi ..a.s

Esinin ailesi malesef okumus ama kendini bazı konularda gelistirememis insanlar tamam konyalılar, biraz dar görüslü oluyormus bazı konularda .. Ama malesef ki sizin anlattıklarınız tamamen karakterleriyle alakalı bir konu o da bu saatten sonra bilirsiniz ki degismez .. Konya halkının tutumu'da insallah zamanla degisir ..yerimseniben

Son düzenleme:
Canım konyalıyım bende ve karamanlı çok tanıdıklarım çevremde,
zaten bir söz vardır karamanın koyunu sonra çıkar oyunu derler,
kötü insanlar değiller kesinlikle ama özellik olarak cimriler, oyunludurlar onu da şu anlamda söyleyim kendi işlerini yaptırırlar ama sana yardımcı olmazlar, bencildirler ve aşırı tutkunlardır birbirlerine,
hatta bir komşum evine uzak olmasına rağmen hergün ekmek almaya karamanlı hemşerisinin marketine gider (bu arada adamla akrabalık falan yok sadece hemşehri)
Silleliler mesela çok gururlu kibirli insanlar olur ve malesef benim erkek arkadaşımda silleli ve bu özellikleri var fazlasıyla...

Hepsi gercekten böylemi ..Kardesler bile kendine bu kadar benzemezken insanlar nasıl bu kadar benzer özellikler tasıyor ..kafamçokkarıştı
Cimrilik,övünmek,gurur benim bildigim karakterle alakalıdır bulasıcı degildir gururlu olan insan da vardır olmayan da .. Sonradan oraya yerlesen insanlarındamı zamanla bu sekilde huyları degisir sırf konya topraklarında konyanın insanlarıyla yasadıkları icin? Ama yok sanırım oranın insanlarının genleriyle alakalı demekki, baksanıza konyanın ilcesin insanların da bile aynı huylar gözlemleniyor herkesin karakteri birbirinin aynısı demek ki ..

Son düzenleme:
Hepimiz eleştiriye de açık olmalıyız değil mi arkadaşlar?Evet ama yani lütfen sizde hoşunuza gitmediyse yazdıklarım,birşey anlamadıysanız yorum yazmayın.Bana dediniz ne bu,ne biçim başlık hak verdim ve duymuş olduğunuz rahatsızlık için yapmam gerekeni yapmaya çalışıp,sizlere hak verdim.Dediniz sen neredensin,belki bende sizin oranın geliniyimdir,memleketimi yazdım ve açıklamamı yaptım.Bir sıkıntın mı var,daha açık yaz ne dediğini anlamadık dediniz,açıklamamı yaptım,Tabi bana arkadaşca fikirlerini yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.Ama arkadaşlar yapmayın yahu,bişey anlamıyorsanız,sizinde aileniz insanları bu şekilde değerlendiriyorsa ben ne yapayım?Sizde okumayın bu konuyu!O kadar farklı konu başlıkları var ki forumda ilginizi çekeni,sizi kızdırmayanı,birşeyler anlayabileceğiniz yerleri okuyun.Bu arada forumda her başlığı okuyup,yorum yapmak gibi bir şart var da ben mi bilmiyorum?

valla kim hangi konuya nasıl yorum yapmak isterse öyle yapar.
ama pardon ben size uygun yorum yapadım ...
tek anladığım şeye yorum yapmak istiyorum .mesele sadece para...
sizene ????
sizene kayınvalidenizin parasından malından mülkünden .niye beklenti içindesinizki.cimriyse cimri allah allah ya
parasını saçsaydı çok iyi mi olacaklardı.
isteğinize uygun yazamadım kusura bakmayın

Son düzenleme:
Back
X