Eşinin ailesini yola getirenler, taktiklerinizi paylaşın

temmuzz

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
6.673
4.042
448
Diğer
Başlıktanda anlaşılacağı gibi kaynana, kayınbaba, görümcek, elti vb...yüzünden
huzursuz olanımız o kadar çok ki..geliniz diye hep susuyor tepemize çıkarıyoruz
ama "yeter" kaydirigubbakcemile dediğimiz zamanlarda oluyor..
onlara karşı geliştirdiğiniz savunma mekanizmalarınızı paylaşın arkadaşlar...zemuszemus

vallahi canim benim taktigim yok maalesef...
ben sadece gormezden gelmeye calisiyorum ve mesafeliyim(her ne kadar mesafemi karsimdakiler yuzunden koruyamasam da)
bunlar disinda bir seyler yapan arkadaslar varsa fikirlerini zevkle okuyacagim sempatiksalakcinni boshayallersmile

Gecıcı bır cozum buldum, gorusmuyorum.

Fakat ılla gorusmek zorunda kalacagım,
o vakıtte olabldıgınce mesafelı davranacagım.

Sanırım bundan baska etkılı cozum yoktur.

gelinim diye susup oturmuyorum. neyse düşüncem onu söylüyorum. zaten artık şunu yap böyle davran gibi şeyler zaten söyleyemiyor. istediğim zaman ziyarete gidiyoruz 1-2 saat bazen yarım saat oturup kalkıyoruz...
bi olaylar anlatır işyerinde yaşadığı vs yanlış veya haksızsa hemen söylerim sön böle böle yapmışsın o yanlış sen hatalısın falan dedim. ben hayatta izin vermezdim o nedemek öyle falan derim. bozulur ama haklıyım dediklerimde.

şimdi zaten beni artık düzenli çalışkan ve açık sözlü olarak tanıtıyormuş herkese.
içime atacağıma yüzüne söylüyorum. içime atarsam sonradan biriktiripte söyleyeceklerim çok daha ağır kötü olur. böylesi iyi. kötü konuşmuyorum dedikodusunu yapmıyorum yanlışsa yanlış diyorum. varsa yanlışım o da desin

benim taktiğimle aynı ama benim işim daha zor çünkü biz aynı evde yaşıyoruz kaydirigubbakcemile ama bende eğer rahatsız olduğum bişeyler oluyorsa hiç eşimi karıştırmadan ben söylüyorum kayınbabamda hep benim gelinim çok dobradır diyor tabi başlarda çok sorunlar oldu saat kaçta kalktığım vs.. ama şimdi benden rahatı yok saygısızlık sınırına gelmeden, eşini karıştırmadan olduğu söylemek daha güzel.. zemuszemus

tabi canıım her bi olayda insdan eşine söylese de adam napsın srekli kocanı annesine karşı dolduruyor oluyorsun. ama ben kendim söylüyorum e eşim zaten beni tanıdığından bildiğinden anlayabiliyor demek istediğimi zaten kesinlikle dediğin gibi saygısızlıa varan birşey yapmıyorz:) aam kayınvalide kayınpederda muhakkak içlerinden diyodur bi kavga olsa bişey olsa valla bu gelin geri vites atmaz yer bizi :):)

ev aldılar krediyle hatalık oldu bişiyler oldu çalışlamadılar falan dedik işler yoluna girene kadar bi süre size destek olucaz dedik. ama tabi bunlar har hafta sonu mangal partileri yaparlar evlerinde içkisi sigarası eksik olmaz ama elektriğini suyunu kesilene kadar ödemezler. buzdolaplarıda tıka basa doluyken kıtlıktalarmış gibi alışveriş yaparlar....
bende dedim bunları mangal yapmayın ölmez kimse dedim anlattım nasıl yaşamaları gerektiğini. 50 yaşındaki insanlar ben 26 yaşındayım parayı nasıl idareli kullanabilirler onu anlattım ya. bilselerdi kullanmasını zaten şimdiye kadar bir evleri olurdu ..
hanımefendinin zoruna gitmiş benim konuşmam eşime söylemiş keşke nunnanın yanında konuşmasaqydık keşke nunna bize öle demeseydi çok alındık filan... Eşim tabi bana diyo sen haklısın ama annem alınmış işte hani ben gelinim sonradan aileye girdim ya yabancı sayılırmışım :)

bende yapıştırdım lafı madem öyle beni kızı olarak görmüyomuş ki kendi derdi sende benim kzımsın kendi kızımdan ayırmıyorum seni derdi.. o zaman bundan sonra kızı gibi değil gelini gibi davranırım hiiiç benden samimiyet beklemesin dedim. sanki kötü bişey demişim dedim. tabi eşimde üzüldü annesine söylüyor dediklerimi ertesi gün aman yarabbi canım kızım senin için yemekte ne yapayım canın ne istiyor falan :):):)

yola gelsinler gelmesinler umurumda değil.
yuvamı dağıtmak beni eşimden ayırmak istediler..
üstelik ufacık bebeğimle..
ne olursa olsunlar. benden uzak olsun mısırda sultan olsunlar..
artık kötüyü bile dilemiyorum.
hayatımda olmasınlar.
onlarda beni sevmesinler saymasınlar
daha mutlu olurum..
damadıyla kızıyla mutlu olsunlar onlarda bizim bebek oluyor diye dayanamıyorlardı
habire anne benimkine bakacaksın kardeşiminkine değil diyordu.
alsınlar şimdi mutlu mesut olsunlar..
nasıl olacaklarsa geçimsiz heryerde geçimsizdir.

valla benimde taktiğim yok maalesef. sürekli affedici olmamıza rağmen aynı fenalıklarını hep sürdürdüler. görümcek çok kıskandı özellikle. en sonunda eşim pes etti ve görüşmedi hiçbiriyle açmadı telefonlarını. ne hakaretler işitti. karının çenesini kapat diyorlardı birde utanmadan onalr herşeyi söyleyecekelrmiş ben gelinmişim suscakmışım. yok ya dedim sizin bende bir kuruşunuz yok söz söylemeyede hakkınız yok. eşimde aynen o çok sustu ama siz susmadınız ne suçu vardı eşimin beni sevmnesimi yeter artık yuvamın huzurunu kaçırmayın dedi. güzelce otur konuş dedi annesine ama ne fayda yine hakaretler o zaman git anne dedi. yine bizi ayırmaya çalışıyorlardı ama mevlam öyle bir tokat attı ki onlara. yine uslanmadı bu kez eşim ölümlerden döndü onların yüzünden. ondan sonra iyi davranmaya başladı. yine arada dili çıkıyor ama eşim bir güzel susturuyor.
eşlerimiz resti çekecek yuvasına sahip çıkacak. biz ne yaparsak yapalım olmuyor.

eş görevi gereği başka şehirdeyiz
kayınvalidemlere 20 saat uzaklıktayız
kadın telefonla bizi yönlendirmeye çalışıyor
neymiş efendim eşimin teyzesi umreden gelmiş
hoşgeldin deyip teelefon edecekmişiz
o teyze 1 yıl oldu evleneli bigün olsun telefon etmedi
nasılsın diye ev aldık hayırlı olsunda demedi
memlekete gittiğimizde bana ters ters bakıp laf vurur kıskancından
ben böle bi insana ne diye telefon edecm hiç bi muhabbbetim yok sami,miyetim yok
aksi olsa neyse derim ..
bu telefon olayı bi kaç defa daha oldu
bizi çocuk yerine koyup yönlendirmeye çalışması
çok gıcığıma gidiyor
bana tepeden bakan kıskançlıklarından geberen akrabaarına
yalakalık yapmamı istiyor
budurumda taktiğim kaynanayı hiç duymuyorum
şöyle yap böle yap dedği zamanlar yüzüne bakmıyorum oralı omuyorum oğluna söle
ben bişey diyemem diyorum
oğlunada laf geçiremeyeceğini bildiği için sinir oluyor
gerçi benim kaynanaya ne yapsam işe yaramıyor yine aynı tas aynı hamam
başka yollar denemem gerekiyor boshayallersmile

Walla benim bir taktiğim yok zaten bizimkilere taktik felan da işlemez açıkçası. Taktiği anlayacak ince fikirli insan lazım önce karşında ama nerde... Bende bir de otuz beşini geçmiş bekar bir görümce var maşallah ikinci kaynana olur olmadık zamanlarda saçma sapan şeyler söylemek için arar, balayından hemen sonra eve kalmaya gelir, lafı söyler söyler sonra ben demedim der, kayınvalidem desen ayrı dert 2 aylık hamileyken komşumuzun kızı bizde kaldı diye kıskançlık krizlerine girip beni dövmeye kalkar, kıyafetimi beğenmedi diye camiye sokmaz, oğluma başkasını alcaktım der... Yaaa bizimkilerin çektirdikleri bir değil ki saymakla bitmez. Allah aşkına böyle insanlara taktik işler mi? Varsa tavsiyesi olan hemen yapacağım ömür boyu duacısı olurum tavsiyesi olanın ama yok anam yok bunlara yapılacak taktik maktik yok.

Son düzenleme:
burcu seni dövmeye mi kalktı kayınvaliden
ne hakla, o kim olyorda böyle birşeye teşebbüs ediyor
dinsizin hakkından imansız gelir derler
onlar böyle yapıyorsa sen daha beter davran onlara
deli deliyi görünce çomağını saklarmış derler

benım kayınvalidem yok öldü çok iyi birisiydi kötü olsaydı kesın yasardı iyi ya oyuzden yok..kayınpederim ve görümcelerim Allahlık.görüşmemeye calısıyorum ama esim çok aileci daha dgrusu babasından nefret eder ama ablalarına cok bağlı...genelde laf sokarlar bana ilk evlendgmzde bişey dıyemıyrmdum saygısızlık yapmym dıyordum eşime sen hallet dıyordum.artık esım siz aranızda halledin dıyor zaten kocişimlede onlar yüzünden kötü olmak istemıyorum artık.laflarının altında kalmıyrm cevap verıyrm ama saygısızlık yapmıyrm.

benim taktiğim deli rolü oynamak.inanılmaz güzel. senede bir kere cinnet geçiririm.herkes kendine gelir.ve bana bulaşırsa oğlunu torununu göremiceğini bilir. oyüzden artık öğrendi bana bulaşamaz.ilişkiler kötüye gidince bi cinnet tamamdır.korkucaklar başka çaresi yok yoksa seni korkutmaya çalışırlar.deli diye kimde bişey demez

Aynen öyle dövmeye kalktı hem de işte dediğim gibi saçma sapan bir sebepten dolayı, etmediği hakaret kalmadı. Bağırdı çağırdı bütün apartmana rezil etti bizi sebep de eşim iş seyahatine gittiğinde benim bir arkadaşımın bizde kalması. Kendisi başka şehirde onu davet etmemi bekliyordu herhalde, geldiği gibi hıncını çıkardı benden. Ben de ilk defa o zaman karşı çıktım zaten, dövmek ne demek ya bana anam babam bir tokat etmemiş elin kadınına mı dövdürücem kendimi dedim ben de altta kalmadım ama Allah korusun bebeğimi kaybedecektim.
Ben ne kadar istesem de onlar gibi davranamam onlara, eşimin yanında söyledikleri laflar için bile gözünün içine baka baka demedik diyorlar. Çok şirretler hemen kavga, gürültü, dedikodu, isim takıp insan aşağılama ne ararsan var.
O yüzden benim bir taktiğim yok sadece onların fenalıklarından Allah'a sığınıyorum o kadar.

kaydirigubbakcemile3 Sevdim bu taktiği, güzelmiş. Çok hoşsun walla. İyi senin ki korkuyor bizimki olsa asla korkmaz walla ben delirsem o benden beter delirir. Zaten her zaman deli modunda o sürekli saçını başını yolup yırtına yırtına bağırma modunda olduğu için :)))

kaynanam kayınbabam yok rahmetli oldular
görümcelerim çok iyidir bir sorunumuz yok çok şükür
bir tek eltimle kaynım sorunlu tipler aslında eltimin derdi ne anlamış değilim ama bu tarafı sevmiyor galibaCADIARZU
onlarla da minimum seviyede görüşeceğim böyle giderse hiç görüşmeyebilirizde:1no2:
allah ikisinede akıl fikir versin ne diyeyim başkafisfisfis

ilginç ...yok aman bizimkşler bundanda anlamaz
eltimin biri sinirden bayıldı bunlar yüzünden hastaneye kaldırdılar
inanmadılar kalk kalk ne yatıyorsun karnımız acıktı yemek hazırla demişler baygın yatan insana bu denir mi yahu
Çok üzgünüm çoook

Hiç bir zaman çözülemeyecek problemlerimiz olmadı çok şükür...
Ama taktiğim TATLI DİL...Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır misali....
Hele ki şimdi uzağız birbirimizden özlüyoruz birbirimizi gerçekten....

buda benimkine benziyor vallahi. arada bir kaynanam bana bulaşmaya kalkar ben susarım eşime söylerim eşim halleder. eğer bana hakaretlere başlamışsa aynı şekilde kendisine iade ederim birazcıkda o sinirle bağırırım. benim adımıda deliye çıkartmasınlar:)))) varsın deli olalım onlar gibi çatlak olmayalımda

canımbenim, uzak olduğun için tatlı dilin işe yaradığını sanıyosundur :)
ya da karşındaki insaniyetli olduğu içindir o.
yoksa tatlı dilden anlamayan, hatta istismar edenler de çook.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…