eşinin ailesini benimseyemeyenler varmı ben gibi :))

S I L A

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
329
9
98
46
olmuyor denedım yapamıyorum. esım ıyı mutevazi anlayıslı pozitif sakin ufku genıs biri. fakat aılesıde bir o kadar ıtıcı cımrı bencıl vs.. sızdede boyle durumlar varmı ve nasıl aştınız lutfen yardımcı olurmusunuz??

Benimseyemezsin ki zaten. Bu gayet normal birsey. Onlar senin ailen degil. Bakma sen bizim boyle sacma sapan adetlerimiz var. Sanki kendi ailemiz gibi benimsemek zorundaymisiz gibi. Her adetimiz dogru olmuyor iste malesef. Biz Turkler adetlerimizi menfaatlerimize gore belirleyen insanlariz malesef.

Bazen bende aynı şeyleri düşünüyorum ama sonra bakıyorum ki böyle düşünüp dile getirdikce nefret oluşmaya başlıyor tiksinti başlıyor buna dikkat etmek lazım şimdi iyi yönlerini görüp iyi düşünmeye başladım

tam yerine geldin.bu sitenin %90 ı eşinin ailesini benimseyemeyen kadınlardan oluşuyor

eşleriniz nasıl bu kadar mükemmel olup onları yetiştiren aileleri bu derece berbat oluyor ben de bunu çözemiyorum.aile ilk öğretmendir çocuk ilk ailede şekillenir,onu da geçtim kalıtım denen bir durum da var ve bazı özellikler genetik geçişlidir.ailede ki o kötü özellikler çocuklarına hiç mi geçmiyor ya da çocuklarında ki o iyi özellikler anne-babalarında hiç mi yok?

kk da ki çoğu kadının eşleri süper ötesi iyi ama aileleri çok kötü.

off amma da uzun yazmışım

Sürekli kötü tarafından bakarsanız muhtemelen hiçbir zaman ısınamazsınız
Millet olarak sadece eşi değil ailesini de nikahımıza aldığımızdan bu sorunlar hep devam eder.
Size tavsiyem çok yüz göz olmayın ama eşinizi kıracağına inanıyorsanız tamamen bağları da kopartmayın.
Neticede sizin olmasa da onun öz anne babası ailesi. Kim ne derse desin atılmaz.
Yada eşinizin tarafından bakmaya çalışın olaylara. Belki daha kolay olur

Sevmek benimsemek zorunda değiliz ki?
Hayatına 30 sene sonra giren insana ne anne diyebilirsin ne baba. Desende zaten çok içten olmaz, kendi annen baban gibi olamazlar.. Onlar içinde böyle bence, sen elin kızısın.

Ama bazı anne ve babalar gerçekten çok bencil olabiliyorlar çocuklarına karşı, anlayabiliyorum seni.

benimseyemedm sanirim hicbi zamanda benimseyemicm.denedim ama artilarina yonelip eksileri gormemeye calistim.ama o kdr cok eksi var ki artilari kapatiyo..bende saldim artik.umursamiyrm boyle de iyiyim..

ya bence eksileri olmasa da benimsemek kolay değil, evlendiğiniz yaşa göre de imkansızlaşabiliyor bu durum.
bence de bizim adetlerimiz daha zora sokuyor olayı.
benim mesela ufak tefek sıkıntılarım dışında hiç sorunum yoktur eşimin ailesi ile, ama iş onları da kendi ailem gibi benimsemeye gelince olmuyor yani. bu beklenti içinde olunursa da sorun çıkıyor haliyle.

aynen nefret olusmaya başladı bıle bayramım zaehır oldu onların yuzunden 2 gundur basımın agrısı gıtmıyor. esım bu kadar kendını gelıstırmısken onlar nasıl moron kalabılıyorlar ona şaşıyorum. evlenırken herkes demıstı bana dınlemedım aıle onemlı kızım onlarlada evlenıyosun dıye. amann esım onemlı dedım ama essekler gıbı pişmanım.. yas olmus 35 ayrılsam olmaz esım ıyı bırı anlayıslı duzgun vs.. cok zor bır durum cok yuzgoz olmuyorum ama kuucuk bısey bıle etkılıyor benı anlayanlar vardır bu konuda umarım.. kucuk şeyler bıle sarsıyor ..

ama benım annemın gelını kızı gıbı oyle benımsedılerkı bırbırlerını. bırcok ornegı var cevremde..daha bırkez anne dememısımdır. sınız sunuzlardan oteye gecmez..

ama benım annemın gelını kızı gıbı oyle benımsedılerkı bırbırlerını. bırcok ornegı var cevremde..daha bırkez anne dememısımdır. sınız sunuzlardan oteye gecmez..

ama işte kızı gibi olmuyor esasen. mesela erkek kardeşinizle eşi kavga etse eşiniz sizin kardeşinizin yanında yer almayacak mı, alacak. ozaman kısım gibi demek doğru olmuyor işte. gelenek dayatması diyorum ben buna.

Kimse beninmsemez. Çok benimsemiş olanlar da öyle görünür, farklı hesaplar vardır arka planda. Çünkü siz gelinsiniz onlar da kayın valide kayın peder görümce vs. Kızlarına sor mesela çok iyi derler. Kendi anne babamız olsa kızsa bağırsa bir laf söylese eleştirse umrumuzda olmaz unutursun ama kv-kp öyle değil her şeyi batar. Aynı şey bizim için de geçerli işte. Kendi kızı ne yapsa suç olmaz o çok iyidir. Beklentisi de düşüktür kızından. Ama gelinden yüksektir bir şey yapsa saygısız olur vs. Melek de olsa şeytan da olsa bu değişmez.O yüzden zaten benimsememek normal olanı, benimseyip de ne yapacaksın, mesafeli ol yüz göz olma normal davran yeter.

acıkcası tahammul sınırlarımı Asıyor.. yuzlerını bıle gormemek ıcın cocugu bahane edıyorum. face de bıle engelledım hepsını. bunun ıcın psıkologa gıtmeye gerek varmı sızce ??? kendıme zarar verıyorum dusunerek eksı elektrık yayıyorum enerjım dusuyor.. mesela oglumu sunnet ettırıcem her b. karısıyolar ( hala bekletıyorum..) ıstedıgım gıbı hareket edemıyorum.. evlılıgıme cook yansıyor.. esımın abısı kadın gıbı dedıkodu yapar en sevmedıgım seydır erkegın kadın ısıne karısması .. yuz versem sureklı gelıcek ben evlıyım o bekar bekar bırının sureklı evımde ne ısı var haksızmıyım kızlar.. yası olmus 45 gıtsın nerde gezıyosa gezsın.. off cok dolmusum onlara karsı..

Eşin iyiyse bence yazık etme kendinize. Boşanma onLa mutluysan.Ailesi ile mesafe koyamaz mısın? Herkesin çekeceği bir çilesi vardır. Belki eşin kötü ama ailesi çok iyi insanlar olacaktı ister miydin bunu?

Eşin iyiyse bence yazık etme kendinize. Boşanma onLa mutluysan.Ailesi ile mesafe koyamaz mısın? Herkesin çekeceği bir çilesi vardır. Belki eşin kötü ama ailesi çok iyi insanlar olacaktı ister miydin bunu?
biraz lafımı dınlese ama dınlemıyor.. suratına tukurlseler sukur dıyor. abısı evıne almaz genede abım abım canım abım der. sıkıntı orada. yanı sozumu dınlese evı bıle değiştiricem uzaga gıdıcem onlardan. suan degılde boyle gıderse sonumuz ayrılık gıbı. onların yuzunden 2.bebegı dusunemıyorum..

Ben benimsedim eşimin ailesini. Tabi bunda çok iyi insanlar olmalarının da Payı büyük.

Bazı şeyleri duymayıp görmeyeceksin. Kayınvalideniz bir fikir verdiğinde bozulmayın. Kendi anneniz söylese bozulmayacağınız Şeyler kayınvalide söyleyince sorun olur. Sizin Çocuğunuz ise onların da torunu,kıymetlisi.

Kimse 4 4lük değil malesef. Aile olmak özveri gerektirir. Bazen eşinin hatırına görmezden gelmek Lazım.

yorumları okumadım ilk yazdığınıza göre yazıyorum

eşimin ailesini benimsemedim; böyle bir düşüncem hiç olmadı

10 yıldır evliyim; onlar eşimin ailesi; benim de mesafem bu neden benimseyeyim ki?

benim ailem eşim ve çocuğum

kendi anne babam da var tabii ama yine de artık onlar bile benim için ikinci planda

eşimin ailesini benimsemeye hiç kalkmadım; mesafemi de ona göre korudum; aileden sevdiğim sevmediğim kişiler var tabii ama bu çok da önemli değil ilişki asgari düzeyde saygı çerçevesinde sürüyor

bu durumda en ıyısı mesafe koymak kendımden ornek vereyım aıle yapılarımız us asagı bes yukarı bır, aıleler arasında ıkı fark var bırı benım aılem maddı anlamda zengın sayılır ve bana hep arka cıkmıslardır, onlar tek maasla kır kanaat gecınen ınsanlar bıze bır faydaları yok artı beklentımızde yok, bızımkıler daha genc, onlar yaslı dıyebılecegım yasta bu farkta esımle aramdakı yas farkından kaynaklanıyor.
genel manada bayram seyran-kandıl-dogum gunu vs arasırız, gıdılır zıyaretler edılır, ama gundelık hayatta nadıren ben esımın aılesını esımde nadıren benım aılemı arar, arada yalnız gıderım aılemın yanına kalmaya ,o da benim olmadıgım zamanlarda yalnızda olsa kendı aılesıne zıyarete gıder , kımse kımseyı bırsey ıcın mecbur tutmaz ama herkesın gonlu yapılmaya calısılır ama ev hayatımıza kımseyı karıstırmayız.
ev dedıkmı -ılıskı dedık mı aıleler kapının dısında kalır her anlamda...
boylelıkle sorunda olmuyor herkes mutlu mesut yasıyor

Öyle bi anlatiyo ki burdakiler daha tanimadan ayar oldum sevdiğimin ailesine
Neeetttti gardaşim bu eşlerinizin aileleri sizeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…