Eşinin ailesi ile yaşamak..

Valla ne desem canım daha 20 yaşındasın. Bu ailede bu mantık varken eninde sonunda birlikte otururlar.
Yarın öbürgün hastalandılar der, yaşlandılar der yine yanına alır. Bence baştan ayrıl gitsin.

Ben yaptım o hatayı 20 yaşında evlenip kaynanamlarla oturdum 2 sene. Kültür çatışması o kadar fazlaydı ki hiç uyum sağlıyamadım çok sessiz ve sakin olduğum için de ezildim zamanında 3 mide kanaması 3 fıtık ameliyatı geçirdim çocuk yetiştirmesi acayip sıkıntılı yine kendin katlanıyorsun susuyorsun bi şekilde ama çocuğuna istemediğin şeyler yapılınca veya istediğin eğitimi veremeyince orda çıldırıyorsun. Benim kadar sabırlı biri bile 2 yıl dayandı 6 senedir ayrıyız çok şükür eli ayağı tutuyo ikisininde bizde kendi evimizde rahatız

Aman diyim sen demen gerekeni söylemişsin zaten aferin ama arkasında dur ezilme. Olmuyosa da koca çookk

Baştan sona yanlış.Öncelikle bu yaşta evliliği aklına bile getirmemelisin.Tabi biz ne desek dinlemeyeceksindir evlenmeyi kafaya koyduysan.Aile ile yaşamaya gelince kesinlikle olacak iş değil.Kaygılarında çok haklısın.

İyi günler, bir sorum olucak

20 yaşında genç bir kızım. Sevgilim ile bir yıldır birlikteyiz, yavaş yavaş ciddi ve emin adımlar atmak istiyoruz. 1,1buçuk seneye düğün düşünüyoruz. Sorun şu ki annesi ve babasının yaşlandığını ve hasta olduklarını Ve evin tek oğlu olduğu için evlendiğimizde ailesiyle yaşayacağımızı söyledi. Fikrimi sordu ve ben onu boşuna umutlandırmak istemedim. Ev ev üstüne olmaz ayrıca ben rahat edemem Bizim evlilikte birbirimize alışmamız zor olucakken ailesine nasıl alışacağım dedim. İnsanın bir özeli kalmaz, rahat olmaz. Evde büyüklerin olması her an saygı hürmet demek.. bunun altından kalkacağımı sanmıyorum. Kalp kırmak en son isteyeceğim şey. Ama şimdi sevgilimin nasıl arada kaldığını ve üzüldüğünü görüyorum. Uzun vadede düşünüyorum ve o şekilde mutlu olacağımızı düşünmüyorum. Bunları ona söylerken de çekiniyorum kötü polis oldum ama baştan net olmak daha iyi...

Acaba yanlış mı düşünüyorum? Bu işin oluru var mı ne dersiniz?
Zaten bütün olumsuz taraflarını yazmışsın. Daha ne diyelim?

Çok haklısın ama bizim hak vermemizin ehemniyeti yok sevgilinin hak verip seni anlaması gerek. Herkesin annesi babası yaşlanıyor sonuçta. Çok egoistce. .

Balık baştan kokar. Sizinki o hesap. 20 yasindasin biraz hayati tani ne olur. Elinde bi meslegin olsun ayaklarinin uzerinde dur. Kimseye minnetin olmasin bu hayatta. Toz pempe hayaller karin doyurmuyor. Yasli anne ve babasina bakmasi icin baska careler dusunmeli beyimiz. Bakici denen bisey var bu hayatta. Sık sık kontrol eder ustunuze duseni yaparsiniz yine. Ama dediğim gibi kacmiyor koca anacim. Yaşının tadini cikar biraz

Bu sekilde evlilik surmez zaten.Sen gezmek istiyceksin.Kaynanan evde yemek is bekliycek.Arkandan konuscak.Kötu gelin olucaksin.Aksam olucak kocanla uzanip tv izlemek istiycen yapamiycan.Tv bile rahay izleyemiycen.Hamile olsan bile o halde iş yapicaksin.Sabahlari erkenden uyanip kahvalti hazirliycan.Öglene kadar yatamazsin laf yaparlar.Ailesine yakin yerde falan oturun ayni mahalle falan.ama sen o evde kafayi yersin.Amcaoglum yengemle ayni evdeydi.Bir sene duramadilar dusun.ayri eve ciktilar.simdi dusmanlar kaynanaya falan.Kiz odadan cikmadiginda bile tavuk kumesinde diyolardi.Dusun tasin.ikna et sevgilini.

En iyisini yapmış bastan soylemissin.erkeklerin çoğu bu durumla başlıyor sonra biz kadinlsr onlara kiyamayip kabul ediyoruz dediklerini sonra mutsuz oluyoruz.dönme kararindan

Esim ailenin en büyük çocuğu ve en merhametlisi. Biz evlenirken baştan anlaştık: Annelerimiz babalarimiz yardıma muhtaç olsalar yanımıza alacağız diye. Ayni evin içine değil, ama mesela ayni bina veya aynı sokak. Su anda bunu gerektirecek bir durum yok, ama ilerde olabilir. Ben babami ağır hastalik sonrası kaybettim. Yani kimse annesini babasini ortada birakmamali. Lakin senin ve benim aramizdaki fark ne biliyormusun? Ben 30 yaşımdan sonra evlendim, egitimimi tamamladim, çalıştım. Hayat tecrübemiz bambaşka. Bence kendini bazı şeylerden erken evlenmeden mahrum etme. Yurtdisinda egitim almak varken mesela baskasinin annesile babasila beraber yasamak niye. Erkek arkadasin en azından bastan söylemiş ama bence sen bu iliskiyi tekrar düşün

Dertsiz başına dert arama..denenmisi deneme boşuna.Sen melek bile olsan yaranamazsin kimseye bunu unutma

Aynı evde yaşamak mı ?? Aman yeri geldiğinde ayrı evdeyken bile deprem etkisi yaratıyorlar aynı evde hayal bile edemiyorum :olamaz: oluru asla yok

İyi günler, bir sorum olucak

20 yaşında genç bir kızım. Sevgilim ile bir yıldır birlikteyiz, yavaş yavaş ciddi ve emin adımlar atmak istiyoruz. 1,1buçuk seneye düğün düşünüyoruz. Sorun şu ki annesi ve babasının yaşlandığını ve hasta olduklarını Ve evin tek oğlu olduğu için evlendiğimizde ailesiyle yaşayacağımızı söyledi. Fikrimi sordu ve ben onu boşuna umutlandırmak istemedim. Ev ev üstüne olmaz ayrıca ben rahat edemem Bizim evlilikte birbirimize alışmamız zor olucakken ailesine nasıl alışacağım dedim. İnsanın bir özeli kalmaz, rahat olmaz. Evde büyüklerin olması her an saygı hürmet demek.. bunun altından kalkacağımı sanmıyorum. Kalp kırmak en son isteyeceğim şey. Ama şimdi sevgilimin nasıl arada kaldığını ve üzüldüğünü görüyorum. Uzun vadede düşünüyorum ve o şekilde mutlu olacağımızı düşünmüyorum. Bunları ona söylerken de çekiniyorum kötü polis oldum ama baştan net olmak daha iyi...

Acaba yanlış mı düşünüyorum? Bu işin oluru var mı ne dersiniz?
Yani diyo ki anama babama hizmet et,bana kadınlık.

Bunu kendine sakın yapma baştan net olmuşsun en doğrusu bu aynı apt da kabul etme gerekirse nasip değilmiş dersin hayatını mahvetmezsin.

Evililiğin ilk ayları yılları çok önemli rahat giyinemezsin özel hayatın olmaz sarılıp öpemezsin eee napıcan? Yemek hizmet bulaşık diken üstünde oturma... bunlar olur aksini bile düşünme.

Kesinlikle eşlerin anneleriyle yaşanmaz diye bir kuralım yok ama sen baştan lades demek üzeresin. Çünkü evet ev ev üstüne olmaz. Ayrıca 20 yaşındasın ve dertlerin bence çok büyük. Senin yaşında benim derdim bu ay hangi elbiseyi alsam maaşımdan falandı.

Azicik yuzyila ayak uyduralim deyin bence.

yahu 1+1 evler apartmanlar var,

ailesi yasli ise yakin bir yerden ev tutulur, gidilir gelinir, illa koyun koyuna yatmak mi gerekiyor?

Back
X